نورنیوز-گروه جامعه: سردار حسین رحیمی صبح امروز در جلسهای در کلانتری مولوی درباره پاکسازی مناطق شوش، مولوی و هرندی از معتادان متجاهر اظهار کرد: این موضوع، موضوع تازهای نیست و شاید به چهار تا پنج دهه قبل برمیگردد.
رئیس پلیس تهران افزود: نه تنها مصرفکنندگان موادمخدر بلکه زبالهگرداها، فروشندگان مواد مخدر و پدیدههای ناهنجار دیگری در این مناطق وجود دارد اما سؤال اینجاست مگر تاکنون اقدامی در این مناطق صورت نگرفته است؟ ما از سال 97 تاکنون حدود 70 هزار معتاد متجاهر و افراد ناهنجار را در این مناطق جمعآوری کردیم، مگر نمیگوییم که حدود 20 هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد، پس عدد 70 هزار از کجا آمده است، این ارقام نشاندهنده دور باطلی است که صورت میگیرد و باید فرآیند اصلاح شود.
وی با تاکید بر اینکه باید مبارزه بیامان با عرضه و تقاضا صورت گیرد، گفت: وقتی که یک معتاد 6 ماه به مراکز بازپروری برود و آزاد شود، چرخه بازداشت، رفتن به مراکز بازپروی و رهایی مدام تکرار خواهد شد.
این مقام انتظامی با اشاره به وجود 300 منزل پلاک قرمز در تهران (107 منزل در مناطق شوش، مولوی و هرندی) که به پاتوق معتادان تبدیل شده است، تصریح کرد: در این مناطق با توجه به وجود ناهنجاریهای فراوان اصلاً نباید رفتار ما قانونمدارانه باشد و نیاز به اقدام فراتر از سیستم اداری داریم و اهالی مدام میگویند مدام سرقت میشود، اعتیاد و مواد مخدر منجلابی است که کنار آن هر جرمی رشد میکند و مرکز اعتیاد آنها در این مناطق است، مراکز گرمخانهای نباید در مناطق شوش، مولوی و هرندی باشد.
رحیمی با تأکید بر اینکه نیاز به یک اقدام کوتاه مدت و بلندمدت در این مناطق داریم، متذکر شد: در اقدام کوتاهمدت باید معتادان متجاهر کاملاً جمعآوری شوند و در اقدام بلندمدت نیز باید همفکری صورت گیرد.
فرمانده انتظامی تهران با تأکید بر اینجا در هیچ جای قانون، جمعآوری معتادان متجاهر برعهده پلیس نگذاشته شده است، بیان کرد: این جلسه را گذاشتیم تا بگوییم پلیس کار را شروع کرده است.
وی یادآور شد: حدود 8 تا 9 هزار معتاد متجاهر از 21 هزار معتاد متجاهر در تهران رها و حدود 7 هزار خردهفروش مواد مخدر در پایتخت مشغول فروش مواد مخدر هستند. نمیخواهیم تمام مشکلات را یک جا حل کنیم اما باید برای معتادان متجاهر و خردهفروشان مواد مخدر کاری کنیم و هر کسی به اندازه مسئولیت خود کارش را انجام دهد.
تسنیم