×
سیاسی
شناسه خبر : 95228
تاریخ انتشار : شنبه 1401/02/10 ساعت 18:43
آیا حمایت آمریکا از اوکراین با هدف پایان جنگ است؟

آیا حمایت آمریکا از اوکراین با هدف پایان جنگ است؟

رئیس جمهور آمریکا برای چندمین بار در صحبت‌های خود درباره لزوم حمایت از اوکراین صحبت کرد اما نگاهی به نوع رفتار این کشور نشان می‌دهد که آمریکا از پس این حمایت‌ها اهداف دیگری را دنبال می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی گفت که از کنگره خواستم تا به اوکراین برای مقاومت در برابر تهاجم پوتین در موقعیتی بسیار حساس کمک امنیتی، اقتصادی و انسان‌ دوستانه کند.

او گفته است: «متحدان ما در ناتو و اتحادیه اروپا سهم خود را پرداخت خواهند کرد، ولی ما هم باید سهم خود را به عنوان رهبر این ائتلاف پرداخت کنیم.» بایدن هم‌چنین از کنگره این کشور درخواست کرده تا با اختصاص ۳۳ میلیارد دلار کمک نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه به اوکراین موافقت کند.

این طرح شامل بیش از ۲۰ میلیارد دلار کمک نظامی، ۸.۵ میلیارد دلار کمک اقتصادی و ۳ میلیارد دلار کمک انسان دوستانه است. نگاهی دقیق‌تر به مواضع آمریکا در قبال اوکراین نشان می‌دهد که دولت بایدن از این شیوه کمک رسانی اهداف دیگری را دنبال می کند.

وضعیت شکننده دولت بایدن در آمریکا، ناتوانی در حل چالش‌های اقتصادی، ناکامی در عمل به وعده احیای جایگاه جهانی آمریکا و شکست اخیر دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره ای پارلمان موجب شده که دولت، ضمن مانور بر نقش فعال خود در اوکراین از هر نوع کمک واقعی که می تواند دارای ابعاد سیاسی و انسان دوستانه برای پایان دادن به جنگ باشد سرباز می زند.

تاریخ آمریکا نشان می دهد که دولت‌های زیادی برای بازسازی چهره و حفظ خود در قدرت از ابزار جنگ افروزی استفاده کرده‌اند.این سیاست در دوران بوش و با حمله سال 2003 به عراق پیگیری شد و اوباما نیز در سال 2012 با مشارکت محدود در جنگ لیبی که با اعزام نیرو و واگذاری هدایت ناتو به کشورهایی همچون کانادا همراه بود از این سیاست بهره برد. رویکرد اخیر بایدن در خصوص جنگ اوکراین و تلاش بدای گرفتارسازی روسیه در جنگ نیابتی نیز مدل بروز شده ای از راهبرد جنگ افروزی برای ایجاد محبوبیت است.

تجربه دو سه شکست بزرگ آمریکا در قرن ۲۱ در عراق، افغانستان و سوریه موجب شده تا دولت آمریکا در مقطع کنونی تمایلی به صرف هزینه‌های زیاد و حضور نیروهای خود در جنگ‌های خارجی نداشته باشد.

از این رو با تحمیل عاملیت جنگ بر دوش مردم اوکراین و هزینه‌های آن بر اروپا تلاش می‌کند با کمترین هزینه این جنگ را به پیش برده و تنها از ثمرات آن سود ببرد.

اگرچه طراحی آمریکا برای پیشبرد جنگ در اوکراین بر اساس سیاست هزینه صفر بوده لیکن تاکنون نتوانسته‌ به طور کامل از آسیب‌های جنگی که خود در آغاز آن نقش داشته فرار کند.

گزارشهایی که رسانه های امریکا به صورت روزانه از افزایش بی رویه قیمت سوخت در در آمریکا و اعتراصات اجتماعی ناشی از آن منتشر می کنند نشان می دهد که بحران اوکراین حداقل از بعد تاثیر گذاری اقتصادی هزینه های قابل اعتنایی را برای آمریکا بدنبال داشته است. با این وصف می‌توان گفت امنیت مردم اوکراین، آرامش و معیشت مردم اروپا که بشدت از جنگ در اوکراین متاثر شده عملا از سوی ساکنین دموکرات کاخ سفید به گروگان گرفته شده است قربانی منافع دولتی و حزبی آمریکایی‌ها شده است.

به عبارتی صحیح‌تر می‌توان گفت که امروز مردم این کشورها بیش از آنکه قربانی جنگ باشند به ابزارهایی برای تحقق اهداف منفعت طلبانه و فردگرایانه سران آمریکا به بهانه مهار روسیه مبدل شده اند.


نورنیوز
کلید واژگان
اوکراینبایدن
نظرات

آخرین اخبار
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار