×
فرهنگی
شناسه خبر : 93644
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/01/29 ساعت 10:35
بازگشت یک کلاسیک دیگر به صحنه تئاتر

بازگشت یک کلاسیک دیگر به صحنه تئاتر

کارگردان آناکارنینا از اجرای مجدد نمایش «آناکارنینا» برای سومین بار از اواسط اردیبهشت ماه خبر داد.

نورنیوزـگروه فرهنگ: آرش عباسی نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: قصد دارم مجدداً نمایش «آناکارنینا» را در یکی از تماشاخانه‌های خصوصی به صحنه ببرم. این اثر نمایشی تاکنون ۲ بار اجرا شده و قرار است بعد از طی مراحل بازبینی از اواسط اردیبهشت ماه مجدداً به صحنه برود.

وی درباره دلیل اجرای دوباره این اثر نمایشی توضیح داد: مدت‌ها بود که نمایشنامه «آناکارنینا» را بازنویسی کرده بودم و این نسخه جدید توسط عاطفه نریمان به ایتالیایی نیز ترجمه شده و قرار است نمایشنامه در ایتالیا نیز به صحنه برود. در واقع نمایشنامه را به شیوه‌ای بازنویسی کرده‌ام که مناسب اجرا در ایتالیا نیز باشد.

عباسی ادامه داد: در حین ترجمه و کار کردن روی متن به این نتیجه رسیدم که شاید بشود نمایش را مجدداً برای تماشاگر ایرانی نیز اجرا کرد. از آنجا که چند سال از آخرین اجرای نمایش گذشته و به هرحال مخاطبان جدیدی به تئاتر ایران اضافه شدند که نمایش را ندیدند و از طرف دیگر هرچه بیشتر روی نمایشنامه کار می‌کردم به این نتیجه می‌رسیدم که موضوع اثر چقدر مناسب دنیای امروز است چون «آناکارنینا» درباره یک رئالیتی شو است که این روزها خیلی در جامعه و رسانه‌ها مورد توجه قرار دارد و همچنین نمایش درباره جامعه مجری‌ها و هنرپیشه‌ها و در اصل سلبریتی ها صحبت می‌کند که جزو موضوعات باب روز است از این رو احساس می‌کنم تماشاگر امروز تئاتر بیشتر می‌تواند با «آناکارنینا» ارتباط برقرار کند و کار برایش قابل درک تر است.

نویسنده سریال «پایتخت» افزود: همچنین با توجه به اینکه مدتی به دلیل بحران کرونا از تئاتر دور بودم به این نتیجه رسیدم که به جای اینکه کار تازه ای را برای اجرا آماده کنم، نمایش «آناکارنینا» را بازتولید و آماده اجرا کنم چون معتقدم این اثر نمایشی بیشتر از آنچه که تا امروز دیده شده، پتانسیل دیده شدن دارد.

کارگردان نمایش «نویسنده مرده است» درباره بازیگران نمایش و تغییراتی که متن در بازنویسی داشته است، عنوان کرد: معصومه رحمانی و بهنام شرفی بازیگران نمایش هستند که در اجراهای گذشته نیز حضور داشتند. من خودم نقدهایی به نمایشنامه داشتم و تلاش کردم در بازنویسی این مشکلات را برطرف کنم. اصولاً من خیلی از نمایشنامه‌هایم را بعد از مدتی که از نگارششان می‌گذرد بازنویسی می‌کنم چون به این می‌اندیشم که بعد از گذشت چند سال آن آدم قبلی نیستم، پس می‌توانم در نمایشنامه‌هایم دخل و تصرف کنم و نسخه تازه ای از آنها ارائه دهم.

عباسی در پایان صحبت‌هایش درباره طراحی صحنه نمایش گفت: دکور نمایش بیشتر چیدمان است و همان صحنه رئالیتی شوهای مرسوم را به تصویر می‌کشد که به نوعی حالت کلیشه‌ای هم پیدا کرده و تقریباً تمام رئالیتی شوها به همان سبک و سیاق طراحی می‌شوند که طبیعی هم است از همین رو ما هم همین فضا را بازسازی کردیم با علم به اینکه در حال تئاتر کار کردن هستیم و قرار است یک رئالیتی شو روی صحنه تئاتر به تصویر کشیده شود.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
چرا قهوه گران شد؟
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران