×
فرهنگی
شناسه خبر : 95645
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/02/20 ساعت 13:02

صهیونیست‌ها تصور باطل نکنند؛ رابطه دمشق و تهران ناگسستنی است

نماینده پارلمان سوریه معتقد است: سفر بشار اسد به تهران دریچه جدیدی را در همکاری‌های دوجانبه بین دو کشور در ارتباط با معادلات بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی و نیز بازسازی سوریه گشوده است.

نورنیورـگروه سیاست: دومین سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه در سه سال اخیر و دیدار مشتاقانه با رهبر انقلاب بار دیگر انسجام ملت‌های منطقه در مبارزه با سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکا و مقابله با جنایات و توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی را یادآور شد. مقام معظم رهبری در این دیدار دوران کنونی سوریه را متفاوت ارزیابی و تاکید کردند که دمشق می‌تواند دوران بازسازی سوریه را همچون مبارزه با داعش با موفقیت پشت سربگذارد.

اسد هم در این دیدار از حمایت‌های معنوی جمهوری اسلامی از ملت‌های آزادی خواه منطقه تقدیر کرد، از نظر رئیس جمهور سوریه حمایت‌های معنوی به اندازه حمایت‌های تجهیزاتی در مبارزه با تروریست‌های تکفیری و صهیونیستی مؤثر بوده است. شرایط فعلی سوریه در دوران پساداعش، وضعیت جبهه مقاومت در مقابله با دشمنان منطقه‌ای و چارچوب‌های همکاری اقتصادی بین ایران و سوریه از جمله موضوعاتی است که در گفت‌وگو با «فاضل کعده» به آن پرداخته شده است. مصاحبه خبرگزاری مهر با استاد دانشگاه حلب و نماینده پارلمان سوریه را در ادامه می‌خوانید:

اهمیت دومین سفر بشار به ایران و دیدار مستقیم با رهبری در سه سال اخیر در تقویت راهبرد مقاومت در منطقه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

روابط سوریه و ایران روابط تاریخی و عمیقی است که توسط «امام خمینی» رحمة الله علیه و مرحوم «حافظ اسد» بنیان گذاشته شد و امام خامنه ای و دکتر «بشار اسد» رهبران تاریخی دو کشور نقش مؤثری در تقویت، تحکیم و ارتقای سطح این روابط به بالاترین درجه هماهنگی و همگنی راهبردی سیاسی در راستای توسعه و به حداکثر رساندن نقش محور مقاومت در منطقه داشته‌اند و مانع از گسترش و هیمنه رژیم غاصب صهیونیستی بر منطقه شده اند.

چنانچه «روعی کیس»، خبرنگار امور عربی در کانال «کان» نیز به این موضوع اعتراف کرد و گفت: «رئیس‌جمهور سوریه در ایران با استقبال گرمی روبرو شد. او با آیت الله خامنه ای و ابراهیم رئیسی دیدار کرد و به رهبر ایران گفت که روابط استراتژیک بین دو کشور مانع هژمونی اسرائیل بر منطقه شده است و این روابط باید توسعه یابد».

این سفر در این برهه و پس از گذشت سه سال از سفر پیشین بشار اسد به ایران و دیدار او با امام خامنه ای در اوج همه حوادث و جنگ‌ها و تحولات منطقه و جهان نشانه‌ها و دلالت‌های آشکار و بسیار مهمی با خود دارد که در مواضع استراتژیک و سرنوشت ساز مشترک بین دمشق و تهران با وجود همه حوادث و تحولات منطقه و جهان تجسم یافته است.

بشار اسد تاکید کرد که برخی معتقدند حمایت ایران از جبهه مقاومت فقط حمایت با سلاح است، اما مهمترین حمایت و کمک جمهوری اسلامی گسترش روحیه مقاومت و تداوم آن است.

بشار اسد در دیدار با رهبری از نقش معنوی و حمایتی جمهوری اسلامی از مقاومت منطقه گفت و گفت که اگر پایبندی ایران به اصول نبود موفقیت‌های کنونی در فلسطین محقق نمی‌شد. در این باره توضیح دهید...

سفر بشار اسد به تهران دریچه جدیدی را در همکاری‌های دوجانبه بین دو کشور در ارتباط با معادلات بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی و نیز بازسازی سوریه گشوده است.

این همان چیزی است که باعث ایجاد رعب و وحشت در رژیم صهیونیستی شد و به دنبال آن، روعی کیس خبرنگار صهیونیست تصریح کرد: «در اسرائیل کسانی هستند که امیدوارند نزدیک شدن اسد به کشورهای حاشیه خلیج فارس او را از ایران دور کند، اما تصاویر این دیدار گویای واقعیت است. این سفر اسد به تهران نشان می‌دهد که این اتحاد باقی خواهد ماند و حتی قوی‌تر خواهد شد».

سازوکارها و توافق‌های بین المللی مانند توافق اسلو و.. در مقایسه با راهبرد مقاومت تا چه اندازه توانسته حقوق ملت فلسطین را استیفاء و احیا کند؟

بشار اسد نیز همین اصل را چنین توضیح داد که: «با همکاری نزدیک بین کشورهای منطقه قادر به پیروزی در برابر آمریکا و قدرت‌های سلطه‌گر هستیم». او تصریح کرد: «موفقیت مقاومت فلسطین ثابت کرده است که عادی‌سازی برخی اعراب با اسرائیل نتایج معکوس دارد».

این نشان می‌دهد که هیچ جایی برای مذاکره و توافق وجود ندارد، نه اسلو، نه وادی عربه و نه هیچ چیز دیگری که بتواند حقوق را به صاحبان خود بازگرداند. آنچه به زور گرفته شده است فقط با زور قابل بازیابی است.

ایران در بازسازی سوریه چه نقشی می‌تواند ایفا کند و دمشق چگونه می‌تواند در شرایط کنونی به متحد اقتصادی و تجاری ایران تبدیل شود؟

مهمان نوازی گرم و صمیمانه و برادرانه ایران از بشار اسد، نشان دهنده عمق و اعتماد طرفین به یکدیگر و روابط عمیق و ریشه دار استراتژیک بین دو کشور است. البته در واقعیت روابط اقتصادی و تجاری به سطح مناسبات سیاسی نرسیده است، بنابراین لازم است روابط اقتصادی به سطوح بالا تقویت شود تا جمهوری اسلامی در بازسازی سوریه پس از جنگ و پیروزی بر تروریسم و حامیان آن سهیم باشد.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مجلس حق پخش مسابقات ورزشی را به باشگاه‌ها داد
این همه یارانه می دهید، باز هم قیمت گوشت همسطح بازارهای جهانی است
دفتر نخست‌وزیر اوکراین به آتش کشیده شد
ساعت کاری مراکز تعویض پلاک به روال قبل برگشت
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
جزئیات محکومیت قطعی متهمان پرونده بزرگ اختلاس منابع طبیعی
امشب چشم از ماه برندارید؛ طولانی‌ترین خسوف قرن در راه است
نورنما | تعقیب و گریز پلیس آمریکا
پیام معاون ترامپ در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شد
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا کرد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
X
آگهی تبلیغاتی