×
اقتصادی
شناسه خبر : 93618
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/01/28 ساعت 19:22

معافیت‌های مالیاتی غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی از برنامه‌های تحولی این سازمان است، گفت: معافیت‌های مالیاتی گسترده و غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است.

نورنیوز-گروه اقتصاد: «داود منظور» در نخستین بازدید میدانی سال جدید در جمع مدیران، معاونان و روسای امور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ، تاکید کرد: ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی، معافیت‌های گسترده و غیرضروری را از چالش‌های اساسی نظام مالیاتی برشمرد و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که معافیت‌های مالیاتی، ساماندهی و هدفمند شوند که در این صورت می توان انتظار داشت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند.

منظور با بیان اینکه حجم گسترده معافیت‌های مالیاتی در کشور نیازمند بازنگری است، ادامه‌داد: لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد خام و نیمه خام و همچنین حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، از جمله مصادیق ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است.

وی با اشاره به برخی تغییرات در سیاست‌های این سازمان و اعمال جهت‌گیری‌های جدید در نظام مالیاتی، ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای کمک به تسریع امور در فرآیندها تاکید کرد: امسال بخشودگی جرایم هدفمند خواهد بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان‌کرد: بخشودگی برخی جرایم باعث ایجاد فرهنگ و رویه نادرست برای به تاخیر انداختن پرداخت مالیات، بی نظمی در تمکین مالیاتی و به طور کلی قانون گریزی می‌شود؛ بنابراین امسال رویکرد این سازمان برای بخشودگی جرایم مالیاتی متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه تکریم مودیان خوش حساب و مودیانی که به موقع به تکالیف قانونی خود عمل می کنند یک اصل و ضرورت است، گفت: اجازه سوء استفاده به کسانی که به اشکال مختلف درصدد فرار مالیاتی یا اجتناب از پرداخت مالیات هستند را نمی‌دهیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، فساد را خط قرمز این سازمان قلمداد کرد و افزود: قاطبه همکاران این دستگاه به اصول و ارزش های سازمانی پایبند و متعهد هستند و برخورد قاطع و جدی با متخلفان در دستور کار قرار دارد و اجازه نمی دهیم عده ای معدود، وجهه و اعتبار سازمان را در نزد مردم خدشه دار کنند.

منظور در ادامه با تاکید بر اینکه تحول در نظام مالیاتی در حال رقم خوردن است، تصریح‌کرد: تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی درآمدهای مالیاتی سال گذشته نتیجه تلاش حداکثری و زحمات بی وقفه همکاران این سازمان است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از اقدامات اساسی سازمان برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است، گفت: در کنار اجرای این قانون، اگر پایه‌های جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد نیز اجرایی شوند، تحول مورد انتظار در نظام مالیاتی به شکل مطلوب رخ خواهد داد.

وی، اصلاح و تحول در نظام مالیاتی را مطالبه ملی و اولویت مهم کشور خواند و گفت: آینده رشد و توسعه اقتصادی کشور در گرو اصلاحات نظام مالیاتی است.

منظور اظهار داشت: اثرات فشارها و تکانه های خارجی با مالیات‌ستانی نوین قابل خنثی شدن است و باید به سمتی حرکت کنیم که بخش اعظم بودجه کشور از محل مالیات ها تامین شود. نظام مالیاتی پیشرو می‌تواند بودجه فارغ از نفت ایجاد کند و همه ما مسوولیم که در این گفتمان سازی مشارکت کنیم.

وی با اشاره به شناسایی حدود یک میلیون مودی جدید عنوان داشت: امسال تغییراتی در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم خواهیم داشت و تولید اظهارنامه برآوردی برای بخش قابل توجهی از مودیان نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.

این مقام مسوول ادامه‌داد: اینکه طلافروشان و آهن فروشان بزرگ از تبصره ماده (۱۰۰) استفاده کنند از عدالت مالیاتی به دور است و تبصره ماده (۱۰۰) برای کسب و کار خرد طراحی شده است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حریق گسترده در برج 25 طبقه بدون تلفات جانی مهار شد
حمله می‌شود یا نه؟!
جزییات دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
X
آگهی تبلیغاتی