×
سیاسی
شناسه خبر : 98061
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/03/22 ساعت 22:56

نورنیوز بررسی کرد؛

حمل سلاح در آمریکا؛ آزادی یا معامله با خون مردم

اگرچه سلاح یکی از نمادهای جامعه آمریکا یا به تعبیر فیلم‌های وسترن‌، ابزار قدرت‌نمایی در غرب وحشی است اما، اکنون به‌دلیل توسعه نگران‌کننده ناامنی ناشی از حمل سلاح در آمریکا، مردم این کشور با راهپیمایی‌های ده‌ها هزار نفری خواستار ضابطه‌مند شدن حمل و استفاده از سلاح گرم شده‌اند.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: ده‌ها هزار نفر از مردم آمریکا با برپایی تظاهرات گسترده، خواستار قانونی برای محدود شدن حمل و استفاده از سلاح گرم شدند. این جنبش که "برای زندگی‌مان راهپیمایی می‌کنیم" نام گرفته است توسط بازماندگان قتل عام سال ۲۰۱۸ در دبیرستانی واقع در فلوریدا تأسیس شد.

طبق آمارهای پایگاه «آرشیو خشونت‌های مسلحانه» در سال جاری میلادی تا به حال ۲۴۰ تیراندازی در آمریکا رخ داده است. در سال ۲۰۲۱ نیز نزدیک به ۷۰۰ مورد تیراندازی گزارش شده‌است. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کنگره، آمریکایی‌ها صاحب ۴۸ درصد سلاح‌های غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند. یک سازمان سوئیسی فعال در امور مربوط به مالکیت اسلحه در گزارشی عنوان کرده است در ایالات متحده آمریکا به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی ۱۲۰ تفنگ وجود دارد.

به نوشته ای‌بی‌سی نیوز، برگزارکنندگان تظاهرات‌های سراسر آمریکا می‌گویند این تجمعات مخصوصاً در واشنگتن، پیامی ساده برای سران سیاسی این کشور دارد؛ «انفعال شما، آمریکایی‌ها را به کشتن می‌دهد».

اگرچه سلاح یکی از نمادهای جامعه آمریکا یا به تعبیر فیلم های وسترن‌، ابزار قدرت‌نمایی در غرب وحشی است اما اکنون به‌دلیل توسعه نگران‌کننده ناامنی ناشی از حمل سلاح در آمریکا، مردم این کشور با راهپیمایی‌های ده‌ها هزار نفری خواستار ضابطه‌مند شدن حمل و استفاده از سلاح گرم شده‌اند.

چندی پیش گروهی از سناتورهای کنگره آمریکا از طرحی به نام «پرچم قرمز» خبر دادند که به مقام‌های محلی اجازه می‌دهد افرادی که مطابق تشخیص‌های قانونی "خطری برای دیگران" محسوب می‌شوند را از خرید و مالکیت سلاح گرم منع کند. این طرح در حالی مطرح شد که وجود میلیون‌ها سلاح در دست مردم عملا چنین طرحی را به اقدامی بی اثر در مقابله با کشتارهای افسارگسیخته در آمریکا مبدل ساخته است.

هر چند دولتمردان آمریکا به این امر رسیده‌اند که آزادی بی‌ضابطه حمل سلاح، عملا آمریکا را به میدان جنگ بدل کرده اما، در عمل به دلیل وابستگی شدید آنها به کارتل‌های اسلحه سازی عملا گامی برای توقف این رویه بر نمی‌دارند.

دولتمردان آمریکا قدرت را از لابی اسلحه می‌خواهند چنانکه ترامپ در نشست سالانه لابی انجمن ملی سلاح (NRA) در شهر هیوستون ایالت تگزاس،تلاش برای تغییر قوانین اسلحه را «مضحک و مسخره» عنوان کرد و نسخه مسلح کردن معلم‌ها را تجویز نمود.

نکته قابل توجه در این میان آن است که انتقادهایی که این روزها از سوی سیاسیون درباره قوانین حمل سلاح می‌شود نه در چارچوب اجرای مطالبات مردمی بلکه در قالب رقابت و تنش‌ها میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در آستانه انتخابات میان دوره‌ای کنگره است. دموکرات‌ها مدعی‌اند جمهوری‌خواهان عامل تصویب نشدن قوانین ضد آزادی حمل سلاح در کنگره هستند و جمهوری‌خواهان نیز بی‌کفایتی امنیتی دولت دموکرات را عامل کشتارهای اخیر دانسته‌اند.

دولتمردان و قانون‌گذاران آمریکایی به رغم آگاهی از پیامدهای خونین آزادی حمل سلاح در این کشور که امروز به یک فاجعه مبدل شده، برای کسب و حفظ قدرت همچنان زیر پرچم لابی‌های اسلحه سازی حضور داشته و از اجرای مطالبه مردم برای تغییر قوانین حمل سلاح خودداری می‌کنند. سرسپردگی دولتمردان به لابی‌های اسلحه و استمرار آزادی حمل سلاح سالانه جان هزاران انسان بی‌گناه را می‌گیرد و دولتمردان آمریکا نیز صرفاً به ابراز تاسف بسنده می‌کنند.

نکته قابل توجه در این میان تقلای برخی رسانه‌های معاند فارسی زبان است که با انتشار همزمان اعتراض های مردم آمریکا با آنچه تیراندازی مامور گشت ارشاد به یک شهروند در تهران می‌نامند تلاش می کنند وضعیت ایران و آمریکا را در این موضوع مشابه هم نشان دهند.

این در حالی است که اعتراض مردم آمریکا نه به بودن سلاح در دستان نیروهای نظامی و انتظامی بلکه به وجود میلیون‌ها سلاح در دست مردم و آزادی بی حد و مرز خرید و فروش سلاح در خیابان‌های آمریکاست که نتیجه ان قربانی شدن هزاران نفر انسان بی گناه است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
خشونت مسلحانه در مدارس آمریکا به بالاترین سطح رسید
شنبه 1401/05/29 ساعت 12:53
خشونت مسلحانه در مدارس آمریکا به بالاترین سطح رسید
براساس آمارهای جدید، تنها در یک سال تحصیلی گذشته 193 حمله مسلحانه در مدارس آمریکا به ثبت رسیده که این رقم در یک دهه گذشته بی سابقه بوده است.
همه‌گیری خشونت‌‎های مسلحانه در آمریکا
چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 11:21
وزیر امنیت داخلی آمریکا مطرح کرد؛
همه‌گیری خشونت‌‎های مسلحانه در آمریکا
وزیر امنیت داخلی ایالات متحده از تعبیر «همه‌گیری» برای گسترش خشونت‌های مسلحانه در سراسر آمریکا استفاده کرد و خواستار مشارکت همگانی برای پیشگیری از این بحران شد.
سریال درگیرهای مسلحانه در آمریکا همچنان قربانی می‌گیرد
جمعه 1401/04/10 ساعت 20:31
تیراندازی در شیکاگو؛
سریال درگیرهای مسلحانه در آمریکا همچنان قربانی می‌گیرد
پلیس آمریکا اعلام کرد بر اثر تیراندازی در ساعات اولیه روز جمعه در مرکز شهر شیکاگو دو نفر کشته و سه نفر دیگر مجروح شده‌اند.
حمل سلاح در آمریکا؛ آزادی یا معامله با خون شهروندان
دوشنبه 1401/03/23 ساعت 15:28
ویدئو
حمل سلاح در آمریکا؛ آزادی یا معامله با خون شهروندان
اگرچه سلاح یکی از نمادهای جامعه آمریکا یا به تعبیر فیلم‌های وسترن‌، ابزار قدرت‌نمایی در غرب وحشی است اما، اکنون به‌دلیل توسعه نگران‌کننده ناامنی ناشی از حمل سلاح در آمریکا، مردم این کشور با راهپیمایی‌های ده‌ها هزار نفری خواستار ضابطه‌مند شدن حمل و استفاده از سلاح گرم شده‌اند.
وقتی کاسه صبر آمریکایی‌ها از کشتار روزمره لبریز می‌شود
یکشنبه 1401/03/22 ساعت 19:35
اپیدمی خشونت سلاح در ایالات‌متحده؛
وقتی کاسه صبر آمریکایی‌ها از کشتار روزمره لبریز می‌شود
اسلحه عامل اصلی مرگ‌ومیر در میان کودکان و نوجوانان آمریکایی است و از هر 10 نفری که به ضرب گلوله کشته می‌شوند، یک نفر زیر 19 سال سن دارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور شهر ری + فیلم
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
X
آگهی تبلیغاتی