×
فرهنگی
شناسه خبر : 99432
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/03/31 ساعت 14:06
پاسخ سازمان سنجش به نگرانی‌ها درباره اعمال تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور

پاسخ سازمان سنجش به نگرانی‌ها درباره اعمال تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه داوطلبان کنکور نگرانی برای دریافت سوابق تحصیلی نداشته باشند، گفت: اگر کسی نمرات خوبی در مقطع دیپلم نگرفته، اما مصمم به تغییر رویه و ورود به دانشگاه است یا باید ضریب سوابق تحصیلی نامطلوب خود را بپذیرد یا در آزمون‌های ترمیمی شرکت کند.

نورنیوز-گروه جامعه: دکتر عبدالرسول پور عباس با تاکید بر اینکه مصوبه جدید کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر تا نیمه تیر ماه ابلاغ شود، کنکور ۱۴۰۲ را مطابق آن برگزار می‌کنیم، گفت: طبق قانون، سازمان سنجش موظف است یک سال قبل از برگزاری کنکور سراسری، شیوه برگزاری را برای داوطلبان تشریح کند. اگر تا این تاریخ، مصوبه ابلاغ نشود کنکور ۱۴۰۲ به شیوه کنکور امسال برگزار می‌شود و ما نمی‌توانیم بیشتر از نیمه تیر ماه برای ابلاغ مصوبه کنکوری صبر کنیم.

وی افزود: مهمترین تغییر در این مصوبه، لحاظ ضریب ۴۰ درصد نمرات ۱۰ درسی است که آموزش و پرورش به شکل آزمون سراسری برای دانش آموزان پایه دوازدهم برگزار می کند.اما کنکور ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل تغییری نکرده و سهم آزمون تاثیر ۶۰ درصد دارد و ۴۰ درصد سوابق تحصیلی به شکل تاثیر مثبت اجرا می‌شود ولی برای کنکور ۱۴۰۲ یعنی سال آینده به شکل تاثیر قطعی به شکل مثبت و منفی لحاظ خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین به تشریح جزئیات اعمال سوابق تحصیلی در کنکور و نگرانی‌های دانش آموزان در این خصوص پرداخت و گفت: قرار است نگرانی دانش آموزان سال دوازدهم درباره فرصت جبران نمرات سوابق تحصیلی با برگزاری آزمون های ترمیمی برطرف شود و این موضوع را قانون گذار با مصوبه جدید برای آموزش و پرورش به صورت تعهد ایجاد کرده است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص احتمال بروز برخی تبعیض ها با اعمال تاثیر قطعی سواق تحصیلی در کنکور نیز تصریح کرد: سطح آموزش در کشور متفاوت است در نقاط دور دست ممکن است معلمانی با سطح دانش معلمان مناطق و مدارس برخوردار وجود نداشته نباشند و امکانات آموزشی و کمک آموزشی نیز برابر نیست. لذا تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور نیز یک چالش بزرگ دیگر است که آموزش و پرورش باید برای حل آن اقدام کند.

پور عباس با اشاره به وضعیت سوابق تحصیلی داوطلبان نظام قدیم نیز گفت: در مصوبه کنکوری جدید، ماده ۹ وجود دارد که بر اساس این ماده شورای سنجش و پذیرش به رسمیت شناخته شده و اختیارات کامل درباره تطبیق دروس و سوابق تحصیلی و میزان تاثیر آن به این شورا داده شده است.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر وقتی این سوابق تحصیلی موجود نیست شورای سنجش و پذیرش تصمیم گیرنده است که چه میزان سوابق تحصیلی و چه میزان آزمون سراسری برای داوطلب لحاظ شود. یعنی به میزانی که این سوابق تحصیلی وجود ندارد، چند درصد کنکور و چند درصد سوابق تحصیلی برای داوطلب لحاظ شود. اگر کسی نمرات خوبی در دیپلم نگرفته اما مصمم به تغییر رویه و ورود به دانشگاه است یا باید ضریب سوابق تحصیلی نامطلوب خود را بپذیرد یا در آزمون های ترمیمی شرکت کند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین در پاسخ به نگرانی دانش آموزان از صحت امتحان‌های تشریحی، احتمال تقلب در امتحانات و تصحیح برگه ها نیز افزود: اگر این کار با همین زیرساختی که فعلا در آموزش و پرورش موجود است اجرا شود جای این گونه نگرانی ها هست ولی بنا بر این است که این وزارتخانه خود را با شرایط جدید تطبیق دهد و آزمون های هوشمند الکترونیک را در برنامه برگزاری آزمون های سراسری خود داشته باشد.

به گفته وی، برگه های امتحانی دانش آموزان پایه دوازدهم دبیرستان بدون سربرگ است و در سراسر کشور توزیع می شود، بنابراین معلوم نیست کدام برگه امتحانی در کجای کشور و توسط چه کسی تصحیح می شود و برای اطمینان از رعایت عدالت هر برگه را دو مصحح می بینند. نمرات دانش آموزان که به سازمان سنجش می رسد خام است و این دروس را با ضرایب تراز می‌کنیم.

پور عباس که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، تاکید کرد: در سازمان سنجش به عنوان مجری کنکور این زیرساخت ها را آماده کرده ایم و در دو سال آینده آزمایش هایی را اجرا می کنیم و امیدواریم کنکور را از سال ۱۴۰۳ به شکل هوشمند و الکترونیکی بدون کاغذ برگزار کنیم.سازمان سنجش، آزمون سراسری را برگزار می کند و آموزش و پرورش آزمون سوابق تحصیلی که همان ۱۰ درس سال دوازدهم دبیرستان را برگزار می کند، بنابراین دو آزمون به طور جدا خواهند بود، اما ما در جریان الکترونیکی شدن آزمون ها در آموزش پرورش نیستیم.

وی تاکید کرد: قرار است نگرانی دانش آموزان سال دوازدهم درباره فرصت جبران نمرات سوابق تحصیلی با برگزاری آزمون های ترمیمی برطرف شود و این را قانون‌گذار با مصوبه جدید برای آموزش و پرورش به صورت تعهد ایجاد کرده است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا