×
سیاسی
شناسه خبر : 95484
تاریخ انتشار : شنبه 1401/02/17 ساعت 20:31
چرا لندن‌نشین‌ها از حضور گزارشگر حقوق بشر در ایران نگرانند؟

چرا لندن‌نشین‌ها از حضور گزارشگر حقوق بشر در ایران نگرانند؟

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی تأثیرات تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران به کشورمان می‌آید. گزارش آلنا دوهان تابستان آینده منتشر می‌شود.

نورنیوزـگروه سیاست: تهران به صورت رسمی از یک گزارشگر ویژه حقوق بشر میزبانی می‌کند؛ سفر این گزارشگر به کشورمان که در نوع خود پدیده‌ای جالب محسوب می‌شود، با اعتراض و انتقاد به‌اصطلاح فعالان حقوق بشری به‌ویژ‌ه لندن‌نشین‌ها مواجه شده است که سال‌ها خواستار بازدید گزارشگران حقوق بشر از ایران هستند، اما گزارشگر بلاروسی دلخواه و مطلوب آنها نیست؛ زیرا قرار است در ایران، رعایت یا نقض حقوق بشر غربی‌ها در ایران (تأثیر تحریم‌ها) را بسنجد!

سال‌هاست که ایران از ناحیه گزارش گزارشگران ویژه حقوق بشر، ضربه‌های سیاسی می‌خورد، گزارش‌هایی که این گزارشگران بر اساس برداشت‌های ناصحیح از واقعیت جمهوری اسلامی ایران دارند، به دلیل سیاسی‌ شدن روند بررسی حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از ناحیه کشورهای غربی، توان مصنوعی بالاتری از توضیحات رسمی ستاد حقوق بشر کشورمان دارد و به همین دلیل قطعنامه‌های حقوق بشری علیه کشورمان به تصویب شورای حقوق بشری سازمان ملل می‌رسد.

یکی از انتقادهای درست دولتمردان ایران در سال‌های اخیر، سنجش تأثیرات تحریم‌های ظالمانه غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا بر زندگی مردم کشورمان بوده است، امری که حقوق بشر را زیر سؤال برده است.

حال و پس از پیگیری‌های بسیار کشورمان، آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امر بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه، از جمهوری اسلامی ایران بازدید می‌کند تا این بار کشورهایی که به ایران فشار می‌آوردند تا در مسیر آنها حرکت کند، در خصوص نقض حقوق بشر در ایران پاسخگو باشند.

اما حضور این گزارشگر بلاروسی به مذاق برخی فعالان به اصطلاح حقوق بشری ایرانی که عمدتاً در خارج از ایران ساکن هستند، خوش نیامده است. این گروه در یک پیش‌داوری اعلام کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران از سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل برای بررسی آثار تحریم‌های آمریکا، برای فرار از پاسخگویی درباره نقض حقوق بشر در کشور بهره خواهد برد. البته آنها فراموش کرده‌اند که گزارشگران بر اساس مشاهدات و مستنداتی که جمع‌آوری می‌کنند، گزارش خود را تهیه می‌کنند و نه بر اساس مبدأ و یا مقصد اعزام گزارشگر!

در این جا شاید این شبهه مطرح شود که ایران، به این دلیل با سفر جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ایران مخالفت می‌کند که نگران انتشار گزارش واقعی او در خصوص نقض حقوق بشر در کشورمان باشد؛ اما باید توجه کرد که ایران همیشه اعلام کرده است؛ رعایت حقوق بشر و اجرای قوانین در رأس برنامه‌های آن قرار دارد و تعیین گزارشگر ویژه برای بررسی موضوعی که آن را دچار نقص نمی‌داند را نمی‌پذیرد و در حقیقت حضور جاوید رحمان در کشورمان، نتیجه مطلوب مخالفان نظام را در پی نخواهد داشت.

اما تأثیر منفی تحریم‌های غرب و آمریکا علیه ایران بر زندگی اجتماعی و معیشت مردم کشورمان، موضوعی نیست که بتوان آن را انکار کرد و حتی سازمان ملل مجاب به این شده است که میزان این تأثیرات منفی، با حضور یک گزارشگر ویژه مورد ارزیابی قرار بگیرد.

نتایج بررسی‌های میدانی "آلنا دوهان" به همراه توصیه‌های کارشناسی او قرار است در قالب یک گزارش رسمی، تابستان امسال (احتمالاً شهریورماه) در پنجاه‌ویکمین اجلاس شورای حقوق بشر ارائه شود. این گزارشگر پیش از این با حضور در برخی کشورها از جمله ونزوئلا و سوریه، تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر زندگی مردم را ارزیابی و گزارش کرده است و حضور در ایران، نخستین تجربه او برای بررسی موضوع تحریم و تأثیر آن بر اقتصاد جامعه و معیشت مردم نیست.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند