×
فرهنگی
شناسه خبر : 97875
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/03/18 ساعت 13:03
سفر آیت‌الله اعرافی به واتیکان؛ فرصتی مهم برای آشنایی جهان مسیحیت با اسلام و تشیع

سفر آیت‌الله اعرافی به واتیکان؛ فرصتی مهم برای آشنایی جهان مسیحیت با اسلام و تشیع

سید رضا صدر الحسینی کارشناس روابط بین الملل گفت: اقدامی که آیت الله اعرافی برای دیدار و گفت و گو با علمای بزرگ واتیکان انجام دادند، بسیار موثر و مهم بود و قطعا آشنایی با تفکرات دین اسلام برای مسیحیت مغتنم خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه تعاملات بین الادیلانی حوزه های علمیه با حضور در واتیکان با پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک دیدار کرد. مدیر حوزه‌های علمیه دربخشی از سخنان خود در این دیدار تاکید کرد: در مکتب تشیع مباحث اخلاقی و عرفانی در طراز بالایی در روایات و تراث حدیثی و اندیشه بزرگان شیعه مطرح است و مذهب اهل بیت علیهم السلام از ویژگی تفکر عقلی، اخلاقی، اجتماعی و معنوی عمیق برخوردار است. حوزه های علمیه بر گفت‌وگو میان ادیان و شکل گرفتن یک جبهه مشترک توحیدی تأکید دارند و رویکرد مطالعات تطبیقی اسلام و ادیان و مسیحیت در نظام های حوزوی و برنامه های جامعة المصطفی العالمیة همواره مدنظر بوده است.

سید رضا صدر الحسینی کارشناس روابط بین الملل با اشاره به سفر اخیر آیت الله اعرافی به واتیکان و دیدار با پاپ فرانسیس گفت: بر اساس آنچه که قرآن کریم می فرماید و تاریخ بشری به آن اشاره دارد؛ همه ادیان توحیدی برای بشر از یک سرمنشأ بوجود آمده و آن خداوند متعال است و اگر ما روزی شاهد نبوت حضرت آدم(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و پیامبر(ص) بودیم، امروز ادیان مختلفی به نام یهود، مسیحیت و اسلام بزرگترین، جاذب ترین و پر طرفدارترین ادیان بشری هستند.

وی ادامه داد: امروز حتما برای روشن شدن حقیقت، وجود صانعی به نام پرودگار متعال برای همه مردم جهان متدین و غیر متدین بایستی آشکار شود، از این رو همکاری و گفت‌وگو بین ادیان حتما کاری عقلایی و خدا پسندانه است.

صدر الحسینی خاطر نشان کرد: باید به این مسئله توجه داشت که با نگاهی که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به قرآن و آموزه های دینی دارند؛ بخش قابل توجهی از ادیان توحیدی غیر تحریف شده با ملاک های اساسی یک حرف دارند و آن عبودیت، آزادگی، استقلال، خداترسی و پرهیز از گناه، مراقبت از نفسانیت، تقوای الهی و شیطان گریزی است.

وی با اشاره به ضرورت گفت‌وگوی بین ادیان توحیدی گفت: بر این اساس، ادیان توحیدی باید با یکدیگر گفت و گو داشته و متحد باشند و تفکرات ناب دینی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند تا در برابر این طوفان شیاطین مختلف که برای از بین بردن همه ادیان توحیدی در حال فعالیت هستند، مستحکم تر بتوانند به وظائف دینی خود عمل کنند.

کارشناس روابط بین الملل با اشاره به نقش علما در نجات بشریت از سقوط و گمراهی در جهان گفت: علمای دینی از همه ادیان می توانند، بشریت را از گمراهی و سقوط در دنیا و آخرت نجات دهند و سعادت دنیا و آخرت در گرو تمسک به یکی از ادیان توحیدی است که این کار بایستی با فعالیت های تبلیغی علما صورت گیرد.

وی تصریح کرد: علمای ادیان مختلف حتما می توانند بر شروری که در دنیا حاکمند و طرفداران شیاطین که در حال در نوردیدن افکار جوانان از کشورهای مختلف هستند، غلبه کنند و تفکرات ناب دینی برای جوانان را با زبان روز بیان کنند و آنها را ازاین شرور و مصیبت هایی که جهان با آن روبرو است، نجات دهند.

