×
سیاسی
شناسه خبر : 97112
تاریخ انتشار : شنبه 1401/02/31 ساعت 12:39
نسل‌کشی کودکان بومیان کانادا و حقیقتی که کتمان می‌شود

نورنیوز بررسی کرد؛

نسل‌کشی کودکان بومیان کانادا و حقیقتی که کتمان می‌شود

دولت کانادا تلاش می‌کند با متهم کردن کلیسا به جنایاتی که طی قرن‌های 18 تا 20 علیه بومیان انجام شده است، دولت و دربار انگلیس که عاملان اصلی آن هستند را تبرئه کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اعضای مجمع ملی اقوام بومی در کانادا در دیدار با شاهزاده چارلز، ولیعهد انگلیس در اُتاوا خواستار عذرخواهی ملکه بریتانیا به دلیل «نسل‌کشی و همگون‌سازی فرهنگی» کودکان بومی در این کشور شدند.

«روزا آرچیبالد» رئیس این مجمع رسما از پرنس چارلز خواسته که به نمایندگی از ملکه الیزابت بابت مرگ هزاران کودک بومی عذرخواهی کند.

سیستم مدارس شبانه‌روزی که بین سال‌های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶ فعالیت می‌کرد، حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی را از خانواده‌های خود جدا و به مدارس مسیحی کاتولیک آورد.

گزارش یک کمیسیون فدرال نشان می‌دهد در این مدارس اعضای یک خانواده، از هم جدا نگه‌داشته می‌شدند. علاوه بر این استفاده از نام بومی توسط دانش‌آموزان ممنوع بوده و باید نام مسیحی اروپایی خود را می‌پذیرفتند. ضمنا هیچ دانش‌آموزی اجازه نداشته آداب و رسوم بومی خود را به‌جا آورد و یا به زبان بومی خود صحبت کند. در غیر این صورت آنها مکرراً مورد تنبیهات بدنی و آزار جسمی قرار می‌گرفته‌اند.

در این میان؛ «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا در واکنش به چنین گزارش‌های هولناکی تنها به ابراز تاسف بسنده کرده و در اقدامی تامل برانگیز تنها از پاپ خواست که از بومیان عذرخواهی کند!

حال این سوال مطرح است که چرا بومیان کانادا خواستار عذرخواهی رسمی ملکه انگلیس شده‌اند؟

نگاهی به تاریخ کانادا نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از این نسل‌کشی در دوران حاکمیت مستقیم انگلیس بر این کشور انجام شده است. کانادا تا سال ۱۷۱۳ مستعمره فرانسه بود اما در این سال انگلیس کنترل آن را در دست گرفت و تا قرن نوزدهم مستعمره این کشور بود. کانادا در سال ۱۹۸۲ استقلالش را از انگلیس اعلام کرد.

نسل‌کشی و تحقیر ملت‌ها بخشی از شیوه حکمرانی انگلیس برای استعمار یا اشغال دیگر کشورها بوده ‌است. نسل‌کشی هندی‌ها و میلیون‌ها ایرانی در جنگ جهانی اول به دلیل قحطی ساختگی انگلیسی‌ها نمودی از این رویکرد انگلیس است. این شیوه‌ هنوز هم در کشورهایی نظیر افغانستان توسط آمریکا و انگلیس دنبال می‌شود.

نکته مهم که موضوع نسل‌کشی در کانادا را همچنان در ردیف یکی از اولویت‌های جامعه بومیان این کشور حفظ کرده، قرار داشتن کانادا  تحت سلطه انگلیس است. ساختار حکومت در کانادا از پادشاه، دولت محوری فدرال، دو مجلس سنا و عوام، دولت‌های ایالتی و فرماندار کل به نمایندگی از سلطنت انگلیس تشکیل شده است.

با این وصف می‌توان گفت که ادعای مسئولیت کلیسا در برابر قربانیان مدارس اجباری نوعی انحراف افکار عمومی است.

سیاست‌های حکومت انگلیس برای قرن‌ها مجری این نسل‌کشی بوده‌ و این رخدادها تحت حاکمیت پادشاه یا ملکه انگلیس رخ داده است.

در سال 2018 یک نهاد دولتی در کانادا گزارش داد؛ هنوز هم خطر مرگ یا مفقود شدن زنان بومی کانادا 12 برابر بیشتر از سایر زنان است!

از سوی دیگر در گزارش سال 2018 دیده‌بان حقوق بشر آمده بود که بومیان این کشور هنوز به حداقل‌های زندگی مانند آب آشامیدنی دسترسی ندارند. 40 درصد از بومیان کانادا به دلیل سوء تغذیه و عدم دسترسی به غذای مناسب دچار دیابت نوع 2 شده‌اند. در درمان کرونا نیز بومیان در ردیف آخر قرار دارند.

گزارشی که در سال 2020 توسط موسسه «Statscan» منتشر شده نشان می‌دهد که در پاندمی کرونا، بیش از یک سوم افراد بومی از پسِ هزینه‌های اساسی خود بر نمی‌آیند.

مطالبه عذرخواهی و شرمساری دربار انگلیس در برابر آنچه طی قرن‌های ۱۸ تا ۲۰ بر بومیان کانادا رفته به‌دلیل تداوم ارتباط ساختاری حکومت کانادا با سلطنت انگلیس موضوعی تاریخی نیست و نمی‌تواند به عنوان رخدادی به تاریخ پیوسته که صرفا کلیسای کاتولیک باید در مورد آن عذر خواهی کند مورد توجه قرار گیرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
X
آگهی تبلیغاتی