×
فرهنگی
شناسه خبر : 97496
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/03/08 ساعت 03:14
آمریکا به دنبال تلافی کردن مصوبه پارلمان عراق است

آمریکا به دنبال تلافی کردن مصوبه پارلمان عراق است

کارشناس مسائل منطقه گفت: تصویب مصوبه جرم‌انگاری عادی‌سازی روابط با اسرائیل در بغداد باب میل واشنگتن نبوده و حالا احتمال دارد در محور اقتصادی این موضوع را تلافی کنند.

نورنیوزـگروه بین الملل: «سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه با اشاره به تصویب قانون جرم‌انگاری روابط با اسرائیل توسط پارلمان عراق اظهار کرد: به‌رغم هجمه‌های روانی و فضاسازی‌های رسانه‌ای که علیه پارلمان جدیدالتأسیس عراق صورت گرفت، باید گفت که حرکت اخیر پارلمان عراق در رابطه با جرم‌انگاری رابطه با رژیم صهیونیستی، خط بطلانی بود روی سناریوهایی که در داخل و خارج بغداد طرح شده بود. در طول هشت ماه گذشته یک خط خبری انحرافی برای تاثیر بر رفتار عمومی مردم عراق را شاهد بودیم که حول همین محور می‌گردید و از سوی دیگر در داخل این کشور جلساتی در استان‌های کُردنشین برگزار شد که ماهیت آن بحث ایجاد ارتباط با اسرائیل بود. در همین راستا سفرهای پنهانی برخی از مقام‌های عراق به کشورهای منطقه هم مطرح شد که این موضوع و تصویب قانون جدید توسط پارلمان باعث شد جلوی این سفرها گرفته شود.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید طی این مدت بارها شاهد آن بودیم که جریان‌های خاص رسانه‌ای و سیاسی عراق بحث تصویب این مصوبه را صرفاً مربوط به جریان شیعیان عراق و مقاومت اعلام کرده بودند اما اقدام اخیر نمایندگان پارلمان عراق در حقیقت برگرفته از عصاره سیاسی و اجتماعی مردمی عراق بود و توانست ادعای مذکور را کنار بزند. این در حالی است که ایالات متحده به صورت علنی با تصویب این قانون مخالفت کرد و سعی کردند که به نوعی در امور عراق مجدداً دخالت کنند. بحث اصلی این است که در این کشور یک خیانت توسط ایالات متحده پایه‌گذاری شد که آن هم ترسیم و نوشتن قانون اساسی عراق بر پایه تقسیم قدرت به صورت قومی و طیفی بود. این تقسیم‌بندی از نظر بسیاری از صاحب‌نظران باعث شده تا برخی از طیف‌ها مانند کردها از قوانین تبعیت نکنند یا اینکه منافع خود را در نظر بگیرند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به نظرم این مصوبه را می‌توان به نوعی هدف قرار دادن همین نیت ایالات متحده دانست؛ چراکه این مصوبه در تمامی دادگاه‌های صالحه عراق قابل پیگیری و لازم‌الاجرا است و اگر حتی کُردها از این مصوبه پیروی نکنند بدون تردید دادگاه‌های بغداد می‌توانند این جرم را مورد رسیدگی قرار دهند و حکم موردنظر را بر اساس مصوبه فعلی علیه آنها صادر کنند. ما در سال‌های گذشته شاهد آن بودیم که دادستان‌ها و مراجع قضایی کشور عراق آرای مورد نظر زیادی را بر پایه استقلال قضایی صادر کردند و حالا هم این قانون می‌تواند در ایجاد وحدت عمومی در بغداد موثر باشد و عدم مشروعیت اسرائیل را مورد تایید قرار دهد. در این میان مخالفت و اعتراض ایالات متحده با این مصوبه نشان می‌دهد که واشنگتن همچنان در حال دخالت کردن در اوضاع داخلی این کشور است.

وی در پایان با اشاره به اقداماتی که از سوی واشنگتن ممکن است علیه بغداد پس از تصویب این قانون اجرایی شود خاطرنشان کرد: بدون تردید، تصویب این مصوبه توسط بغداد را می‌توان علیه منافع ایالات متحده و یک دهن‌کجی به واشنگتن دانست. اعتراض آمریکایی‌ها دقیقاً نشان می‌دهد که این مساله اساساً برخلاف آنچه است که می‌گویند عراق در حالت استقلال قرار دارد و حتی ممکن است آمریکایی‌ها به نوعی در مسائل اقتصادی تلافی کنند؛ چراکه واشنگتن به صورت یکجانبه تصویب این مصوبه را محکوم کرده و به نظر می‌آید که دست به تلافی خواهد زد و در شرایط کنونی جهان، اهرم استفاده از فشارهای اقتصادی نخستین و تأثیرگذارترین موردی خواهد بود که می‌تواند عراق را مورد هدف قرار دهد یا حداقل این کشور را به سمت یک بحران نسبی سوق دهد.


ایلنا
نظرات

آخرین اخبار
تجلیل برج آزادی از امدادگران هلال احمر
حذف نواک جوکوویچ در دور نخست تنیس مسترز رم
تاکید قطر بر ضرورت مشارکت طرفین برای حصول توافق جامع در منطقه
عراقچی: رویکرد مخرب آمریکا روند دیپلماسی را تضعیف می‌کند
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
رئیس جمهور: مدارا و مبارزه با ظلم در تاریخ ایران می‌درخشد
روایت و نفت !
مرشایمر: اقدامات ترامپ علیه ایران به نفع امریکا نیست
الشحانیه در لیگ ستارگان قطر ماندگار شد
رایزنی تلفنی عراقچی با همتای بریتانیایی
تمدید آتش‌بس روزه در روسیه و اوکراین
ادعای ترامپ برای حمله به قایق ها در دریای کارائیب
چه خبر از برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها؟
ایروانی: اقدامات آمریکا نقض آتش‌بس و حقوق بین‌الملل است
شبیه‌ترین بازیکن به «مسی» کیست؟
البطائح به قعر جدول سقوط کرد
برقراری آتش‌بس سه‌روزه میان روسیه و اوکراین
مجری غربی: اسرائیل بیشترین نفع را از جنگ علیه ایران می‌برد
رئال دو بازیکن خاطی را جریمه کرد
اتریش خواستار حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران
تمایل ترامپ برای پایان جنگ با ایران
8 مصدوم در تصادف پژو 405 و دنا در محور سلماس–خوی
دیدار رئیس جمهور پاکستان با سفیر منتخب پاکستان در تهران
4 ملوان در میناب همچنان مفقود هستند
نماینده پارلمان اروپا: حمله به مدرسه میناب عمدی بود
حزب‌الله مقر فرماندهی تیپ گولانی را هدف گرفت
قالیباف: هیچ چیز جلودار پیشرفت و عزت ملی ایران نیست
الجولانی دو برادر خود را برکنار کرد
شانس بالا ایران برای صعود به مرحله دوم جام جهانی
روسیه: موضع مسکو درباره ایران تغییر نکرده است
بلومبرگ: تنگه هرمز پس از درگیری آمریکا و ایران مسدود است
سی‌ان‌ان مدعی شد: هشدار سپاه به کشتی‌ها در تنگه هرمز
محسنی اژه‌ای: شهید تنگسیری سند اقتدار دریایی ایران را با خونش مُهر کرد
سفیر ایران در آلمان: نگران تنگه هرمز هستید، واشنگتن را مهار کنید
اتحادیه اروپا: ابتدا باید درباره موضوعات مذاکره با روسیه توافق کنیم
پیام تبریک رئیس قوه قضاییه به تیم ملی وزنه‌برداری جوانان
صالحی‌امیری: 149 اثر تاریخی در جنگ آسیب دید
پلیس راهور: از توقف زیر درختان در تهران خودداری کنید
آناتولی: واشنگتن زیر فشار برای پایان جنگ با ایران
عکس های منتخب ایران، جمعه 18 اردیبهشت 1405
آسمان جنوب روسیه باز شد
فوتسال زنان ایران دهم جهان شد
حملات ادامه دار اسرائیل به جنوب لبنان
شهادت بیش از 2750 لبنانی در دوماه
پیام تبریک رئیس جمهور به وزنه برداران قهرمان کشور
نخست وزیر لبنان: به دنبال تثبیت آتش بس هستیم
شاگردان شمسایی بهترین تیم فوتسال آسیا شدند
ان‌پی‌آر: اروپا سناریوی ناتوی بدون رهبری آمریکا را بررسی می‌کند
دیدار احتمالی «ونس» و نخست وزیر قطر
حمله به دو ملی‌پوش بوکس در مجموعه انقلاب