×
سیاسی
شناسه خبر : 97224
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/03/02 ساعت 11:21
«جو» می تواند تا 2024 در کاخ سفید بماند؟

«جو» می تواند تا 2024 در کاخ سفید بماند؟

ناظران و تحلیلگران عرصه داخلی آمریکا نسبت به آینده جو بایدن در کاخ سفید با دیده تردید می نگرند، روند ادامه دار کاهش محبویت، ناتوانی در مهار تورم، بحران اقتصادی، وضعیت پرسش برانگیز جسمانی و ذهنی همگی بیم از آن دارد در صورت سلطه جمهوریخواهان بر کنگره، بایدن با استیضاح مواجه شود.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: این مساله مرکز توجه اکثر رسانه ها و مراکز نظرسنجی آمریکایی و بین المللی قرار گرفته است، بطوریکه در نظرسنجی ها بر موضوع استیضاح جو بایدن که هنوز نیمه راه ریاست جمهوری خود را طی نکرده، متمرکز شده است.

بحث استیضاح  بایدن آنگونه در محافل سیاسی و اجتماعی آمریکا شدت یافته که زمزمه های آن از هم اکنون از این اقدام شنیده می شود که  در صورت تسلط حزب جمهوریخواه بخصوص بر مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره ای آبان ماه امسال، روی دهد.

نظرسنجی که طی روزهای اخیر توسط دانشگاه «دانشگاه امهرست ماساچوست» (University of Massachusetts Amherst) به عمل آمده حاکی است که بیش از  دو سوم جمهوریخواهان گفته اند در صورت بدست آوردن اکثریت کرسی ها در مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره ای توسط این حزب، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا باید استیضاح شود.

تارنمای خبری دانشگاه امهرست ماساچوست درباره این نظرسنجی می نویسد: از یکهزار پرسش شونده دراین نظرسنجی، ۶۸ درصد جمهوریخواهان و رای دهندگان به ترامپ، همچنین ۶۶ درصد از محافظه کاران خواهان آن هستند تا جو بایدن از سوی کنگره تحت اتهماتی همچون  خیانت، رشوه یا سایر جرائمی که بنا بر معیارهایی که در قانون اساسی آمریکا برای یک استیضاح رسمی موضوعیت دارند، متهم و به استیضاح کشانده شود.

بنابر دیگر نتایج این نظرسنجی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نمانیدگان تحت اختیار جمهوریخواهان «باید» بایدن را مورد استیضاح قرار دهند، ۴۴ درصد از پرسش شوندگان پاسخ مثبتی داده و ۵۳ درصد نیز  گفته اند، «فکر» می کنند این کار باید انجام شود.

«تاتیشه نتتا» ( Tatishe Nteta,)، مدیر دانشگاه امهرست  در اظهار نظری درخصوص نتایج این نظرسنجی گفت: «تصمیم استیضاح یک رئیس‌جمهور زمانی به عنوان آخرین راه‌حل برای یک رئیس‌جمهوری به کار برده می شود که مرزهای قوانین، ارزش‌ها و اخلاقیات  را زیر پا نهاد و یا  از آن عبور ‌کند.

درحالی از اکنون نظرسنجی ها پیرامون استیضاح جو بایدن در حال شدت گرفتن است که تورم اقتصادی در آمریکا و تحت ریاست جمهوری بایدن  ادامه دارد و قیمت ها سریعتر از افزایش حقوق کارمندان و کارگران در این کشور حرکت می‌کند؛ بازار مسکن آمریکا دچار رکود شده و تعداد بیشتری از شهرنشینان در کلان شهرها درحال مهاجرت به مناطق ارزان تر این کشور هستند. زمزمه هایی از رکودی مانند آنچه در سال ۲۰۰۷ رخ داد به گوش می رسد.

وزارت کار آمریکا، تورم در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) را ۸.۳ درصد اعلام کرده است که همچنان در بالاترین سطح در ۴۰ سال  گذشته است. تورم در ماه مارس  ۸.۵ درصد بود.

مشکلات در زنجیره تأمین، جنگ اوکراین و تقاضای بسیار از سوی مصرف کنندگان، قیمت کالاها را همچنان در آمریکا در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته نگاه داشته است

نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات عمومی آسوشیتدپرس نیز نشان می‌دهد که محبوبیت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه جاری میلادی (مه) به پایین‌ترین سطح در دوره ریاست‌جمهوری‌ وی سقوط کرده و بیشترین بدبینی به عملکرد بایدن در میان دموکرات ها است.

براساس این نظرسنجی جدید، تنها ۳۹ درصد از آمریکایی ها عملکرد بایدن به عنوان رئیس جمهوری را تایید می کنند که کمتر از سطح محبوبیت وی در مقایسه با ماه گذشته است. به طور کلی، از هر ۱۰ آمریکایی تنها ۲ نفر معتقدند که آمریکا در مسیر درستی قرار دارد یا اقتصاد این کشور خوب است، درحالی که ماه گذشته از هر ۱۰ نفر ۳ نفر در این دو زمینه نظر مثبتی داشتند.

درهمین حال، میزان رضایت از عملکرد بایدن در میان دموکرات ها به ۷۳ درصد رسیده است که کاهش قابل توجهی نسبت به اوایل دوره ریاست جمهوری وی است، این درحالی بود که در نظرسنجی‌های آسوشیتد پرس که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، محبوبیت بایدن در میان دموکرات‌ها هرگز به کمتر از ۸۲ درصد نرسیده بود.

این یافته ها نشان دهنده احساس نارضایتی گسترده در کشوری است که با مجموعه ای از چالش ها از جمله تورم، خشونت مسلحانه، کمبود ناگهانی شیر خشک تا یک بیماری همه گیر مداوم در تقلا است و  رئیس جمهوری این کشور را در حال این بحران ها ناتوان نشان داده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
وزیرخارجه لبنان: ما نمی پذیریم ایران به جای ما مذاکره کند!
تیراندازی در کارولینای جنوبی / زخمی شدن چندین نفر در مرکز خرید هیوود
انتقاد وزیر ارشاد از مواضع تفرقه‌افکنانه
ارتش اسرائیلی آماده توقف تجاوزات زمینی در لبنان شد
تحرکات تازه واشنگتن در یمن؛ نیروهای آمریکایی وارد حضرموت شدند
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران