×
سیاسی
شناسه خبر : 98036
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/03/22 ساعت 14:24

مهدی جهان تیغی

پشت پرده راهبرد «هدف قراردادن سر هشت‌پا» اسرائیل درباره ایران

اسرائیل در هر دو راهبرد به ظاهر کلان امنیتی خود بیش از آنکه هدف گذاری های ضدامنیتی عمیق که شکستن خطوط قرمز ایران را به دنبال خواهد داشت، اهداف جانبی دیگری را دنبال می کند.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی با تشبیه ایران و گروه‌های مقاومت در منطقه به «هشت‌پا»، از راهبرد جدید تل‌آویو در حمله به سر هشت‌پا رونمایی کرد و مدعی شد: «ما دکترین هشت‌پا را به اجرا گذاشته‌ایم و دیگر با شاخک‌ها، با گروه‌های نیابتی ایران بازی نمی‌کنیم؛ ما معادله جدیدی را تدوین کرده‌ایم و سر هشت‌پا را هدف می‌گیریم».

در ذیل نکاتی قابل تامل درباره راهبرد «هدف قراردادن سر هشت‌پا» اسرائیل درباره ایران آمده است:

یک: اواخر تابستان سال قبل بود که نفتالی بنت از بازبینی کلان معادلات امنیتی درباره ایران سخن گفت و در آن هنگام از تدوین و پیاده سازی راهبرد «مرگ با هزاران جراحت» خبر داد. نفتالی تلاش کرد که فعالیت اطلاعاتی علیه ایران وارد مراحل بالاتری بکند. دوران جدید عملیات اطلاعاتی علیه ایران، لزوما عمق بیشتری نداشت بلکه مدعی شدند تعدد و نقاط آن را افزایش خواهند داد. در این استراتژی که صهیونیست ها از آن به عنوان «مرگ با هزاران جراحت» یاد می کردند، ایران به جای یک زخم کاری باید صدها زخم کوچک ترکیب شده نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک دریافت می کرد، تا ضعف نهایی بر او غالب شود.

دو: در کمتر از یکسال از اجرای راهبرد «مرگ با هزاران جراحت»، سخن گفتن از یک راهبرد جدید موسوم به «هدف قراردادن سر هشت‌پا» به معنای شکست راهبرد اول است. بررسی حوادث یکسال گذشته نشان می دهد که میزان جراحتی که اسرائیل در خاک خود متحمل شده به مراتب بیشتر از جراحت هایی است که به ایران وارد کرده است. یعنی اسرائیل در پیاده سازی راهبرد هزاران جراحت نه تنها موفق نبوده بلکه این راهبرد بالعکس منجر به جراحت های عمیق به خود او شده است.

سه: به اعتقاد نگارنده، اسرائیل در هر دو راهبرد به ظاهر کلان امنیتی خود، بیش از آنکه هدف گذاری های ضدامنیتی عمیق که شکستن خطوط قرمز ایران را به دنبال خواهد داشت، اهداف جانبی دیگری را دنبال می کند. هم در استراتژی هزاران جراحت و هم در استراتژی حمله به سر هشت پا، اسرائیل هدف گذاری های برجامی خاصی را دنبال کرده است. اساسا نفتالی بنت بر خلاف نتانیاهو به انتقادات سنگین و صریح از آمریکا درباره برجام اعتقادی ندارد و قرار دادن ایران در یک برجام دلخواه و کم هزینه که هم منجر به محدودیت بیشتر فعالیت هسته ای و هم اشراف بیشتر اطلاعاتی شود، را در اولویت خود دارد. همزمانی سخن از راهبرد موسوم به «هدف قراردادن سر هشت‌پا» با قعطنامه اخیر آژانس بین المللی اتمی با تحریک مستقیم رژیم صهیونیستی، یکی از اصلی‌ترین کدهای این تحلیل به شمار می آید.

چهار: تحلیل روند بازبینی های امنیتی دنیای غرب و به خصوص آمریکا و اسرائیل در قبال ایران نشان می دهد که تجمع های اعتراضی و اغتشاشات همواره انگیزه بخش و عامل موثر در تدوین استراتژی های ضدامنیتی جدید درباره ایران بوده است. موضوعی که در ماه های پس از فتنه 88 و یا اغتشاشات سال 96 و 98 به خوبی نمایان شد. برخی اعتراضات پراکنده در هفته های گذشته در کشور و همچنین فعال شدن دوباره ضلع عملیات روانی داخلی تکمیل کننده پازل غرب در ایران، صهیونیست ها را برای تدوین یک برنامه جدید ضدامنیتی امیدوار کرد.

پنج: اما به دو دلیل عمده راهبرد جدید اسرائیل نیز شکست خواهد خورد. دلیل اول این است که اسرائیل نه تنها توان عبور از دستان هشت پای ایران را ندارد بلکه اتفاقا بخش عمده ای از عملیات های داخل خاک اسرائیل را گروه های مقاومت از داخل سوریه، عراق، لبنان و... در حال هدایت هستند. دلیل دوم نیز را خود مقامات امنیتی اسرائیل پس از گنده گویی نفتالی بنت بیان کرده اند. وب سایت صهیونیستی bhol در این رابطه به نقل از یک منبع امنیتی ارشد نوشت: «بیان راهبرد «هدف قراردادن سر هشت‌پا» یعنی انگشت کردن در چشم ایرانیان، یک اقدام غیر ضروری که ممکن است انگیزه آنها را برای شدیدتر کردن انتقام افزایش دهد. به گفته این مقام ارشد، ایران در حال برنامه ریزی یک حمله انتقام جویانه است و دلیلی برای تشویق بیشتر آنها برای انجام آن وجود ندارد».


جهان نیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی در پزشکی؛ تزریق بدون درد با ریزربات‌ها
ذوب‌آهن اصفهان در بحران تاریخی
رانت یا ارز تک‌نرخی؟
کتاب‌های درسی به مدارس رسید/ سامانه ثبت‌سفارش همچنان باز است
قتل به‌خاطر عکس‌های عروسی
هوای تهران باز هم نارنجی شد؛ تداوم شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس
تاکید 1500 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دیدار دو تیم فوتبال ایران - امارات امروز ساعت 21
کره‌جنوبی پیش‌نویس قطعنامه‌ لغو تحریم‌های ایران را نهایی کرد
قیمت جهانی طلا امروز 18 شهریور؛ طلای جهانی دوباره صعودی شد
اگر استراتژی ترامپ مقابل روسیه تغییر نکند، اروپا پلن بی‌ می‌خواهد
سیاست‌نامه | شورای دفاع، نهادی هوشمند برای مقابله با تهدید
پیشرفت جدید کره‌شمالی؛ آزمایش موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما
سخنگوی سازمان ملل انتقال نشست مجمع عمومی از نیویورک به ژنو را رد کرد
روشنفکر شورشی یا شورش علیه روشنفکری؟
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور 1404/نیمه اول مهرماه اعلام نتایج نهایی
پایتخت‌های ایران و پاکستان با پرواز مستقیم متصل شدند
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ رانندگان سفر را مدیریت کنند
واکنش تهران به ادعاهای مطرح شده در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب
یکی از کشتی های ناوگان صمود در سواحل تونس هدف حمله پهپادی قرار گرفت
آغاز جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس جمهور
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 18 شهریور
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 18 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
راه درمان پارکینسون چیست؟
مرگ خاموش چغازنبیل؛ میراث 3200 ساله ایلامی‌ها در خطر نابودی
چرا زنان بیشتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شوند؟
عراقچی و گروسی به قاهره می‌روند
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
زمان تشییع پیکر صدابردار پیشکسوت اعلام شد
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
عکس های منتخب ایران ؛ دوشنبه 17 شهریور 1404
احتکار و گرانفروشی مرغ و گوشت در ارومیه
انصار الله: عملیات امروز در قدس پاسخی شایسته به جنایات رژیم صهیونیستی بود
یارانه بخشی از هزینه نان پرداخت می شود
جزییات تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس اعلام شد
آیا باشگاه پرسپولیس به بابک زنجانی فروخته شد؟
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
دولت فرانسه سقوط کرد
تاج : اعتراضم بابت داوری کافا را به دوستانم منتقل کردم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
X
آگهی تبلیغاتی