×
سیاسی
شناسه خبر : 95310
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/02/12 ساعت 15:12
محاکمه حمید نوری و سوالاتی که دادگاه سوئد باید پاسخ دهد

نورنیوز بررسی کرد؛

محاکمه حمید نوری و سوالاتی که دادگاه سوئد باید پاسخ دهد

دادگاه «حمید نوری» پس از 90 جلسه با درخواست صدور حکم حبس ابد مواجه شده است در حالی که شواهد نشان می‌دهد طی این مدت هیچ‌یک از حداقل‌های حقوق اعاده دادرسی عادلانه در این دادگاه وجود نداشته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: دادستانی سوئد هفته گذشته با استناد به سخنان اعضای فرقه تروریستی منافقین برای «حمید نوری» شهروند ایرانی تقاضای صدور حکم حبس ابد کرد، حکمی که ابهامات و سوالات زیادی درباره سلامت و اعتبار آن وجود دارد.

حمید نوری آبان‌ماه سال ۹۸، هنگام ورود به استکهلم سوئد در فرودگاه بازداشت و بلافاصله به سلول انفرادی منتقل شد. او پس از بازداشت بر خلاف تمام قوانین بین‌المللی تا ۴ ماه اجازه تماس با خانواده‌ خود را نداشت.

دستگاه قضایی سوئد همچنین تا ۲ سال به نوری که در سلول انفرادی نگه‌داری می‌شود، اجازه ملاقات حضوری با هیچ فردی را نداد که بر خلاف حقوق اولیه زندانی است.

دادگاه سوئد نیز دست‌کمی از شرایط بازداشت او نداشت، از یک‌سو؛ فرصت دفاع به او داده نمی‌شد و از سوی دیگر؛ وکلایی که از سوی دولت برای او تعیین شده بودند حاضر به همکاری صادقانه با او نبوده‌اند.

حمید نوری به واسطه ضعف بینایی مدت‌ها از مسئولین پرونده درخواست کرده بود اجازه دهند او توسط یک چشم پزشک معاینه شود، اما حتی این اجازه نیز صادر نمی‌شود.

حال دادستان سوئد بعد از ۹۰ جلسه دادگاه، در حالی درخواست مجازات حبس ابد ارایه کرده که دادگاه به حمید نوری فرصت دفاع پایانی را نداده و گفته می‌شود از مجموع ۵۵۰ ساعت برگزاری دادگاه او کمتر از ۲۰ ساعت فرصت دفاع داشته است!

در مجموع ۹۰ جلسه‌ دادگاه، بیش از ۸۰ شاهد که عمدتا از اعضای فرقه تروریستی منافقین بودند، فرصت پیدا کردند تا علیه حمید نوری شهادت دهند، حال آنکه دادگاه به شهودی که داوطلب بودند به نفع نوری شهادت دهند این اجازه را نداد!

نکته آنکه؛ منافقین به عنوان شاهدان ادعایی دادگاه حمید نوری، خود از سوی بسیاری از کشورهای جهان به خاطر رفتارهای غیر انسانی و جنایت علیه بشریت در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارند و بازخواست و محاکمه آنها مطالبه‌ای جهانی است.

از طرفی؛ منافقین حتی در میان خود سوئدی‌ها به ویژه ایرانیان مقیم این کشور که بیشترین تجمع ایرانیان در اروپا را تشکیل می‌دهند نیز به شدت منفور هستند و از همین رو منافقین سعی کرده‌اند پروژه حمید نوری را پروژه در حمایت از جریانات چپ القاء کنند تا بتوانند بدون طرح نام خود، حمایت آنان را نیز داشته باشند.

این گروه طبق آمار رسمی دستِ‌کم دستشان به خون بیش از 17 هزار ایرانی آغشته است و همچنان نیز به همان سیاست‌ها در لوای همراهی و همکاری با گروه‌های تروریستی دیگر از جمله وهابیون و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند. حال چگونه دادگاه سوئد با استناد به شهادت گروهی اقدام به صدور حکم کرده است که خود در نسل‌کشی و جنایت جنگی دست داشته‌اند؟

دستگاه قضایی سوئد در حالی با ادعای حمایت از حقوق بشر چنین دادگاهی را بر اساس منافع تروریست‌های منافق برگزار و حکم ابد صادر کرده است که کمترین واکنشی به قرآن‌سوزی در سوئد توسط افراط‌گرایان دانمارکی نداشته و حتی اعتراضات مردم سوئد نسبت به این رفتار نیز با سرکوب پلیس همراه شده است.

این تبعیض زمانی آشکارتر می‌شود که «جیمی آکسون» رهبر حزب دموکرات‌ سوئد با ارائه یک طرح ۳۰ ماده‌ای خواستار تصویب قوانین ویژه برای مبارزه با مهاجران مسلمان و تعطیلی مساجد می‌شود، چنانچه بسیاری تاکید دارند سوئد به زندانی برای مسلمانان تبدیل شده که در آن قوانین تفتیش عقاید قرون وسطایی اجرا می‌شود!

رفتارهای دستگاه قضایی سوئد در شیوه بازداشت، نگهداری و محاکمه حمید نوری پرسش‌های اساسی را درباره حقوق بنیادین انسان مطرح می‌کند، دادگاهی که حداقل‌های قواعد اعلامی حقوق بشر را رعایت نکرده چگونه مدعی رفتار غیرسیاسی در این پرونده است؟ رفتاری که یادآور برخورد آمریکایی‌ها با زندانیان در گوانتانامو و ابوغریب است.

البته خباثت و دشمنی‌های مداوم دولت سوئد علیه ملت ایران طی این سال‌ها سیاهه‌ای به درازای اعطای تابعیت و حمایت از جاسوس‌ها و تروریست‌ها مانند فرقه تروریستی منافقین، گروهک تروریستی حرکة النضال، ممنوعیت صادرات داروهای ضروری مانند پانسمان‌های مخصوص بیماران «ای‌بی» به ایران، اعطای پناهندگی به مفسدان اقتصادی و اختلاس‌گران فراری، اعطای تابعیت به احمدرضا جلالی جاسوس موساد پس از دستگیری و محاکمه در ایران و... دارد.

گرچه هنوز مشخص نیست چه چیز موجب شده دولت سوئد این قدر ذلیلانه آبرو و حیثیت دستگاه قضا و ملت خود را در خدمت منافع فرقه تروریستی منافقین قرار دهد، اما آنچه مسلم است ماه هرگز پشت ابر نخواهد ماند و بالاخره معلوم خواهد شد که این پروژه که هدف اصلی‌اش محاکمه جمهوری اسلامی است چگونه با حماقت سوئدی‌ها اجرایی شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید
قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1405/ ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد؟ + جدول
«قدرت معنایی»؛ مهم‌ترین سنگر برای عبور از بحران
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد
چرا آمریکا نمی‌تواند ایران را شکست دهد؟
لیست نهایی برزیل برای جام جهانی 2026 اعلام شد؛ بازگشت نیمار به جمع طلایی پوشان
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
70 درصد توان موشکی ایران کاملاً دست‌نخورده است
تاب‌آوری به مثابه یک سازه ملی
زنگ خطر خشکسالی در تهران دوباره به صدا درآمد
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
وزن گرفتن چین در راهبردهای جدید ایران
سیاست نامه | پزشکیان و رئیسی کجا به هم رسیدند؟
چگونه با تکنیک‌های روانشناسی استرس را مدیریت کنیم؟
«پادشاه» کشتی ایران کنار اسطوره‌های جهان
جنایت هولناک در سونای ویلای لواسان؛ فرجام کینه داماد از مادرزن بر سر ارثیه
محکومیت جهانی حمله اسرائیل به ناوگان صمود؛ اتحاد 10 کشور علیه رژیم صهیونیستی
قطر حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان صمود را محکوم کرد
ترافیک سنگین در آزادراه‌های قزوین – کرج و ساوه – تهران
آیا هوش مصنوعی جای معلمان را می‌گیرد؟
ترامپ گزینه نظامی ندارد، باید توافق کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 اردیبهشت 1405+ جدول پخش