×
فرهنگی
شناسه خبر : 97204
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/03/01 ساعت 22:09

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه:

هوشمندسازی برای مقابله با متعرضان به حقوق بیت‌المال ضروری است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه: بیش از 75 درصد از مردم در موضوع زمین خواری و تغییر کاربری اراضی قائل به این هستند که حاکمیت باید از تمام ظرفیت‌ها استفاده کرده و به نوعی با این پدیده مقابله کند.

نورنیوز -گروه فرهنگ و جامعه: مراسم رونمایی از سامانه پنجره واحد زمین استان البرز با حضور جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و رئیس کل دادگستری استان البرز برگزار شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در حاشیه این مراسم، بیان کرد: بر اساس یک نظرسنجی که در اسفند سال گذشته از سوی یک دستگاه انجام شد، نشان داد که بیش از ۷۵ درصد از مردم در موضوع زمین خواری و تغییر کاربری اراضی قائل به این هستند که حاکمیت باید از تمام ظرفیت‌ها استفاده کرده و به نوعی با این پدیده مقابله کند.

جهانگیر با اشاره به افتتاح پنجره واحد زمین در استان البرز، گفت: اگر امروز می‌خواهیم با آسیب‌ها و جرایم و مشکلاتی که به نوعی درونی و بیرونی است مقابله کنیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه هوشمند سازی سیستم‌ها را مدنظر قرار دهیم و از طریق پیشگیری عالمانه موضوعات را پیگیری کنیم در غیر این صورت تعقیب و مجازات برای متعرضان به حقوق بیت المال از جمله روش‌های منسوخی بوده که جوامع در دنیا انتخاب کردند و در آن شکست خورده‌اند.

در ادامه این مراسم، حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری استان البرز، بیان کرد: استان البرز ویژگی منحصر به فردی دارد و این ویژگی ظرفیت‌های متعددی را برای استان ایجاد کرده و متاسفانه آسیب‌هایی را متوجه اراضی ملی و منابع طبیعی و اراضی کشاورزی استان داشته است. در سه سال گذشته تدبیر خاصی برای صیانت از حقوق عامه به ویژه در بخش زمین در مجموعه قضایی استان البرز انجام شد که نمونه آن تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری بوده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه این قرارگاه زیرمجموعه شورای حفظ حقوق بیت المال و حقوق اراضی و منابع طبیعی استان است، تصریح کرد: در این قرارگاه ۵ حوزه از حوزه حقوق عامه پیگیری می شود و ۴ حوزه نیز در این بخش مختص به حوزه زمین است. شرایط استان البرز از حیث اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صورتی بود که اگر اقدامی برای تشکیل این قرارگاه انجام نمی‌شد، از جهت تغییر کاربری غیرمجاز و ویلاسازی قطعا به جای می رسیدیم که استان به شهرستان البرز تبدیل می‌شد.

فاضلی هریکندی با اشاره به اقدامات قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری، اظهار کرد: در مجموع ۵ سال گذشته از سال ۹۴ تا سال ۹۸ کل آزادسازی که در حوزه تغییر کاربری و جلوگیری از تغییر کاربری در استان انجام شده بود، حدود ۳ هزار و ۱۹۷ هکتار بوده؛ لذا با تشکیل این قرارگاه از ابتدای سال ۹۹، به تنهایی در سال ۹۹، از تغییر کاربری ۳ هزار و ۸۷۳ هکتار اراضی جلوگیری شده است. در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۹ هزارو ۴۳۵ هکتار رسیده که این موضوع مربوط به جلوگیری از تغییر کاربری بوده و این نبوده که ساختمانی ساخته و تخریب شود.

رئیس کل دادگستری استان البرز ادامه داد: متاسفانه در سال ۱۴۰۰، ۱.۶ دهم از مساحت کل استان و ده درصد از مساحت کل اراضی کل کشاورزی استان در معرض تغییر کاربری بوده است.

او با بیان اینکه از روش شرکت‌های دانش بنیان در این بخش استفاده کردیم بیان کرد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از ابتدای سال ۱۴۰۰ سامانه‌ای به نام سامانه کشت یار را در استان راه اندازی کردیم که به صورت برخط تغییراتی که در حوزه زمین انجام می شود را درصد کند.

فاضلی هریکندی بیان کرد: کمتر از یک هفته اقدام مقابله‌ای برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی با استفاده از این سامانه را صورت خواهیم داد که این موضوع مورد تقدیر رئیس قوه قضائیه نیز بوده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به توفیقات تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری در زمینه آزادسازی بستر رودخانه‌ها تأکید کرد: در سال ۱۳۹۹، ۱۳ هکتار آزادسازی صورت گرفته که مخصوصاً این مسئله مربوط به حوزه رودخانه آتشگاه در ساوجبلاغ و چهار رودخانه و طالقان بوده که در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۱۶ هکتار رسید. در زمینه آزادسازی رودخانه ها شاهد افزایش ۲۲ درصدی در آزادی سازی بستر رودخانه‌ها و تصرفاتی که در این حوزه انجام شده، بودیم.

