×
سیاسی
شناسه خبر : 94070
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/02/07 ساعت 17:01
جنگ جهانی سوم؛ احتمالی که نباید به آن بی توجه بود!

جنگ جهانی سوم؛ احتمالی که نباید به آن بی توجه بود!

پیش‌بینی مسکو در خصوص احتمال افزایش سطح نزاع به این دلیل است که در حال حاضر ناتو جنگی نیابتی را علیه روسیه آغاز کرده و تداوم این روند می‌تواند مسکو را به مرز تقابل مستقیم نظامی با غرب و شکل‌گیری نبردی فراگیر سوق دهد.

نورنیوز ـ گروه‌ بین‌الملل: «سرگئی لاوروف» وزیرخارجه روسیه طی سخنانی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «خطر واقعی، وقوع جنگ جهانی سوم است و نمی‌توان این خطر را دست کم گرفت.»

سخنان صریح لاوروف نگرانی‌های زیادی را درباره احتمال افزایش تنش نظامی در بحران اوکراین و تسری آن به حوزه‌های مختلف جغرافیایی در جهان ایجاد کرد.

برخی تحلیل گران مسائل راهبردی این سخنان را هشداری جدی که باید برای عدم شکل‌گیری آن چاره‌اندیشی کرد، تلقی نمودند و البته گروهی نیز آن را بازارگرمی روسیه برای عقب راندن غرب در افکار عمومی تفسیر کردند.

هرچند منازعه در شرق اروپا در ظاهر، تنشی میان مسکو و کی‌یف به نظر می‌رسد اما نگاهی آماری به تحولات این جنگ در بستر زمان نشان می‌دهد که عمده کشورهای اروپای غربی در کنار آمریکا در این جنگ به صورت جدی ایفای نقش می‌کنند. حمایت تسلیحاتی اوکراین توسط ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس از طریق مرزهای لهستان و تاکید اتحادیه اروپا و ناتو بر تقویت توان نظامی اوکراین روشن‌ترین نشانه از واقعیتی است که از فراگیری این نزاع حکایت می‌کند.

علاوه بر ابعاد نظامی این جنگ، واکنش‌های سیاسی و اقتصادی طرفین درگیری نسبت به هم که مستمرا در قالب خطابه‌های تند نیز مطرح می‌شود، از نشانه‌های دیگری است که بر گستردگی این نزاع دلالت می‌کند. اظهارات «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس که اعلام کرد نیروی دریایی این کشور آمادگی دارد در صورت لزوم، از سلاح هسته‌ای علیه روسیه استفاده کند، از جمله اظهارنظرهایی است که طی روزهای اخیر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت.

حضور نیروهای خارجی در کسوت‌های مختلف در عملیات نظامی نیز این خطر را جدی‌تر می‌کند. در این رابطه سخنگوی وزارت دفاع روسیه عنوان کرده است ۱۷۱۷ نفر از کشور لهستان و ۱۵۰۰ نفر دیگر نیز از آمریکا، کانادا و رومانی به اوکراین آمده‌اند. او عنوان داشته است که ۳۰۰ نفر از انگلیس و گرجستان نیز به اوکراین آمده‌اند و حدود ۲۰۰ مزدور هم از اراضی سوریه که تحت اشغال ترکیه هستند به اوکراین فرستاده شده‌اند. پیش‌بینی مسکو در خصوص احتمال افزایش سطح نزاع به این دلیل است که در حال حاضر ناتو جنگی نیابتی را علیه روسیه آغاز کرده اما روسیه تلاش می‌کند در دامنه حوزه اوکراین به تحرکات غرب پاسخ دهد.

اما مواضع اروپا و آمریکا در خصوص روسیه می‌تواند مسکو را به مرز تقابل مستقیم نظامی با غرب سوق دهد به‌ویژه اینکه مقامات غربی از طولانی شدن جنگ نیز سخن می‌‌گویند. در طی دو ماه گذشته علاوه بر درگیرهای گسترده نظامی و منازعات سیاسی و رسانه ای، برجسته‌ترین شکل مواجهه غرب با روسیه در بحران اوکراین، اعمال تحریم‌های اقتصادی کم‌سابقه علیه روسیه بوده است.

این تحریم‌ها نیز بر شدت بحران اقتصادی جهانی افزوده و حتی در کشورهای اروپایی همچون آلمان، اسپانیا و حتی در آمریکا موجب شده که تورم به بالاترین سطح طی چند دهه اخیر برسد. تجربه‌های تاریخی نشان می‌دهد که قحطی و گرسنگی و کمبود منابع غذایی که می تواند به افزایش تنگناهای معیشتی و حتی مرگ گروهی از انسان بر اثر فقر و گرسنگی منجر می‌شود، زمینه ساز جنگ‌های داخلی در کشورهای فقیر خواهدبود. به عبارت دیگر، سیاست تحریمی غرب در عمل میلیون‌ها انسان در هر پنچ قاره را قربانی خواهد کرد.

همچنان که سیاست خارجی کشورهای غربی در کشورهایی نظیر افغانستان، عراق ، لیبی و جنگ افروزی‌های نیابتی غرب در سوریه و یمن به چنین نتایجی منجر شده است. به نظر می‌رسد هشدار روسیه در باب تهدید جنگ جهانی سوم، تحت تاثیر ارزیابی مقامات مسکو از رفتارهای سیاسی، نظامی و اقتصادی غرب در اوکراین و تبعات جهانی ناشی از آن شکل گرفته و نمی‌تواند موضوعی موهوم و یا تلاشی تبلیغاتی تلقی شود.

ایفای نقش فعال‌تر سازمان ملل متحد و کشورهای مستقل برای محدودسازی و سپس توقف دامنه این جنگ در ردیف یکی از اولویت های غیر قابل اجتناب جامعه جهانی برای شکل گیری فاجعه ای است که در صورت وقوع جلوگیری از ابعاد فاجعه بار ان به راحتی ممکن نخواهد بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
هدف آمریکا از ایجاد وضعیت «پات» در بحران اوکراین چیست؟
پنج‌شنبه 1401/02/22 ساعت 17:27
نورنیوز بررسی کرد؛
هدف آمریکا از ایجاد وضعیت «پات» در بحران اوکراین چیست؟
درگیر نمودن روسیه و اوکراین در جنگی فرسایشی که حداقل نتیجه آن عدم موفقیت مسکو و همچنین نباختن کی‌یف است، راهبرد اصلی آمریکا در جنگ اوکراین است.
جنگ اوکراین، شبکه‌های اجتماعی و تکرار رفتار دوگانه غرب
جمعه 1401/02/16 ساعت 22:47
نورنیوز بررسی کرد؛
جنگ اوکراین، شبکه‌های اجتماعی و تکرار رفتار دوگانه غرب
مجموع رفتارهای غرب از رویکرد سرویس‌های جاسوسی گرفته تا استانداردهای دوگانه شبکه‌های اجتماعی در قبال جنگ اوکراین بیانگر این حقیقت است که معنای آزادی بیان و خصوصی بودن شبکه‌های اجتماعی تنها واژگانی فریبنده برای پیش‌برد اهداف غرب هستند.
آیا جنگ جهانی سوم محتمل است؟
جمعه 1401/02/09 ساعت 11:54
آیا جنگ جهانی سوم محتمل است؟
پیش‌بینی مسکو در خصوص احتمال افزایش سطح نزاع به این دلیل است که در حال حاضر ناتو جنگی نیابتی را علیه روسیه آغاز کرده و تداوم این روند می‌تواند مسکو را به مرز تقابل مستقیم نظامی با غرب و شکل‌گیری نبردی فراگیر سوق دهد.
نظرات

آخرین اخبار
سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود
گوشزد نتانیاهو به ترامپ درباره اظهارات ضد اسرائیلی اردوغان
پرسپولیس و چالش‌های تارتار
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 19 تیر+ وضعیت استانها
تغییرات شناختی نسل آلفا و زد؛ آینده‌نگری در عصر هوش مصنوعی
آخرین تحولات فلسطین؛ درگیری در کرانه باختری و عملیات تخریب در غزه
تصمیم کره شمالی برای افزایش توان هسته‌ای
جزئیات شرط لبنان برای ادامه مذاکرات با اسرائیل
کدام نمک برای سلامتی مفید است؟
بهترین دروازه‌بان جام جهانی حذف شد؛ وداع باشکوه با سلطان پنالتی‌ها
بهترین تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات چیست؟
دستگیری عاملان انفجارهای دمشق
چگونه تبعات طلاق برای کودکان را کم آسیب کنیم؟
توضیح دفتر آیت الله نوری همدانی درباره علت عدم حضور ایشان برای اقامه نماز امام شهید
حضور 3 میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید امت در نجف
بولتون: ترامپ مردم را دست می اندازد
البناء: شهید خامنه‌ای «نقشه راه» پیروزی امت اسلامی را ترسیم کرد
عطوان: حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ است
صندوق بین المللی پول: قیمت نفت به قبل از جنگ علیه ایران باز نمی‌گردد
قدردانی محسن رضایی از میزبانی شایسته عراقی‌ها از پیکر مطهر رهبر شهید
سناتور آمریکایی: بودجه جنگ ترامپ علیه ایران قطع شود
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در مشهد در رسانه های بین المللی
مقام آمریکایی مدعی تداوم مذاکرات فنی با ایران شد
اوکراین به زودی موشک‌های پاتریوت دریافت خواهد کرد
پایان بدرقه تاریخی؛ آرامش ابدی رهبر شهید در جوار حرم رضوی
چرا پسر بزرگ نتانیاهو نام خانوادگی اش را تغییر داد؟
پیش بینی سکته قلبی در 5سال آینده با هوش مصنوعی
نمودار مرحله حذفی؛ فرانسه اولین تیم حاضر در نیمه نهایی
فرانسه‌ 2-0 مراکش؛ تکرار خاطره تلخ 2022؛ فرانسه دوباره مراکش را از جام جهانی کنار زد
قدردانی مجلس خبرگان از مردم و دست اندرکاران برگزاری مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
ادعای مضحک سنتکام درباره کنترل تنگه هرمز
تیراندازی مرگبار در مشهد؛ معاون امنیتی استاندار کشته شدن دو نفر را تأیید کرد
بازی کودکان در گرمای تابستان؛ راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند