×
سیاسی
شناسه خبر : 95310
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/02/12 ساعت 15:12
محاکمه حمید نوری و سوالاتی که دادگاه سوئد باید پاسخ دهد

نورنیوز بررسی کرد؛

محاکمه حمید نوری و سوالاتی که دادگاه سوئد باید پاسخ دهد

دادگاه «حمید نوری» پس از 90 جلسه با درخواست صدور حکم حبس ابد مواجه شده است در حالی که شواهد نشان می‌دهد طی این مدت هیچ‌یک از حداقل‌های حقوق اعاده دادرسی عادلانه در این دادگاه وجود نداشته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: دادستانی سوئد هفته گذشته با استناد به سخنان اعضای فرقه تروریستی منافقین برای «حمید نوری» شهروند ایرانی تقاضای صدور حکم حبس ابد کرد، حکمی که ابهامات و سوالات زیادی درباره سلامت و اعتبار آن وجود دارد.

حمید نوری آبان‌ماه سال ۹۸، هنگام ورود به استکهلم سوئد در فرودگاه بازداشت و بلافاصله به سلول انفرادی منتقل شد. او پس از بازداشت بر خلاف تمام قوانین بین‌المللی تا ۴ ماه اجازه تماس با خانواده‌ خود را نداشت.

دستگاه قضایی سوئد همچنین تا ۲ سال به نوری که در سلول انفرادی نگه‌داری می‌شود، اجازه ملاقات حضوری با هیچ فردی را نداد که بر خلاف حقوق اولیه زندانی است.

دادگاه سوئد نیز دست‌کمی از شرایط بازداشت او نداشت، از یک‌سو؛ فرصت دفاع به او داده نمی‌شد و از سوی دیگر؛ وکلایی که از سوی دولت برای او تعیین شده بودند حاضر به همکاری صادقانه با او نبوده‌اند.

حمید نوری به واسطه ضعف بینایی مدت‌ها از مسئولین پرونده درخواست کرده بود اجازه دهند او توسط یک چشم پزشک معاینه شود، اما حتی این اجازه نیز صادر نمی‌شود.

حال دادستان سوئد بعد از ۹۰ جلسه دادگاه، در حالی درخواست مجازات حبس ابد ارایه کرده که دادگاه به حمید نوری فرصت دفاع پایانی را نداده و گفته می‌شود از مجموع ۵۵۰ ساعت برگزاری دادگاه او کمتر از ۲۰ ساعت فرصت دفاع داشته است!

در مجموع ۹۰ جلسه‌ دادگاه، بیش از ۸۰ شاهد که عمدتا از اعضای فرقه تروریستی منافقین بودند، فرصت پیدا کردند تا علیه حمید نوری شهادت دهند، حال آنکه دادگاه به شهودی که داوطلب بودند به نفع نوری شهادت دهند این اجازه را نداد!

نکته آنکه؛ منافقین به عنوان شاهدان ادعایی دادگاه حمید نوری، خود از سوی بسیاری از کشورهای جهان به خاطر رفتارهای غیر انسانی و جنایت علیه بشریت در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارند و بازخواست و محاکمه آنها مطالبه‌ای جهانی است.

از طرفی؛ منافقین حتی در میان خود سوئدی‌ها به ویژه ایرانیان مقیم این کشور که بیشترین تجمع ایرانیان در اروپا را تشکیل می‌دهند نیز به شدت منفور هستند و از همین رو منافقین سعی کرده‌اند پروژه حمید نوری را پروژه در حمایت از جریانات چپ القاء کنند تا بتوانند بدون طرح نام خود، حمایت آنان را نیز داشته باشند.

این گروه طبق آمار رسمی دستِ‌کم دستشان به خون بیش از 17 هزار ایرانی آغشته است و همچنان نیز به همان سیاست‌ها در لوای همراهی و همکاری با گروه‌های تروریستی دیگر از جمله وهابیون و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند. حال چگونه دادگاه سوئد با استناد به شهادت گروهی اقدام به صدور حکم کرده است که خود در نسل‌کشی و جنایت جنگی دست داشته‌اند؟

دستگاه قضایی سوئد در حالی با ادعای حمایت از حقوق بشر چنین دادگاهی را بر اساس منافع تروریست‌های منافق برگزار و حکم ابد صادر کرده است که کمترین واکنشی به قرآن‌سوزی در سوئد توسط افراط‌گرایان دانمارکی نداشته و حتی اعتراضات مردم سوئد نسبت به این رفتار نیز با سرکوب پلیس همراه شده است.

این تبعیض زمانی آشکارتر می‌شود که «جیمی آکسون» رهبر حزب دموکرات‌ سوئد با ارائه یک طرح ۳۰ ماده‌ای خواستار تصویب قوانین ویژه برای مبارزه با مهاجران مسلمان و تعطیلی مساجد می‌شود، چنانچه بسیاری تاکید دارند سوئد به زندانی برای مسلمانان تبدیل شده که در آن قوانین تفتیش عقاید قرون وسطایی اجرا می‌شود!

رفتارهای دستگاه قضایی سوئد در شیوه بازداشت، نگهداری و محاکمه حمید نوری پرسش‌های اساسی را درباره حقوق بنیادین انسان مطرح می‌کند، دادگاهی که حداقل‌های قواعد اعلامی حقوق بشر را رعایت نکرده چگونه مدعی رفتار غیرسیاسی در این پرونده است؟ رفتاری که یادآور برخورد آمریکایی‌ها با زندانیان در گوانتانامو و ابوغریب است.

البته خباثت و دشمنی‌های مداوم دولت سوئد علیه ملت ایران طی این سال‌ها سیاهه‌ای به درازای اعطای تابعیت و حمایت از جاسوس‌ها و تروریست‌ها مانند فرقه تروریستی منافقین، گروهک تروریستی حرکة النضال، ممنوعیت صادرات داروهای ضروری مانند پانسمان‌های مخصوص بیماران «ای‌بی» به ایران، اعطای پناهندگی به مفسدان اقتصادی و اختلاس‌گران فراری، اعطای تابعیت به احمدرضا جلالی جاسوس موساد پس از دستگیری و محاکمه در ایران و... دارد.

گرچه هنوز مشخص نیست چه چیز موجب شده دولت سوئد این قدر ذلیلانه آبرو و حیثیت دستگاه قضا و ملت خود را در خدمت منافع فرقه تروریستی منافقین قرار دهد، اما آنچه مسلم است ماه هرگز پشت ابر نخواهد ماند و بالاخره معلوم خواهد شد که این پروژه که هدف اصلی‌اش محاکمه جمهوری اسلامی است چگونه با حماقت سوئدی‌ها اجرایی شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واکنش‌ تند محافل آمریکایی به مهملات ترامپ: او یک متوهم است
بازسازی فولاد خوزستان؛ نیازمند 6 ماه تا یک سال
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
زلزله بزرگ 7.4 ریشتری سواحل اندونزی را لرزاند
تمرکز شهرداری تهران بر جبران عقب ماندگی‌های فضای سبز
رازگشایی از سخنان امشب ترامپ؛ اعلام صریح ناکامی
واکنش‌های منفی به سخنرانی ترامپ/ 20 دقیقه وقت با ارزش هدر رفت
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی
خسارت گسترده در تل‌آویو بعد از اصابت موشک‌های ایرانی
حملات مجدد حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی
غول پتروشیمی عربستان به دلیل کنترل تنگه هرمز تعطیل شد
آمریکا برای همیشه از خلیج فارس اخراج شد
واشنگتن آماده آتش‌بس با تهران است
مقام ایرانی به المیادین: زرادخانه ما دشمن را غافلگیر می‌کند
دبیرکل ناتو پس از تهدید ترامپ به آمریکا سفر می کند
انتقاد سناتور آمریکایی از جنگ‌طلبی‌های ترامپ
گفت‌وگوی استاب و ترامپ درباره ایران
ایران در تنگه هرمز «عوارضی» راه‌اندازی کرده است
آمریکا تحریم‌ها علیه دلسی رودریگز را لغو کرد
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
فرانسه و ژاپن اعلامیه همکاری در حوزه انرژی هسته‌ای امضا کردند
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در خصوص تحولات منطقه
گزارش CNN از پیام‌های رد و بدل شده بین ترامپ و اروپایی‌ها
پالتیکو: ترامپ می‌خواهد اعلام کند جنگ با ایران رو به پایان است
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
انفجارهای متوالی پایگاه‌های آمریکا در عراق و بحرین را لرزاند
مرشایمر: اگر دادگاهی شبیه نورنبرگ برگزار می‌شد، ترامپ و نتانیاهو اعدام می‌شدند
سپاه: یک فروند موشک کروز«جی اس اس ام» در بویین زهرا منهدم شد
افزایش قیمت بنزین در ایالت های مختلف آمریکا
ایران قصدی برای ورود به مذاکره ندارد
سردار موسوی: پناهگاه تاریک هدیه نتانیاهو به صهیونیست‌هاست
بقائی: خواسته‌های آمریکا حداکثری و غیرمنطقی است/ برای هر شرایطی آماده‌ایم
ترامپ اروپا را تهدید کرد؛ کمک به بازگشایی تنگه هرمز یا قطع حمایت نظامی از اوکراین
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد