×
اقتصادی
شناسه خبر : 98171
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/03/25 ساعت 13:24
رشد نزدیک به صفر اقتصاد با وجود هزینه‌کرد 2700هزار میلیارد تومانی در دولت قبل

رشد نزدیک به صفر اقتصاد با وجود هزینه‌کرد 2700هزار میلیارد تومانی در دولت قبل

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان "در هشت‌ سال دولت گذشته 2هزار و 700هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد"، تأکید کرد: باوجود این هزینه اما شاهد رشد نزدیک به صفر اقتصاد، سرمایه‌گذاری منفی، بهره‌وری منفی و تورم بالا بودیم.

نورنیوز-گروه اقتصاد: سیدمسعود میرکاظمی در جمع مدیران معاونت فنی و امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه‌ و بودجه ابراز کرد: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های کنونی اداره کشور، بخشی‌نگری و نبود نگاه جامع به مسائل است.

وی با تصریح به اینکه رویکرد سازمان برنامه باید از بودجه‌محور به برنامه‌محور تغییر کند، گفت: اکنون 80 درصد وقت و انرژی سازمان صرف مسائل بودجه و 20 درصد هم به برنامه‌ریزی اختصاص می‌یابد، اما این روند باید معکوس شود.

معاون رئیس‌جمهور ادامه‌داد: با وجود انواع یارانه‌های آشکار و پنهان برای تولید و نیروی کار ارزان چرا باید نگران واردات بود؟ چرا قیمت تمام‌شده تولید داخل توان رقابت با محصولات خارجی را ندارد؟ چرا بهره‌وری پایین است؟ برای حل ریشه‌ای مشکلات اقتصاد باید این موضوعات حل شود.

میرکاظمی با بیان "در هشت‌ سال دولت گذشته 2هزار و 700هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد"، تأکید کرد: با این هزینه اما شاهد رشد نزدیک به صفر اقتصاد، سرمایه‌گذاری منفی، بهره‌وری منفی و تورم بالا بودیم و اغلب شاخص‌های کلان اقتصادی وضعیت مناسبی نداشتند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه‌کرد: با وجود توسعه قابل‌‌توجه زیرساخت‌ها در کشور، وضع اشتغال نامناسب است؛ ادامه این روند برای کشور مقدور نیست و باید تغییر ریل درست در اقتصاد ایجاد شود.

وی با اشاره به فشارهای سیاسی برای ایجاد طرح‌های جدید، گفت: میانگین عمر پروژه‌ها در سال گذشته به 16,9 سال رسید؛ یعنی کم‌کم باید این طرح‌ها را جزو آثار باستانی بدانیم، آیا با منابع فعلی ادامه این روند امکان‌پذیر است؟ اگر طرح عمرانی توجیه اقتصادی دارد بخش خصوصی باید آن را انجام دهد، اگر ندارد بهتر است بودجه این بخش به بهبود تولید و رشد اقتصادی همان منطقه اختصاص یابد.

از بودجه‌زدگی فاصله می‌گیریم/ برنامه هفتم مسئله‌محور خواهد بود

میرکاظمی با تأکید بر اینکه سازمان برنامه‌ و بودجه باید از بودجه‌زدگی فاصله بگیرد، افزود: در فصل تدوین برنامه هفتم توسعه قرار داریم، بسیار از خطوط این تغییر ریل باید در همین برنامه هفتم انجام شود و برنامه هفتم به‌جای کلی‌گویی باید بر حل مشکلات اصلی کشور متمرکز باشد و بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی را تضمین کند.

وی خاطرنشان کرد: عملکرد برنامه‌های قبلی نشان می‌دهد یا بسیاری از اهداف محقق نشده یا خود برنامه دچار نواقصی بوده است. برنامه هفتم با آسیب‌شناسی این برنامه‌ها به حل ریشه‌ای مسائل اصلی کشور خواهد پرداخت و در این مسیر از توان تخصصی همه مجموعه‌ها کمک خواهیم گرفت.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در زمان تحویل دولت حتی پرداخت حقوق هم با مشکلاتی مواجه بود، گفت: 54هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی استفاده شده بود، بیش از 60هزار میلیارد تومان در خزانه بدون اعتبار باقی مانده بود، هر ماه سررسید 10 تا 12 هزار میلیارد تومان اوراق مالی می‌رسید، مطالبات اقشار مختلف تلنبار شده بود، اما به‌لطف خدا و تلاش همه بدنه دولت از این پیچ با موفقیت بدون استقراض ریالی از بانک مرکزی عبور کردیم.

میرکاظمی در پایان از ضرورت تقویت نگاه ملی و پرهیز از بخشی‌نگری در دستگاه‌های مختلف ازجمله سازمان برنامه سخن گفت و تصریح‌کرد: مشی دولت حل ریشه‌ای مشکلات اقتصادی و عملکرد کمتر از یک‌سال دولت هم نشان داده است برای بازگشت اقتصاد به مسیر اصلی عزم راسخی دارد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
ممنوعیت تردد خودرو در آزاد راه تهران شمال
بن‌بست ترامپ در جنگ ایران؛ شکستی که طنین پیروزی می‌دهد
اعلام آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ کدام محورها درگیر ترافیک است؟
کاشت نهال در سفارت ایران در عراق
رایزنی وزیر خارجه قطر با همتای آلمانی درباره شرایط منطقه
پیوستن فرماندهان پلیس به پویش «جانفدا برای ایران»
پرده‌برداری قالیباف از فشار سرمایه‌گذاران و بانکداران یهودی به ترامپ
دیگر دوران امنیت جزیره‌ای گذشته است
اعلام نحوه فعالیت بانک‌های کشور از شنبه
وزارت خارجه: تهدید آشکار به «بمباران ایران تا عصر حجر»، مصداق جنایت جنگی است
چالوس یک‌طرفه شد
ادامه واکنش هنرمندان موسیقی به تجاوز دشمن
خاموش کردن هر چراغ، کمک به تقویت توان کشور در برابر دشمن
جهان برای اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل مجبور به پرداخت هزینه است
نیت خوانی ترامپ از سخنرانی اخیر
آیا حملات پهپادی ایران عملیات خشم حماسی را به زانو درآورده است؟
اعلام نحوه فعالیت اتاق اصناف تهران از 15 فروردین
جامعه جهانی به پیامدهای انسانی جنگ توجه کند
بحران نیروی انسانی در شرکت‌های فناوری اسرائیل
گوترش خواستار توقف حملات به ایران شد
واکنش نواده واقف انیستیتو پاستور به تخریب آن
پزشکیان: با عزم راسخ و همه ظرفیت‌ها از ایران دفاع می‌کنیم
آملی لاریجانی: شرایط تنگه هرمز و جهان به قبل جنگ بازنمی‌گردد
«سوگ‌نامه میناب؛ شکوفه‌های شکسته» برگزار می‌شود
اجرای مرحله سوم موج 90وعده صادق 4/هجوم پهپادی ارتش به مقر جنگنده‌ها دراردن
واکنش سفارت ایران به سخنان وزیر جنگ آمریکا
منطقه با وجود دشمن اسرائیلی رنگ ثبات به خود نمی بیند
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حملهٔ مجدد دشمن به پل B1 در کرج
پیامدهای اقتصادی جنگ برای تمام جهان سنگین است
باشه‌آهنگر: گلزار شهدای آبادان نورباران خواهد شد
سفیر ایران در مسکو: تمایلی به گسترش دامنه درگیری‌ها نداریم
سخنان ترامپ قیمت نفت را صعودی کرد
ارائه بسته جامع حمایتی برای ایرانیان مقیم امارات
نحوه فعالیت ادارات از روز شنبه اعلام شد
غریب‌آبادی: در حال تدوین پروتکل برای نظارت بر تنگه هرمز هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: میدان و دیپلماسی دو بازوی پرتوان کشور هستند
دلخراش، بی‌رحمانه، تنفرانگیز و به شدت غیرانسانی
فراخوان ویژه برای ساخت فیلم با موضوع «وطن»
ثبت 378 میلیون تردد در 17 روز
در خانواده فوتبال هیچ ملتی تنها نمی‌ماند
طی 24 ساعت گذشته آمریکا و اسرائیل به چند مرکز دیگر حمله کردند؟
دموکرات‌های آمریکا به دنبال کاهش نفوذ لابی صهیونیستی در انتخابات
تا زمان ادامه تجاوزات، دفاع، حق ذاتی ایران است
نورنما | انتقال مجروح های نظامی اسرائیل به بیمارستان ها
کودکان با چنگ و دندان پرچم را بالا نگه می دارند
تنگه هرمز را به زور نمی‌توان باز کرد
واکنش‌ حسن روح‌الامین به وقایع اخیر+ تصویر
تردد دریایی کیش برقرار است
خدمت‌رسانی به 8000 تهرانی در جنگ رمضان
جزئیات آخرین اردوی تیم ملی وزنه‌برداری تشریح شد