×
سیاسی
شناسه خبر : 98260
تاریخ انتشار : شنبه 1401/03/28 ساعت 09:28
تداوم لشکرکشی سیاسی-نظامی غرب به اوکراین؛ هیاهو برای هیچ

نورنیوز بررسی کرد؛

تداوم لشکرکشی سیاسی-نظامی غرب به اوکراین؛ هیاهو برای هیچ

مقامات اروپایی و سران ناتو طی روزهای اخیر اظهارات متعددی در خصوص جنگ اوکراین داشته‌اند که در همه آن‌ها به جای رویکرد سیاسی و حل منازعه از طریق شیوه‌های دیپلماتیک بر حمایت از ادامه جنگ تاکید شده ‌است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رئیس جمهور فرانسه، صدراعظم آلمان، رئیس جمهور رومانی و نخست وزیر ایتالیا در خاک اوکراین با زلنسکی رئیس جمهور این کشور دیدار کردند. یک روز پیش از آن نیز وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل با محوریت بررسی وضعیت اوکراین دیدار کردند.

اگرچه هر گونه تلاش سیاسی از سوی کشورهای مختلف برای کمک به پایان بحران اوکراین، اقدامی پسندیده و قابل تقدیر است لیکن مشخص نیست که  این دیدارها تا چه میزان می‌تواند برکاهش تنشها و از میان رفتن تاثیرات منفی این جنگ بر ثبات جهانی اثر گذار باشد.  برای پاسخ به این پرسش، نگاهی بر مواضع اعلام شده از سوی مقامات این چهار کشور در کی یف و نیز اظهارات حاضران در نشست ناتو می تواند راهگشا باشد.

رهبران کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و رومانی در کی‌یف گفته‌اند که از تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت می‌کنند و باید به این کشور اجازه عضویت فوری داده شود.

شولتس، صدراعظم آلمان در یک کنفرانس خبری مشترک گفت که اوکراین به خانواده اروپایی تعلق دارد اما همچنان باید معیارهای الحاق را رعایت کند. دراگی، نخست وزیر ایتالیا نیز اظهار داشت: مردم اوکراین در مبارزه با تهاجم روسیه از ارزش‌های دموکراسی و آزادی، دفاع می‌کنند. مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز خاطرنشان کرد: او و رهبران اروپایی از تأیید وضعیت نامزدی فوری اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت می‌کنند.

بر اساس اخبار منتشر شده از سوی رسانه ها،هم‌زمان با ورود مکرون به اوکراین، سامانه‌های توپخانه‌ای فرانسوی «سزار» به وسیله هواپیماهای اوکراینی وارد این کشور شده‌اند. در نشست ناتو نیز استولتنبرگ دبیرکل ناتو با این ادعا که اوکراین تهدیدی علیه روسیه نیست، گفت که این سازمان همچنان به حمایت از کی‌یف ادامه خواهد داد.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده نیز خطاب به همتایان خود اظهار داشت:  اگر لازم باشد "آسمان و زمین را جابجا خواهیم کرد" تا اطمینان حاصل شود اوکراین تسلیحات مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. در حالی که حاضران در نشست ناتو بر ارسال تسلیحات برای اوکراین و زمینه سازی برای عضویت آن در ناتو تاکید کردند، جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز ارسال کمک جدید  یک میلیارد دلاری ایالات متحده به اوکراین را اعلام کرد.

تاکید بر عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، عضویت در ناتو، ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف و حمایت همه جانبه از این کشور بر علیه مسکو از جمله وجوه مشترک مواضع رهبران غرب در روزهای اخیر بوده است. هرچند آن‌ها ادعا دارند که به دنبال رویکرد سیاسی هستند و هدف آنها از حمایت از اوکراین آوردن روسیه پای میز مذاکره است اما درعمل سناریوی آن‌ها دمیدن بر آتش جنگ و استمرار تقابل‌ها با روسیه است. به عبارت دیگر کلید واژه رویکرد سیاسی هیچ نشانه ای در اقدامات  عملی کشورهای مذکور ندار و همچنان رویکرد نظامی محور رفتاری آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی استمرار جنگ را زمینه‌ساز فاجعه‌ای اقتصادی به‌ویژه در حوزه انرژی و غذا برای جهان از جمله در اروپا و آمریکا می‌دانند. در شرایط فعلی حتی کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، انگلیس، اسپانیا و... نیزبیشترین تورم را طی چند دهه اخیر تجربه می‌کنند و در آمریکا نیز قیمت سوخت هر روز در حال افزایش است. از سوی دیگر برخی تحلیل‌گران مانند کیسینجر بارها درباره ادامه جنگ هشدار داده و آن را زمینه ساز نابودی اوکراین و جایگاه جهانی غرب دانسته‌اند.

بی‌تفاوتی سران غرب نسبت به چنین هشدارها یی نشانگر آن است که نسل جدید رهبران اروپایی در فضایی غیرعقلانی به سیاستگذاری می‌پردازند که نتیجه آن نیز اصرار آنها بر استمرار دامنه جنگ است. رهبرانی که نه بر اساس منافع و امنیت ملی و مطالبه مردمی خویش بلکه در چارچوب اهداف شخصی، سرمایه‌داران حامی خود به‌ویژه شرکت‌ها و کارتل‌های اسلحه‌سازی گام بر می‌دارند که نتیجه آن نیز از یک سو کشته و زخمی شدن افراد بی‌شماری از طرف‌های درگیر جنگ و نیز قربانی شدن میلیون‌ها نفر در جهان به خاطر قحطی و گرسنگی و افزایش بهای انرژی و غذا می‌باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ آتش سوزی و عقب نشینی کشتی‌های متخلف در تنگه هرمز
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان