×
فرهنگی
شناسه خبر : 95658
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/02/20 ساعت 17:51
زمان انتشار اولین تصویر اصلی تلسکوپ "جیمز وب" اعلام شد

زمان انتشار اولین تصویر اصلی تلسکوپ "جیمز وب" اعلام شد

یک ستاره‌شناس ناظر بر پروژه تلسکوپ فضایی جیمز وب در روز دوشنبه گفت: این تلسکوپ اواسط ماه ژوئیه(اواخر تیر ماه) اولین تصویر تمام رنگی علمی خود را ثبت خواهد کرد.

نورنیوزـگروه جامعه: همتای هابل پنج ماه اخیر را صرف تراز کردن ابزارهای خود کرده تا برای افشای اسرار جهان آماده شود. این در حالی است که دانشمندان هنوز در مورد اینکه دوربین‌های آن چه جهتی را هدف بگیرند، تردید دارند.

"کلاوس پونتوپیدان"(Klaus Pontoppidan)، دانشمند مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی در بالتیمور، به خبرنگاران گفت: ما واقعاً دوست داریم که این غافلگیر کننده باشد. وی افزود، دلیل پنهان‌کاری ما تا حدودی قطعی نشدن اهداف اولیه است.

ناسا و شرکایش در آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس فضایی کانادا(CSA) کمیته‌ای برای ایجاد فهرست اولویت‌بندی شده‌ای از اجرام برای رصد تشکیل داده‌اند و اکنون قصد دارند بر روی آن کار کنند.

محققان "وب" پیش از این مجموعه‌ای از تصاویر از میدان ستاره‌ای منتشر کردند که برای کالیبره کردن تلسکوپ ثبت شده بودند، اما تصاویر جدید از اهداف اخترفیزیکی خواهد بود که کلیدی برای افزایش درک بشریت از جهان هستند.

پیش از این تلسکوپ فضایی "جیمز وب" تصویری از یک ستاره نوری با نام "HD ۸۴۴۰۶" در فاصله‌ی تقریبی ۲۴۱ سال نوری از زمین ثبت کرده بود تا با استفاده از آن،  آینه اصلی ۱۸ بخشی خود را تراز کند. چندی پیش تصویر تراز شده‌ی این ستاره واحد به صورت رنگی نیز منتشر شد. با این حال تمامی تصاویری که این تلسکوپ تاکنون ثبت کرده است آزمایشی بوده و برای راه‌اندازی و تراز ابزارهای "وب" مورد استفاده قرار گرفته است. اکنون که بخش عمده‌ی آماده‌سازی‌ها به پایان رسیده انتظار می‌رود که اوایل تابستان اولین تصاویر اصلی و علمی آن ثبت و منتشر شود.

این تصاویر در نور مادون قرمز ثبت می‌شوند و سپس برای مشاهده عموم رنگی می‌شوند.

نور مرئی و فرابنفش ساطع شده از اولین اجرام نورانی جهان در اثر انبساط کیهان کشیده شده است و امروز به شکل نور مادون قرمز به ما می‌رسد. تلسکوپ "جیمز وب" برای تشخیص این نور با وضوح بی‌سابقه تجهیز شده‌ است. در نتیجه می‌تواند نمایی بی‌سابقه از اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها را رصد کند. اجرامی که ۱۳.۵ میلیارد سال قبل شکل گرفته‌اند.

"وب" که به نظر می‌رسد ساخت آن برای ناسا نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار هزینه به همراه داشته، یکی از گران‌ترین پلتفرم‌های علمی است که تا به حال ساخته شده و می‌توان آن را با برخورد دهنده بزرگ هادرونی در سرن و تلسکوپ هابل، مقایسه کرد.

این تلسکوپ فضایی که در  روز ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد و در ماه ژانویه به مدار مورد نظر خود در نقطه‌ لاگرانژ ۲ رسید، اکنون در فاصله‌ی ۱.۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار دارد.

"جیمز وب" که با عنوان "ماشین زمان" نیز توصیف می‌شود قرار است انسان را به نخستین سال‌های تشکیل جهان ببرد.

مأموریت این تلسکوپ فروسرخ شامل مطالعه سیارات دوردست، معروف به سیارات فراخورشیدی، برای تعیین منشاء، تکامل و سکونت‌پذیری آنها است.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به تازگی با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام خود به مقایسه وضوح تصاویر ثبت شده‌ی خود با تلکسوپ فضایی اسپیتزر(Spitzer) پرداخته است.


تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ "جیمز وب"(راست)، تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر (چپ)

"وب" در توضیح عکس فوق نوشت: مقایسه یک هدف یکسان که در تصویری از تلسکوپ فضایی اسپیتزر و تصاویر کالیبره شده "وب" قابل مشاهده است. اسپیتزر که اولین تلسکوپ ناسا در پروژه‌ی تلسکوپ‌های بزرگ فضایی بود که تصاویری با وضوح بالا در نور مادون قرمز ثبت می‌کرد، راه را برای "وب" هموار کرد. "وب" با آینه‌ اصلی بزرگ‌تر و آشکارسازهای تقویت‌شده می‌تواند آسمان را در نور مادون قرمز با وضوح بهبودیافته رصد و امکان کشف‌های بیشتر را فراهم کند.

تصویری که توسط "وب" با ابزار مادون قرمز میانی(MIRI)‌ ثبت شده است جزئیات بی‌نظیری را نشان می‌دهد. این تصویر نوری که از "هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای"(PAH) منتشر می‌شود را نمایش می‌دهد که به درک بهتر ما از گازهای میان ستاره‌ای کمک می‌کند.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مخدر گل و تهدیدات آن: پزشک متخصص اعتیاد از خطرات پنهان می‌گوید
سرمربی تیم ب استقلال کیست ؟
تسهیل ارسال 24 هزار کامیون کمک به غزه
آلمان حمایت خود را از پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا اعلام کرد
شهادت 335 لبنانی پس از آتش‌بس
واکنش سازمان ملل به تجاوز اسرائیل به سوریه
شایعه مرگ عمران خان پاکستان را ملتهب کرد
شبیخون مقاومت به نظامیان صهیونیستی در کرانه باختری
تفاهم‌نامه ریلی ایران، روسیه و آذربایجان در راستای توسعه ترانزیت بین المللی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تحولات منطقه
واکنش صریح سازمان ملل به سخنان ترامپ علیه مهاجران
هاآرتص افشا کرد؛ درخواست عربستان برای برکناری نتانیاهو
انصارالله یمن: سوریه حق دارد به تجاوزهای اسرائیل پاسخ دهد
غافلگیری تکنولوژیک در دربی
انفجار مهیب در پایگاه موشکی روسیه/جزئیات حادثه در حال بررسی است
چین به آمریکا هشدار داد؛ هرگونه اقدام علیه ونزوئلا غیرقابل قبول است
افزایش خطرناک آلاینده‌ها در شهرهای پرجمعیت
مردم خشمگین سوریه پرچم صهیوئیستی را آتش زدند
سه کارگر چینی قربانی یک حمله پهپادی در مرز تاجیکستان شدند
فقط 43 هزار از یک میلیون اثر تاریخی ایران ثبت شده
محرومیت در پرسپولیس به‌دلیل مصاحبه‌های جنجالی
شیخ نعیم قاسم: حق پاسخگویی به ترور شهید الطبطبائی محفوظ است
زلزله سیاسی در اوکراین / استعفای رئیس دفتر زلنسکی
جدول لیگ برتر فوتبال ایران / پرسپولیس صدرنشین
شکست حریف آمریکایی با کامبک دیدنی فرجی
اوسمار: الان وقت کری‌خوانی برای دربی است
شرط روسیه برای پذیرفتن مذاکرات صلح
اولین واگن قطار چینی در راه ایران
اطلاعیه قوه قضائیه درباره نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری در شنبه
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
آمریکا در آستانه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه
مقام ارشد اوکراینی: اوکراین هرگز خاکش را به روسیه واگذار نخواهد کرد
توییت عبری جدید رسانه رهبر معظم انقلاب/منفورترین سازمان رژیم صهیونی است
شاگردان احمدی صدرنشین ماندند
صالحی خبر داد: اختصاص 40 میلیون دلار برای تأمین کاغذ مطبوعات و حوزه نشر
سیل و رانش هولناک در سوماترا اندونزی / 174 قربانی و مفقودی 79 نفر
استقبال پوتین از دیدار با ترامپ در بوداپست
کشورهای اروپایی خواستار توقف خشونت شهرک‌نشین‌ها در کرانه باختری شدند
نوراینفو / چه غذاهایی برای مقابله با آلودگی هوا بخوریم؟
واکنش الشیبانی به حمله اشغالگران به جنوب سوریه
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
نوراینفو / کدام غذاها در روزها آلوده کمک می‌کند راحت نفس بکشیم ؟
افزایش شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته
سریال‌های تازه تلویزیون با بازگشت مهران مدیری و سعید آقاخانی
دستگیری عامل آتش‌سوزی و تیراندازی در خرم‌آباد
X
آگهی تبلیغاتی