×
سیاسی
شناسه خبر : 99520
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/01 ساعت 17:24
ریشه بحران غذایی آفریقا کجاست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

ریشه بحران غذایی آفریقا کجاست؟

اروپا تلاش می‌کند با طرح موضوع بحران غذایی در آفریقا موضع کشورهای بیشتری را با خود همراه کند اما نوع مواضع کشورهای آفریقایی به جنگ اوکراین نشان می‌دهد این کشورها با رویکرد غرب همراه نیستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین خطاب به مقام‌های اتحادیه آفریقا این قاره را گروگان جنگ روسیه در اوکراین خوانده و گفته: «آفریقا گروگان کسانی است که جنگ در کشور ما را آغاز کردند.»

پیش از او نیز برخی مقامات غربی از جمله جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روسیه را متهم کردند که عامدانه تلاش می‌کند در جهان گرسنگی به‌بار بیاورد.

نگاهی به پرونده جنگ اوکراین نشان می‌دهد ریشه اصلی جنگ، پیشروی امنیتی غرب به سمت مرزهای روسیه بود و به عبارت دقیق‌تر؛ تنگناهای امنیتی و راهبردی ایجاد شده علیه مسکو در نهایت روسیه را به گزینه نظامی سوق داد.

این وضعیت در شرایطی شکل گرفت که واشینگتن با عدم تمدید پیمان‌های امنیتی و سیاسی گذشته با روسیه، نگرانی‌های راهبردی مسکو در خصوص برنامه‌های کلان ضدامنیتی غرب علیه این کشور را مضاعف کرد.

از سوی دیگر؛ رفتار برخی کشورهای غربی نظیر انگلیس به گونه‌ای است که از قصد آنها برای جلوگیری از دسترسی روسیه و اوکراین به راه حل سیاسی حکایت می‌کند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که اخیرا برای دومین بار به اوکراین سفر کرده، هرگونه مذاکره سیاسی میان کی‌یف و مسکو را رد و تنها گزینه لندن را میدان جنگ عنوان کرده است!

همچنین بیشتر رهبران اروپایی در سفرهای خود به کی‌یف بر ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین که عملا تداوم جنگ نیابتی غرب با روسیه را تشدید می‌کند، تاکید کرده‌اند.

تاکید مقامات آمریکایی بر طولانی بودن جنگ حداقل تا پایان سال ۲۰۲۲ و نوع کنش این کشور در قبال بحران اوکراین نیز نشان می‌دهد که شکست و مهار کامل روسیه از طریق ادامه جنگ، هدف آمریکا در بحران اوکراین است.

اخیرا در سفر سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه به ترکیه چارچوب‌هایی برای انتقال گندم اوکراین به سایر نقاط جهان مطرح شد که مورد استقبال اروپایی‌ها قرار نگرفت.

اروپا و آمریکا طی ماه‌های گذشته تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده‌اند که بخشی از آن را ممانعت از انتقال انرژی و مواد غذایی از روسیه به سایر کشورها تشکیل می‌دهد.

نکته بسیار مهم در خصوص بزرگ‌نمایی بحران غذایی در آفریقا که از سوی کشورهای غربی دنبال می‌شود، تلاش برای عبور اروپا از بحران سیاسی و نظامی افزایش فشار جهانی و بسیج سازمان‌های بین‌المللی برای تبعیت از استاندارد‌های دوگانه غرب است.

اروپا با تلاش برای جهانی کردن بحران غذایی آفریقا پس از جنگ اوکراین به‌دنبال اهداف بشر دوستانه و فعال‌سازی سازمان‌های بین‌المللی برای رسیدگی به موضوع گرسنگی در آفریقا نیست، چرا که هم غرب و هم این سازمان‌ها با وجود در اختیار داشتن گزارش‌های دقیق، هرگز به بحران غذایی و فجایع انسانی افغانستان پس از خروج آمریکا، یمنِ تحت تحریم عربستان یا بحران پانزده ساله غزه نپرداخته‌اند.

با این حال به نظر می‌رسد دولت اوکراین با همراهی متحدین اروپایی خود از مطرح کردن مسئله آفریقا به دنبال همراه کردن کشورهای بیشتری برای ایجاد اجماع جهانی علیه روسیه هستند.

پیش از این نیز زلنسکی از اتحادیه آفریقا خواسته بود وقتی برای سخنرانی به او بدهند و ۵۵ رهبر از کشورهای آفریقایی برای حضور مجازی در این جلسه دعوت شده بودند اما تنها چهار نفر از مقامات این کشورها شخصا در نشست حاضر شدند.

به نظر می‌رسد سبد همراهی با غرب در قاره آفریقا تقریبا خالی بوده و ۱۷ رای ممتنع کشورهای آفریقایی به محکومت روسیه برای اشغال خاک اوکراین نیز نشان‌دهنده این واقعیت مهم در آفریقاست.

قاره سیاه در طول سالیان متمادی به این درک دقیق رسیده است که جهان غرب همواره به این قاره و مردمان آن نگاهی ابزاری داشته و هیچ فرصتی را برای بهره‌جویی از ظرفیت‌های گسترده آفریقا به نفع تامین منافع خود از دست نمی‌دهد.

توسعه بحران انرژی و غذا در جهان اکنون دامن آمریکا و اروپا را نیز گرفته و هر روز ابعاد جدیدی از این بحران ظهور و بروز می‌یابد.

بهتر است جهان غرب برای مدیریت اعتراضات رو به گسترش شهروندان کشورهای اروپایی که موج تورم افسار گسیخته، معیشتشان را با مشکلات بی‌سابقه روبرو ساخته هرچه سریعتر با استفاده از روش‌های سیاسی راهی برای پایان یافتن این بحران نگران کننده بیابد و بیش از این مردم جهان را قربانی امیال زیاده‌خواهانه خود که تحقق آن نیز دور از دسترس است ننماید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی