×
سیاسی
شناسه خبر : 97479
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/03/08 ساعت 14:15
پارلمان عراق، پایه‌گذار الگوی عملی برای شکاف در بنیان رژیم صهیونیستی

نورنیوز بررسی کرد؛

پارلمان عراق، پایه‌گذار الگوی عملی برای شکاف در بنیان رژیم صهیونیستی

الگوی اقدام پارلمان عراق می‌تواند فتح بابی برای شفافیت رای موافقان و مخالفان ارتباط با رژیم صهیونیستی در دیگر کشورهای عربی باشد، به‌خصوص که چنین ابتکار عملی، دولت را مجری مصوباتی می‌کند که با عنوان« قانون» و در فرآیندی دمکراتیک توسط پارلمانهای مردمی تصویب می‌شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پارلمان عراق روز پنجشنبه پنجم خرداد ۱۴۰۱ پیش‌نویس قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی «جرم» محسوب می‌شود.

چنین تصمیمی فارغ از منشاء تنظیم این پیش‌نویس و دلایل داخلی یا بین‌المللی آن در شرایطی که آمریکا تمام تلاش خود را معطوف به عادی‌سازی روابطِ کشورهای عربی با اسرائیل نموده، حائز اهمیت و قابل تأمل است.

«جرم‌‌انگاری» فرآیندی است که به موجب آن حکومت‌ها عناوین رفتارهایی را تعیین می‌کنند که باید به «قلمرو تحت سلطه قدرت سیاسی» منتقل و مرتکب آن به تحمیل مجازات تهدید شود.

در دانش حقوق و علوم سیاسی، این مسئله امری است رایج، چه، پایه اصلی فلسفه سیاسی از اِعمال محدودیت قهری دولت که طبیعتا مشروعیت خود را از آراء مردم اخذ می‌کند بر اساس «اصول محدودکننده آزادی» نشأت گرفته و توجیه می‌‌شود.

بدیهی است که اصول محدود کننده آزادی در هر دولتی می‌تواند پایه‌های ثابتی از اصول حقوقی و متغیرهایی از مصالح سیاسی باشد.

اهمیت موضوع وقتی بیشتر می‌شود که مصالح موقت با عناوین متنوع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی اخلاقی و کمال‌گرایانه یا با کارکردی که نافی ضرر به دیگران و تامین‌کننده منفعت گروهی دیگر است، به عنوان یکی از اصول محدودکننده آزادی به حدی مشروع شناخته شود که یک دولت آن را در محدوده مشروع مداخله قهرآمیز خود بداند و برای تخلف از آن، مجازات‌های کیفری پیش‌بینی کند.

استفاده از چنین شیوه‌هایی از سوی کشورهای غربی تحت عناوینی چون «تحریم» مرسوم بوده و مردم جهان به‌خصوص ملت ایران به‌خوبی با سازوکار آن آشنایی دارند و از نزدیک اثرات چنین راهبردی را لمس کرده‌اند.

بر این اساس؛ فرو افتادن برخی کشورهای غربی در معیارهای دوگانه که چنین مصوبه‌ای را مغایر با آزادی‌های فردی و حقوق بشر قلمداد می‌کنند، فاقد وجاهت قانونی و در مغایرت با روش‌هایی است که هم اینک به صلاح‌دید آنها علیه ملت‌های مختلف به اجرا در می‌آید.

این تصمیم پارلمان عراق اما؛ با توجه به وسعت دایره جرمِ «ارتباط با رژیم صهیونیستی» که شامل تمام همکاری‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فنی، فرهنگی، ورزشی و علمی می‌شود و همچنین با در نظر داشتن تعریف فراگیری که از مرتکبین ارائه نموده و شامل همه عراقی‌های مقیم داخل و خارج از عراق و همه اعضای نهادهای امنیتی، دولتی، رسانه‌ها و همچنین نهادهای مدنی بخش خصوصی و پارلمان‌های محلی و استان‌های خودمختار می‌شود و با عنایت به حداکثر مجازات این جرم که تا حد اعدام پیش رفته است، می‌تواند فتح بابی برای شفافیت رای موافقان و مخالفان ارتباط با رژیم صهیونیستی در دیگر کشورهای عربی باشد.

نکته آنکه؛ چنین ابتکار عملی، دولت به مفهوم ترکیبی از هیئت وزیران را مجری مصوباتی می‌کند که با عنوان «قانون» و در فرآیندی دمکراتیک ـ مدعای اصلی مغرب زمین ـ توسط مجلس این کشور تصویب می‌شود.

این الگو می‌تواند امیدبخش ملت‌های منطقه باشد تا بتوانند اولا: از طریق شفاف بودن مواضع اعضای مجلس کشورها در رای مجدد به آنها تصمیم آگاهانه‌تری را به اجرا گذارند و ثانیا از این طریق دولت‌های خود را برای منزوی کردن رژیم نامشروع صهیونیستی که بنیان آن در مغایرت با حقوق بشر و به قیمت آوار‌ه‌گی بسیاری از انسان‌ها بنا شده است، متقاعد نمایند.

ناگفته پیداست که بیش از محتوای این مصوبه که ممکن است کاستی‌هایی داشته باشد و باید در روند مذاکرات آتی اصلاح شود، اصل طرح چنین راهکاری بسیار مهم و قابل پیگری از سوی دیگر کشورهاست.

نکته مهم دیگر استفاده از چنین ابزار حقوقی در سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن است، زیرا عدم توجه انفعالی به چنین مراکزی با پیش‌فرض عدم حصول نتیجه، موجب شده است کشورهای اسلامی و کشورهایی که در موارد مشابه دارای منافع مشترک هستند، فعالیت‌های حقوقی و چانه‌زنی‌های سیاسی خود را واگذارند و به جای تلاش برای اتحاد و محکومیت حقوقی و انزوای طرف مقابل، علیرغم به رسمیت نشناختن روند کنونی سبب تثبیت وضع موجود باشند.

رژیم صهیونیستی به قدری تلاش‌های ضدبشری در زمینه‌های مختلف دارد که بتواند منجر به محکومیتش یا رسوایی سیستم حقوقی بین‌المللی در عدم همراهی با اجرای عدالت علیه این رژیم شود.

همکاری‌های کشورها در فراتر رفتن از مرز عدم ارتباط با رژیم غاصب قدس به جرم‌انگاری آن می‌تواند به مثابه سطل‌ آب‌هایی باشد که رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران پیشتر و به شرط اتحاد، از نتیجه آن به عنوان سیل بنیان‌کن برای این رژیم یاد کرده‌ بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
آخرین اخبار و گزارش ها از سیل مازندران؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی
برنامه مسابقات ورزشی امروز17 شهریور1405/ از رئال تا منچسترسیتی + جدول پخش
همکاری سنت شکنانه هسته‌ای آمریکا با عربستان
علی‌الطاهر؛ تپه‌ای که قرار است شکست جنگ ایران را پنهان کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 17 شهریور 1405 / هشدار برای شمال کشور + وضعیت استانها
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی