×
سیاسی
شناسه خبر : 99482
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/01 ساعت 13:34
«بنت» و «لاپید» به سقوط کابینه تن دادند

«بنت» و «لاپید» به سقوط کابینه تن دادند

با کمرنگ شدن امیدهای «نفتالی بنت»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای حفظ ائتلاف کابینه اش، وی و «یائیر لاپید»، نخست وزیر دوره دوم ائتلاف، به انحلال کنست رژیم صهیونیستی و انتخابات پیش از موعد تن دادند حالا نتانیاهو یک گام به قدرت نزدیکتر شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» دو عضو اصلی ائتلاف کابینه فعلی رژیم صهیونیستی که این ائتلاف را به وجود آوردند روز دوشنبه در نشستی به این نتیجه رسیدند که بقاء ائتلاف فعلی ممکن نیست و اعلام کردند روز دوشنبه آینده لایحه انحلال کنست را به صحن علنی خواهند برد. این اقدام در حالی انجام می گیرد که قرار بود روز چهارشنبه 22 ژوئن 2022 میلادی، حزب «لیکود» لایحه انحلال کنست را به صحن علنی ببرد.

دلایل نا امیدی «بنت» و «لاپید»  

ائتلاف کابینه که 61 کرسی را در اختیار داشت، در ماه آوریل یک کرسی خود یعنی، «عیدیت سیلمان»، عضو فراکسیون «یمینا» را از دست داد و با خروج وی تعداد کرسی‌های مخالفان کابینه به 54 کرسی در مقابل 60 کرسی کابینه رسید. پس از آن «رینا زُعَبی» اعلام کرد قصد دارد از کابینه خارج شود اما این اقدام به دلیل تهدیدات به وجود آمده علیه وی- که یک فلسطینی الاصل است- انجام نشد. پس از آن «نیر اورباخ» اعلام کرد از کابینه خارج خواهد شد و با خروج «اورباخ» که قرار است این هفته اجرایی شود ، تعداد کرسی‌های ائتلاف به 59 کرسی در مقابل 55 کرسی مخالفان خواهد رسید.

اما نکته مهم در اینجا آن است که در دو هفته اخیر «رینا زعبی» و «مازن غنایم» از فهرست متحد عربی به ریاست «منصور عباس» همراه با مخالفان کابینه رأی می دادند و رأی آنها به سبد ائتلاف ریخته نمی‌شد. همین ماجرا بود که موجب شد کابینه به رغم میل شدیدی که داشت نتواند لایحه استمرار اعمال قوانین داخل سرزمین 1948 در شهرک های صهیونیست نشین کرانه باختری را به تصویب برساند. چرا که رأی «زعبی» و «مازن غنایم» همراه با ائتلاف نبود و از سوی دیگر فهرست مشترک عربی به ریاست «ایمن عوده» نیز به آن رأی منفی داد. در این مرحله آراء نمایندگان کنست عملاً رأی فردی است نه رأی حزبی که توسط حزب اعلام شود.

به همین دلیل «بنت» و «لاپید» عملاً ائتلاف را امری باطل دیدند و با این شرایط انحلال آن را بهتر از استمرار است. ضمن آنکه آنها در اعلام تصمیم خود این نکته را نیز بیان کردند که یکی از دلایل انتخاب زمان حاضر برای انحلال کنست، باقی ماندن لایحه اجرای قوانین سرزمین های اشغالی در شهرک‌های کرانه باختری است. چرا که با انحلال کنست این لایحه تا تشکیل کنست بعدی به همین وضعیت باقی خواهد بود و عملاً اجرای آن برای 3 ماه دیگر تمدید می شود؛ اقدامی که می‌تواند آراء شهرک نشینان کرانه باختری را در انتخابات بعدی به سمت «بنت» و «لاپید» سوق دهد.

سناریوهای احتمالی

 انحلال کنست و انتخابات پیش از موعد با نخست وزیری «لاپید»  

نخستین گزینه‌ای که مد نظر «بنت» و «لاپید» قرار دارد انحلال کنست و برگزاری انتخابات پیش از موعد است. گزینه‌ای که «لیکود» هم پیش از شرایط فعلی به دنبال آن بود. نکته مهم آن است که در حال حاضر با توجه به چینش‌هایی که در بالا به آن اشاره شد، لایحه انحلال کنست از سوی هر طرفی ارائه شود رأی خواهد آورد. برهمین اساس اگر این لایحه رأی بیاورد سناریوی نخست آن است که براساس توافقی که در زمان تشکیل ائتلاف کابینه «بنت»- «لاپید» در سال 2021 میلادی بین آنها صورت گرفته بود، زمان برگزاری انتخابات 3 ماه پس از انحلال خواهد بود که باشرایط فعلی به علت تداخل با اعیاد یهودی با 2 هفته تعویق آن را در 25 اکتبر 2022 برگزار خواهند کرد.

در این مدت «یائیر لاپید» به عنوان نخست وزیر دولت موقت مشغول به هدایت امور جاری خواهد شد.

رأی آوردن لایحه سلب اعتماد از کابینه و انتخاب کابینه جدید 

اما با افزایش مخالفان کابینه طی دو هفته گذشته و افزایش کرسی‌های مخالفان این گزینه قوت گرفته است که اگر مخالفان بتوانند اکثریت آراء را به دست آورند می توانند بدون آنکه کنست منحل شود، با رأی دادن به لایحه سلب اعتماد از کابینه، کابینه جدیدی را تشکیل دهند.

این اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که مخالفان کابینه بتوانند 61 رأی را بدین منظور با خود همراه کنند. در حال حاضر مخالفان 55 کرسی را در اختیار دارند و آنها 6 کرسی تا رسیدن به این اکثریت فاصله دارند.

براساس اخبار منتشره، نتانیاهو در حال رایزنی با برخی از اعضای کابینه کنونی است تا با دادن امتیازات جدید به آنها، بخشی از کرسی‌های موجود در ائتلاف را به سمت خود بکشاند و بتواند بدون انحلال کنست، کابینه جدید را تشکیل دهد. روزنامه یدیعوت نوشت، نتانیاهو با «بنی‌گانتس» وارد مذاکره شده است و همچون سال 2020، به او وعده نخست وزیری دوره ای و وزارت جنگ را در دوره ای که نخست وزیر نیست داده است. با این تفاوت که «نتانیاهو» به «گانتس» وعده داده، در نخست وزیری دوره ای، دوره اول نخست وزیری را به «گانتس» دهد.

این گزینه، را اظهارات «گدعون ساعر» رقیب سنتی «نتانیاهو» در حزب «لیکود» و وزیر دادگستری کنونی کابینه و رئیس حزب «امید جدید» تأیید می‌کند که به جروزالم پست گفته است: مقصر فروپاشی کابینه کنونی برخی اعضای همین کابینه هستند و با تغییر رویکرد برخی اعضای کابینه، احتمال عدم انحلال کنست و روی کار آمدن یک دولت دیگر وجود دارد.

با شرایط موجود آنچه قطعی است فروپاشی کابینه‌ای است که در شکننده ترین وضعیت، با 61 کرسی، کمتر از یکسال عمر کرد. اما انحلال کنست محتمل ترین گزینه پس از فروپاشی است، چرا که تغییر رویکرد احزاب از یکسو به اعتبار آنها ضربه خواهد زد و از سوی دیگر باید براساس اعتماد به نتانیاهو باشد که امری کاملاً نامعقول و منطقی است. چرا که «نتانیاهو» نشان داده به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و هرکس به او اعتماد کند به زمین خواهد خورد.

اما سناریوی تشکیل یک کابینه جدید بدون انحلال کنست نیز جزء گزینه‌های محتمل است و وقوع آن چندان دور از انتظار نیست چرا که وضعیت چینش کرسی‌ها بسیار به هم نزدیک است یک تغییر ساده در رویکرد یک عضو کنست می‌تواند آن را محقق سازد.

با همه این اوصاف آنچه مهم است این است که عدم ثبات سیاسی رژیم صهیونیستی به اندازه‌ای عمیق شده که هیچ کس نمی تواند برای خروج از آن راهکاری بیابد. بی ثباتی حاضر نتیجه تکثرگرایی در احزاب و یکجانبه گرایی نتانیاهو است که جمعی از همراهان وی را به مخالفان جدی او تبدیل کرده است.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
گزارش استهلال ماه رمضان المبارک 1447 ه.ق
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (0) + فیلم گل مردود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد