×
سیاسی
شناسه خبر : 95484
تاریخ انتشار : شنبه 1401/02/17 ساعت 20:31
چرا لندن‌نشین‌ها از حضور گزارشگر حقوق بشر در ایران نگرانند؟

چرا لندن‌نشین‌ها از حضور گزارشگر حقوق بشر در ایران نگرانند؟

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی تأثیرات تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران به کشورمان می‌آید. گزارش آلنا دوهان تابستان آینده منتشر می‌شود.

نورنیوزـگروه سیاست: تهران به صورت رسمی از یک گزارشگر ویژه حقوق بشر میزبانی می‌کند؛ سفر این گزارشگر به کشورمان که در نوع خود پدیده‌ای جالب محسوب می‌شود، با اعتراض و انتقاد به‌اصطلاح فعالان حقوق بشری به‌ویژ‌ه لندن‌نشین‌ها مواجه شده است که سال‌ها خواستار بازدید گزارشگران حقوق بشر از ایران هستند، اما گزارشگر بلاروسی دلخواه و مطلوب آنها نیست؛ زیرا قرار است در ایران، رعایت یا نقض حقوق بشر غربی‌ها در ایران (تأثیر تحریم‌ها) را بسنجد!

سال‌هاست که ایران از ناحیه گزارش گزارشگران ویژه حقوق بشر، ضربه‌های سیاسی می‌خورد، گزارش‌هایی که این گزارشگران بر اساس برداشت‌های ناصحیح از واقعیت جمهوری اسلامی ایران دارند، به دلیل سیاسی‌ شدن روند بررسی حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از ناحیه کشورهای غربی، توان مصنوعی بالاتری از توضیحات رسمی ستاد حقوق بشر کشورمان دارد و به همین دلیل قطعنامه‌های حقوق بشری علیه کشورمان به تصویب شورای حقوق بشری سازمان ملل می‌رسد.

یکی از انتقادهای درست دولتمردان ایران در سال‌های اخیر، سنجش تأثیرات تحریم‌های ظالمانه غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا بر زندگی مردم کشورمان بوده است، امری که حقوق بشر را زیر سؤال برده است.

حال و پس از پیگیری‌های بسیار کشورمان، آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امر بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه، از جمهوری اسلامی ایران بازدید می‌کند تا این بار کشورهایی که به ایران فشار می‌آوردند تا در مسیر آنها حرکت کند، در خصوص نقض حقوق بشر در ایران پاسخگو باشند.

اما حضور این گزارشگر بلاروسی به مذاق برخی فعالان به اصطلاح حقوق بشری ایرانی که عمدتاً در خارج از ایران ساکن هستند، خوش نیامده است. این گروه در یک پیش‌داوری اعلام کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران از سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل برای بررسی آثار تحریم‌های آمریکا، برای فرار از پاسخگویی درباره نقض حقوق بشر در کشور بهره خواهد برد. البته آنها فراموش کرده‌اند که گزارشگران بر اساس مشاهدات و مستنداتی که جمع‌آوری می‌کنند، گزارش خود را تهیه می‌کنند و نه بر اساس مبدأ و یا مقصد اعزام گزارشگر!

در این جا شاید این شبهه مطرح شود که ایران، به این دلیل با سفر جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ایران مخالفت می‌کند که نگران انتشار گزارش واقعی او در خصوص نقض حقوق بشر در کشورمان باشد؛ اما باید توجه کرد که ایران همیشه اعلام کرده است؛ رعایت حقوق بشر و اجرای قوانین در رأس برنامه‌های آن قرار دارد و تعیین گزارشگر ویژه برای بررسی موضوعی که آن را دچار نقص نمی‌داند را نمی‌پذیرد و در حقیقت حضور جاوید رحمان در کشورمان، نتیجه مطلوب مخالفان نظام را در پی نخواهد داشت.

اما تأثیر منفی تحریم‌های غرب و آمریکا علیه ایران بر زندگی اجتماعی و معیشت مردم کشورمان، موضوعی نیست که بتوان آن را انکار کرد و حتی سازمان ملل مجاب به این شده است که میزان این تأثیرات منفی، با حضور یک گزارشگر ویژه مورد ارزیابی قرار بگیرد.

نتایج بررسی‌های میدانی "آلنا دوهان" به همراه توصیه‌های کارشناسی او قرار است در قالب یک گزارش رسمی، تابستان امسال (احتمالاً شهریورماه) در پنجاه‌ویکمین اجلاس شورای حقوق بشر ارائه شود. این گزارشگر پیش از این با حضور در برخی کشورها از جمله ونزوئلا و سوریه، تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر زندگی مردم را ارزیابی و گزارش کرده است و حضور در ایران، نخستین تجربه او برای بررسی موضوع تحریم و تأثیر آن بر اقتصاد جامعه و معیشت مردم نیست.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
اعلام اسامی 15 شهید نظام سلامت
مهاجری: جنگ ترامپ؛ علیه مردم است
بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان؛ تردد در محورهای شمالی روان است
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و هند
طنین «الله‌اکبر» در آسمان بارانی تهران؛ آغاز راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر کشور
تظاهرات گسترده مردم یونان علیه جنگ آمریکا علیه ایران
فلج شدن اقتصاد جهان با جهش قیمت نفت
آمار واحدهای مسکونی و تجاری تخریب شده در حملات اخیر اعلام شد
تنگه هرمز بسته شد؛ بحران سوخت جت در اروپا و افزایش تاریخی قیمت‌ها
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت و البرز
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 اسفند 1404
گزارش جنجالی؛ ناتوانی ویتکاف در درک پرونده هسته‌ای ایران، مانع توافق مؤثر
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 22 اسفند 1404 +جدول پخش
وزیر آموزش و پرورش: روز قدس نماد پیوند ایمان و اراده در برابر ظلم است
انبارها و سوله‌های همدان هدف حمله هوایی دشمن قرار گرفتند
هوای تهران سالم شد؛ شاخص کیفیت هوا روی عدد 65
حماس: آتش‌ زدن مسجد نابلس جنایتی ننگین و جنگ مذهبی است
حمله به ناوگان اورژانس؛ 14 شهید و 34 پایگاه تخریب شد
عمار حکیم حمله به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت
اقدامات آمریکا جهان را به “عصر تاریکی جدیدی” وارد کرده است
مقر الحشد الشعبی در کرکوک هدف حمله هوایی قرار گرفت
50 نظامی اسرائیلی در پی حملات موشکی حزب‌الله زخمی شدند
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای