×
اقتصادی
شناسه خبر : 95339
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/02/13 ساعت 18:06
حذف قرعه‌کشی خودرو باقوت در دستور کار وزارت صمت

حذف قرعه‌کشی خودرو باقوت در دستور کار وزارت صمت

مرکز ارتباطات وزارت صمت پیرو استناد برخی رسانه‌ها به نامه‌ای درباره فرآیند حذف تدریجی قرعه‌کشی در فروش خودرو که متأسفانه بدون تشریح کامل آن و با برداشت‌های رسانه‌ای ناصواب مبنی بر «استمرار قرعه‌کشی فروش خودرو» صورت گرفته است، به‌منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی ارائه کرد.
نورنیوز -گروه اقتصاد: وزارت صمت از همان ابتدای تصدی سکان‌داری این وزارتخانه راهبردی از سوی سیدرضا فاطمی‌امین، پیرو دغدغه به‌حق مردم، ضمن مخالفت با ادامه روند فعلی قرعه‌کشی فروش خودرو، اصلاح روند و تلاش برای حذف آن را در دستور کار قرارداد و بر اساس همین قاعده نیز وزیر صمت «حذف تدریجی قرعه‌کشی فروش خودرو» را از برنامه‌های جدی وزارتخانه اعلام کرد و تاکنون نیز برنامه‌ها در همین مسیر طراحی‌شده و ایجاد سامانه فروش یکپارچه خودرو نیز بر همین اساس بوده است. همچنین در اجرای بند «۵» دستور هشت ماده‌ای رئیس‌جمهوری (موضوع نامه شماره ۱۶۱۸۹ مورخ ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۰) در خصوص چگونگی عرضه خودرو، برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایت‌مندی مردم مبنی بر این‌که در اسرع وقت اصلاح و شفاف‌سازی لازم در آن صورت گیرد، مقرر شد تا زمان ایجاد توازن در عرضه و تقاضای خودرو که می‌تواند به حذف تدریجی قرعه‌کشی منجر شود، تمهیدات لازم برای قرعه‌کشی متمرکز خودرو توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان حداکثر تا تاریخ ۲ اردیبهشت‌ماه امسال، فراهم شود و تمامی خودروسازها از تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه، هرگونه عرضه خودرو را با هماهنگی آن سازمان و تنها از طریق سامانه متمرکز قرعه‌کشی انجام دهند تا ضمن ایجاد شفافیت موردنظر، امکان عرضه عادلانه‌تر برای تمامی خودروهای تولیدی فراهم شود. نکته‌ای که باید موردتوجه قرار گیرد آن است که اکنون تنها برخی خودروسازها آن‌هم به‌صورت موازی اقدام به فروش خودرو از طریق قرعه‌کشی می‌کنند که ضمن شفاف شدن روند فروش خودروی آن‌ها، سایر خودروسازها نیز مکلف به عرضه خودرو از طریق «سامانه فروش یکپارچه خودرو» می‌شوند. بدیهی است اصلاح ساختار یک رویه صنعتی آن‌هم در موضوعی مانند تولید خودرو، فرآیندی یک شبه یا یک ماهه نیست، بلکه روندی حداقل میان‌مدت و نیازمند برنامه‌ریزی، تأمین قطعات و آمادگی خط تولید برای افزایش تولید است؛ اگرچه که با توجه به حساس بودن این موضوع برنامه‌ریزی برای انجام آن در کوتاه‌ترین زمان مدت، انجام‌شده است، اما بازهم روندی زمان‌بر خواهد داشت. از آن‌جا که حذف قرعه‌کشی فروش خودرو تا نهایی شدن تکمیل اصلاح ساختار، چند ماه زمان خواهد برد و با توجه ویژه وزیر صمت به حفظ حقوق مصرف‌کنندگان در دوره گذار، مقرر شد در همین مدت محدود نیز روند قرعه‌کشی خودرو اصلاح‌شده و شفاف‌تر و عادلانه‌تر شود، تا از دلالی و سوداگری یک عده خاص جلوگیری شده و خودروهای تولیدی به‌دست خریداران واقعی برسد. براین اساس به دستور وزیر صمت مقررشده است فروش خودرو ازاین‌پس نه از طریق قرعه‌کشی در شرکت‌های خودروسازی، بلکه در سامانه فروش یکپارچه خودرو و به‌صورت شفاف انجام شود. تأکید می‌شود افزایش تولید خودرو، راهبرد اصلی وزارت صمت است، اما شفاف‌سازی عرضه خودرو (چه قرعه‌کشی و چه غیرقرعه کشی) مسیر دیگری است که باید همه خودروسازان آن را انجام دهند. به عبارتی شفاف‌سازی روند عرضه خودرو موضوع دیگری است که سبب تضییع نشدن حقوق مصرف‌کننده می‌شود؛ بنابراین وزارت صمت وظیفه خود می‌داند نسبت به اجرای عرضه شفاف خودرو اقدام کند. بدیهی است مردم از عرضه غیر شفاف خودرو ناراضی هستند و عرضه فعلی آن منجر شده است در عمل واسطه‌ها و سوداگران باعث تلاطم بازار شوند؛ بنابراین هدف از دستور ابلاغ‌شده به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، تنها جلوگیری از تضییع حقوق مردم در همین مدت محدود ادامه روند قرعه‌کشی فروش خودرو و حفظ حقوق خریداران واقعی است و به طبع فرآیند قرعه‌کشی به‌تدریج حذف خواهد شد.
شاتا
اخبار مرتبط
خودروسازان تا پایان سال 99 واگذار می شوند
چهارشنبه 1398/10/11 ساعت 18:47
سرپرست معاونت امور حقوقی وزارت صنعت اعلام کرد:
خودروسازان تا پایان سال 99 واگذار می شوند
سرپرست معاونت امور حقوقی، مجلس و استان‌های وزارت صنعت، اعلام کرد: خودروسازان تا پایان سال 99 واگذار می شوند.
خودرو نو بخریم یا دست دوم؟
دوشنبه 1398/08/20 ساعت 15:29
خودرو نو بخریم یا دست دوم؟
یکی از سوالات رایج و بغرنجی که خریداران خودرو همواره با آن روبرو هستند و معمولا نیز نمی توانند پاسخ روشن و دقیقی برای آن پیدا کنند انتخاب میان خرید خودرو صفر کیلومتر و یا دست دوم است. ویژگیهای مربوط به مدل،کارکرد و قیمت خودرو، چالشی است که هر متقاضی خرید در هنگام تصمیم گیری با آن روبرو بوده و انتخاب را برای خریدار با موانع جدی همراه می کند
خودروسازان به حمایت دولت نیاز دارند/افزایش قیمت نتیجه ?سال سرکوب قیمتی
سه‌شنبه 1398/01/20 ساعت 17:48
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو:
خودروسازان به حمایت دولت نیاز دارند/افزایش قیمت نتیجه ?سال سرکوب قیمتی
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودو با تاکید بر اینکه خودروسازان به حمایت دولت نیاز دارند، درباره افزایش قیمت خودرو در سال گذشته توضیح داد: از سال ?? تا ?? مجموعا ?? درصد از سوی شورای رقابت اجازه افزایش قیمت داده شد که نتیجه این سرکوب قیمت در طول این سال ها زمینه ساز ایجاد وضعیت فعلی در قیمت خودرو شد.
نظرات

آخرین اخبار
شورای روابط خارجی آمریکا: نیروی دریایی ما می‌ترسد از تنگه هرمز عبور کند
بلومبرگ: یک نفتکش ایرانی احتمالاً از محاصره دریایی آمریکا عبور کرده است
پاساژ ارغوان اندیشه طعمه حریق شد/ 26 مصدوم در حادثه
هشدار مجدد نیروی دریایی سپاه به شناورها در مورد تردد از تنگه هرمز
ترامپ: با شی درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد/ایران «خواستار توافق صلح» است
ایکس، تیک آبی حساب سخنگوی وزارت امور خارجه را حذف کرد
پزشکیان: آماده هرگونه گفت‌وگو هستیم اما زیر بار زور نمی‌رویم
صفر؛ آمار تردد کشتی از تنگه هرمز در 24 ساعت اخیر
قدردانی سرلشکر عبداللهی از امدادگران جمعیت هلال احمر
سخنگوی کاخ سفید: تنگه هرمز سلاح تحمیل ایران است
برگزاری صحن مجلس به صورت وبیناری از هفته آینده
دبی درگیر بحران وجودی!
سخنگوی دولت: 92 درصد متقاضیان وام مسکن پذیرفته شدند
قتل دختر جوان توسط یک راننده + جزئیات پرونده
تداوم نقض آتش‌بس در لبنان
ریزش سنگین قیمت شمش طلا در مرکز مبادله
دولت رومانی سقوط کرد
تمدید صدور هشدار پرواز به سرزمین‌های اشغالی
اسلام‌آباد: به دنبال راهکار برد-برد برای توقف جنگ هستیم
سئول درحال بررسی پیشنهاد ترامپ درباره مشارکت در عملیات در تنگه هرمز
پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور/ هلال احمر درحالت آماده‌باش
بانک مرکزی: ارز سهمیه‌ای با ارز مسافرتی تداخلی ندارد
دادستان تهران هم به محتکران و گران‌فروشان هشدار داد
امارات مدعی شد: سامانه دفاعی با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی در حال مقابله است
بازگشت شورای انتقالی جنوب به صحنه عدن
هشدار الجزیره درباره پیامدهای اتکای یکجانبه اعراب به واشنگتن
حملات هکری گسترده به یکی از مراکز امنیتی اسرائیل توسط ایران
منبع ترک: آنکارا آماده کمک به گفت‌وگوهای ایران و آمریکا است
گزارش تصویری | 15 اردیبهشت، روز شیراز
اسماعیلی: گزینه‌های وزارت دفاع و اطلاعات هنوز تعیین نشده است
پزشکیان: ایران نماینده قدرت اخلاق‌مدار و پاسخگوست
گراهام خواستار بررسی پاسخ نظامی آمریکا به ایران شد
چند نکته درباره ضرورت تغییر آرایش جنگی دولت
وقوع آتش‌سوزی در کارخانه متالورژی قزاقستان
ابهام درباره سرنوشت دو کشتی تجاری آمریکا در تنگه هرمز
تکذیب شایعه اختلاف میان رئیس‌جمهور و سپاه
وعده بازگشت اینترنت به وضعیت قبل با عادی شدن شرایط
وزارت کشور: هیچ تهدیدی متوجه کشور نیست
نورنما | روایت شهادت پدر 5 قلوهای یزدی، در جنگ تحمیلی سوم
رئیس اتاق اصناف: روند کاهش قیمت‌ها به‌زودی آغاز می‌شود
نیزارهای تالاب میقان آتش گرفت
تداوم وزش باد همراه با رعد و برق در تهران
یک منبع آگاه خبر داد: موساد در فکر کاهش بودجه ایران اینترنشنال
به صدا درآمدن آژیر خطر در شمال فلسطین اشغالی
محمد مخبر: تنگه هرمز به جز با اراده ایران باز نخواهد شد
فرودگاه بن‌گوریون در آماده‌باش کامل امنیتی
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به شهروندانش در عراق
تانکر ترکرز اذعان کرد: قایق‌های تندرو ایران مانع بازگشایی تنگه هرمز
انتشار تقویم جدید آموزشی دانشگاه آزاد
ایران در آستانه خودکفایی تولید گندم