×
فرهنگی
شناسه خبر : 97573
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/03/10 ساعت 11:26
تاثیر ویرانگر صنعت دخانیات بر محیط زیست

تاثیر ویرانگر صنعت دخانیات بر محیط زیست

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: صنعت دخانیات فراتر از تاثیر مخربش بر سلامت عمومی، با ایجاد آلودگی و انتشار گازهای گلخانه‌ای، منشا خسارات زیست‌محیطی «ویرانگر» است.

نورنیوزـگروه جامعه: مدیر ارتقای سلامت سازمان جهانی بهداشت با ارائه گزارشی از نتایج «بسیار فاجعه‌بار» تاثیر صنعت دخانیات بر محیط زیست به خبرگزاری فرانسه گفت: صنعت دخانیات یکی از بزرگ‌ترین آلاینده‌هایی است که می‌شناسیم.

به گفته «رودیگر کرش»، این سند با عنوان «دخانیات، سمی برای سیاره ما» به بررسی تاثیرات زیست محیطی این صنعت در نگاهی جامع از کشت گیاهان و تولید محصولات دخانی گرفته تا مصرف و ضایعات آن می پردازد.

در حالی که این صنعت مسئول قطع ۶۰۰ میلیون درخت محسوب می‌شود، کشت تنباکو سالانه ۲۰۰ هزار زمین کشاورزی را اشغال، ۲۲ میلیارد تن آب را نیز مصرف و ۸۵ میلیون تن گاز دی‌اکسید کربن تولید می کند.

چهار میلیارد و ۵۰۰ هزار ته‌سیگار در یک‌ سال

کرش می‌افزاید: تولیدات دخانی که بخش قابل توجهی از زباله‌ و دورریزهای جهان را تشکیل می‌دهند، حاوی بیش از هفت هزار تن ترکیبات شیمیایی است که پس از دور ریختن در محیط پخش می‌شود.

بر پایه این گزارش، هر یک از چهار میلیارد و ۵۰۰ هزار ته‌سیگاری که سالانه در طبیت رها می‌شود می‌تواند ۱۰۰ لیتر آب را آلوده کند.

خطرات دخانیات برای سلامت به مصرف و دورریز آن محدود نمی‌شود؛ نزدیک به یک چهارم کشاورزان فعال در تولید تنباکو از بیماری موسوم به تنباکوی سبز که نوعی مسمومیت نیکوتینی از طریق تماس پوستی است، رنج می‌برند.

به گفته مدیر ارتقای سلامت سازمان جهانی بهداشت، روزانه معادل ۵۰ نخ سیگار نیکوتین وارد بدن کشاورزانی که در تماس مداوم با برگ های تنباکو هستند، می‌شود.

وی با اشاره به بکارگیری کودکان در چنین مزارعی گفت: فقط تصور کنید که کودکی ۱۲ ساله روزانه ۵۰ نخ سیگار بکشد.

بر پایه این گزارش، تنباکو اغلب در کشورهای نسبتاً فقیر کشت می‌شود، جایی که آب و زمین‌های زیر کشت اغلب کمیاب هستند و این محصولات جای تولید غذای اصلی را می‌گیرند.

کشت تنباکو عامل ۵ درصد از جنگل‌زدایی در دنیاست و ذخایر گرانبهای آب را کاهش می‌دهد.

آلودگی پلاستیکی

سهم قابل‌توجهی از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی نیز از فرآوری و حمل و نقل تنباکو ناشی می‌شود که این مقدار یک پنجم کربن تولید شده حمل‌ونقل هوایی را شامل می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت همچنین در مورد محصولات مشتق از تنباکو- سیگار، توتون بدون دود و سیگار الکترونیکی - که به طور قابل توجهی در تجمع آلودگی پلاستیکی در جهان نقش دارند، هشدار می دهد.

بر پایه این گزارش، فیلترهای سیگار حاوی رگه‌هایی از میکروپلاستیک‌هاست؛ این قطعات کوچک که در اقیانوس‌های سرتاسر جهان، از جمله در گودال ماریانا (عمیق‌ترین قسمت اقیانوس های جهان) یافت می‌شود، دومین منبع بزرگ آلودگی پلاستیکی در جهان است.

سازمان جهانی بهداشت تاکید می کند که برخلاف ادعای صنعت تنباکو، هیچ مدرکی دال بر تاثیر مثبت این فیلترها بر سلامت وجود ندارد. همچنین این نهاد از اینکه هزینه های عظیم پاکسازی زباله های صنعت تنباکو به  مالیات دهندگان در سراسر جهان تحمیل می‌شود، ابراز تاسف می کند.

بر پایه این گزارش، چین سالانه حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برای تصفیه زباله های دخانی هزینه می کند. برای هند، این صورت حساب ۷۶۶ میلیون دلار است، در حالی که برزیل و آلمان هر کدام ۲۰۰ میلیون دلار می‌پردازند.

به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت اصرار دارد که کشورهای بیشتری از الگوی فرانسه و اسپانیا موسوم به «آلاینده- پرداخت‌کننده» پیروی کنند که برمبنای آن صنایع آلاینده خود هزینه جمع‌آوری و تصفیه زباله را برعهده می‌گیرند. به اعتقاد رودیگر کرش مهم این است که صنایع دخانی هزینه خساراتی را که وارد می‌کنند بپردازند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش