شناسه خبر : 95555
تاریخ انتشار : 1401/02/19 11:33
چشم‌انداز آینده جهان دیجیتال

چشم‌انداز آینده جهان دیجیتال

هر کاربر در جهان نزدیک به 7 ساعت در روز از اینترنت استفاده می‌کند‌

نورنیوز-گروه جامعه: با توسعه اینترنت و ابزارهای دیجیتال، داده‌های بیشتر و بیشتری تولید می‌شوند؛ داده‌هایی که همزمان دارایی باارزشی برای بسیاری از کسب‌وکارها هستند و همچنین عامل نگرانی و دغدغه‌های ناشی از سرقت و سو‌ءاستفاده. با این اوصاف است که شرکت تحقیقاتی datareportal طبق روال هر سال و با صرف ۵/ ۱۲تریلیون ساعت مطالعه، به تازگی گزارش تحقیقاتی خود درباره چشم‌انداز بازار دیجیتال در سال ۲۰۲۲ را منتشر کرده و نگاهی به یک دهه عمر داده‌های دیجیتال انداخته است. این گزارش به میزان استفاده از اینترنت و رکوردهای تازه در استفاده از رسانه‌های اجتماعی پرداخته است.

در جدیدترین بررسی از آمارها و داده‌های مربوط به ژانویه 2022، جمعیت جهان 91/ 7 میلیارد نفر به ثبت رسیده و اثبات شده است که بیش از دوسوم از جمعیت جهان (31/ 5 میلیارد نفر) از تلفن همراه استفاده می‌کنند که این رقم نسبت به سال گذشته 8/ 1 درصد افزایش یافته است. همچنین داده‌ها نشان می‌دهد تعداد کاربران جهانی اینترنت با رشد 4 درصدی نسبت به سال گذشته به 95/ 4 میلیارد رسیده است و 62/ 4 میلیارد کاربر رسانه‌های اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد. از سوی دیگر، تجزیه و تحلیل شرکت مشاوره بازاریابی دیجیتال Kepios نشان می‌دهد که تعداد کاربران اینترنت در 10 سال گذشته بیش از دو برابر شده و از 18/ 2 میلیارد نفر در سال 2012، به 95/ 4 میلیارد نفر در سال 2022 رسیده است. همچنین آخرین داده‌ها حاکی از آن است که تعداد کاربران اینترنت طی 12 ماه گذشته 192 میلیون نفر افزایش یافته و منجر به رشد سالانه 4 درصدی در سال 2021 شده است. در همین حال، تعداد کاربران رسانه‌های اجتماعی حتی رشد سریع‌تری نسبت به کاربران اینترنت در دهه گذشته داشته است. مجموع 62/ 4 میلیارد کاربر رسانه‌های اجتماعی امروزی نسبت به 48/ 1میلیارد نفر کاربر این رسانه‌ها در سال 2012، تا 1/ 3 برابر رشد کرده است.

داده‌های این گزارش نشان می‌دهد که تعداد افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، برای نخستین بار به زیر ۳ میلیارد نفر رسیده است و این نقطه عطف مهمی برای دسترسی برابر به ابزارهای دیجیتال به حساب می‌آید؛ چرا که اتصال به اینترنت به بخش حیاتی از زندگی همه مردم دنیا تبدیل شده است. برخلاف تصور، اکنون بیش از یک میلیارد نفر در جنوب آسیا همچنان آفلاین هستند، در حالی که حدود 840 میلیون نفر در سراسر قاره آفریقا هنوز آنلاین نشده‌اند. ناگفته نماند که میانگین سنی جمعیت در بسیاری از مناطق آفریقا، نقش مهمی ‌در ایجاد سطوح دسترسی و استفاده دارد؛ به‌طوری که بیش از نیمی ‌از جمعیت چندین کشور آفریقایی زیر 20سال سن دارند. در همین حال، چین همچنان بیش از 400 میلیون نفر جمعیت آفلاین دارد و کره‌شمالی با اختلاف ضعیف‌ترین سطح دسترسی به اینترنت در جهان را دارد. طبق گزارش GSMA Intelligence از وضعیت اتصال به اینترنت موبایل در سال 2021، می‌توان دریافت که از هر 4 نفر در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، هنوز یک نفر از وجود اینترنت موبایل بی‌اطلاع است. اگرچه سازمان ملل دسترسی به اینترنت را یک «حق اساسی بشر» تعیین کرده است، اما همچنان راه درازی در پیش است تا از دسترسی برابر به آن که به یقین مهم‌ترین نوآوری عصر ما به حساب می‌آید، اطمینان حاصل شود.

محبوب‌ترین رسانه‌های اجتماعی

وقتی موضوع پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی محبوب در جهان مطرح می‌شود، آخرین داده‌های به دست آمده از مرکز تحقیقاتی GWI نشان می‌دهد که اینستاگرام با 8/ 14 درصد اکنون از فیس‌بوک با 5/ 14 درصد پیشی گرفته و جایگاه دوم را در رتبه‌بندی جهانی کسب کرده است. جایگاه اول اما با رای 7/ 15 درصدی در اختیار واتس‌اپ، یکی دیگر از پلتفرم‌های زیرمجموعه متا است که به عنوان پلتفرم اجتماعی مورد علاقه کاربران اینترنت انتخاب شده. توییتر و تلگرام هم به ترتیب در جایگاه‌های هفتم و نهم قرار دارند. چین 20 درصد از کل کاربران اینترنت جهان را در اختیار دارد و با وجود رای 99 درصدی کاربران به اپلیکیشن وی‌چت، این اپلیکیشن رتبه چهارم را در سطح جهانی کسب کرده است. تیک‌تاک، پلتفرم چینی دیگر با 3/ 4 درصد از کل آرا در رتبه ششم قرار گرفت. علاوه بر این، وب‌سایت App Annie استدلال کرد که تیک‌تاک بیشترین اپلیکیشن دانلود شده موبایل در سال 2021 بوده و جایگاه‌های دوم تا چهارم متعلق به پلتفرم‌های متا و به ترتیب در اختیار اینستاگرام، فیس‌بوک و واتس‌اپ هستند.

زمان حضور در دنیای آنلاین

یکی از مهم‌ترین مباحث در آغاز همه‌گیری کووید-19 و ورود کشورها به دوران قرنطینه، میزان وابستگی جهان به اینترنت بود. با وجود تغییرات و محدودیت‌های ارتباطی در دو سال گذشته، آخرین داده‌ها نشان می‌دهد که مردم بیش از همیشه برای استفاده از تکنولوژی زمان صرف کرده‌اند. تحقیقات GWI نشان می‌دهد که در حال حاضر هر کاربر در جهان نزدیک به 7 ساعت در روز از اینترنت استفاده می‌کند. اگر فرض کنیم که یک فرد به‌طور متوسط ​​حدود 7 تا 8 ساعت در روز می‌خوابد، به این نتیجه می‌رسیم که کاربران معمولی اینترنت بیش از 40 درصد از عمر خود را به صورت آنلاین سپری می‌کنند. بنابراین جدیدترین آمار حاکی از آن است که جهان تنها در سال 2022 بیش از 5/ 12 تریلیون ساعت را به صورت آنلاین سپری خواهد کرد.

با این حال مانند بسیاری از نقاط داده در گزارش‌های دیجیتال جهانی، تفاوت‌های قابل‌توجهی در زمان صرف شده در نقاط مختلف جهان وجود دارد. در حال حاضر کاربران آفریقای جنوبی بیشترین زمان خود را آنلاین می‌گذرانند؛ به‌طوری که کاربران اینترنت در سن کار این کشور می‌گویند که هر روز به‌طور متوسط ​​10 ساعت و 46 دقیقه را صرف استفاده از ابزارهای ارتباطی مبتنی بر فناوری می‌کنند. فیلیپینی‌ها، برزیلی‌ها و کلمبیایی‌ها نیز هر کدام بیش از 10 ساعت در روز آنلاین هستند. از طرف دیگر، کاربران ژاپنی کمترین زمان را در هر روز آنلاین هستند و میانگین کلی استفاده آنها از اینترنت، کمتر از 4 ساعت و نیم در روز است. به‌طور متوسط هر کاربر اینترنت در جهان 2 ساعت و 27 دقیقه در روز را صرف استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌کند که این میزان نسبت به سال گذشته 2 دقیقه (4/ 1 درصد) افزایش یافته است. با این حال، سهم رسانه‌های اجتماعی از زمان شروع همه‌گیری کووید-19 در واقع اندکی کاهش یافته است. دلیل آن به احتمال زیاد این است که مردم در دو سال گذشته از انواع فعالیت‌های آنلاین جدید استقبال کرده‌اند. بنابراین رسانه‌های اجتماعی در حال حاضر سهم کمتری از کل زمان آنلاین افراد را نسبت به زمانی در اختیار دارند که افراد کارهای کمتری را به صورت آنلاین انجام می‌دادند. با این حال و با توجه به اینکه جهان قرار است در سال 2022 بیش از 4 تریلیون ساعت را صرف استفاده از رسانه‌های اجتماعی کند، شکی وجود ندارد که رسانه‌های اجتماعی هنوز نقش اصلی را در زندگی روزمره ما ایفا می‌کنند.

بررسی پلتفرم‌های محبوب افراد و زمانی که آنها برای استفاده از هر کدام‌شان می‌گذرانند، شاید مهم‌ترین اطلاعات را در اختیار بازاریابانی بگذارد که روی فعالیت در رسانه‌های اجتماعی متمرکز هستند. داده‌های منتشر شده در اعلامیه درآمد سرمایه‌گذاران متا در سه ماهه سوم 2021 تایید می‌کند که فیس‌بوک همچنان با 91/ 2 میلیارد کاربر، پر استفاده‌ترین پلتفرم رسانه‌های اجتماعی جهان است. این در حالی است که فیس‌بوک در چین مسدود است. هر چند متا در سال گذشته هیچ آمار رسمی جدیدی درباره تعداد کاربران جهانی واتس‌اپ منتشر نکرده است، اما به احتمال زیاد این پلتفرم همچنان با حداقل دو میلیارد کاربر فعال در ماه، در رتبه سوم قرار دارد.

بازار اپلیکیشن‌های موبایل

گزارش جدید App Annie نشان می‌دهد که هر کاربر معمولی تلفن همراه اکنون به‌طور متوسط 4 ساعت و 48 دقیقه در روز از گوشی خود استفاده می‌کند. این به معنای آن است که 3/ 5 میلیارد کاربر تلفن همراه جهان در سال 2022 بیش از یک میلیارد سال از زمان مشترک‌شان را صرف استفاده از تلفن همراه خواهند کرد. علاوه بر درآمدهای حاصل از فروش گوشی که در اوایل این ماه باعث شد شرکت اپل به ارزش بازار 3 تریلیون دلاری برسد، کاربران گوشی‌های هوشمند جهان در مجموع 170 میلیارد دلار در سال 2021 برای اپلیکیشن‌های تلفن همراه و خریدهای درون برنامه‌ای هزینه کردند. بر اساس آخرین آمار مربوط به تعداد گوشی‌های در حال استفاده در سراسر جهان، این هزینه به‌طور متوسط معادل بیش از 27 دلار آمریکا برای هر گوشی است. اگرچه این رقم ممکن است مقدار زیادی به نظر نرسد، اما 2/ 0 درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهانی را شامل می‌شود.

تجزیه و تحلیل وب‌سایت Ookla نشان می‌دهد که میانگین سرعت دانلود در سراسر جهان از طریق اینترنت تلفن همراه در طول سال گذشته حدود یک‌سوم افزایش یافته است و بیش از نیمی ‌از کاربران اینترنت تلفن همراه در جهان اکنون از سرعت اتصال داده بیش از 29 مگابیت در ثانیه (Mbps) برخوردار هستند. این روند برای آینده‌نگرها جالب خواهد بود، زیرا اینترنت تلفن همراه سریع‌تر ممکن است به توانایی توسعه‌دهندگان برای ارائه تجربیات جذاب واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و متاورس از طریق ارتباطات تلفن همراه کمک کند. هم اکنون امارات متحده عربی با سرعت 4/ 136 مگابیت در ثانیه پرسرعت‌ترین اینترنت همراه را به خود اختصاص داده است و کره‌جنوبی و چین در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. جالب است بدانید که آمریکا در این رتبه‌بندی، در جایگاه سیزدهم است و ضعیف‌ترین سرعت اینترنت موبایل متعلق به غنا است.

رونق بازار رمزارز

تعداد افرادی که در بازار ارزهای دیجیتال مشغول هستند نسبت به سال گذشته 37 درصد افزایش یافته است. GWI گزارش می‌دهد که از هر 10 کاربر اینترنت، یک نفر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند که این رقم در تایلند به بیش از 2 نفر از هر 10 نفر می‌رسد. رمزارزها به ویژه در میان کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه و کشورهایی که مستعد نوسانات شدید در نرخ ارز، محبوبیت بیشتری دارند. به عنوان مثال، در ترکیه - جایی که لیر در سال گذشته نزدیک به نیمی ‌از ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده- مالکیت ارزهای دیجیتال دو برابر شده است.

افزایش پرداخت برای محتوای دیجیتالی

برخلاف تصورات کلیشه‌ای، کاربران اینترنت در جهان مخالفتی با پرداخت هزینه برای محتوای دیجیتال ندارند. GWI دریافته است که بیش از 7 نفر از هر 10 کاربر اینترنت در سن کار (برابر 5/ 71 درصد) در حال حاضر هر ماه برای نوعی از محتوای دیجیتالی هزینه می‌پردازند که این رقم در میان جوانان تقریبا به 8 نفر از هر 10 نفر می‌رسد. با توجه به رشد سریع پلتفرم‌هایی مانند نتفلیکس و اسپاتیفای، شاید چندان عجیب نباشد که اشتراک‌های پخش تلویزیونی و موسیقی محبوب‌ترین شکل‌های محتوای دیجیتال پولی هستند. با این حال، مردم همچنان برای دانلود پول می‌پردازند؛ به‌طوری که بیش از یک نفر از هر 5 کاربر اینترنت می‌گویند که برای دانلود موسیقی در 30 روز گذشته پول پرداخت کرده‌اند. در مجموع و بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی Statista، کاربران اینترنت جهان در سال 2021 نزدیک به 300 میلیارد دلار برای محتوای دیجیتال هزینه کرده‌اند. با وجود محبوبیت پلتفرم‌های پخش ویدئو و موسیقی، هزینه‌های مربوط به بازی‌های ویدئویی بیش از نیمی ‌از کل هزینه‌های صرف شده برای محتوای دیجیتالی جهانی را تشکیل می‌دهند و این موضوع نشان می‌دهد که مخاطبان بازی‌های ویدئویی برای بسیاری از کسب‌وکارهای فعال در این صنعت باارزش هستند.  ممکن است بسیاری از ما با مطالعه این آمار و ارقام، از آینده دیجیتالی وحشت کرده باشیم، اما باید در نظر گرفت که تکنولوژی به ما کمک کرده تا بر مشکلات زیادی غلبه کنیم. همچنین با دسترسی سریع‌تر و بیشتر به اینترنت تلفن همراه و دستگاه‌های دیجیتالی قدرتمندتر، می‌توانیم منتظر تجربه‌های فراگیر، خاص و بهتری از جهان آینده باشیم.


دنیای اقتصاد
نظرات

آنژه از عملکرد مهاجم آلمانی در لیگ اروپا انتقاد کرد

صدور بخشنامه‌ای جدید در دولت برای بررسی احکام خلاف شرع

18 نفر در نطنز با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

نورنما | میراث جهانی چغازنبیل ، شوش +فیلم

اشغال جبل الشیخ سوریه توسط وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تایید شد

آغاز اطلاع رسانی خاموشی‌ها در تهران

30 فلسطینی در 24 ساعت گذشته شهید شدند

رکورد فروش خودروهای برقی شکسته شد

تمرین استقلال ادامه دارد

عدم حمایت ترامپ از عضویت اوکراین در ناتو

اوکراین: آماده مذاکره با روسیه نیستیم

اردوغان بر نقش اتحادیه اروپا در بازسازی سوریه تاکید کرد

رونمایی مایکروسافت از مدل جدید هوش مصنوعی

رئیس‌جمهور چین در تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

آغاز صدور احکام متناسب سازی 40درصد براساس جداول ابلاغی

قیمت جهانی طلا امروز 23 آذر 1403

مدارس مازندران 25 و 26 آذر تعطیل شد

آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

انتخاب کاردار جدید سفارت ترکیه در دمشق

واکنش‌های جهانی به رویدادهای سوریه؛ از نگرانی مشترک تا تناقض آشکار

تداوم آلودگی هوا در تهران

قاتل معلم فرانسوی با تحریرالشام در ارتباط بود

بارش برف و باران در جاده چالوس

سازمان ملل: نقض حاکمیت سوریه توسط اسرائیل را محکوم می‌کنیم

مجلس نمایندگان آمریکا بودجه 895 میلیارد دلاری نظامی را تصویب کرد

طرح صلح ترامپ برای اوکراین؛ واگذاری زمین‌های شرقی به روسیه و منابع معدنی به آمریکا

دیدار و گفت‌و‌گوی وزیر خارجه آمریکا با اردوغان درباره تحولات سوریه

هشدار؛ برف، سیل و یخبندان در راه است/خطر کولاک؛ مسافران برگردند

انهدام 90 درصد موشک‌های سوریه از سوی رژیم اسرائیل/اردن میزبان نشست چندجانبه در باره سوریه

اسرائیل و آینده سوریه!

10 دلیل ناکارآمدی فشار حداکثری امریکا علیه ایران

پزشکیان از مردم درخواست کرد؛ 2 درجه‌ دمای گرمایش منازل را کم کنید

مسجد سلیمان قهرمان لیگ فرنگی شد

پرسپولیس و استقلال در تهران از رقبای آسیایی میزبانی می‌کنند

اسلامی خبر داد؛تامین 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری

چه کسی بر سوریه حکومت خواهد کرد؟

باید صرفه‌جویی در مصرف انرژی را به عنوان یک هنجار در نسل جدید جا بیاندازیم

وضعیت هوای تهران همچنان قرمز / تهران باز هم صاحب «آلوده‌ترین هوا جهان» شد

دبیرکل جنبش انصارالله یمن: رژیم صهیونیستی به فراتر از سوریه طمع دارد

انتشار جزئیات خبر بازداشت 30 شهرک‌نشین صهیونیست به جرم جاسوسی برای ایران

یک هندی قهرمان جدید شطرنج جهان شد

صعود استقلال به یک هشتم نهایی جام حذفی

خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

8 تیم راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی مشخص شد

گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات

پادکست | آیا ماکارونی میتونه باعث مسمومیت بشه ؟ +فیلم

کسب یک مدال طلا و دو برنز جهانی توسط دو وزنه بردار ایران

هشدار؛ کلاهبرداران سود سهام عدالت در کمین هستند

«دوبله خودکار» در یوتیوب ممکن شد

قاتل جوان پس از یک سال تسلیم قانون شد

غرب از برجسته‌سازی نام ایران در سوریه به دنبال چیست؟

تشریح جزئیات 2 قتل خانوادگی در پایتخت

مدیر عامل گروه زر به عنوان مدیر جهادی برتر در عرصه توسعه اقتصادی معرفی شد

ترامپ برای دومین بار شخصیت سال مجله «تایم» شد/ترامپ: به هیچ کس اعتماد ندارم

رویترز ادعا کرد؛ ایران با نظارت بیشتر در فردو موافقت کرد

سفیر ایران: اجازه حمله تروریستی به عراق را نخواهیم داد

استقبال حماس از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس

واکنش غریب‌آبادی به اعتراف گروسی درباره سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل

نتایج آزمون کارآموزی وکالت 1403 اعلام شد

نماینده پارلمان انگلیس: بی‌کیفرمانی، اسرائیل را جسورتر کرده است

عرضه انواع سکه طلای ضرب 86 در حراج شنبه

سوریه پسااسد و بایسته‌های سیاست خارجی ایران

غلبه بر «مقاومت» ممکن نیست؛ چرا؟

مختصات رقابت‌های ایران و ترکیه از قفقاز تا شام!

سوریه و خطر فعال شدن گسل‌های قومیتی

از ارکستر موسیقی ملی به افتخار کودکان تا برگزاری جشنواره عروسکی در تهران

محسنی اژه‌ای: بخشی خصوصی نباید در بیان دغدغه‌ها احساس ترس کند

ترکیب استقلال مقابل مس کرمان مشخص شد/ مخالفت صریح اورژانس با برگزاری این مسابقه

باج ندهید؛ پیام صریح قاضی القضات به بخش خصوصی

«رحمان عموزاد» کاندیدای بهترین آزادکار جهان شد

مادری پسر 45 ساله معتادش را به قتل رساند

مراجعه بیماران تنفسی در 10 روز گذشته 21 درصد افزایش یافته است

نور ویدئو | چرا اسرائیل بدنبال نابودی ارتش سوریه است ؟ +فیلم

مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های پنج شنبه 22 آذر

افتادن آمریکا و اسرائیل از چاله به چاه

شبکه بانکی کشور هزار و 100 همت کمبود سرمایه دارد

مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی 40 درصد افزایش می‌یابد

مرگ سه نفر در تصادفات رانندگی سومین هفته آذر در پایتخت

حداکثر پرداخت ماهانه کارکنان دولت تعیین شد

فرمانده کل سپاه پاسداران: بعضی‌ها انتظار دارند که ما به جای ارتش سوریه می‌جنگیدیم

مدیوم شات | قهوه ی پدری +فیلم

قیمت خودروهای وارداتی کاهش می‌یابد

هوای پایتخت همچنان قرمز است؛ حدالمقدور در خانه بمانید

وزارت دفاع روسیه: حمله اوکراین به پایگاه نظامی تاگانروگ را تلافی می‌کنیم

تولید نفت ایران 37 هزار بشکه افزایش یافت

مجمع عمومی سازمان ملل خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

جاده چالوس از عصر جمعه به سمت تهران یکطرفه می‌شود

آتش‌سوزی در کالیفرنیای آمریکا هزاران نفر را وادار به ترک خانه‌هایشان کرد

پنتاگون ادعای حضور کشتی ایرانی در سواحل آمریکا را رد کرد

آلودگی هوای تهران از شنبه کاهش می‌یابد

رویترز: ترامپ در حال بررسی انتصاب گرنل به عنوان نماینده ویژه در امور ایران است

اعطای زمین رایگان به خانواده‌های دارای چهار فرزند در ایران

پادکست | رمزگشایی از شتاب اسرائیل برای نابودی ارتش سوریه

مسکو: حفاظت از تأسیسات روسی در سوریه، اولویت اصلی ماست

ترافیک نیمه سنگین در محورهای هراز و فیروزکوه

مسمومیت 9 نفر در تهران بر اثر خوردن آش‌کشک

ایران: رفتارهای رژیم اسرائیل نشان‌دهنده بی‌توجهی به قطعنامه‌های بین‌المللی است

عراقچی: همکاری فوری کشورهای منطقه برای مقابله با تجاوزات رژیم اسرائیل ضرورت دارد

مصرف گاز و برق در وضعیت اضطراری

X
آگهی تبلیغاتی