×
سیاسی
شناسه خبر : 98242
تاریخ انتشار : جمعه 1401/03/27 ساعت 13:39
رکوردشکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

رکوردشکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!

تبلیغات گسترده رسانه‌های انگلیس در زمینه احتمال رکوردشکنی سلطنت ملکه انگلیس تلاشی برای فانتزی‌سازی از مقوله رژیم سلطنتی و سرکوب جمهوری‌خواهی است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: ملکه انگلیس از دوشنبه ۱۳ ژوئن، رسما از نظر طول دوران حکمرانی دومین پادشاه جهان پس از لویی چهاردهم در فرانسه شد.

او تا این لحظه ۷۰ سال و ۱۲۷ روز بر تخت سلطنت نشسته است. عنوان طولانی‌ترین دوره سلطنت تاکنون از آن لویی چهاردهم است که به مدت ۷۲ سال و ۱۱۰ روز از سال ۱۶۴۳ تا ۱۷۱۵ حکومت کرده بود.

الیزابت دوم در سن ۲۵ سالگی در ۱۹۵۲ به سلطنت رسید. اگر او همچنان تا ماه مه ۲۰۲۴ سلطنت کند، با پیشی گرفتن از لویی چهاردهم عنوان طولانی‌ترین دوره سلطنت را به خود اختصاص خواهد داد.

الیزابت دوم در سپتامبر ۲۰۱۵ با پیشی گرفتن از ملکه ویکتوریا عنوان طولانی‌ترین رئیس حکومت بریتانیا را از آن خود کرد و در آن روز صاحب عنوان طولانی‌ترین سلطنت یک زن در تاریخ جهان شد.

موارد ذکر شده محورهایی است که رسانه‌های طرفدار سلطنت در انگلیس این روزها بسیار به آن پرداخته‌اند. حال این سوال مطرح است که چرا چنین مقایسه تاریخی از سوی این رسانه‌ها صورت گرفته و  اساسا هدف از افتخارسازی از سلطنت ۷۰ ساله ملکه و حاکمیت خاندان سلطنتی برای ساکنان جزیره چیست؟

پاسخ را در آنچه در مراسم هفتادمین سالگرد سلطنت رخ داد می‌توان جستجو کرد.

امسال این مراسم که ۳۱ میلیون پوند هزینه به مالیات دهندگان تحمیل کرد با واکنش منفی کم‌سابقه بسیاری از مردم انگلیس همراه بود.

هر چند رسانه‌ها و شبکه‌های خبرپراکنی انگلیسی مدعی اقبال مردم از این جشن‌ها شدند اما آمارها می‌گویند در میان جوانان ۱۸ تا ۲۴ سال تنها ۳۱ درصد حامی استمرار نظام سلطنتی هستند و اکثریت عقیده دارند الیزابت دوم باید آخرین پادشاه کشورشان باشد.

علاوه بر این بسیاری از ساکنان کشورهایی چون اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز خواستار رسیدن به استقلال واقعی هستند، چنانچه ایرلندی‌ها با وجود خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) بر ادامه حضور و همکاری گسترده با اتحادیه اروپا تاکید دارند.

اخیرا بار دیگر در اسکاتلند موضوع همه‌پرسی استقلال از انگلیس مطرح شده است. این رویکرد که آشکارا ضد حاکمیت رژیم سلطنتی انگلیس در اسکاتلند است زمانی آشکارتر می‌شود که در انتخابات محلی اسکاتلند، طرفداران استقلال توانستند اکثریت مطلق آرا را کسب نمایند و به پشتوانه این رای «نیکولا استارجون» وزیر اول اسکاتلند در ادینبورو بار دیگر خواستار هموار کردن زمینه برای برگزاری همه‌پرسی استقلال این کشور از انگلیس شد.

با این وصف چندان عجیب نیست که ماموریت شبکه‌ها و بنگاه‌های رسانه‌ای انگلیس، ایجاد تقدسی نوین برای نظام پادشاهی و اقناع افکار عمومی این کشور برای کنار نهادن مطالبات جمهوری‌خواهی باشد.

تبلیغ پیرامون رکوردشکنی ملکه و ثبت نام او در کتاب رکوردهای گینس علاوه بر جامعه انگلیس، افکار عمومی کشورهای زیر سلطه این کشور را نیز برای انصراف از تفکر استقلال‌طلبی هدف گرفته است.

به عبارت دیگر؛ رسانه‌های انگلیسی ماموریت دارند از یک‌سو سلطنت را افتخار آمیز و مشروع جلوه داده و جمهوری‌خواهی مردم انگلیس را خلاف مصالح و منافع ملی معرفی نمایند.

از سوی دیگر کشورهایی که همچنان تحت سلطه انگلیس هستند نیز باید متقاعد شوند که رکوردشکنی ملکه انگلیس در مقام سلطنت، افتخاری است که باید آنها را از تفکر استقلال‌طلبی منصرف نماید!

رفتار این رسانه‌ها هر چند در ظاهر تملق‌گویی و مشروعیت‌سازی برای خاندان سلطنتی انگلیس است اما در عمل چنین رویکردی و ایجاد غرور و افتخاری دروغین از حاکمیت خاندان سلطنتی به بهانه ثبت نام ملکه در رکوردهای گینس، بیانگر عمق انزجار و دوری مردم از این خاندان و حاکمیت پر هزینه آنها بر کشورشان است.

 بسیاری از مردم انگلیس که اکنون با وضعیت بد اقتصادی و تورم رو به رشد در این کشور دست و پنجه نرم می‌کنند جشن پرهزینه ۷۰ سالگی تاج‌گذاری ملکه را دهن کجی هیئت حاکمه این کشور به جمهوری‌خواهی و اعتراضات مردمی قلمداد کردند که با تداوم رویه خودبرترپنداری خاندان سلطنتی هیچ‌گونه توجهی به شرایط سخت معیشتی و اجتماعی شهروندان این کشور ندارند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
کسی عزادار ملکه نیست!
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 15:38
کسی عزادار ملکه نیست!
آسوشیتدپرس از واکنش‌ها به مرگ ملکه 96 ساله در مستعمرات سابق انگلیس گزارش داد.
خاک‌سپاری نقاب استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 13:59
نورنیوز بررسی کرد؛
خاک‌سپاری نقاب استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا
نقش و کارکرد سوال برانگیز «بی.بی.سی» در موضوع درگذشت ملکه انگلیس به عنوان یکی از موثرترین نمادهای هویت سیاسی-فرهنگی بریتانیا که بار توجیه حرفه‌ای بسیاری از ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها و همچنین پیشبرد ارزش‌ها و راهبردهای انگلیس و جهان غرب را یک تنه به دوش می‌کشد، جای تأمل و تدبر بسیار دارد.
نشریه آمریکایی: دموکراسی در انگلیس یک رویاست
چهارشنبه 1401/05/05 ساعت 21:08
نشریه آمریکایی: دموکراسی در انگلیس یک رویاست
یک نشریه آمریکایی پادکستی را تحت عنوان «دیده‌بان» منتشر کرده است که در آن حقایقی از خاندان سلطنتی انگلیس و وضعیت واقعی بریتانیا فاش می‌کند.
رکورد شکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!
یکشنبه 1401/03/29 ساعت 12:29
رکورد شکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!
تبلیغات گسترده رسانه‌های انگلیس در زمینه احتمال رکوردشکنی سلطنت ملکه انگلیس تلاشی برای فانتزی‌سازی از مقوله رژیم سلطنتی و سرکوب جمهوری‌خواهی است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
یک نماینده سابق و یک نماینده فعلی مجلس به حبس محکوم شدند
افت رمزارزها، صعود بورس؛ تلاقی سرد و گرم بازارها
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
X
آگهی تبلیغاتی