×
اقتصادی
شناسه خبر : 93618
تاریخ انتشار :

معافیت‌های مالیاتی غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی از برنامه‌های تحولی این سازمان است، گفت: معافیت‌های مالیاتی گسترده و غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است.

نورنیوز-گروه اقتصاد: «داود منظور» در نخستین بازدید میدانی سال جدید در جمع مدیران، معاونان و روسای امور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ، تاکید کرد: ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی، معافیت‌های گسترده و غیرضروری را از چالش‌های اساسی نظام مالیاتی برشمرد و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که معافیت‌های مالیاتی، ساماندهی و هدفمند شوند که در این صورت می توان انتظار داشت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند.

منظور با بیان اینکه حجم گسترده معافیت‌های مالیاتی در کشور نیازمند بازنگری است، ادامه‌داد: لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد خام و نیمه خام و همچنین حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، از جمله مصادیق ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است.

وی با اشاره به برخی تغییرات در سیاست‌های این سازمان و اعمال جهت‌گیری‌های جدید در نظام مالیاتی، ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای کمک به تسریع امور در فرآیندها تاکید کرد: امسال بخشودگی جرایم هدفمند خواهد بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان‌کرد: بخشودگی برخی جرایم باعث ایجاد فرهنگ و رویه نادرست برای به تاخیر انداختن پرداخت مالیات، بی نظمی در تمکین مالیاتی و به طور کلی قانون گریزی می‌شود؛ بنابراین امسال رویکرد این سازمان برای بخشودگی جرایم مالیاتی متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه تکریم مودیان خوش حساب و مودیانی که به موقع به تکالیف قانونی خود عمل می کنند یک اصل و ضرورت است، گفت: اجازه سوء استفاده به کسانی که به اشکال مختلف درصدد فرار مالیاتی یا اجتناب از پرداخت مالیات هستند را نمی‌دهیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، فساد را خط قرمز این سازمان قلمداد کرد و افزود: قاطبه همکاران این دستگاه به اصول و ارزش های سازمانی پایبند و متعهد هستند و برخورد قاطع و جدی با متخلفان در دستور کار قرار دارد و اجازه نمی دهیم عده ای معدود، وجهه و اعتبار سازمان را در نزد مردم خدشه دار کنند.

منظور در ادامه با تاکید بر اینکه تحول در نظام مالیاتی در حال رقم خوردن است، تصریح‌کرد: تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی درآمدهای مالیاتی سال گذشته نتیجه تلاش حداکثری و زحمات بی وقفه همکاران این سازمان است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از اقدامات اساسی سازمان برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است، گفت: در کنار اجرای این قانون، اگر پایه‌های جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد نیز اجرایی شوند، تحول مورد انتظار در نظام مالیاتی به شکل مطلوب رخ خواهد داد.

وی، اصلاح و تحول در نظام مالیاتی را مطالبه ملی و اولویت مهم کشور خواند و گفت: آینده رشد و توسعه اقتصادی کشور در گرو اصلاحات نظام مالیاتی است.

منظور اظهار داشت: اثرات فشارها و تکانه های خارجی با مالیات‌ستانی نوین قابل خنثی شدن است و باید به سمتی حرکت کنیم که بخش اعظم بودجه کشور از محل مالیات ها تامین شود. نظام مالیاتی پیشرو می‌تواند بودجه فارغ از نفت ایجاد کند و همه ما مسوولیم که در این گفتمان سازی مشارکت کنیم.

وی با اشاره به شناسایی حدود یک میلیون مودی جدید عنوان داشت: امسال تغییراتی در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم خواهیم داشت و تولید اظهارنامه برآوردی برای بخش قابل توجهی از مودیان نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.

این مقام مسوول ادامه‌داد: اینکه طلافروشان و آهن فروشان بزرگ از تبصره ماده (۱۰۰) استفاده کنند از عدالت مالیاتی به دور است و تبصره ماده (۱۰۰) برای کسب و کار خرد طراحی شده است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
X
آگهی تبلیغاتی