×
سیاسی
شناسه خبر : 95259
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/02/11 ساعت 12:29
گسترش چراغ خاموش ناتو با وابسته‌سازی تسلیحاتی

نورنیوز بررسی کرد؛

گسترش چراغ خاموش ناتو با وابسته‌سازی تسلیحاتی

غرب به دنبال جنگی فرسایشی است تا به زعم خود پوتین رئیس جمهور روسیه را نابود و مسکو را از چرخه معادلات جهانی خارج سازد، هدفی که البته پیگیری طرح قدیمی تجزیه روسیه را نیز باید به آن افزود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در مواضعی تامل برانگیز تاکید کرده که؛ این ائتلاف آماده است سال‌ها از اوکراین در جنگ علیه روسیه حمایت کند و این شامل کمک به کی‌یف برای جایگزین کردن تسلیحات دوران جماهیر شوروی با تسلیحات و سیستم‌های غربی مدرن است.

این سخنان بیانگر آن است که اولویت غرب در موضوع اوکراین همچنان بر محوریت نظامی‌گری است و هیچ انگیزه و اراده‌ای برای راهکارهای دیپلماتیک و سیاسی برای پایان دادن به جنگ ندارد.

به عبارت بهتر؛ غرب به دنبال جنگی فرسایشی است تا به زعم خود پوتین رئیس جمهور روسیه را نابود و مسکو را از چرخه معادلات جهانی خارج سازد، هدفی که البته پیگیری طرح قدیمی تجزیه روسیه را نیز باید به آن افزود.

نکته کلیدی دبیرکل ناتو «جایگزین کردن تسلیحات دوران جماهیر شوروی با تسلیحات و سیستم‌های غربی مدرن» است، موضوعی که هر چند در لوای کمک به اوکراین علیه روسیه مطرح شده اما بیانگر طرحی بلندمدت از جانب ناتو برای تغییر ماهیت نظامی و دفاعی کشورهای جهان و وابسته‌سازی آنها به تسلیحات غربی است.

این مسئله از سویی؛ بخشی از کسب درآمد برای کارتل‌ها و شرکت‌های بزرگ اسلحه‌سازی غربی است که در نهایت گسترش پنهان و غیر رسمی ناتو در اروپای شرقی و مرزهای روسیه را رقم می‌زند.

در واقع ناتو که به دلیل واکنش‌های روسیه و نیز مخالفت‌های مردمی توان توسعه نفوذ رسمی و احداث پایگاه در کشورهای اروپای شرقی را ندارد سعی می‌کند با تغییر ماهیت تسلحات این کشورها در کنار وابسته‌سازی اقتصادی و سیاسی آنها به غرب، سلطه نظامی و گسترش حوزه پیرامونی خویش را محقق سازد.

در این سیاست ناتو به جای لشکر‌کشی و احداث پایگاه که هزینه‌های مالی بسیاری به همراه دارد، با اعزام مستشار نظامی و آموزشی در کنار سلطه بر ساختار دفاعی و نظامی کشورها، به کسب درآمد دائمی از فروش تسلیحات و خدمات به آن کشورها پرداخته و در عین حال گسترش قلمرو جغرافیایی خویش را نیز محقق می‌سازد در حالی که از حساسیت روسیه و افکار عمومی مخالف سلطه‌گری ناتو جلوگیری می‌کند.

این رویه پیش از این نیز پس از دوران جنگ سرد، در بسیاری از نقاط جهان از جمله در آمریکای لاتین و کشورهای عربی اجرا شد و کشورها وادار به تغییر ماهیت تسلیحاتی خویش از روسی به غربی شدند، رویه‌ای که پس از اشغال در قبال افغانستان و عراق نیز تکرار شد.

اهمیت این وابسته‌سازی تسلیحاتی چنان است که ناتو استقلال ترکیه در خرید اس 400 روسی را نیز بر نتابیده و با اعمال فشار و تهدید به تحریم بر حذف این تسلیحات در ترکیه تاکید نمودند تا همچنان این کشور را زیر چتر تسلیحاتی غرب حفظ نمایند.

در مجموع آنچه از زبان دبیرکل ناتو مطرح شده در کنار کسب درآمد برای کارخانه‌های اسلحه‌سازی به عنوان تصمیم‌گیرندگان اصلی در نظام سرمایه‌داری، بیانگر طراحی ناتو برای تغییر ماهیت تسلیحاتی اروپای شرقی و مرزهای روسیه است که نتیجه آن پیش‌روی پنهان ناتو و وابسته‌سازی اقتصادی و سیاسی آنها به غرب در لوای وابستگی تسلیحاتی است.

شاید به همین دلیل باشد که روسیه همچنان تاکید دارد که ناتو در حال اجرای سیاست‌های سلطه‌طلبانه گذشته‌اش است و جنگ اوکراین بهانه‌ای برای تحقق این سیاست‌ها علیه روسیه و منطقه است.

سخنان توسعه‌طلبانه دبیرکل ناتو می‌تواند دلیلی باشد بر این سخن لاوروف وزیر خارجه روسیه که سیاست‌های ناتو را زمینه‌ساز آغاز جنگ جهانی سوم و حتی جنگ هسته‌ای عنوان کرده بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد
مجری مطرح فاکس‌نیوز شبکه حامی ترامپ: آیا ترامپ از عواقب سنگین جنگ با ایران آگاه بود؟
سناتور آمریکایی: کنگره به جنگ با ایران پایان دهد
وزیر کشور: دریابان تنگسیری در راه اعتلای نام ایران ثابت‌قدم بود
مسدود شدن صفحه سردار قاآنی پس از انتشار نخستین پیام در شبکه ایکس
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد
حمله جدید آمریکا به مقر حشد شعبی در دو استان عراق
حمله به دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه عراق
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته 43 حمله علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادیم
قیمت نفت آمریکا با انفجار نفتکش کویت 3 دلار گران شد
هزینه واردات سوخت اتحادیه اروپا به 13 میلیارد یورو رسید
پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی شهادت دریابان تنگسیری
فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره لبنان شد
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی
پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت
ریزش سنگین 1.3 تریلیون دلاری بازارهای سهام آمریکا در یک روز
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به مقاومت اسلامی یمن
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد