×
سیاسی
شناسه خبر : 94074
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/02/07 ساعت 17:56
شمخانی: ثبات سیاسی و امنیت پایدار در عراق به نفع منطقه است

در ملاقات رئیس پارلمان عراق؛

شمخانی: ثبات سیاسی و امنیت پایدار در عراق به نفع منطقه است

شمخانی: جمهوری اسلامی ایران ثبات سیاسی و امنیت پایدار در عراق را ضرورتی ملی و منطقه‌ای می‌داند و آمادگی دارد چون گذشته از همه ظرفیت های خود برای تحقق خواست و اراده مردم عراق استفاده کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در ملاقات با محمد حلبوسی رئیس پارلمان عراق با اشاره به پیوندهای ناگسستنی فرهنگی، سیاسی و امنیتی میان ایران و عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران ثبات سیاسی و امنیت پایدار در عراق را ضرورتی ملی و منطقه‌ای می‌داند و آمادگی دارد چون گذشته از همه ظرفیت های خود برای تحقق خواست و اراده مردم عراق استفاده کند.

او قانون اساسی و رویه های حقوقی عراق را مبنای مناسبی برای عبور از چالش‌های سیاسی در این کشور عنوان کرد و افزود: منابع و ثروت ملی عراق زمانی می‌تواند در مسیر توسعه همه جانبه کشور استفاده شود که استحصال و صادرات آن صرفا با مدیریت و نظارت دولت مرکزی انجام شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به برخی اقدامات غیر قابل قبول که از داخل خاک عراق علیه منافع ایران انجام می‌شود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ رویکرد مقابله هوشمندانه با تهدیدات، ضمن رصد کامل تحرکات مداخله جویانه رژیم صهیونیستی و آمریکا و جریان‌های وابسته به آنان با اقتدار به هر گونه اقدامی که بخواهد به امنیت ایران و منطقه آسیب وارد کند واکنش سریع و قاطع نشان خواهد داد.

شمخانی با بیان اینکه بازگشت عراق به جایگاه واقعی خود در جهان اسلام و دنیای عرب نقش تعیین کننده‌ای در ایجاد ثبات و امنیت در متطقه دارد، افزود: همکاری همه‌جانبه برای ایجاد عراق قدرتمند، ثروتمند، توسعه‌یافته و با ثبات در همسایگی ایران، سیاست دائمی و غیر قابل تغییر جمهوری اسلامی است. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: شرکت‌های ایرانی آمادگی دارند با حضور در پروژه‌های اقتصادی و فنی عراق روند همکاری‌های دو کشور در این حوزه را بیش از گذشته تقویت کنند.

در این دیدار محمد حلبوسی رئیس پارلمان عراق نیز با اشاره بر دوستی پایدار دو کشور بر تقویت بیش از  پیش مناسبات تهران-بغداد تاکید کرد.

حلبوسی با اشاره به رویکرد ضد اسراییلی دولت و ملت عراق خاطر نشان کرد: پارلمان عراق در حال تهیه طرحی برای جرم‌انگاری همکاری و رابطه با اسراییل است تا از این طریق از هرگونه اقدام احتمالی برای گام برداشتن در این مسیر جلوگیری کند.

رییس پارلمان عراق گفتگوی مستمر و همکاری مشترک گروه‌های اصلی مذهبی و قومی در عراق را شرط شکل‌گیری دولتی کارآمد و مقتدر در این کشور عنوان کرد و افزود: ایران به دلیل نفوذ معنوی در میان برخی گروه‌های مذهبی و سیاسی در عراق می‌تواند نقش مهمی در شکل‌گیری انسجام سیاسی در این کشور داشته باشد.

او با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری‌های همه‌جانبه میان دو کشور به ویژه استمرار صادرات گاز ایران به عراق گفت: هرچند به دلیل تحریم‌های آمریکا مشکلاتی در زمینه پرداخت طلب ایران ناشی از صادرات گاز به عراق وجود دارد اما با تلاش مستمری که در حال انجام است، امیدواریم به زودی این مشکل برطرف شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد؛ خارک پربارش ترین نقطه کشور
لبنان ستون ثبات در منطقه است و از آن حمایت می‌کنیم
بیانیه تراکتور درباره اتفاقات دیدار با پرسپولیس
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
یک متمّم ضروری برای روز جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
تماس‌های فشرده با ایران، اسرائیل و آمریکا
مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری فردا مجازی است
بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است
هشدار شیوع وبا و فلج اطفال در نوار غزه
مدارس و دانشگاه‌های همدان غیرحضوری شد
طغیان رودخانه‌ها 2 محور ارتباطی قلعه‌گنج را مسدود کرد
بنادر مسافربری هرمزگان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
هشدار درباره فروپاشی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
ترامپ قرعه‌کشی گرین کارت را متوقف کرد
ایران برای اولین بار میزبان رقابت جهانی پدل شد
جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای «تفاضل دیه» الهه حسین‌نژاد کلاهبرداری است
ونزوئلا ترامپ را متهم به بازگشت به استعمار کرد
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
اتهام شدید ماهاتیر محمد به آمریکا: «نسل‌کشی در حال وقوع است»
X
آگهی تبلیغاتی