×
سیاسی
شناسه خبر : 97811
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/03/16 ساعت 21:56

نورنیوز بررسی کرد؛

جبران لغو سفر بایدن به تل‌آویو با پاس گل گِروسی به بِنِت!

سفر پرحاشیه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به فلسطین اشغالی به فاصله چند روز قبل از برگزاری نشست شورای حکام آژانس، پاس گلی استثنایی به بنت بود که برای مشخص شدن مابه‌ازای آن برای گروسی باید منتظر ماند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی» به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا گزارش داد که سفر جو بایدن به عربستان و سرزمین‌های اشغالی به تاخیر افتاده است!

گفته می‌شود لغو موقت این سفر به‌دلیل بالا گرفتن تنش‌های سیاسی در رژیم صهیونیستی و احتمال سقوط ائتلاف متزلزل نفتالی بنت است.

این خبر در حالی منتشر شده که بنت برای مقابله با منتقدین خود در نشست تابستانی کنست (پارلمان این رژیم) که تا ۳۱ ژوئیه ادامه دارد به‌شدت نیازمند دوپینگ سیاسی است و به نقش‌آفرینی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای حمایت سیاسی از خود شدیدا دل‌بسته است.

بنت در عین نگرانی از رای عدم اعتماد مخالفان به دورنمایی امیدوار است که طی آن بتواند با گذر از این چند هفته، شرایط سیاسی را برای تقسیم قدرت سامان دهد و با جایگزینی «یائیر لاپید» به عنوان نخست‌وزیر، ائتلافش را زنده نگه دارد.

در این میان تلاش برای دستاوردسازی و نمایش چهره‌ای مقتدر از دولت ائتلافی یکی از راهبردهایی است که بنت با دست زدن به ریسک‌های امنیتی پرهزینه به‌دنبال تحقق آن است.

در صورتی که بنت موفق به ادامه حیات ائتلافی‌اش نشود بار دیگر ناپایداری سیاسی بر ساختار این رژیم حاکم خواهد شد و سردمداران تل‌آویو باید چون گذشته در انتظار تجدید دوره‌های متوالی انتخابات باشند.

این رژیم پیش‌تر در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ این شرایط را تجربه کرده، از همین رو بنت با استیصال، نامه‌ای سرگشاده منتشر کرده و با یادآوری آن دوران، رژیم را بر سر یک چهار راه تاریخیِ حرکت رو به جلو با «یک دولت کارآمد» یا فرو رفتن در هرج و مرج و نفرت داخلی و ضعف خارجی به خاطر نگاه‌‌های فردی، توصیف کرده است.

در چنین وضعیت نابسامانی ارزشمندترین دستاورد بنت برای بقاء خود، سلسله عملیات‌هایی است که بتواند با تمسک به آن خود را دولتی قدرتمند که قادر است بر معادلات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی چون مذاکرات وین تاثیرگذار نشان دهد و از دستاوردهای این نمایش در تثبیت ائتلاف خود بهره‌برداری کند.

در این رابطه سفر سوال برانگیز و پرحاشیه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سرزمین‌های اشغالی آن هم به فاصله چند روز قبل از برگزاری نشست شورای حکام آژانس که قرار است به گزارش مدیرکل در مورد پرونده صلح آمیز هسته‌ای ایران رسیدگی کند، پاس گلی قابل توجه به بنت بود که برای مشخص شدن مابه‌ازای آن برای گروسی باید منتظر ماند.

گروسی در مصاحبه‌ای پس از سفر به سرزمین‌های اشغالی و در پاسخ به اعتراضاتی که به این اقدام او وارد شد در اظهارنظری که سوالات پیرامون این سفر را بیشتر کرد اعلام نمود: «در سفر به اسرائیل از آنها خواستم اجازه دهند آژانس کار خود را انجام دهد!»

تلاش بنت برای تبدیل نتایج مذاکرات وین به دستاوردی برای دولت خود در حالی است که این رویکرد حتی در میان برخی مقامات کلیدی رژیم صهیونیستی نیز با مخالفت‌های جدی روبرو است.

مخالفین اقدامات تخریبی بنت در قبال مذاکرات وین در رژیم صهیونیستی، همچنان بر این باورند که دورنمای توافق نهایی همچنان امکان‌پذیر است و لذا این رژیم باید تمام قدرتش را به‌کار گیرد تا این توافق سند بهتری از نظر آنان نسبت به توافق قبلی باشد که در اوایل سال ۲۰۲۲ در وین مورد مذاکره بود.

اقدامات انجام شده از سوی بنت در انتشار نوشته‌هایی که او آن را به برخی مقامات ایرانی منتسب کرد و آنها را سندی برای تایید ادعاهای رسانه‌ای وال استریت ژورنال پیرامون سیاست‌های هسته‌ای ایران دانست در کنار انجام این اقدام قبل از نشست عادی شورای حکام آژانس اگرچه هیچ‌گونه ارزش حقوقی نداشت اما به وضوح نشانه دست و پا زدن‌های بنت برای استراتژیک جلوه دادن فعالیت‌هایش و رفع تغییر وضعیت مستاصل داخلی خود به یک ثبات نسبی بود. 

اگرچه مجموعه این تلاش‌ها می‌تواند مزاحمت‌هایی را برای پیشبرد اهداف سیاسی و حقوقی جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند لیکن رویکرد و شیوه تعامل مذاکره‌کنندگان کشورمان و فعالیت‌های دیپلماتیکی که با جدیت پیگیری می‌شود در کنار صبر و آرامش ملت ایران، به‌طور قطع محاسبات خیالی رژیم صهیونیستی را بر هم خواهد زد.

 آمریکایی‌ها به عنوان طرفی که برای تغییر وضعیت موجود باید با اتخاذ تصمیم سیاسی گام‌های محکمی بردارند، همواره ایرانیان را در کنترل ارتباطات و مهارت مذاکره در غرب آسیا رقیبی سرسخت توصیف کرده‌اند و به خوبی می‌دانند که تهران تحت تاثیر تهدید و اقدامات ایذایی حاضر به عقب‌نشینی از مواضع قانونی و اصولی خود نیست.

تلاش برای پیچیده‌تر کردن شرایط، چه از سوی غرب و رژیم صهیونیستی باشد و چه توسط مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دنبال شود، تنها به فاصله گرفتن طرفین از توافق قوی، پایدار و قابل اتکاء منجر خواهد شد که طبیعتا منطبق بر منافع هیچ‌یک از طرفین نیست.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سوء استفاده از حسن نیت ایران به نفع هیچکس نیست!
چهارشنبه 1401/03/18 ساعت 16:09
نورنیوز بررسی کرد؛
سوء استفاده از حسن نیت ایران به نفع هیچکس نیست!
با توجه به رفتارهای سیاسی و غیرحقوقی آژانس و سوء استفاده مدیرکل آژانس از حسن نیت ایران، مسئولیت شرایطی که در آینده ایجاد خواهد شد مستقیما متوجه شخص آقای گروسی است که باید پاسخگوی این اتفاقات باشد.
گروسی: نمی‌خواهیم همکاری بین ایران و آژانس کاهش یابد
دوشنبه 1401/03/16 ساعت 19:14
گروسی: نمی‌خواهیم همکاری بین ایران و آژانس کاهش یابد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران تصریح کرد که تصمیم‌گیری درباره قطعنامه علیه ایران به شورای حکام بستگی دارد و خواهان کاهش همکاری بین ایران و آژانس نیست.
گزاره‌هایی متقن درباره روند فروپاشی رژیم جعلی صهیونیستی!
دوشنبه 1401/03/16 ساعت 15:09
نورنیوز بررسی کرد؛
گزاره‌هایی متقن درباره روند فروپاشی رژیم جعلی صهیونیستی!
پیش‌بینی سازمان جاسوسی سیا مبنی بر نابودی رژیم جعلی صهیونیستی تا سال 2025، نه به جهت نگرانی درباره امنیت این رژیم، بلکه ترسیم‌کننده سیاست خارجی جدید آمریکا در کم‌اهمیت دانستن منطقه غرب آسیا است.
نمایش مضحکی که حماقت نفتالی بنت پشت پرده آن را لو داد!
جمعه 1401/03/13 ساعت 20:58
نورنیوز بررسی کرد؛
نمایش مضحکی که حماقت نفتالی بنت پشت پرده آن را لو داد!
رژیم صهیونیستی بارها به تصریح و تلویح اعلام کرده که علیه برنامه هسته‌ای ایران دست به اقدامات مخرب زده و دانشمندان ایرانی را به شهادت رسانده است. جالب‌تر اینکه نفتالی بنت با این حجم از جنایت، در ملاقات با گروسی مدعی پیگیری گزینه دیپلماتیک شده است!
سفری که بی‌آبرویی و عدم استقلال آژانس را جار می‌زند!
جمعه 1401/03/13 ساعت 12:07
نورنیوز بررسی کرد؛
سفری که بی‌آبرویی و عدم استقلال آژانس را جار می‌زند!
گزارش منفی آژانس و متن قطعنامه پیشنهادی آمریکا و اروپا و اکنون سفر گروسی به فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که مجموعه این اقدامات با رویکردی سیاسی و برای خوشایند دولت جعلی اسرائیل که بزرگترین متخلف در فعالیت‌های هسته‌ای جهان است صورت گرفته است.
اختلاف‌نظر صهیونیست‌ها در مورد اثرات مذاکرات وین
پنج‌شنبه 1401/03/12 ساعت 12:40
نورنیوز بررسی کرد؛
اختلاف‌نظر صهیونیست‌ها در مورد اثرات مذاکرات وین
رفتارهای تحریک‌آمیز و ناپخته رژیم صهیونیستی که تداوم آن به‌دلیل هزینه‌های بالایی که برای امنیت این رژیم دارد حتی در هیئت حاکمه صهیونیست‌ها نیز با مخالفت‌های جدی روبروست و نه تنها کمکی به تغییر وضعیت موجود نخواهد کرد بلکه به‌دلیل ماهیت خصمانه آن، موجب افزایش تنش و رخدادهای غیرقابل پیش‌بینی در منطقه خواهد شد.
اکران ویژه نمایش‌های کپی‌برداری شده نفتالی بنت برای جو بایدن
چهارشنبه 1401/03/11 ساعت 18:53
نورنیوز بررسی کرد؛
اکران ویژه نمایش‌های کپی‌برداری شده نفتالی بنت برای جو بایدن
ماهیت جنجال رسانه‌ای وال‌استریت ژورنال و نفتالی بنت که دارای کوچکترین ارزش حقوقی نیست، دقیقا ادامه نمایش‌های مضحک نتانیاهو است که این‌بار در قالبی کپی‌برداری شده اجرا می‌شود.
آغاز نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
دوشنبه 1400/03/17 ساعت 14:53
آغاز نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دقایقی پیش با حضور 35 کشور عضو این شورا آغاز به کار کرد و موضوع ایران و برجام در کانون توجه این نشست قرار دارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
ضرورت‌های راهبردی عبور از تهدیدات
درسنامه وحدت در مکتب مصطفوی
افزایش تدریجی پیاده‌روی راه مقابله با کم‌تحرکی
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 14 شهریور 1404
همکاری OpenAI و Broadcom برای ساخت تراشه اختصاصی
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
ایران و ازبکستان برای دومین بار در فینال کافا رودررو می‌شوند
واکنش روسیه به حمایت از قطعنامه پیشنهادی ایران در آژانس انرژی اتمی
اردن و قطر اظهارات نتانیاهو درباره کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کردند
وزیر آموزش و پرورش: برگزاری المپیادهای مدرسه‌ای راهی برای کشف استعدادهای ورزشی است
برگزاری تمرین تاکتیکی تیم ملی زیر نظر قلعه‌نویی در ازبکستان
دومین بانک بزرگ روسیه در ایران افتتاح می شود
تلاش آمریکا برای جاسوسی از رهبر کره شمالی شکست خورد
اتمام تعمیرات اساسی سکوهای فاز یک پارس جنوبی
خلبان، پرواز قشم-تهران را به سلامت فرود آورد
انتقاد عراقچی از سکوت کرکننده غرب نسبت به توسعه هسته‌ای رژیم اسرائیل
تعطیلی دوباره راکتور هسته‌ای در فرانسه به دلیل هجوم عروس‌های دریایی
اروگوئه، کلمبیا و پاراگوئه بلیت جام جهانی را رزرو کردند
واکنش نتانیاهو به بیانیه وزارت خارجه مصر درباره کوچاندن مردم غزه
افت نرخ ارز، قیمت سکه را کاهشی کرد
رئیس پیشین صداوسیما: تا تغییر ساختار، رفع فیلترینگ امکان‌پذیر نیست
اتحادیه اروپا بر استمرار دیپلماسی با ایران تاکید کرد
سفارت روسیه: فروش دارایی‌های روسیه از سوی انگلیس غیرقانونی است
X
آگهی تبلیغاتی