صدر الحسینی با بیان اینکه امروز دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت توسط صهیونیسم مورد شدیدترین حملات قرار گرفتند، گفت: هیچ کس نباید تصور کند که علیرغم اینکه چیزی به نام مسیحیت صهیونیسم یا صهیونیسم مسیحیت بوجود آمده، به آموزه های اصیل مسیحیت لطمه ای وارد نخواهد شد.

وی گفت: بنابراین علمای دو دین توحیدیاسلام و مسیحیت که بیشترین جمعیت های بشری را در خود جای دادند، برای رسیدن به نقاط مشترک دینی و شناخت بهتر و بیشتر این دو دین توحیدی باید با هم گفت و گو داشته باشند.

وی با تاکید بر این نکته که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سفیرانی عالِم و آشنا به متون قرآنی و دینی برای سفارت ایران در واتیکان انتخاب شدند، ادامه داد: این سفرا، بر اهمیت تعامل و گفت و گو بین ادیان تاکید داشتند و قطعا امروز دوری دو دین مهم و پر جمعیت اسلام و مسیحیت، می تواند زمینه را برای نفوذ دشمنان و بدخواهان همه ادیان توحیدی و الهی و شیاطینی که در قالب های ادیان غیر الهی در حال فعالیتند، باز کند.

وی افزود: امروز دشمن شناسی برای مسیحیت و اسلام به همان میزان ضرورت دارد که آشنایی با احکام، عقاید، کلام و اخلاق ضرورت دارد. امروز توافق بر روی مقابله با صهیونیسم بین الملل که در قالب های مختلف گاهی درقالب دین یهودیت و یا گاه در قالب لیبرالیسم خود را به نمایش می گذارد از ضروریات دو دین الهی اسلام و مسیحیت و حتی همکاری مومنین به حضرت موسی(ع) است.

دیدار آیت الله اعرافی با پاپ بسیار مهم و موثر بود

کارشناس روابط بین الملل با اهمیت سفر مدیر حوزه های علمیه به واتیکان گفت: اقدامی که آیت الله اعرافی برای دیدار و گفت و گو با علمای بزرگ واتیکان انجام دادند، بسیار موثر و مهم بود و قطعا آشنایی با تفکرات دین اسلام برای مسیحیت مغتنم خواهد بود.

صدر الحسینی گفت: از سوی دیگر ما باید علمای عالم و مومن به مسیحیت را برای انجام کنفرانس ها، آشنایی علما و دانشگاهیان مومن و متدین و بویژه رشته های مرتبط با ادیان به ایران دعوت کنیم تا گفت و گوها ادامه داشته باشد و رفت و آمدهای علمی بین فرهیختگان دو دین اسلام و مسیحیت، تداوم یابد و انشاء الله بتوانیم با بهره مندی از آیات الهی و آموزه های وحیانی اهل بیت(ع)، اسلام را توسعه دهیم.

وی در پایان گفت: پیشنهاد من این است که گفت و گوها با مراکز یهودیت و شناساندن یهودیت واقعی که برگرفته از آموزه های حضرت موسی(ع) است برای محققان این امر در حوزه های علمیه انجام شود و در سطح جامعه هم بایستی، این موضوع، عالمانه مورد توجه و تاکید قرار گیرد و این مهم انتقال یابد که یهودیت با صهیونیسم متفاوت است و مثلث سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت می توانند برای راهنمایی به سعادت دنیا و آخرت بشریت در قرن ۲۱، بسیار کارساز باشند.


خبرگزاری حوزه
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات تسهیلات دولت برای تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن
قاچاقچی سکه‌های تاریخی در شیراز به دام افتاد
تاب‌آوری صعده زیر بمباران سعودی‌ها
برنامه قطعی برق کرمان فردا 19 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
پارلمان صربستان منحل شد؛ انتخابات زودهنگام 25 اکتبر
همه چیز درباره دوئل مسی-رونالدو، این بار در لالیگا 2
حریق مرگبار در جنوب ترکیه؛ آتش‌نشانان درگیر مهار آتش+فیلم
جواد مجابی در امام‌زاده طاهر آرام گرفت
پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 6 هزار تومانی در یک روز
کوئینسی: تکرار اشتباهات 25 ساله گذشته واشنگتن در جنگ با ایران
دوگانه‌سوز شدن رایگان تاکسی‌های اینترنتی کلید خورد؛ چه خودروهایی مشمول می‌شوند؟
صنعا: محاصره یمن در خدمت اسرائیل است
چرایی کاهش 13 درصدی تماس‌های خودکشی در تهران
هشدار گلدمن ساکس درباره نفت 120 دلاری
ترکیب احتمالی بارسلونا و فاینورد در نیوکمپ+برنامه بازی‌های لیگ قهرمانان
6 ادعای جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از حمله آمریکا تا ماجرای دانشجویان عراقی
نتانیاهو از هاآرتص شکایت می‌کند
تاجگردون: دولت فعلاً با اختیارات بودجه 1405 را پیش می‌برد
دیدار عراقچی و شیخ‌الاسلامی؛ تلاش برای بسیج توان جهان اسلام علیه جنایات صهیونیستی
محکومیت توطئه صهیونیستی در قدس اشغالی از سوی سازمان همکاری اسلامی
جزئیات آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌های هرمزگان؛ تکلیف کلاس‌های حضوری و مجازی مشخص شد
بازگشت سکوی ایران امیرکبیر به آب‌های عمیق خزر؛ حفاری نفت از 1406
هشدار یک متخصص؛ گیم چگونه ذهن و رفتار جوانان را تغییر می‌دهد؟
سوریه ناآرام؛ از انفجار مشکوک در ادلب تا نفوذ نظامیان صهیونیست به قنیطره
سخنگوی سپاه: ناو هواپیمابر آمریکا را در فاصله 500 کیلومتری هدف قرار دادیم
آغاز مرمت‌های اضطراری مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان
رد پای ساسانیان در خانه‌ای در روستای مرزی حصارچه خراسان شمالی
متلاشی شدن شبکه بزرگ فساد گندم در استان ایلام
اتهام‌زنی مرتس به روسیه
هشدار سطح زرد هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و احتمال رگبار از جمعه
آغاز شبکه‌سازی برای اتصال زنان کشاورز به بازارهای فروش سراسر کشور
پاسخ انگلیس به شهرک‌سازی اسرائیل؛ تحریم‌ بانک‌ها و شرکت‌های صهیونیستی هم در راه است
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار به کانال 231 هزار تومان رسید
مراقب کوچک‌شدن «ما» باشید
جزئیات شکار زیرسطحی آمریکا در تنگه هرمز؛ Dive-LD چگونه به دام افتاد؟
حادثه برای یک کشتی در نزدیکی امارات؛ نفوذ آب پس از اصابت پرتابه
قدردانی پزشکیان از همراهی مردم و عوامل اجرایی در اجرای طرح بنزین
ایران 3 - چین 1؛ صدرنشینی ایران در والیبال آسیا ؛ فینال برابر سامورایی ها
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛هر گرم به 24 میلیون تومان رسید
5.6 میلیون تن گندم کجاست؟
رابطه ایران با چین و روسیه
نورنما | ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از حمله ربات به انسان
نتایج مرحله کتبی آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی اعلام شد
جایزه یک میلیون دلاری برای OpenAI؛ آیا هوش مصنوعی بر ریاضیات غلبه کرد؟
جهش دوباره قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
افزایش تنش صهیونیست‌ها با لندن؛ اسرائیل کنسولگری انگلیس را تعطیل می‌کند
بیانیه وزارت خارجه در پی تعرض آمریکا به شناورهای ایرانی
قیمت طلاو سکه امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ سکه در آستانه 240 میلیون تومان
هزارمین پیوند مغز استخوان در مرکز طبی کودکان؛ 20 بیمارستان فوق‌تخصصی اطفال در کشور
ناتالی هارپ دوباره خبرساز شد؛ ماجرای هدیه نقدی 45 هزار دلاری ترامپ