×
فرهنگی
شناسه خبر : 99524
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/01 ساعت 18:50
نجات سرخابی‌ها از دست مدیران سفارشی

نجات سرخابی‌ها از دست مدیران سفارشی

در دولت فعلی تلاش شد استقلال و پرسپولیس در مسیر ثباتِ مدیریت گام بردارند تا دیگر خبری از مدیران سفارشی نباشد.

نورنیوزـگروه جامعه: ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس به دلایل مختلف اهمیت زیادی برای ورزش و به خصوص فوتبال کشور دارند. این ۲ باشگاه که دارای هواداران میلیونی و متعصبی هستند به خاطر سوءمدیریتی که در طول سالیان گذشته دچارش شده بودند وضعیت خوبی نداشتند؛ اما در چند ماه اخیر با تصمیمات مدیریتی که در خصوص آنها گرفته شد به ثبات لازم رسیدند. در ادامه وضعیت این ۲ باشگاه مورد بررسی قرار گرفته‌ است.

استقلال چگونه از فرش به عرش رسید؟

استقلالی‌ها در فصل گذشته لیگ برتر توانستند به مقام قهرمانی این رقابت‌ها دست پیدا کنند؛ قهرمانی که پس از ۹ سال ناکامی رخ داد و باعث شد هواداران استقلال بالاخره فریاد شادی سر دهند. نکته حائز اهمیت اینکه این تیم توانست علاوه بر کسب این قهرمانی، رکوردهای بی‌نظیری هم از خود به جا بگذارد. استقلال تا پیش از مدیرعاملی آجورلو، وضعیت اسفناکی به لحاظ مدیریتی داشت و در سال‌های طولانی افرادی به عنوان مدیرعامل و عضو هیئت مدیره این باشگاه فعالیت می‌کردند که اکثرا شایستگی این سمت‌ها را نداشتند.

مصطفی آجورلو باشگاهی را تحویل گرفت که در بدترین شرایط به لحاظ مدیریتی و به خصوص مالی بود. او تنها چند روز پیش از آغاز لیگ بیست و یکم این سمت را بر عهده گرفت؛ اما توانست با مدیریتی مدبرانه و به دور از هیاهو استقلال را به ساحل آرامش برساند. وزارت ورزش با انتخاب آجورلو به عنوان مدیرعامل، این باشگاه را از وضعیت وخیمی که داشت نجات داد و به طور قطع این مسئله یکی از مهمترین اقدامات سیدحمید سجادی به عنوان وزیر ورزش و جوانان بوده است.

مدیرعامل باشگاه استقلال تنها به کسب قهرمانی در لیگ برتر اکتفا نکرد و مقابل رویه‌ای اشتباه ایستاد که سازمان لیگ آن را ایجاد کرده بود و سال‌ها بر اساس آن پیش می‌رفت. پیش از این سهم استقلال و سایر تیم‌های لیگ برتری از درآمدهای تبلیغات محیطی آنقدر ناچیز بود که تاثیری در پوشش هزینه‌های گزاف آنها نداشت؛ اما آجورلو با وجود سنگ‌اندازی‌های مختلف موفق شد این درآمدها را روانه خزانه باشگاه استقلال کند.

پرسپولیس در مسیر ثبات مدیریت

پرسپولیس هم در سال‌های گذشته به لحاظ مدیریتی شرایطی همچون استقلال داشت؛  البته با این تفاوت که در نتیجه‌گیری عملکرد نسبتا موفقی داشت و این نتایج سرپوشی شد بر عملکرد مدیران پیشین این باشگاه. اقدامات و تصمیمات این مدیران آنقدر عواقب داشت که نمی‌توان پایانی برای آن در نظر گرفت. جذب بازیکنان خارجی بی‌کیفیت که در نهایت تعداد پرونده‌های شکایت از این باشگاه را در نهادهای بین‌المللی بیشتر کرد.

کار به جایی رسیده بود که یک دندان‌پزشک بدون هیچ سابقه مدیریتی در فوتبال توانست به مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس برسد و البته همانطور که پیش‌بینی می‌شد این انتصاب تبعات زیادی را به دنبال داشت و کار به جایی رسید که هواداران پرسپولیس خواستاری برکناری او شدند.

دیگر مدیرعامل باشگاه پرسپولیس که حتی هزینه خرید جوراب و کت و شلوارهای میلیونی خود را از خزانه باشگاه پرداخت می‌کرد را باید به همه انتصاب‌های عجیب وزارت ورزش در دولت‌های پیشین اضافه کرد. این فرد علاوه بر این اقدامات با عقد قراردادهای شائبه‌دار با بازیکنان و مربیان خارجی، پرسپولیس را دچار مشکلاتی کرد که اثرات آن همچنان ادامه‌دار است.

انتصاب رضا درویش به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس که در اواسط فصل گذشته انجام شد این امیدواری را به وجود آورد که سرخپوشان همچون باشگاه استقلال به یک ثبات مدیریت برسند. این اتفاق رخ داد و هر چند پرسپولیس نتوانست به عنوان قهرمانی در لیگ برتر دست پیدا کند؛ اما اقدامات اخیر این باشگاه در بستن تیمی قدرتمند برای فصل آینده لیگ برتر فوتبال نشان‌دهنده درایت مدیریت این باشگاه است.

خصوصی‌سازی سرخآبی‌ها، اتفاق مبارکی که بالاخره رخ داد

پیش از روی کار آمدن دولت فعلی، مدیران سابق وزارت ورزش مدام از خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس صحبت به میان می‌آوردند؛ اما عملا هیچ اتفاقی رخ نمی‌داد و خصوصی‌سازی سرخآبی‌ها را تنها در صحبت‌های این مدیران می‌شد دید و عملا خبری از آن نبود. با تغییر دولت، وزارت ورزش روی این موضوع پافشاری کرد تا در نهایت به سرانجام رسید.

در خصوص اینکه مدیران قبلی و فعلی وزارت ورزش تا چه حد نسبت به خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس عزم جدی داشتند می‌توان صحبت‌های رئیس سازمان خصوصی‌سازی را ملاک قرار داد. حسین قربان‌زاده در گفت‌وگویی تلویزیونی عنوان کرد:«جا دارد از رضا درویش مدیرعامل پرسپولیس و مصطفی آجورلو مدیرعامل استقلال تشکر کنم. همکاری خود را برای شفافیت داشتند و مسیر گذشته را طی نکردند. در این مسیر با ما همکاری کردند و ۸۰۰ صفحه از اطلاعات باشگاه‌ها منتشر شده است. هر باشگاهی موظف است رقم قرارداد کادر فنی خود را جداگانه و بازیکنان را نیز جدا در سایت کدال افشا کند. چون این ۲ باشگاه در حال حاضر در فرابورس هستند، تا اینجا باید رقم مجموع کادر فنی افشا شود. چون باشگاه‌های دیگر نیستند، نباید یک رقابت ناعادلانه شکل بگیرد. حتما باید عدالتی باشد.»

نگاه درست وزارت ورزش به استقلال و پرسپولیس

وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش کشور به درستی دریافته که اگر استقلال و پرسپولیس شرایط مناسبی داشته باشند حال فوتبال کشور هم خوب خواهد بود. اگر در گذشته این ۲ باشگاه به حیاط خلوت مدیران سفارشی و مردودی تبدیل شده بود حالا می‌توان امیدوار بود که مدیران فعلی سرخابی‌ها نه سفارشی هستند و نه مردودی.

نتایج اقدامات وزارت ورزش و جوانان در ساماندهی استقلال و پرسپولیس را می‌توان در سال‌های آینده بیشتر مشاهده کرد. این ۲ تیم اهمیت زیادی برای دولت دارند و قطعا در آینده وضعیت آنها بهتر هم خواهد شد.


ایرنا
کلید واژگان
استقلالپرسپولیس
نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
اعلام تصمیمات وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه ها
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت
6 کشته در حمله هوایی پاکستان به جنوب افغانستان
لیست 14 نفره تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل اعلام شد
پیش بینی مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل در مورد چگونگی شکل گیری توافق میان ایران و آمریکا
قیمت جهانی نفت صعود کرد؛ بازگشت برنت و WTI به مدار رشد
جریمه 363 هزار راننده و موتورسوار متخلف در تهران
آتش‌سوزی در مراکز نفتی روسیه پس از حملات اوکراین
مسئولان در صف اول شهادت یا فساد؟
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
مسی بازهم تاریخ ساز شد
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد