×
سیاسی
شناسه خبر : 93641
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/01/29 ساعت 09:26
چشم‌انداز وقوع درگیری هسته‌ای در بحران اوکراین

نورنیوز بررسی کرد؛

چشم‌انداز وقوع درگیری هسته‌ای در بحران اوکراین

غرب برای توجیه رفتار خود که عملا تسهیل‌کننده مسیر ادامه درگیری و نزاع در اوکراین است، موضوع تهدید هسته‌ای روسیه و ضرورت مقابله جهانی با آن را برای منفعل‌ کردن روسیه و زمینه‌سازی برای ایجاد اجماع جهانی علیه مسکو پیش کشیده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جنگ میان روسیه و اوکراین با آتش‌افروزی غرب در حالی دومین ماه خود را سپری می‌کند که «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در سخنانی تامل‌برانگیز هشدار داده که جهان باید برای استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات هسته‌ای آماده شود.

او روز شنبه (۱۶ آوریل) در مصاحبه با خبرنگاران اوکراینی گفت: ما نباید منتظر لحظه‌ای باشیم که روسیه تصمیم به استفاده از سلاح هسته‌ای بگیرد. ما باید برای آن آماده شویم.

پیش از این نیز «ویلیام برنز» رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هشدار داده بود که ناکامی‌های نظامی روسیه در اوکراین این خطر را افزایش می‌دهد که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه بخواهد از یک سلاح هسته‌ای تاکتیکی استفاده کند.

اگرچه هنوز هیچ نشانه‌ای از قصد روسیه برای استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ با اوکراین وجود ندارد اما توالی اظهارات مقامات اوکراینی و همچنین برخی مسئولین غربی در این خصوص این سوال جدی را ایجاد می‌کند که این پیش‌بینی‌ها به چه میزان با واقعیت همخوانی دارد و هدف غرب از بیان چنین هشدارهایی چیست؟

به‌طور قطع ورود سلاح‌های هسته‌ای به منازعه میان روسیه و اکراین نمی‌تواند در چارچوب یک اقدام نظامی در جغرافیای فعلی درگیری‌ها باقی بماند و اثرات راهبردی آن، معادلات بسیاری را در عرصه بین‌المللی تغییر خواهد داد.

 برای پاسخ به پرسش‌هایی که ذیل هشدار هسته‌ای غرب وجود دارد، بررسی آنچه تاکنون در جنگ اوکراین رخ داده در دو حوزه تحولات میدانی و نحوه پیشرفت و تاثیرگذاری جنگ ادراکی غرب علیه روسیه ضروری است.

در منازعه میان روسیه و اوکراین رخدادی که بیش از ناکامی یا موفقیت طرفین درگیری در نبرد نظامی حائز اهمیت است نحوه طراحی و پیشبرد جنگ ادراکی غرب علیه روسیه است.

فارغ از میزان تلفات غیر نظامیان در جنگ اوکراین و واقعیت‌هایی که هنوز هیچ مرجع بی‌طرفی نتوانسته گزارش دقیقی از آن ارایه کند، فدراسیون روسیه با داستان‌سازی‌ها و جنگ روانی گسترده‌ای که رسانه‌های غربی علیه این کشور و رییس جمهور آن طراحی و اجرا کرده‌اند در سطح افکار عمومی جهان به عنوان متهم نسل‌کشی و استفاده از سلاح‌های غیر متعارف پذیرفته شده است.

 غرب با جدیت تمام پیشبرد جنگ هیبریدی علیه روسیه را در ابعاد گسترده سیاسی، اقتصادی، نظامی و رسانه‌ای در دستور کار خود قرار داده و در کنار آن با ایجاد حساسیت در سطح افکار عمومی نسبت به احتمال استفاده روسیه از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در تلاش است تا با ایجاد موج روانی جدید از یک سو کلیدواژه «روسیه و سلاح هسته‌ای» را که مکمل گزاره‌هایی چون «نسل‌کشی» و «جنایت جنگی» است در ذهن مخاطبان تثبیت کند و از سوی دیگر فشارهای جدیدی را برای ایجاد بازدارندگی و تاثیرگذاری بر اراده روسیه در خصوص استفاده احتمالی از این‌گونه سلاح‌ها تحمیل کند.

سازماندهی گسترده غرب در زمینه تداوم حمایت‌های مالی، تسلیحاتی، اطلاعاتی و جذب و اعزام نیروهای مزدور به اوکراین نشان می‌دهد که بر خلاف تاکید کلامی بر ضرورت اتخاذ راهکار سیاسی برای پایان دادن به جنگ عملا آنها اراده‌ای برای پایان منازعه ندارند و ترجیح می‌دهند روند موجود را در بازه زمانی طولانی به منظور انهدام ظرفیت‌های اقتصادی، نظامی و سیاسی روسیه ادامه دهند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه روز جمعه در گفتگو با سی ان ان گفت: این امکان وجود دارد که جنگ در اوکراین تا پایان سال جاری ادامه یابد. این شبکه آمریکایی پیش از این گزارش داده بود «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه به مقامات اروپایی گفته است، واشنگتن پیش‌بینی می‌کند که جنگ در اوکراین حداقل برای هشت ماه دیگر ادامه خواهد داشت.

بایدن رئیس‌جمهور آمریکا نیز با اشاره به حملات روسیه به اوکراین، گفت که «جنگ هنوز تمام نشده و ممکن است برای مدت طولانی ادامه یابد و ما به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد.»

علاوه بر مقامات آمریکایی، «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس در گفت‌وگو با اسکای نیوز گفت: جنگ در اوکراین ممکن است چند سال طول بکشد. او و «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس بارها عنوان کرده‌اند که نتیجه این جنگ باید شکست پوتین باشد و لذا تا آن زمان حمایت اروپا و آمریکا از اوکراین ادامه خواهد داشت.

اگرچه با توجه به تداوم پشتیبانی غرب از اوکراین و تلاش سازمان یافته برای طولانی کردن جنگ با هدف محاصره تمام عیار روسیه، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از واکنش‌های احتمالی مسکو داشت اما چنانچه در یادداشت اخیر سفارت روسیه در واشنگتن خطاب به مقامات آمریکایی آمده، غرب باید خود را برای رخدادهای «غیر قابل پیش‌بینی» آماده کند.

در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد غرب برای توجیه رفتار خود که عملا تسهیل‌کننده مسیر ادامه درگیری و نزاع است موضوع تهدید هسته‌ای روسیه و ضرورت مقابله جهانی با آن را با دو هدف مشخص پیش کشیده است.

نخست؛ منفعل کردن روسیه نسبت به اتخاذ رویکرد تهاجمی‌تر در عملیات نظامی که می‌تواند با متهم‌سازی این کشور به استفاده از سلاح‌های نامتعارف همراه شود (مشابه اتهاماتی که به بشار اسد در سوریه وارد شد و هیچ وقت به اثبات نرسید) و در ادامه بسترسازی برای ایجاد اجماع بین‌المللی علیه روسیه و تشدید فشارهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی به مسکو.

مجموعه تحولات بحران اوکراین نشان می‌دهد که سناریوی طراحی شده از سوی غرب، ادامه جنگی است که طی آن و در یک فرآیند فرسایشی با هزینه نابودی سرمایه‌های انسانی و اقتصادی اوکراین، مسکو در شرایطی قرار بگیرد که با دستِ بسته، راهی جز پذیرش شکست تمام عیار نداشته باشد.

اگرچه طراحی این راهبرد بر روی کاغد می‌تواند امیدواری‌هایی برای غرب رقم بزند ولی بسیار بعید است که این لقمه بسیار بزرگ از هاضمه غرب بدون ایجاد خفگی و تباهی عبور کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نمایش تبلیغاتی بایدن در آلمان و آینده اوکراین
دوشنبه 1401/02/05 ساعت 22:01
نورنیوز بررسی کرد؛
نمایش تبلیغاتی بایدن در آلمان و آینده اوکراین
در حالی که شواهد حاکی از تمایل آمریکا به ادامه جنگ و تحمیل هزینه‌های آن بر دوش اروپا است، طی روزهای آتی آلمان میزبان نشستی با رهبری آمریکا برای چاره اندیشی درباره جنگ اوکراین خواهد بود.
اهداف فاز دوم عملیات نظامی روسیه در اوکراین
چهارشنبه 1401/01/31 ساعت 10:24
نورنیوز بررسی کرد؛
اهداف فاز دوم عملیات نظامی روسیه در اوکراین
در حالی که مقامات اوکراین حمله موشکی روسیه به شهر لویو در نزدیکی مرز لهستان را نشانه ناکامی روسیه در جبهه کی‌یف می‌دانند اما بررسی ها نشان می‌دهد که این اقدام مسکو که تحولی جدید در جنگ اوکراین است، اهداف دیگری را دنبال می‌کند.
چشم انداز وقوع جنگ هسته‌ای در اوکراین
سه‌شنبه 1401/01/30 ساعت 17:16
چشم انداز وقوع جنگ هسته‌ای در اوکراین
غرب برای توجیه رفتار خود که عملا تسهیل‌کننده مسیر ادامه درگیری و نزاع در اوکراین است، موضوع تهدید هسته‌ای روسیه و ضرورت مقابله جهانی با آن را برای منفعل‌ کردن روسیه و زمینه‌سازی برای ایجاد اجماع جهانی علیه مسکو پیش کشیده است.
نظرات

آخرین اخبار
نقش ورزش هوازی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی در زنان
هشدار متخصص گوارش درباره مصرف خودسرانه داروها
روبات کمک‌یار کادر درمان در میلان آزمایش می‌شود
چطور از خشکی پوست در تمام فصول پیشگیری کنیم؟
نسخه متخصصان برای قلب سالم؛ این عادت‌های غذایی را تغییر دهید
سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست
با این فرمول 90 ثانیه‌ای از حواس‌پرتی نجات پیدا می کنید
ایران (0)- بلژیک (0)/تساوی ارزشمند با درخشش بیرانوند + فیلم
گزارش تصویری| دیدار تیم های فوتبال ایران و بلژیک
هشدار ترکیه درباره احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پیام سردار قاآنی خطاب به سربازان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی
وقوع انفجار در دوحه
جولانی درخواست ترامپ را نپذیرفت
سرپرست وزارت دفاع: به دشمن بدعهد اعتماد نداریم
اعتراف ارتش اسرائیل به نقش عملیات شناسایی حزب‌الله در افزایش تلفات
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد