×
سیاسی
شناسه خبر : 94196
تاریخ انتشار : شنبه 1401/02/10 ساعت 11:32
لاوروف: مسکو کسی را به جنگ هسته‌ای تهدید نمی‌کند

لاوروف: مسکو کسی را به جنگ هسته‌ای تهدید نمی‌کند

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو کسی را به جنگ هسته‌ای تهدید نمی‌کند، گفت: تسلیم فشارهای غرب بر سر اوکراین نمی‌شویم.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه "العربیه" به لفاظی‌های اخیر مسئولان کشورهای غربی درباره سخنان روز دوشنبه خود درخصوص جنگ هسته‌ای اشاره کرد و عنوان داشت: روسیه کسی را به جنگ هسته ای تهدید نمی‌کند.

وی با اشاره به اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مبنی بر اینکه "اوکراین وقتی وضعیت یک کشور هسته‌ای را رها کرد، مرتکب اشتباه شد و ممکن است دوباره به تلاش برای به دست آوردن آن فکر کند"، گفت، ما با موضوع جنگ هسته‌ای بازی نمی‌کنیم.

لاوروف افزود: غرب باید شرکای خود را تحت فشار قرار دهد، زیرا "اوکراین و لهستان از ایراد اظهارات خطرناک پروا ندارند."

وزیر خارجه روسیه همچنین ناتو را به تلاش برای به شکست کشاندن تلاش‌ها برای رسیدن به راهکاری سیاسی درباره اوکراین متهم کرد و گفت: روسیه فکر نمی‌کند با ناتو در حال جنگ است، اما متاسفانه این طور احساس می‌شود که ناتو معتقد است با روسیه می‌جنگد. ناتو، آمریکا و بسیاری از رهبران اروپایی وقتی درباره جنگ اوکراین سخن می‌گویند، این چنین صحبت می‌کنند که پوتین باید شکست بخورد و باید بر روسیه پیروز شد. وقتی شخصی از چنین مفاهیمی استفاده می‌کند، فکر می‌کنم در حال جنگ با طرفی است و می‌خواهد پیروز شود.

لاوروف در مورد احتمال پایان عملیات نظامی روسیه در اوکراین تا روز ۹ مه گفت که این عملیات پس از دستیابی به اهداف خود پایان خواهد یافت.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین در پاسخ به این سوال که "آیا مزدوران خارجی از جمله نیروهای سوریه در صفوف نیروهای روسیه در اوکراین حضور دارند یا خیر"، استفاده روسیه از مزدوران را تکذیب کرد.

وی در مورد پیشرفت روند مذاکرات بین روسیه و اوکراین هم اظهار داشت: موضع اوکراین دچار لغزش شده‌ و کی‌یف دنبال "بازی‌های خود" است که احتمالاً  دلیل آن این است که از واشنگتن، لندن و سایر پایتخت‌های غربی دستورالعمل‌هایی دریافت می‌کند.

لاوروف گفت: اگر آنها (اوکراین) مذاکره‌کنندگان صادقی بودند و به آنچه به تدریج توافق کردیم پایبند بودند، می‌توانستیم به پیشرفت‌های محسوسی در این مذاکرات دست پیدا کنیم.

وی تصریح کرد، اوکراین ممکن است از گروهی از کشورها که احتمالا شامل اعضای شورای امنیت سازمان ملل، آلمان و ترکیه باشد، تضمین‌های امنیتی دریافت کند. روسیه مخالف ارائه ضمانت‌های امنیتی به اوکراین نیست، اما باید مشخص شود که چه مناطقی مشمول این ضمانت‌ها خواهند شد. البته این تضمین‌ها نمی‌تواند شامل کریمه و شرق اوکراین شود؛ چرا که ما استقلال دو جمهوری (دونتسک و لوهانسک) را به رسمیت شناختیم. 

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو تسلیم فشارهای غرب بر سر اوکراین نخواهد شد، از کسی طلب"بخشش" نخواهد کرد و تحت تحریم ها تسلیم نخواهد شد.

لاوروف خاطرنشان کرد: تحریم‌های غرب علیه روسیه باعث ایجاد بحران غذایی در جهان شده، زیرا تحریم‌ها زنجیره تامین را از بین برد و ده‌ها کشتی در دریای سیاه و دریای آزوف در نزدیکی سواحل اوکراین به دلیل تحمیل تحریم‌ها محاصره شدند. روسیه آماده آزادسازی این کشتی‌ها است، اما رهبری اوکراین در این زمینه با ما همکاری نمی‌کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که اکثر شرکای روسیه" به مکانیسم جدید پرداخت بهای گاز اعلام شده توسط رئیس جمهور روسیه در شرایط تحریم‌های غرب علیه بانک‌ها و شرکت‌های روسی روی آورده‌اند.

لاوروف گفت: عملیات ویژه روسیه واکنشی به آنچه ناتو در اوکراین انجام می‌داد و تلاش داشت تا این کشور را برای آرایش نظامی بسیار خصمانه‌ای علیه فدراسیون روسیه آماده کند، انجام شد. به آنها تسلیحات تهاجمی داده شده، از جمله تسلیحاتی که می‌توانند به خاک روسیه برسند، پایگاه‌های نظامی از جمله در دریای آزوف ساخته شد و ده‌ها مانور نظامی، از جمله بسیاری از آنها در خاک اوکراین، تحت نظارت ناتو انجام شد. این رزمایش‌ها بر ضد منافع فدراسیون روسیه طراحی شد، بنابراین هدف از این عملیات اطمینان از عدم تحقق آن برنامه‌هاست. روسیه خود را در حال جنگ با ناتو نمی‌داند، اما ناتو می‌داند.

وزیر خارجه روسیه افزود: متأسفانه به نظر می‌رسد ناتو خود را در حال جنگ با روسیه می‌داند. رهبران ناتو و اتحادیه اروپا، بسیاری از آنها، در انگلیس، ایالات متحده، لهستان، فرانسه، آلمان و البته جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، به صراحت، علنا و پیوسته می‌گویند "پوتین باید شکست بخورد، روسیه باید شکست بخورد." وقتی از این واژگان استفاده می‌کنید، فکر می‌کنم که در حال جنگ با کسی هستید که می‌خواهید شکست بخورد. ناتو بر خلاف قول و قرارهایش به مرزهای روسیه نزدیک و نزدیک‌تر می‌شد و آنها به ما می‌گفتند که "نترسید، ما یک ائتلاف دفاعی هستیم و تهدیدی علیه امنیت شما نخواهیم بود."

لاوروف گفت: در همین روزها لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد که ناتو باید یک بازیکن جهانی باشد و ما بارها و بارها درباره ماهیت دفاعی این ائتلاف شنیده‌ایم اما این یک دروغ است.  


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران