×
سیاسی
شناسه خبر : 97460
تاریخ انتشار : شنبه 1401/03/07 ساعت 18:08
چرایی توقیف دو نفت‌کش یونانی و پیام‌های آن

نورنیوز بررسی کرد؛

چرایی توقیف دو نفت‌کش یونانی و پیام‌های آن

پاسخ قانونی و متناسب جمهوری اسلامی به اقدام دولت یونان علیه منافع ایران نشان داد تهران ضمن کوتاه نیامدن از خطوط قرمز خود در مذاکرات، هیچ اقدام خصمانه‌ای در سطح بین‌المللی را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت.

نورنیوز ـ گروه سیاست: نیروی دریایی سپاه روز جمعه دو نفت‌کش متعلق به یونان با نام‌هایPrudent Warrior و Delta Poseidon را در آب‌های خلیج فارس و در نزدیکی بنادر عسلویه و لنگه توقیف کرد.

روابط عمومی کل سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: نیروی دریایی سپاه جمعه ۲ فروند نفت‌کش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آب‌های نیلگون خلیج فارس توقیف کرد.

دولت یونان چند روز پیش برخلاف قواعد حقوق بین‌المللی دریاها اقدام به توقیف یک نفت‌کش ایرانی کرد و چنانچه رویترز اذعان نمود، نفت این کشتی را تحویل آمریکا داد.

تهران پس از اقدام غیر دوستانه آتن تلاش کرد با پیگیری راه‌های دیپلماتیک و احضار کاردار سفارت یونان، این کشور را از راهزنی دریایی منع کند. هم‌زمان نیز کاردار سفارت سوئیس به دلیل مصادره شدن محموله نفت این نفت‌کش توسط آمریکایی‌ها به وزارت خارجه احضار و اعتراض شدید ایران به او ابلاغ شد.

با این وجود اما؛ دولت یونان تحت حمایت آمریکا از جبران اشتباهش خودداری کرد و در نهایت جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق خود و در چارچوب قوانین بین‌المللی اقدامات تنبیهی ابتدایی را در قبال دزدی دریایی یونان اجرا نمود.

چنانچه بازتاب‌ها و واکنش‌های رسانه‌ای غربی‌ها نشان می‌دهد، توقف نفت‌کش‌های یونانی ضربه بزرگی به هیمنه آمریکا و سیاست‌های قلدرمآبانه این کشور زد و این نکته را به کشورهایی چون یونان یادآور شد که واشینگتن آنچنان که ادعا می‌کند، دیگر توان حمایت و محافظت از دنباله‌روهای خود در دنیا را ندارد.

حکام غرب که پیش از این در ماجرای توقیف تانکر «استنا ایمپرو» انگلیس متوجه هزینه‌های گزاف دستبرد به منافع ایران شده بودند در این فقره هزینه چنین رفتاری را متوجه کشوری ثالث کردند.

ظاهرا دولت  یونان که قریب به یک دهه با بحران‌های اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند به تبعیت کورکورانه از آمریکا روی آورده است، چنانچه اخیرا گارد ساحلی این کشور اعلام کرده یک نفت‌کش روسی را در نزدیکی سواحل جزیره «اویا» توقیف کرده است.

اقدام یونان و آمریکا در توقیف نفت‌کشی که با پرچم ایران برای انجام تعمیرات اضطراری وارد آبهای ساحلی یونان شده بود، دزدی دریایی آشکار است و ایران به عنوان عضوی از جامعه جهانی و مبارزه کننده با دزدی دریایی حق مقابله با آن را دارد.

جمهوری اسلامی بارها تاکید کرده در برابر تروریسم اقتصادی از جمله راهزنی‌های آشکار دریایی کوتاه نخواهد آمد و توقیف نفت‌کش‌های یونانی گوشه‌ای از واکنش به تروریسم اقتصادی است که این کشورها در قالب دزدی دریایی صورت داده‌اند.

ایران با این اقدام دو پیام برای طرف‌های خود در نظام بین‌الملل صادر کرد:

نخست اینکه؛ کشورهای دوست و کشورهای منطقه به خصوص صادرکنندگان نفت باید با اقتدار از حقوق و امنیت خود دفاع کنند و دزدی دریایی یونان نباید به بدعتی علیه کشورهای منطقه بدل شود.

دوم اینکه؛ کشورهای به ظاهر قدرتمند و به ظاهر متخاصم باید متوجه باشند ایران در قبال هیچ تهدیدی علیه منافع خود منفعل نخواهد بود و آزمودن اراده ایران در این خصوص خطایی راهبردی است که هزینه‌های سنگینی برای آمریکا و همراهان آن به همراه دارد و رسوایی‌های بزرگی را در کارنامه آمریکا ثبت خواهد کرد.

به نظر می‌رسد آمریکا قصد دارد با اعمال فشارهای نیابتی زمینه‌ای برای اخذ امتیازات غیرقانونی در مذاکرات هسته‌ای فراهم کند.

پاسخ ایران به این رفتار زورگویانه باید برای چندمین بار آمریکایی‌ها را متوجه این واقعیت کرده باشد که ابزارهای فرامذاکراتی نمی‌تواند بر اراده ایران در مسیر استیفای حقوق قانونی‌اش تاثیرگذار باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
X
آگهی تبلیغاتی