×
سیاسی
شناسه خبر : 93533
تاریخ انتشار : جمعه 1401/01/26 ساعت 23:40
طرح 120 میلیون پوندی انگلیس برای اخراج پناه‌جویان!

نورنیوز بررسی کرد؛

طرح 120 میلیون پوندی انگلیس برای اخراج پناه‌جویان!

دولت انگلیس درحالی قوانین ضد انسانی را علیه پناه‌جویان اجرا می‌کند که طبق کنوانسیون 1951 پناه‌جویان موظف است میزبانی اتباع کشورهای درگیر جنگ و بحران‌های انسانی را بپذیرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: به تازگی دولت انگلیس از اجرای طرحی با هزینه ۱۲۰ میلیون پوندی خبر داده که طبق آن قرار است پناهجویان از مسیرهای ناامن دریایی به قاره آفریقا منتقل شوند.

بر اساس کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهجویان، کشورها موظف به پذیرش و میزبانی پناه‌جویان و آوارگان هستند و حق اخراج و یا عدم پذیرش آنها را ندارند. انگلیس از جمله کشورهای امضا کننده این کنوانسیون است.

در جدیدترین اقدام در قبال پناه‌جویان، نخست وزیر انگلیس از جزئیات یک طرح مهاجرتی ۱۲۰ میلیون پوندی که پناهجویان را با قایق‌های کوچک از کانال مانش به روآندا در آفریقا که همچنان درگیر جنگ و بحران است منتقل می‌کند، خبر داد.

سازمان ملل در واکنش به این تصمیم اعلام کرد که در این طرح به جای تقسیم مسئولیت‌ها و نجات جان مردم و کنترل تجارت انسان از سوی قاچاقچیان تنها به تغییر مکان برای پناهجویان بسنده شده است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ تنها در یک سانحه انتقال پناهجویان از مسیر کانال مانش ۴۴ نفر جان باختند.

در دسامبر سال گذشته نمایندگان مجلس عوام انگلیس لایحه‌ای را تصویب کردند که طبق آن دولت انگلیس برای جلوگیری از ورود پناه‌جویان می‌تواند کشتی‌ها را در دریا توقیف کند. براساس قانون «ملیت و مرزها» وزیر کشور انگلیس می‌تواند بدون اعلام قبلی، حق شهروندی شهروندان غیر سفیدپوست را لغو کند.

فعالان حقوق بشر در این کشور عقیده دارند: قوانین در این کشور به گونه‌ای وضع شده که دولت می‌تواند هر زمان لازم بداند، حق شهروندی افراد را لغو کند.

طبق گزارش‌ها از حدود ۱۵۰ هزار نفر از مردم افغانستان که به گونه‌ای با ارتش یا دولت انگلیس همکاری داشته‌اند، لندن تنها به پنج درصد درخواست‌های این افراد برای پناهندگی پاسخ مثبت داده است.

سال گذشته نشریه گاردین به محتوای سندی دسترسی پیدا کرد که طبق آن وزارت کشور انگلیس تاکید کرده بود روند رسیدگی به پرونده مهاجران با نگاه به قطع حمایت دولت از افرادی که درخواست پناهندگی آن‌ها رد شده، آغاز شده است.

افراد شناسایی شده فقط ۲۱ روز فرصت خواهند داشت تا محل سکونتی را که دولت در اختیار آن ها قرار داده تخلیه و سپس کشور را ترک کنند.

سازمان بهداشت عمومی انگلیس نیز در همین زمینه نسبت به تصمیم دولت ابراز نگرانی کرده است. «اندی هیوت» عضو ارشد شورای پناهجویان انگلیس می‌گوید: این یک خبر عمیقا نگران کننده برای افرادی است که در شرایط آسیب پذیری قرار دارند و آن‌ها را در معرض خطر بی‌خانمانی قرار می‌دهد.

فعالان حقوق بشری، سختگیری‌های مهاجرتی انگلیس را مشابه سیاست‌های ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا دانسته‌اند. این رفتار بر خلاف تبلیغات رسمی دولت انگلیس، گریبان‌گیر اوکراینی‌ها نیز شده است.

فعالان حقوق مهاجران با اشاره به پذیرش کمتر از ۱۲۰۰ پناهجو در انگلیس، رفتار دولت را در قبال اوکراینی‌ها فریبکارانه دانسته‌اند.

ابعاد فریب‌کاری مسئولین انگلیس در مورد پناه‌جویان، مقامات فرانسه را نیز به واکنش وا داشته، چنانچه پاریس بار‌ها مقامات انگلیس را به رفتاری نادرست و غیر موجه با پناهجویان اوکراینی متهم کرده است.

«ژرالد دارمانن» وزیر کشور فرانسه به انگلیسی‌ها تاکید کرده ‌است تا به آوارگان اوکراینی کمک بیشتری کنند و اعلام کرد، مقام‌های لندن به دلیل نداشتن ویزا یا مدارک لازم، بسیاری را نمی‌پذیرند.

نگاهی به نقض آشکار حقوق مهاجران از سوی دولت انگلیس نشان می‌دهد این کشور نوعی برخورد ساختارمند علیه پناه‌جویان را به کار بسته‌ که طی آن از قوانین گرفته تا ساختارهای تبلیغات و نیروهای نظامی در برنامه اخراج یا ممانعت از ورود آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

همچنان که روزنامه گاردین در واکنش به رفتار دولت انگلیس در برخورد با پناهجویان اوکراینی نوشت: مخالفت دولت انگلیس با تسهیل ورود پناهجویان را نمی‌توان یک اتفاق دانست بلکه فرهنگی جا افتاده در انگلیس است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم مطهر امام خمینی(ره)
واکنش رونالدو به دو گل در جام جهانی
سنای آمریکا قطعنامه خروج از جنگ علیه ایران را تصویب کرد
قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل برای مجازات عاملان حمله به نیروهای حافظ صلح
سخنرانی جنجالی ترامپ؛ اشاره دوباره به بازگشت به انتخابات
هشدار پلیس فتا: ترفند جدید کلاهبرداری با «انتقال پول به حساب دیگر»
پرواز مستقیم آستراخان ـ رشت برقرار شد
سفیر اسرائیل در واشنگتن: وضعیت امروز به‌خاطر حزب‌الله فاجعه‌بار است
همتی: 12 میلیارد دلار از منابع بلوکه‌شده ایران آزاد می‌شود
فرمول قیمت‌گذاری خودرو روی میز تغییر
فیفا کارت خبرنگار پاراگوئه‌ای را باطل کرد
خداوند رهبر شهید انقلاب را در دل‌های مردم جاودانه کرد
دیپلماسی روی دور تند
پرونده غزه در مذاکرات و محافل بین‌المللی پیگیری می‌شود
مسیر صعود هموارتر شد؛ امتیاز مهم برای ایران
رایزنی مکرون و نبیه بری
جزئیات برنامه‌ریزی برای تشییع قائد شهید
پایان اختلال کارت‌های بانک تجارت
رونالدو تاریخ را بازنویسی کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با ترفند «به‌روزرسانی کارت‌خوان»
پوتین: نیروهای روسیه هر روز در حال پیشروی هستند
اوسمار در تمرین پرسپولیس حاضر شد
روبیو: آتش‌بس لبنان از مذاکرات با ایران جداست
کمیته سه‌جانبه ایران، آمریکا و لبنان برای آتش‌بس لبنان تشکیل می‌شود
قائم پناه: استانداران تا پایان تیرماه با مدل جدید ارزیابی می شوند
ادعای خلبان اف-15 درباره مشاهده پهپادهای هماهنگ ایرانی در آسمان
رشت به آستراخان متصل شد؛آغاز پروازهای چارتری در مسیر ایران روسیه
روایت بانک مرکزی از یک سال سخت اقتصادی؛ رشد منفی و افت تولید
نعیم قاسم: اسرائیل چاره‌ای جز عقب‌نشینی از لبنان ندارد
قالیباف: قوه قضاییه در مسیر افزایش اعتماد عمومی گام برداشته است
شهباز شریف: موضوع موشک‌های بالستیک در تفاهم ایران و آمریکا مطرح نبوده است
تازه‌های تولید و پخش تلویزیون و رادیو
تحریم‌های تازه واشنگتن علیه کوبا
تخصیص 17 میلیارد دلار وام توسط آمریکا برای تسریع ساخت 10 راکتور هسته‌ای
رسانه قطری: ایران اولویت‌های خود را در مذاکرات سوئیس تحمیل کرد
حمله اوکراین به نیروگاه کرچ روسیه و قطعی گسترده برق در کریمه
نورنما | فرا رسیدن ایام سوگواری تاسوعای حسینی تسلیت باد
حماس: اسرائیل دنبال تغییر ساختار سیاسی غزه است
ریابکوف: مسکو آماده کمک به ایران در مذاکرات با واشنگتن است
شفاف‌سازی درباره عوارض تنگه هرمز
«هالند مصر» رسماً بارسایی شد
احتمال بازداشت نتانیاهو در پی توافق ایران و آمریکا
بانک مرکزی: اختلال خدمات بانکی تا پایان امشب به‌طور کامل برطرف می‌شود
نسخه خطی نادر «لهوف» رونمایی شد
پایان ماجرای جنجالی دختر گمشده نسیم‌شهر
آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن
نوراینفو |در انتظار تحقق شروط تفاهم نامه اسلام آباد
استعفای سرمربی صنعت نفت آبادان پذیرفته شد
جاده چالوس دوطرفه شد
نوراینفو | هنگام خرید ملک مستاجردار این نکات را فراموش نکنید