×
اقتصادی
شناسه خبر : 93893
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/02/04 ساعت 14:38
برنامه‌ریزی برای تولید 1.6 میلیون دستگاه خودرو

برنامه‌ریزی برای تولید 1.6 میلیون دستگاه خودرو

سرپرست دفتر صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه‌ریزی برای یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو ‌گفت: وزارت صمت در تلاش برای پاسخ‌دهی مناسب به تقاضای بازار است و در این راستا، واردات خودرو نیز در دستور کار خواهد بود.

نورنیوز-گروه اقتصاد: «عبدالله توکلی‌لاهیجانی» در نشستی در جمع خبرنگاران افزود: برنامه امسال تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو بوده که یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه آن برپایه پلتفرم‌های داخلی خواهد بود.

وی بیان‌داشت: افزایش تولید مهمترین استراتژی کوتاه‌مدت در این صنعت است، مشروط به اینکه متاثر از تحریم‌ها اتفاق تازه‌ای را شاهد نباشیم.

توکلی ادامه‌داد: همچنین حذف قرعه‌کشی تابع افزایش تولید خودرو است و در این راستا، قرعه‌کشی برای خرید خودروی شاهین حذف شده است.

به گزارش ایرنا، پیشتر «منوچهر منطقی» معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام‌کرد: نگاه وزارت صمت به واردات خودرو برای تنظیم بازار مثبت است و با توجه به این‌که مجری این موضوع وزارت صمت است، هر زمان نهادهای بالادستی اجازه دهند کار را اجرایی خواهیم کرد.

تشکیل کنسرسیومی از قطعه‌سازان برای ساخت خودروی اقتصادی

وی اظهار داشت: اکنون دو خودروساز بزرگ کشور در حال کار کردن روی تولید خودروی اقتصادی هستند و به این منظور کنسرسیومی از قطعه‌سازان هم شکل گرفته است و مواردی همچون تامین مالی زنجیره‌ای، هزینه‌های سربار خودروسازان را کاهش خواهد داد.

به گفته سرپرست دفتر صنایع خودروی وزارت صمت، مواردی همچون خرید مستقیم سایت‌های تولید خودرو از سازندگان رده یک (TR۱)، طراحی خودرو، به حداقل رسانیدن لجستیک و همکاری خودروسازان و هم‌افزایی بین آنها، می‌تواند شرایط لازم را برای تولید خودروی ارزان قیمت در کوتاه‌مدت فراهم کند.

وی در پاسخ به ایرنا درخصوص توانایی خودروسازان برای ساخت چنین خودرویی با وجود الزام به پاس کردن استانداردهای ۸۵‌گانه، خاطرنشان‌کرد: استانداردهای ۸۵‌گانه استانداردهای سختی نیستند و در پلتفرم‌های جدید این اتفاق افتاده و می‌توان به این استانداردها دست یافت.

توکلی لاهیجانی توضیح‌داد: طراحی پلتفرم‌ها از ابتدا به گونه‌ای بوده که استانداردهای یاد شده روی آنها سوار است و در ادامه با تولید انبوه خودروها، قیمت‌ آنها کاهش خواهد یافت.

افزایش صادرات خودرو با پوست‌اندازی پلتفرمی

وی خاطرنشان‌کرد: یکی از پروژه‌های ۹ گانه تحولی وزارت صمت، افزایش صادرات خودرو است و در این راستا روی بازار کشورهایی خاص برنامه‌ریزی شده است.

به گفته این مقام مسوول، سازمان توسعه تجارت روی بازارها مطالعه و کار کرده است و محصولات ساخت شده روی چهار پلتفرم اصلی موجود قابلیت صادرات به کشورهای هدف را خواهند داشت.

وی تصریح‌کرد: اکنون در هر یک از چهار پلتفرم یاد شده تقاضاهایی از دیگر کشورها به خودروسازان داخلی رسیده است و به نظر می‌رسد با پوست‌اندازی پلتفرمی، اهداف صادراتی در این حوزه قابل دسترسی است.

توکلی همچنین یادآور شد: صنعت خودروسازی به دلیل تاثیرات انقلاب صنعتی چهارم در حال پوست اندازی است و امروز چهار جریان عمده برقی‌سازی، خودروهای متصل، خودروهای خودران و حمل و نقل اشتراکی در این صنعت شکل گرفته است.

وی گفت: در هر تغییر و تحولی یکسری بازیگران ظهور می‌کنند و برای کشورهایی نظیر ایران و خودروسازان داخلی، این یک فرصت تاریخی است تا به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان حرفی برای گفتن داشته باشند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
موج جدید داوطلبان بسیجی در ایست‌های بازرسی
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران