×
سیاسی
شناسه خبر : 97389
تاریخ انتشار : جمعه 1401/03/06 ساعت 11:31
شمخانی: برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای در حال انتقال تروریست‌های تکفیری به افغانستان هستند

اختصاصی

شمخانی: برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای در حال انتقال تروریست‌های تکفیری به افغانستان هستند

شمخانی در ادامه با تبیین شرایط منطقه به ویژه تحولات افغانستان در بیست سال گذشته و با اشاره به شکست و فرار مفتضحانه آمریکا از افغانستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان برقراری امنیت و صلح و ثبات در افغانستان بوده و آن را بستر مورد نیاز برای توسعه و رفاه مردم این کشور و نیز مردم منطقه می‌داند.

نورنیوز - گروه سیاسی: دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و  دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز جمعه در چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای در دوشنبه سخنرانی کرد.

شمخانی در ابتدای این سخنرانی از رییس جمهور و همتای تاجیکستانی خود بخاطر برگزاری چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای تشکر و قدردانی نمود.
 
او در ادامه با تبیین شرایط منطقه به ویژه تحولات افغانستان در بیست سال گذشته و با اشاره به شکست و فرار مفتضحانه آمریکا از افغانستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان برقراری امنیت و صلح و ثبات در افغانستان بوده و آن را بستر مورد نیاز برای توسعه و رفاه مردم این کشور و نیز مردم منطقه می‌داند.

شمخانی با اشاره به اینکه ایران در طول سال‌های متمادی میزبان نزدیک به پنج میلیون نفر از مردم شریف افغانستان بوده است، گفت: در غیاب کمک‌های موثر بین‌المللی و در شرایط تحریم‌های ظالمانه، میزبانی از این تعداد مشکلات فراوانی را بر کشور ما تحمیل کرده است.

شمخانی خاطر نشان کرد: جمعیت اتباع افغانستان که به ایران آمده‌اند از جمعیت ۱۱۰ کشور در دنیا بیشتر است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان افزود: مقصر اصلی در وقوع دو فاجعه شامل بروز جنگ بیست‌ساله در افغانستان و جنگ اوکراین سیاست‌های غلط و توسعه‌طلبانه آمریکا است.

او گفت: آمریکا نه تنها باید دارایی‌های مردم افغانستان را آزاد کند، بلکه باید خسارت‌های مادی که در افغانستان به بار آورده را جبران کند.

شمخانی در ادامه گفت: ایران، امنیت در منطقه را امری به هم پیوسته می‌داند و معتقد است، امنیت، صلح و ثبات در افغانستان برای همه کشورهای منطقه ضروری و لازم است.

او تصریح کرد: کشورهای منطقه باید با تمرکز بر عوامل امنیت آفرین، اقدامات بازدارنده مشترک برای جلوگیری از شکل‌گیری هسته‌های ناامنی و بی‌ثباتی را در دستور کار قرار دهند.

شمخانی، تروریسم و افراط‌گرایی را از عوامل مهم ناامنی در افغانستان ذکر کرد و گفت: متاسفانه شواهد و قرائن نگران‌کننده‌ای از حضور و دخالت برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای در انتقال و هدایت تروریست‌ها به افغانستان در دست داریم.

او افزود: البته برای مقابله با این مشکل باید کشورها، به ویژه هیات حاکمه‌ی افغانستان پاسخگوی مسئولیت‌های خود باشند.

شمخانی گفت: احساس تبعیض و محرومیت از حقوق در ابعاد مختلف یکی از اصلی‌ترین زمینه‌هایی است که اجازه سوء استفاده را به گروه‌های تروریستی می‌دهد و بایستی بسترهای چنین بلایی را از بین برد.

دبیر شورای عالی امنیت کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امنیت و ثبات در افغانستان رابطه‌ی وثیقی با استقرار حاکمیت فراگیر دارد تصریح کرد: اگر اقوام و گروه‌های این کشور خود را شریکی موثر در حاکمیت و اداره‌ی آن بدانند، حداقل بخشی از مشکلات این کشور التیام می‌یابد.

شمخانی با اشاره به تداوم دخالت‌های آمریکا در افغانستان گفت: اگر بخواهیم زمینه دخالت آمریکا در افغانستان را محدود نماییم باید با همکاری یکدیگر برای حل مشکلات مردم این کشور به ویژه مشکلات اقتصادی راه حل‌های مناسب را اتخاذ کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، تلاش همگانی برای مقابله با تروریسم و کمک به ایجاد سازوکاری برای بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان را از دیگر راه‌های کمک به ایجاد ثبات در این کشور ذکر کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اطلاعیه قوه قضائیه درباره نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری در شنبه
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
آمریکا در آستانه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه
مقام ارشد اوکراینی: اوکراین هرگز خاکش را به روسیه واگذار نخواهد کرد
توییت عبری جدید رسانه رهبر معظم انقلاب/منفورترین سازمان رژیم صهیونی است
شاگردان احمدی صدرنشین ماندند
صالحی خبر داد: اختصاص 40 میلیون دلار برای تأمین کاغذ مطبوعات و حوزه نشر
سیل و رانش هولناک در سوماترا اندونزی / 174 قربانی و مفقودی 79 نفر
استقبال پوتین از دیدار با ترامپ در بوداپست
کشورهای اروپایی خواستار توقف خشونت شهرک‌نشین‌ها در کرانه باختری شدند
نوراینفو / چه غذاهایی برای مقابله با آلودگی هوا بخوریم؟
واکنش الشیبانی به حمله اشغالگران به جنوب سوریه
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
نوراینفو / کدام غذاها در روزها آلوده کمک می‌کند راحت نفس بکشیم ؟
افزایش شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته
سریال‌های تازه تلویزیون با بازگشت مهران مدیری و سعید آقاخانی
دستگیری عامل آتش‌سوزی و تیراندازی در خرم‌آباد
دو فرمانده فلسطینی در نبرد با نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند
حباب سکه طی هفته اخیر روند کاهشی را تجربه کرد
زمان پرداخت، ثبت‌نام و تغییرات جدید وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
اخراج رونالدو و عواقبش برای فیفا
دریابان علی شمخانی: ایران هنوز از قدرت دریایی اش رونمایی نکرده است + فیلم
گروه های مقاومت فلسطین، قطر و اردن تجاوز رژیم صهیونیستی به «بیت‌جن» سوریه را محکوم کردند
نبرد داده و الگوریتم؛ ایران کجای معادله آینده است؟
آتش دوباره به جان جنگل‌های کارمزد سوادکوه افتاد
اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری
کالاس: اروپا با «تغییرات تکان‌دهنده» روبه‌رو است
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
مدارس و دانشگاه‌ها فردا شنبه غیرحضوری/ ادارات با نظر مدیران دورکار شدند/بانکها کشیکند
اوکراین در آستانه یک کودتای نظامی
«مجنون» رکورددار فروش در سینمای دفاع مقدس ایران شد
وحشت صهیونیست‌ها به دنبال حمله سایبری
دستخط رهبر معظم انقلاب برای نوه شهید حاجی‌زاده+تصویر
جزئیات واریز یارانه آذر 1404
نمایش یادگاری‌های تختی / فرصتی بی‌نظیر برای علاقمندان در تهران!
تعطیلی مدارس بر اساس سه شاخص کلیدی
وضعیت بحرانی تصادفات خودروهای داخلی / ضرورت ایجاد مرکز تست ایمنی
هشدار در سمنان ؛ 8 بیمار به دلیل آنفلوآنزا و کووید در ICU بستری شدند!
حوادث رانندگی در پایتخت؛ چهار کشته در هفت روز گذشته
درخواست‌های مهم ابوترابی از رئیس‌جمهور درباره آلودگی هوا و خودروسازان
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی اعلام شد/زمان و دهک های مشمول
توسعه ناوگان حمل‌ونقل تهران؛ نیاز به 10 هزار اتوبوس برای کاهش آلودگی
عراقچی: در جنگ 12 روزه نیروهای مسلح ما از حق دفاع مشروع خود استفاده کردند
هیئت ایرانی در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 شرکت نخواهد کرد +فیلم
حذف «اخراج موقت» دانش آموز و افزایش اختیارات مدرسه
X
آگهی تبلیغاتی