×
سیاسی
شناسه خبر : 93678
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/01/29 ساعت 19:09
اطلاعیه جدید داعش؛ انتقام‌گیری یا خدمت‌رسانی به غرب

نورنیوز بررسی کرد؛

اطلاعیه جدید داعش؛ انتقام‌گیری یا خدمت‌رسانی به غرب

داعش در بیانیه‌ای اعلام کرده است که انتقام سرکردگان خود را از غرب خواهد گرفت، این در حالی است که شواهد نشان می‌دهد این موضع فرصت بزرگی برای دولت‌های غربی فراهم خواهد کرد تا از تنگنای بین‌المللی خارج شوند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گروه تروریستی داعش در پیامی صوتی اعلام کرده است انتقام مرگ «ابو ابراهیم القریشی» از سرکردگان این گروه را خواهد گرفت و از داعشی‌ها خواسته از فرصت جدید به دست آمده بعد از حمله روسیه به اوکراین استفاده کرده و حملات در اروپا را از سر بگیرند.

یک دهه مبارزه با گروه تروریستی داعش با همکاری ایران و گروه‌های مقاومت در منطقه موجب شده‌است، این گروه در عراق و سوریه میدان را کاملا از دست بدهد. روند پخش شدن نیروهای این گروه تروریستی به آفریقا و افغانستان نیز به خوبی نشان می‌دهد که داعش پس از ضربات مهلکی که از سوی ایران و محور مقاومت دریافت کرده، دیگر توان عملیات منسجم در خاورمیانه را نخواهد داشت.

داعش در این شرایط تلاش می‌کند تا با مطرح کردن مسئله کلانی مانند جنگ اوکراین و تهدید اروپا خود را به عنوان بازیگر موثر معرفی کند. البته غرب نیز از چنین بیانیه‌ای سود کافی را خواهد برد، همچنان که از زمان سر برآوردن داعش بهانه لازم برای مداخله در سوریه و عراق را به دست ‌آورد.

نخستین سناریوی محتمل درباره بیانیه اخیر داعش توجیه ادعاهای غرب مبنی بر استفاده روسیه از مزدوران خارجی علیه اروپا است.

غرب از طریق رسانه‌های گسترده خود بارها روسیه را به استفاده از نیروهای خارجی در جنگ متهم کرده است، این در حالی است که اوکراین رسما از نیروهای افغانستانی که توسط آمریکا و انگلیس آموزش دیده‌اند استفاده می‌کند.

در واقع؛ بیانیه داعش در کنار مسائلی همچون ادعای غرب مبنی بر احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته‌ای و حمله نظامی به اروپا می‌تواند به غرب در جنگ ادراکی برتری دهد.

از سوی دیگر تهدید اروپا از طرف داعش موجب می‌شود دولت‌های اروپایی که تاکنون از پذیرفتن مهاجران سر باز می‌زدند بهانه لازم برای اتخاذ سیاست‌های نژادپرستانه خود را به دست آورند.

دولت انگلیس برای انتقال پناهجویان به کشور جنگ‌‌زده روآندا بودجه ۱۲۰ میلیون پوندی در نظر گرفته است و کشورهای دیگری نظیر آلمان و لهستان نیز در جریان جنگ اوکراین نشان دادند که چه نگاه تبعیض‌آمیزی نسبت به مهاجرین دارند.

این کشورها در روزهای اول حتی شهروندان اوکراینی که تبار آسیایی یا آفریقایی داشتند را به خاطر رنگ چشم و پوستشان نمی‌پذیرفتند.

آمریکا نیز پس از ترک خاک افغانستان با موجی از پناهجویان مواجه شد که به جای پذیرش مسئولیت، آن‌ها را پس زده و در بدترین کمپ‌ها نگه داشته است.

برخی گزارش‌ها از ۲۱۰ هزار مهاجر در مرزهای ایالات متحده خبر می‌دهند. مجموع رفتارهای غرب در قبال مهاجرین بارها مورد نقد نهادهای حقوق بشری واقع شده است.

بیانیه تروریستی داعش این فرصت را برای دولت‌های غربی به ویژه کشورهای اتحادیه اروپا فراهم می‌کند تا با اتکاء به آن، سیاست‌های ضد نژادی خود را تشدید و توجیه کنند، چنانچه پس از سال ۲۰۱۲ انواع سیاست‌های تبعیض آمیز علیه مسلمانان در این کشورها وضع شد.

جالب اینکه دقیقا در همین شرایط، در روزهای اخیر یک سیاستمدار اسلام‌ستیز دانمارکی در سوئد اقدام به هتک حرمت قرآن و مسلمانان کرد که مورد نقد مسلمانان جهان قرار گرفت و منجر به اعتراض مسلمانان اروپا و تظاهرات خیابانی نیز شد، موضوعی که پیش‌بینی آن کار سختی نبود.

 حال احزاب اسلام‌ستیز و افراطی اروپایی این فرصت را دارند که طبق سناریوی قبلی، خشونت و تهدید داعش را به مسلمانان نسبت دهند و از هتک حرمت به مقدسات مسلمانان دفاع کنند.

نکته آنکه؛ هم‌زمانی بیانیه داعش با تحولات فلسطین و موج جدید مقاومت جوانان این کشور نیز در نوع خود قابل توجه است. در حالی که اسرائیل از سوی عموم ملت‌های جهان به خاطر سرکوب شدید نمازگزاران فلسطینی مورد نقد واقع شده ‌است، این بیانیه عملا موجب به حاشیه رفتن تصویر واقعی اسرائیل و مانع از رسیدن صدای مظلومیت فلسطین به جهان خواهد شد.

نگاهی به این بیانیه و موقعیت زمانی آن به خوبی نشان می‌دهد که آنچه تحت عنوان تهدید علیه غرب مطرح می‌شود اساسا در راستای منافع دولت‌های غربی قرار دارد. همچنان که سیاست‌مداران غربی بارها به نقش خودشان در شکل‌گیری داعش و سایر گروه‌های تروریستی اعتراف کرده‌اند، موضع این روزهای گروه تروریستی داعش نیز کاملا با منافع غرب همسویی دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
خط نفاق انگلیسی-آمریکایی همچنان مسلمان می‌کُشد
شنبه 1401/02/03 ساعت 00:28
نورنیوز بررسی کرد؛
خط نفاق انگلیسی-آمریکایی همچنان مسلمان می‌کُشد
نکته قابل توجه در خشونت علیه مسلمانان اعم از شیعه و سنی در گستره جهان اسلام، سانسور وسیع و شدیدی است که امپراتوری رسانه‌ای غربی-صهیونیستی به آن اقدام نموده است.
اهداف فاز دوم عملیات نظامی روسیه در اوکراین
چهارشنبه 1401/01/31 ساعت 10:24
نورنیوز بررسی کرد؛
اهداف فاز دوم عملیات نظامی روسیه در اوکراین
در حالی که مقامات اوکراین حمله موشکی روسیه به شهر لویو در نزدیکی مرز لهستان را نشانه ناکامی روسیه در جبهه کی‌یف می‌دانند اما بررسی ها نشان می‌دهد که این اقدام مسکو که تحولی جدید در جنگ اوکراین است، اهداف دیگری را دنبال می‌کند.
چشم انداز وقوع جنگ هسته‌ای در اوکراین
سه‌شنبه 1401/01/30 ساعت 17:16
چشم انداز وقوع جنگ هسته‌ای در اوکراین
غرب برای توجیه رفتار خود که عملا تسهیل‌کننده مسیر ادامه درگیری و نزاع در اوکراین است، موضوع تهدید هسته‌ای روسیه و ضرورت مقابله جهانی با آن را برای منفعل‌ کردن روسیه و زمینه‌سازی برای ایجاد اجماع جهانی علیه مسکو پیش کشیده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد؛ /کدام محورهای مواصلاتی مسدودند
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
اقتصاد جهانی به سود چه کسانی می‌چرخد؟
راهدار ماسالی حین خدمت‌رسانی به کاربران جاده‌ای جان باخت
انتخاب داوران ژاپنی برای دیدار تراکتور - الدحیل
لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد
نشست پاریس؛ مهندسی بی‌دفاع‌سازی لبنان
بازار طلا به سمت خریدهای خرد رفت/ هشدار نسبت به تبعات مسدودسازی حساب فعالان صنف
ترامپ: احتمال جنگ با ونزوئلا وجود دارد
پیشنهاد صالحی برای مذاکرات ایران و آمریکا
تراکتور نقره داغ شد
مومنی: با اقدامات پیش‌دستانه، خسارت‌های بارندگی‌های شدید به حداقل رسید
پیکر شهروند مسجدسلیمانی غرق‌شده در سیلاب کشف شد
مصرف 75 درصد گاز شبکه در بخش خانگی و تجاری
بقایی: آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی حذف شد
«تهدید ایران» همچنان برای اسرائیل پابرجاست
کدام مدارس فردا شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
حمله سایبری به وزارت خارجه انگلیس/چین دوباره متهم شد
خارک به پربارش‌ترین نقطه ایران تبدیل شد
لبنان ستون ثبات در منطقه است و از آن حمایت می‌کنیم
بیانیه تراکتور درباره اتفاقات دیدار با پرسپولیس
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
یک متمّم ضروری برای روز جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
X
آگهی تبلیغاتی