او با اشاره به دستورات رئیس قوه قضائیه در زمینه رودخانه کرج بیان کرد: اقداماتی که در این بخش صورت گرفته بعد از حدود، ۸۰ تا ۹۰ سال بوده است یعنی از ز زمانی که جاده چالوس مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و تصرفاتی شکل گرفته است، لذا سال گذشته ساماندهی در مورد مسئله در دادگستری استان انجام و گزارشی را در این زمینه به رئیس قوه قضائیه ارسال شد.

او تأکید کرد : در ادامه و در جلسه ۲۷ دی ماه سال گذشته شورای عالی قضایی و پس از آن جلسه شورای عالی حفظ بیت المال که در ۲۸ دی ماه همان سال برگزار شد، رئیس قوه قضائیه دستور داد که کار آزادسازی بستر رودخانه ها شروع شود و آغاز این موضوع هم با شروع چند فاز از آزادسازی بستر رودخانه کرج در جاده چالوس همراه شد. سال گذشته غریب به ۸ هکتار از بستر رودخانه کرج و جاده چالوس آزادسازی شده، با توجه به دستور رئیس قوه قضائیه، کمیته‌ای در مورد این موضوع در دادگستری استان تشکیل شد. هفته جاری مجدد عملیات آزادسازی اراضی رودخانه کرج انجام خواهد شد.

فاضلی هریکندی با اشاره به حوزه آزادسازی اراضی ملی گفت: ما در سال ۹۹ حدود ۳۶ هکتار آزادسازی اراضی ملی را داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۸۰۳ هکتار رسیده است. بنابراین ما حدود ۲ هزار و ۱۱۹ درصد افزایش درباره آزادسازی اراضی ملی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ داشتیم.

او با اشاره به بحث کاداست اراضی ملی بیان کرد: تا زمانی که اسناد ملی تثبیت نشود و حدود آن مشخص نشود قطعا همیشه باید شاهد مشکلات باشیم.

رئیس کل دادگستری استان البرز تأکید کرد: حدود ۶۰ درصد از مساحت کل استان البرز را اراضی ملی و ۱۶ درصد از مساحت استان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد و مابقی هم اراضی شهری و جاده های موجود هستند. امروز می توانیم اعلام کنیم که از ۳۴۹ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی ملی استان، کلیه اراضی ملی استان تثبیت شده و اطلاعاتش در سامانه جامع املاک در ثبت، تثبیت و بارگذاری شده است. علاوه بر این برای حدود ۳۴۸ هزار و ۱۵۴ هکتار از این اراضی، اسناد کاداستی و تک برگی و یا حد نگاری صادر شده است. در حال حاضر ۱۰۰ درصد اراضی ملی استان تثبیت شده و اسناد تک برگی این اراضی هم صادر شده است.


آنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
175 زندانی واجد شرایط با مرخصی پایان حبس آزاد شدند
اعتصاب کارکنان مترو لندن شبکه حمل‌ونقل را فلج کرد
شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام+فیلم
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران
آغاز طرح ساماندهی دستفروشان میدان ولیعصر تهران
تجلیل از ساره جوانمردی قهرمان پارالمپیک
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
ایران 0-1 ازبکستان | با گلی در دقایق پایانی پس از سال‌ها به آن‌ها باختیم + خلاصه بازی
منطقه بقاع لبنان مورد حمله رژیم صهیونی قرار گرفت
نگرانی مسکو از حملات پهپادی به سفارت روسیه
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی درباره مسائل هسته‌ای ایران
معاون اول رئیس‌جمهور: باید از مانع‌تراشی‌های سنتی در مسیر فناوری عبور کنیم
شمار شهدای جنگ علیه غزه به بیش از 64 هزار نفر رسید
پزشکیان: پیشرفت آینده کشور، در گرو عملکرد مسئولانه، بالنده و پویای امروز نظام آموزشی است
وزیر ارتباطات: اقتصاد دیجیتال ایران درگیر موانع ساختاری جدی است
حماس: اشغال و تخریب شهر غزه بی‌پاسخ نخواهد ماند
آمریکا و اروپا؛ آتش‌افروز نسل‌کشی اسرائیل
مدودف: فنلاند آماده حمله به روسیه می‌شود
طرح استیضاح وزیر تعاون با 58 رای روی میز هیئت رئیسه مجلس
بمباران باشگاه فوتبال مقابل چشم یوفا
تبریک پزشکیان به رئیس جمهوری تاجیکستان
مدارس تهران آماده آغاز توزیع کتاب‌های درسی
ایران و روسیه در آستانه نهایی کردن قرارداد صادرات گاز
اژه‌ای: مبارزه با گران‌فروشی وظیفه دولت است
X
آگهی تبلیغاتی