×
فرهنگی
شناسه خبر : 97638
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/03/11 ساعت 13:27
در ماه گذشته شاهد افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در کشور بودیم

در ماه گذشته شاهد افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در کشور بودیم

وزیر امور اقتصاد و دارایی یکی از عوامل مهم تورم در کشور را افزایش قیمت‌های جهانی عنوان کرد و گفت: با وجود این، نرخ تورم کشورمان در ماه گذشته نسبت به نرخ تورم در کشور‌های دیگر پایین‌تر بوده است.

نورنیوزـگروه اقتصاد: سید احسان خاندوزی با بیان اینکه "آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که ما در ماه گذشته نسبت به فروردین و اسفند ماه شاهد افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در کشور بودیم" گفت: دو دسته عوامل مؤثر خارجی و داخلی وجود دارد که به‌جهت دقت نکردن به این دو دسته عوامل گاهی مواقع در فضای عمومی مطرح می‌شود که این افزایش‌ها ناشی از حذف ارز ترجیحی چند قلم کالای محدود و مشتقات آنهاست در حالی که واقعیت این نیست و سهم کمی از تورم به حذف ارز ترجیحی کالا‌های وارداتی برمی‌گردد.

وی افزود: سهم بسیار مهم‌تری به این برمی‌گردد که داخل کشور عواملی داشتیم که به‌صورت طبیعی در ابتدای سال موجب افزایش هزینه تمام‌شده تولید و محصولات در کشور شده است.

وزیر اقتصاد گفت: افزایش قیمت نهاده‌های تولید، افزایش دستمزد کارگران و افزایش قیمت انرژی و آب در برخی از بخش‌ها موجب شده است که افزایش قیمت تمام‌شده کالا‌ها محسوس باشد.

وی راجع به عوامل خارجی مؤثر در تورم گفت: یک دسته از عوامل خارجی هم داشتیم که نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا موجب شده است که ماه گذشته یعنی ماه آوریل ماه بسیار ویژه‌ای باشد؛ به‌طوری که در یک ماه افزایش قیمت کالا‌ها در کشور روسیه 17 درصد در برزیل 12 درصد، در هلند 9/6، در انگلستان 9 درصد، آمریکا 8 درصد، آلمان 7/4 درصد و ایتالیا بالای 6 درصد بوده است که البته میزان افزایش تورم در ماه گذشته در اقتصاد ایران کمتر از این کشورهاست.

خاندوزی با ابراز اینکه افزایش عمومی قیمت‌ها و کالا‌ها را همه دنیا تجربه کرده است، خاطرنشان کرد: مثلاً ترکیه در طول یک سال گذشته بیش از 70 درصد افزایش شاخص تورمی را تجربه کرده است و ما در داخل کشور به‌دلیل اینکه با مسئله کمبود مواجه نیستیم کالا‌های اساسی تأمین شده است در حالی که در بسیاری از کشور‌ها جیره‌بندی شده است و فقط تعداد کمی از کالا‌های اساسی را مردم می‌توانند در سوئد، انگلستان و کشور‌های دیگر خریداری کنند، اما در ایران در زمینه تأمین کالا‌های اساسی طبق گزارش‌های وزارت جهاد کشاورزی مشکلی نداریم.

وی اضافه کرد: قیمت کالا‌های اساسی از جمله ذرت، جو و گندم در دنیا حتی روزانه در حال تغییر است و همه کشور‌ها بعد از جنگ اوکراین در حال رقابت در خرید این دسته از کالا‌ها هستند؛ پس این نوسان در قیمت‌ها به‌دلیل عوامل خارجی و همچنین عوامل داخلی از جمله افزایش دستمزدها، نهاده‌های داخلی، انرژی و... بوده است که همه این‌ها نشان می‌دهد در محصولی که نصف مواد اولیه آن وارداتی باشد با افزایش قیمت‌های جهانی و نرخ ارز، نصف قیمت آن افزایش پیدا می‌کند و داخل کشور که در اوایل سال‌های مختلف همیشه افزایش قیمت داشتیم امسال هم رخ داد.

وزیر اقتصاد گفت: بنای دولت در ستاد اقتصادی این است که حتماً از طریق اعلام قیمت‌های کاملاً کارشناسی و منطقی و عدم اجازه به افزایش قیمت‌های بی‌ضابطه و افسارگسیخته، شاهد این باشیم که سیاست‌های کنترل قیمت‌ها در تیر و مرداد به‌شکل مؤثرتری اجرا شود.

وی درباره عوامل بلندمدت تورم و افزایش قیمت‌ها گفت: مسئله کسری بودجه دولت‌ها و متکی بودن به بانک مرکزی موجب تورم می‌شد و همچنین بی‌انضباطی شدید شبکه بانکی در گذشته، مؤثر در افزایش قیمت دارایی‌ها در کشور بوده است.

خاندوزی خاطرنشان کرد: امیدواریم این عوامل کوتاه‌مدت آن مقدار که قابل مدیریت است و جزو عوامل خارجی و وارداتی نیست کنترل شود و در ماه‌های آینده با نرخ افزایش قیمت کمتری نسبت به قیمت گذشته روبه‌رو باشیم و هدف‌گذاری‌های بانک مرکزی برای کنترل تورم امسال محقق شود.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن خلیج عمان را ترک کرد
135 هزار جای پارک برای مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد پیش‌بینی شد
به آغوش حرم بازمی‌گردد خادمِ حضرت خورشید
مکرون و رجولانی از مسجد اموی دمشق بازدید کردند
آستان امام علی(ع) از آمادگی کامل نجف برای تشییع رهبر شهید خبر داد
برای تحقق مطالبات امام شهید از همه توان استفاده می‌کنیم
المیادین: تشییع تاریخی رهبر شهید، مهر تأییدی بر حمایت مردم از نظام سیاسی ایران بود
بورس انرژی میزبان عرضه بنزین سوپر وارداتی
طوفان مرگبار در مرکز چین؛ 11 کشته و بیش از 300 زخمی
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 16 تیر 1405
کربلا آماده استقبال از اول زائر اربعین امسال؛ نجف مزین به تصاویر رهبر شهید
هشدار مقام روس: کنار گذاشتن پیمان استارت، ثبات جهانی را تهدید می‌کند
انتصاب مهم در قلب بازرگانی نفت؛ پورابراهیم مجدداً سکان نیکو را در دست گرفت
عاشورا؛ حماسه ماندگار عشق
راز سبقت ایران از کانادا و بریتانیا چیست؟
فرزند دبیرکل اسبق حزب‌الله: رهبر شهید ایران پدر همه مستضعفان بود
اختصاص 4 رام قطار فوق‌العاده در مسیر تهران- مشهد
وزارت علوم مجوز برگزاری ترم تابستانی "مجازی" را ابلاغ کرد
حمله تروریستی در بلوچستان پاکستان؛ 9 نیروی پلیس کشته شدند
افزایش چندبرابری تولید نفت امارات پس از خروج از اوپک
ثبت رکورد جدید در متروی تهران؛ 23 میلیون سفر طی سه روز مراسم تشییع
پرسپولیس با 5 ستاره جدید به توافق رسید
پیام فرمانده کل ارتش در پی ابقای اژه‌ای؛ تبریک به رئیس قوه قضائیه
عملکرد ضعیف رونالدو سوژه رسانه‌های پرتغال شد
اجلاس انرژی در ابوظبی؛ امارات به دنبال توافق میان اردن و اسرائیل
قیمت نفت صعودی شد
هسته سخت جدید ایران!
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای شمالی؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
قیمت گوشت قرمز امروز 16 تیر 1405 + جدول
بزرگترین تشییع جهان توسط وفادارترین ملت جهان
عراقچی: تا تهدیدها علیه ایران ادامه داشته باشد، مذاکرات برای توافق نهایی آغاز نمی‌شود
آخرین وضعیت هوای تهران؛ کیفیت قابل قبول
میراث‌ ماندگار دوران رهبری قائد شهید
میراث ماندگار سرفرازی
افزایش صادرات نفت عربستان از تنگه هرمز
یک نفتکش بر اثر اصابت پرتابه ناشناس در نزدیکی عمان آتش گرفت
سرمربی مصر: کسی که رنج مردم فلسطین را احساس نکند، انسان نیست
قیمت طلای جهانی امروز سه‌ شنبه 16 تیر 1405
پس از خروش تهران، قم قلب تپنده بدرقه «آقای شهید ایران» شد+ فیلم
بلژیک 4-1 آمریکا ؛ فیفا بخشید، بلژیک نبخشید؛ وداع تحقیرآمیز آمریکا با جام جهانی
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 16 تیر+ وضعیت استان ها
دیسک‌های پلی‌استیشن به‌طور کامل حذف نمی‌شوند
اثر شگفت‌انگیز نگاه نوزادان به آینه بر رشد مغز
بهترین و بدترین غذاها در موج گرما
ایمپلنتی که حس واقعی دندان را باز می‌گرداند
عبور قابل مشاهده یک سیارک از کنار زمین در سال 2029
گزارش تصویری | روز باشکوه پایتخت
گزارش تصویری | روز باشکوه پایتخت
خنده شاید قدمتی 15 میلیون ساله داشته باشد
کارت قرمزِ سیاست؛ وقتی ترامپ قانون فوتبال را عوض می کند