×
اقتصادی
شناسه خبر : 98047
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/03/22 ساعت 18:40
مخالفت مجلس با دو‌فوریتی شدن لایحه اصلاح تامین منابع مالی مواد اولیه قیر

در صحن علنی مجلس تصویب شد؛

مخالفت مجلس با دو‌فوریتی شدن لایحه اصلاح تامین منابع مالی مواد اولیه قیر

نمایندگان مردم در مجلس با بررسی دو فوریت لایحه اصلاح تبصره های 1 و 7 ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور مخالفت کردند که در نتیجه این لایحه به صورت عادی بررسی می شود.

نورنیوز -گروه اقتصاد: نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ خردادماه) مجلس شورای اسلامی با درخواست بررسی دو فوریت لایحه اصلاح تبصره های ۱ و ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با ۱۰۱ رأی موافق، ۱۲۰ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع ۲۴۳ مخالفت کردند.

براساس اعلام علی نیکزاد که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، تصویب بررسی دو فوریت این لایحه نیاز به دو سوم آرا داشت که نتوانست این میزان آرای نمایندگان را کسب کند، بنابراین لایحه به صورت عادی در کمیسیون‌های مجلس بررسی خواهد شد.

علی ادیانی، نماینده دولت در تشریح دلایل بررسی دوفوریتی لایحه مذکور گفت: موضوع این اصلاحیه درخصوص بند (ز) تبصره ۱ ماده واحده بودجه سال ۱۴۰۱ برای تعیین منابع لازم مواد اولیه قیر است که مجلس محل تامین ۱۹ هزار میلیارد تومان منابع مالی تامین مواد اولیه وکیوم باتوم را از منابع شرکت نفت ایران تعیین کرده است.

ادیانی ادامه داد: در زمان تصویب و بررسی این مصوبه در مجلس نیز اعلام شد که محل تامین اعتبار نباید از محل منابع داخلی شرکت نفت باشد، زیرا این موضوع با رویه های بودجه در سنوات گذشته سازگار نیست. در قانون بودجه سنوات گذشته محل تامین منابع قیر از محل سهم دولت از فروش داخلی نفت خام به پالایشگاه‌های کشور تامین می‌شد، بنابراین در شرایط کنونی تامین منابع مالی مواد اولیه قیر برای شرکت ملی نفت امکان‌پذیر نیست.

ادیانی تاکید کرد: شرکت ملی نفت به دلیل کاهش جدی درآمدهای ملی نفت در سال های اخیر و همچنین کاهش سهم این شرکت از منابع تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ قادر به تامین منابع مالی مواد اولیه قیر نیست. بر این اساس این لایحه به صورت دوفوریت تقدیم مجلس شد تا بار مالی که برای شرکت نفت مالایتاق محسوب می‌شود، از عهده این شرکت برداشته شود.

نماینده دولت تصریح کرد: با توجه به نرخ ارز و محاسبه گمرکی کالاهای وارداتی در همه موارد با نرخ سامانه ETS و به زمان روز اظهار تعیین می شود، بر این اساس تامین مالی میسر نبوده و با توجه به کاهش حقوق گمرکی کالاها و کاهش قیمت تمام شده، قیمت تمام شده برای مصرف کننده نیز بالا می رود، بر این اساس دولت این لایحه را تقدیم مجلس کرد.

او تصریح کرد: دولت در این لایحه پیشنهاد داده تا عبارت "از محل منابع شرکت ملی نفت" به عبارت "از محل مازاد بر سقف منابع توسعه بند یک و بند (ی)" جایگزین شود، همچنین در سال ۱۴۰۱ نرخ حقوق گمرکی کالاها که ۱۰ درصد پیش بینی شده به یک درصد تقلیل یابد و این موضوع منجر به کاهش درآمد خواهد شد، بنابراین پیشنهاد شده برای جبران کسری این منابع، دولت اجازه داشته باشد نسبت به فروش اوراق مالی تا سقف ۲۸۰ هزار میلیارد ریال اقدام کند.

رحمت الله نوروزی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با بررسی دو فوریت لایحه اصلاح تبصره های ۱ و ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: چرا در این دو فوریت بحث قیر را برداشته‌اید در حالی که بحث این است که بتوانیم با رسیدگی به راه‌های روستایی، جمعیت را در روستاها حفظ کنیم؟ از طرفی دولت برای بحث مالچ پاشی مستقیماً از راه‌های روستایی برداشت کرده که این کار ناصواب و نادرستی است.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس یازدهم ادامه داد: متاسفانه دولت آیین نامه تبصره های لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را تصویب نکرده است، با این وجود به دنبال تغییر بودجه است! لذا از همکاران تقاضا می شود که با این درخواست مخالفت کنند تا بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی بتوانند خدمت رسانی لازم را به مردم داشته باشند.

در ادامه سید کاظم دلخوش اباتری نیز در مخالفت با بررسی دوفوریت لایحه مذکور گفت: مواردی که در این لایحه آمده است با سرنوشت مردم بازی می‌کند، چرا که موضوعات متناقض آمده و لازم است به دولت بازگردد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس یازدهم ادامه داد: دولت باید آیین نامه تبصره های لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را ظرف یک ماه تنظیم می‌کرد، ولی ۳ ماه از زمان تنظیم آن گذشته است، وقت کم است و آیین نامه باید در کمترین زمان ممکن تنظیم شود، لذا با توجه به اینکه فصل بارندگی و سرما در راه است، باید آیین نامه هر چه سریعتر به سرانجام برسد.

او افزود: برخی از امور درخصوص بودجه سال ۱۴۰۱ در هیات دولت به صورت اصولی کارشناسی نشده، ما در قانون بودجه به دولت کمک کردیم، اما برخی از کارشناسی‌های نادرست باعث بروز این موارد شده که در حال حاضر به صحن مجلس آمده است. لذا لازم است تا با این لایحه مخالفت شود تا مردم بیش از این آسیب نبینند، در حالی که وزیر نفت پذیرفت که امور محوله در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ را به طور کامل انجام دهد.

سیدغنی نظری خانقاه در موافقت با بررسی دوفوریت لایحه اصلاح تبصره های یک و ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، گفت: بررسی دوفوریت یعنی این‌که موضوعی بسیار ضروری است و باید در اسرع وقت و به فوریت حل شود.

او ادامه داد: شاید برخی شهرستان‌ها نیاز به قیر نداشته باشند و برخی استان‌ها دنبال منوریل و مترو هستند اما ما دنبال راه روستایی مناسب و بین شهری هستیم؛ معضل راه در مناطق محروم معضلی حل نشدنی است و جاده اسالم به خلخال به عنوان جاده توریستی و حیاتی وضعیت نامطلوبی دارند و وقتی که به مسئولان مربوطه مراجعه می‌کنیم می‌گویند خودتان مصوب کردید.

نظری خانقاه یادآور شد: در مورد قیر رایگان قرار شد ۱۹ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی وزارت نفت پیش بینی شود در حالی که اگر این وزارتخانه پولی داشته باشد آن را برای رفاهیات خود خرج می‌کند و به طور قطع این مصوبه اجرایی نخواهد شد. بنابراین باید موضوع اصلاح و دولت مکلف شود قیر را تامین و ۱۰۰ درصد به‌ویژه به مناطق سردسیر اختصاص دهد.

عبدالعلی رحیمی مظفری همچنین در موافقت با بررسی دوفوریت لایحه مذکور، گفت: اگر دوفوریت و یک فوریت این لایحه تصویب شود و یا نشود موضوع تعیین تکلیف نخواهد شد بنابراین می‌توان دوفوریت را تصویب و سپس در کمیسیون آن را اصلاح و به استدلال‌های نمایندگان توجه شود.

او ادامه داد: به طور قطع اگر دو فوریت تصویب نشود هیچ قیری داده نمی‌شود و منابع داخلی وزارت نفت جوابگو نخواهد بود که به ما قیر بدهد. بنابراین این موضوع باید در کمیسیون بررسی شود و نباید اجازه داد لاینحل باقی بماند و چنانچه تصویب نکنیم دولت می‌گوید ما لایحه دادیم تا مسئله قیر را حل کنیم اما نمایندگان موافقت نکردند.

علی نیکزاد ثمرین که ریاست جلسه را برعهده داشت در مورد اظهارات رحیمی مظفری مبنی بر عدم اجرای مصوبه مجلس توسط دولت، گفت: دولت نمی‌تواند قانونی که مجلس تصویب کرده اجرا نکند و باید اجرای کند البته اینکه دوفوریت را تصویب و به کمیسیون برای بررسی ارسال کنیم منطقی است.


خانه ملت
اخبار مرتبط
فرصت‌ محدود ایران برای تداوم حضور در بازارجهانی قیر
جمعه 1401/03/20 ساعت 18:03
نورنیوز بررسی کرد؛
فرصت‌ محدود ایران برای تداوم حضور در بازارجهانی قیر
در صورت عدم توجه و حمایت نهادهای مسئول، روند کاهشی سهم ایران در بازار جهانی قیر تداوم خواهد یافت و ضمن آن که لطمات جدی را متوجه صنعت قیر کشور می نماید، احیای مجدد آن بسیار سخت، زمانبر و پرهزینه خواهد بود.
صادرات قیر در گیرودار ابهام بخشنامه‌های رفع تعهد ارزی
چهارشنبه 1401/03/18 ساعت 12:44
صادرات قیر در گیرودار ابهام بخشنامه‌های رفع تعهد ارزی
به گفته کارشناسان در شرایطی که تولیدکنندگان باید خوراک صنعت خود را یا به صورت نقدی خریداری یا در فواصل زمانی اندک تسویه کنند؛ عدم استرداد ارزش افزوده در کاهش صادرات تاثیر بسزایی داشته است. در این راستا عضو هیات‌مدیره انجمن قیر ایران معتقد است: اگر سرمایه در گردش شرکت‌ها به شکل ارزش افزوده محبوس و قفل شود، نه‌تنها ارزش این مبالغ قابل مقایسه با ارزش دوز آن به دلیل تورم و افزایش قیمت‌های جهانی نیست؛ بلکه در برخی موارد همین مبالغ نیز مسترد نشده و چرخ تولید را از کار انداخته است.
نظرات

آخرین اخبار
مصطفی طغانی قهرمان جهان شد؛ طلای کشتی پهلوانی ایران در قرقیزستان
سازمان ملل:امنیت در نوار غزه کاملا فروپاشیده است
قطعی برق خراسان رضوی فردا یکشنبه 15 شهریور 1405؛ برنامه خاموشی مشهد + لینک
قطعی برق اصفهان فردا یکشنبه 15 شهریور 1405؛ برنامه خاموشی اعلام شد + لینک
برنامه ریزی برای 130 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شد
صالح حردانی چرا از استقلال کنار گذاشته شد؟
آسمان بیروت در محاصره پهپادهای اسرائیلی؛ 36 لبنانی شهید و زخمی شدند
29 هزار جریمه برای نمایشگاه‌داران خودرو ؛ پارک دوبله در صدر جریمه‌های پلیس
میدری: تعاونی‌ها باید به شبکه‌های قدرتمند اقتصادی تبدیل شوند
بیانیه حزب‌الله در واکنش به تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
پوتین آتش‌بس 3 روزه با اوکراین اعلام کرد
پرواز تهران ـ تونس به شبکه هوایی بازگشت
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ چرا سکه 3.5 میلیون تومان گران شد؟
اذعان نظامیان آمریکایی به دستور پنتاگون برای بمباران تاسیسات غیرنظامی ایران
قاتل نیلوفر مجاور دستگیر شد؛ بازداشت هنگام خروج از کشور + جزئیات قتل
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 14 شهریور 1405 ؛ هرگرم به 24 میلیون تومان نزدیک شد
جدول خاموشی برق تهران فردا یکشنبه 15 شهریور 1405؛ ساعت خاموشی مناطق تهران
دستگیری کلاهبردار فروش لوازم خانگی در پلتفرم‌های آنلاین تهران
نورویدئو | پشت هیاهوی ترامپ؛ جنگی که هزینه‌اش به آمریکا برگشت
ضربه سنگین به تیم تروریستی در سیستان‌ و بلوچستان؛ 2 تروریست به هلاکت رسیدند
چین صادرات عناصر نادر خاکی به آمریکا را متوقف کرد
ساعت کاری مراکز معاینه فنی تهران افزایش یافت+ جدول ساعات جدید
قالیباف: آیت‌الله خامنه‌ای معیار تشخیص راه از بیراهه در سخت‌ترین میدان‌ها بود
بورس تهران 97 هزار واحد جهش کرد؛ شاخص کل به کانال 6.6 میلیون رسید
کشف محموله نجومی مواد مخدر و روانگردان از یک عطاری
معاون علمی رئیس‌جمهور: 6 هزار شرکت دانش‌بنیان از چرخه حمایت خارج شدند
ترافیک سنگین محورهای شمال؛ جاده چالوس و تهران ـ شمال یک‌طرفه شدند
هشدار هواشناسی برای تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
نفتالی بنت: قطر دشمن اسرائیل است؛ باید علیه آن اقدام کنیم
جزئیات طرح جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و سکه
سخنگوی صنعت آب: هدررفت لوله‌های آب در ایران به 30 درصد رسید
عارف: برای جنگ اقتصادی برنامه داریم؛ دنبال افزایش مبلغ کالابرگ در هفته‌های آتی هستیم
قیمت دینار عراق امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ دینار در بازار تهران چند؟
سود سهام عدالت 1405 چه زمانی واریز می‌شود؟ جزئیات آخرین وضعیت پرداخت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار 3 هزار تومان گران تر شد
شورای نگهبان منتظر تصمیم مجلس درباره طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
پزشکیان: دانش‌آموزان سرمایه اصلی ایران هستند
جنگ کوچک، صورت‌حساب بزرگ؛ ترامپ چگونه می‌خواهد شکست هرمز را برای انتخابات پنهان کند؟
افشای جزئیات حمله به عروسی سیریک؛ پای مهمات هدایت‌شونده آمریکا در میان است
غزه دوباره زیر آتش اسرائیل؛ حمله دریایی به خان‌یونس و تیراندازی در البریج
هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال کشور؛ خطر سیلاب، تگرگ و وزش باد شدید
وزارت بهداشت: از هر 10 سرطان 4 مورد قابل پیشگیری است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی شنبه 14 شهریور؛ ارزان‌ترین خودرو صفرکیلومتر چند؟
هاشمی به مجلس می‌رود
سازمان مالیاتی: بخش قابل توجهی از کارپوشه ایرانیان تکمیل شده است
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛از تهدید جدیدترامپ تا حمله موشکی به یک نفتکش ایرانی
خبر مهم آموزش و پرورش برای مهر 1405؛ افزایش حق‌التدریس معلمان و بازنشستگان
شناور حامل محموله بزرگ مهمات جنگی توقیف شد
صدای انفجار در دماوند؛ سپاه درباره علت این صداها توضیح داد
فائو: 15.7 میلیون آمریکایی توان خرید غذای سالم ندارند