×
فرهنگی
شناسه خبر : 95640
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/02/20 ساعت 12:32
انتقاد نوه ماندلا از "دیپلماسی دسته‌چکی" اسرائیل در قبال آفریقا

انتقاد نوه ماندلا از "دیپلماسی دسته‌چکی" اسرائیل در قبال آفریقا

نوه ماندلا و نماینده پارلمان آفریقای جنوبی تاکید کرد، رژیم صهیونیستی از اسلحه، برنامه‌های جاسوسی و تکنولوژی کشاورزی برای ایجاد روابطی با حاکمیت‌های سرکوب‌گر در آفریقا و نفوذ در این قاره استفاده می‌کند.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: زوولیولیله ماندلا، نوه نلسون ماندلا رهبر ضد آپارتاید آفریقای جنوبی که یکی از نمایندگان پارلمان این کشور نیز هست، در مقاله‌ای که در سایت فرانسوی " Orient ۲۱" منتشر کرد، نوشت: اوایل مارس ۲۰۲۲ در اولین کنفرانس آفریقایی همبستگی با فلسطین که در شهر داکار، پایتخت سنگال و با حضور مبارزانی از ۲۱ کشور آفریقایی و با هدف آغاز جنبشی در سطح قاره در حمایت از مبارزه برای آزادسازی فلسطین و علیه آپارتاید اسرائیل برگزار شد، شرکت کردم.

او در ادامه نوشت، دو ملت آفریقای جنوبی و فلسطین در مبارزه علیه اشغالگری، استعمار و آپارتاید اشتراک دارند و پدربزرگم نلسون ماندلا همواره می‌گفت، تا زمانی که فلسطین آزاد نشود، آزادی ما کامل نخواهد بود.

همچنین نوه ماندلا نوشت، شرکت‌کنندگان در کنفرانس درباره نفوذ دولت آپارتاید اسرائیل در آفریقا با تکیه بر تامین تکنولوژی‌های نظامی و کنترلی برای تعدادی از حاکمیت‌های سرکوب‌گر این قاره برای تضعیف دموکراسی، حقوق بشر و هبستگی با فلسطین گفتگو کردند.

او با اشاره به اقدام رژیم صهیونیستی در ارسال سلاح برای حاکمیت آپارتاید آفریقای جنوبی، نقض تحریم تسلیحاتی اعمال شده از سوی سازمان ملل بر رواندا در جریان کشتار جمعی، ارسال اسلحه برای شبه‌نظامیان همپیمان خود در سودان جنوبی و نیز حمایت از حاکمیت‌های سرکوب‌گر در کامرون، گینه استوایی و توگو، تاکید کرد: اسرائیل چندین دهه با ارسال اسلحه‌هایی برای برخی از سرکوب‌گرترین حاکمیت‌ها در آفریقا، پس از آزمایش آنها بر روی فلسطینی‌ها، تلاش کرد با بخش وسیعی از این قاره که در پی جنگ اکتبر ۱۹۷۳ با آن قطع رابطه کرده بودند، دوباره روابطی را آغاز کند.

این نماینده پارلمان آفریقای جنوبی ادامه داد: اسرائیل با ارسال سلاح‌های سایبری برای این طرف‌ها در آفریقا جهت جاسوسی از مخالفان سیاسی، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر و سرکوب آنها به دنبال جلب حمایت سران این کشورها از خود در سازمان ملل و اتحادیه آفریقا است.

او در ادامه مقاله خود آورد، برخی شرکت‌ها و شهروندان اسرائیلی با اجازه دولت این رژیم در کمپین‌های انتخاباتی تقریبا تمامی کشورهای آفریقا از جمه انتخابات ۲۰۱۴ بوتسوانا، ۲۰۱۶ غنا، ۲۰۲۰ مالاوی، ۲۰۱۵ نیجریه، ۲۰۱۹ زامبیا و دیگر کشورها دخالت کردند.

نوه ماندلا درباره کمک‌های کشاورزی رژیم صهیونیستی به قاره آفریقا نیز گفت: اسرائیل این کمک‌ها را تحت عنوان توسعه و امنیت غذایی انجام می دهد اما واقعیت این است تا زمانی که این کار همسو با منافع سیاسی آن نباشد، کمک‌ها تاثیری در مبارزه با فقر در آفریقا ندارند، به عنوان مثال سال ۲۰۱۶ که سنگال قطعنامه شماره ۲۳۳۴ سازمان ملل را ارائه کرد که بر غیرقانونی بودن شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی تاکید دارد، در مقابل اسرائیل تمامی برنامه‌های کمک به این کشور را لغو کرد و این در حالی است که وزارت خارجه آن به شکل گسترده‌ای درباره این کمک‌ها صحبت کرده و آنها را بخشی از مشارکت خود در مبارزه با فقر در آفریقا معرفی کرده بود.

او در ادامه مقاله خود کمک‌های رژیم صهیونیستی به کشورهای آفریقایی را معامله پایاپای خوانده و آن را دیپلماسی دسته‌چکی نامید.

ماندلا در پایان نیز تاکید کرد، آفریقایی‌ها باید عمیقا به نحوه نفوذ دیپلماسی موازی دولت آپارتاید اسرائیل در قاره آفریقا و دور کردن آن از این قاره بیندیشند، زیرا اگر چنین نکنیم، در ریخته شدن خون‌ها در آفریقا و فلسطین باز هم مقصر خواهیم بود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد