×
سیاسی
شناسه خبر : 97224
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/03/02 ساعت 11:21
«جو» می تواند تا 2024 در کاخ سفید بماند؟

«جو» می تواند تا 2024 در کاخ سفید بماند؟

ناظران و تحلیلگران عرصه داخلی آمریکا نسبت به آینده جو بایدن در کاخ سفید با دیده تردید می نگرند، روند ادامه دار کاهش محبویت، ناتوانی در مهار تورم، بحران اقتصادی، وضعیت پرسش برانگیز جسمانی و ذهنی همگی بیم از آن دارد در صورت سلطه جمهوریخواهان بر کنگره، بایدن با استیضاح مواجه شود.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: این مساله مرکز توجه اکثر رسانه ها و مراکز نظرسنجی آمریکایی و بین المللی قرار گرفته است، بطوریکه در نظرسنجی ها بر موضوع استیضاح جو بایدن که هنوز نیمه راه ریاست جمهوری خود را طی نکرده، متمرکز شده است.

بحث استیضاح  بایدن آنگونه در محافل سیاسی و اجتماعی آمریکا شدت یافته که زمزمه های آن از هم اکنون از این اقدام شنیده می شود که  در صورت تسلط حزب جمهوریخواه بخصوص بر مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره ای آبان ماه امسال، روی دهد.

نظرسنجی که طی روزهای اخیر توسط دانشگاه «دانشگاه امهرست ماساچوست» (University of Massachusetts Amherst) به عمل آمده حاکی است که بیش از  دو سوم جمهوریخواهان گفته اند در صورت بدست آوردن اکثریت کرسی ها در مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره ای توسط این حزب، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا باید استیضاح شود.

تارنمای خبری دانشگاه امهرست ماساچوست درباره این نظرسنجی می نویسد: از یکهزار پرسش شونده دراین نظرسنجی، ۶۸ درصد جمهوریخواهان و رای دهندگان به ترامپ، همچنین ۶۶ درصد از محافظه کاران خواهان آن هستند تا جو بایدن از سوی کنگره تحت اتهماتی همچون  خیانت، رشوه یا سایر جرائمی که بنا بر معیارهایی که در قانون اساسی آمریکا برای یک استیضاح رسمی موضوعیت دارند، متهم و به استیضاح کشانده شود.

بنابر دیگر نتایج این نظرسنجی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نمانیدگان تحت اختیار جمهوریخواهان «باید» بایدن را مورد استیضاح قرار دهند، ۴۴ درصد از پرسش شوندگان پاسخ مثبتی داده و ۵۳ درصد نیز  گفته اند، «فکر» می کنند این کار باید انجام شود.

«تاتیشه نتتا» ( Tatishe Nteta,)، مدیر دانشگاه امهرست  در اظهار نظری درخصوص نتایج این نظرسنجی گفت: «تصمیم استیضاح یک رئیس‌جمهور زمانی به عنوان آخرین راه‌حل برای یک رئیس‌جمهوری به کار برده می شود که مرزهای قوانین، ارزش‌ها و اخلاقیات  را زیر پا نهاد و یا  از آن عبور ‌کند.

درحالی از اکنون نظرسنجی ها پیرامون استیضاح جو بایدن در حال شدت گرفتن است که تورم اقتصادی در آمریکا و تحت ریاست جمهوری بایدن  ادامه دارد و قیمت ها سریعتر از افزایش حقوق کارمندان و کارگران در این کشور حرکت می‌کند؛ بازار مسکن آمریکا دچار رکود شده و تعداد بیشتری از شهرنشینان در کلان شهرها درحال مهاجرت به مناطق ارزان تر این کشور هستند. زمزمه هایی از رکودی مانند آنچه در سال ۲۰۰۷ رخ داد به گوش می رسد.

وزارت کار آمریکا، تورم در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) را ۸.۳ درصد اعلام کرده است که همچنان در بالاترین سطح در ۴۰ سال  گذشته است. تورم در ماه مارس  ۸.۵ درصد بود.

مشکلات در زنجیره تأمین، جنگ اوکراین و تقاضای بسیار از سوی مصرف کنندگان، قیمت کالاها را همچنان در آمریکا در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته نگاه داشته است

نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات عمومی آسوشیتدپرس نیز نشان می‌دهد که محبوبیت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه جاری میلادی (مه) به پایین‌ترین سطح در دوره ریاست‌جمهوری‌ وی سقوط کرده و بیشترین بدبینی به عملکرد بایدن در میان دموکرات ها است.

براساس این نظرسنجی جدید، تنها ۳۹ درصد از آمریکایی ها عملکرد بایدن به عنوان رئیس جمهوری را تایید می کنند که کمتر از سطح محبوبیت وی در مقایسه با ماه گذشته است. به طور کلی، از هر ۱۰ آمریکایی تنها ۲ نفر معتقدند که آمریکا در مسیر درستی قرار دارد یا اقتصاد این کشور خوب است، درحالی که ماه گذشته از هر ۱۰ نفر ۳ نفر در این دو زمینه نظر مثبتی داشتند.

درهمین حال، میزان رضایت از عملکرد بایدن در میان دموکرات ها به ۷۳ درصد رسیده است که کاهش قابل توجهی نسبت به اوایل دوره ریاست جمهوری وی است، این درحالی بود که در نظرسنجی‌های آسوشیتد پرس که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، محبوبیت بایدن در میان دموکرات‌ها هرگز به کمتر از ۸۲ درصد نرسیده بود.

این یافته ها نشان دهنده احساس نارضایتی گسترده در کشوری است که با مجموعه ای از چالش ها از جمله تورم، خشونت مسلحانه، کمبود ناگهانی شیر خشک تا یک بیماری همه گیر مداوم در تقلا است و  رئیس جمهوری این کشور را در حال این بحران ها ناتوان نشان داده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
حملات اسرائیل به جنوب لبنان ادامه دارد؛ جنایت جدید در الخیام
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز یکشنبه 22 شهریور؛ ساعت خاموشی یاسوج و گچساران
بسته شدن مرز‌های چذابه و شلمچه در دومین روز از سوی دولت عراق
نوراینفو | حجم ذخیره آب سدهای تهران چقدر است؟
ترافیک سنگین در آزادراه کرج تهران؛ چالوس و تهران شمال مسدود شد
واردات نفت چین 30 درصد افزایش یافت
جدول خاموشی استان چهارمحال و بختیاری امروز یکشنبه 22 شهریور
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 22 شهریور 1405/ قیمت جدید دنا پلاس و تارا اتوماتیک
کرونا دوباره جان گرفت ؛ از آرامش نسبی تا عبور دوباره از آستانه هشدار
یک کشتی مسافربری در اندونزی ناپدید شد؛ سرنوشت 243 مسافر در هاله‌ای از ابهام
برنامه قطعی برق استان کرمانشاه امروز یکشنبه 22 شهریور 1405 + جدول کامل ساعت خاموشی
قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 شهریور 1405؛ ایران‌خودرو کاهشی شد، سایپا گران شد+ جدول قیمت ها
نشست «بریکس پلاس»در دومین روز اجلاس سران آغاز شد
واکسن آنفلوآنزا از چه روزی عرضه می شود؟
آخرین قیمت گوشت قرمز امروز 22 شهریور 1405+ قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛حمله به کشتی‌های تجاری در هرمز و قشم؛پیام ایستادگی پزشکیان
مدار دیپلماسی | از هرمز تا دهلی، جنگ ایران چگونه بریکس را وارد آزمون نظم جهانی کرد؟
داربی منچستر؛ اولدترافورد دوباره جهنم آبی‌ها می‌شود؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 22 شهریور؛ ساعت بازی والیبال ایران و ژاپن
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز 22 شهریور 1405؛ قیمت های جدید شاهین، اطلس و کوییک
نیویورک تایمز: ترامپ در برابر بحران انرژی خاورمیانه گرفتار شد
آستانه بحران منطقه‌ای
کامبک ایران مقابل اردن؛ تیم ملی بسکتبال راهی یک‌چهارم نهایی شد
انتخابات و افزایش احتمال عملیات امریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 22 شهریور 1405 ؛ رعد و برق در شمال کشور + وضعیت استان‌ها
هدف قرارگرفتن یک کشتی هنگام عبور از تنگه هرمز
عملیات برق‌آسای یمن نمای قدرت عظیم جبهه مقاومت
تحولات یمن زلزله ای در معادلات منطقه
راز فرار سلول‌های سرطانی از دست سلول‌های ایمنی
آنچه درباره سنجد باید بدانید
تب دنگی را باید از حیاط خانه‌ها کنترل کنیم
لزوم تغییر روایت درباره خودکشی
فرصت رصد ستاره‌ای نزدیک که در حال انفجار است
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود