×
سیاسی
شناسه خبر : 93533
تاریخ انتشار : جمعه 1401/01/26 ساعت 23:40
طرح 120 میلیون پوندی انگلیس برای اخراج پناه‌جویان!

نورنیوز بررسی کرد؛

طرح 120 میلیون پوندی انگلیس برای اخراج پناه‌جویان!

دولت انگلیس درحالی قوانین ضد انسانی را علیه پناه‌جویان اجرا می‌کند که طبق کنوانسیون 1951 پناه‌جویان موظف است میزبانی اتباع کشورهای درگیر جنگ و بحران‌های انسانی را بپذیرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: به تازگی دولت انگلیس از اجرای طرحی با هزینه ۱۲۰ میلیون پوندی خبر داده که طبق آن قرار است پناهجویان از مسیرهای ناامن دریایی به قاره آفریقا منتقل شوند.

بر اساس کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهجویان، کشورها موظف به پذیرش و میزبانی پناه‌جویان و آوارگان هستند و حق اخراج و یا عدم پذیرش آنها را ندارند. انگلیس از جمله کشورهای امضا کننده این کنوانسیون است.

در جدیدترین اقدام در قبال پناه‌جویان، نخست وزیر انگلیس از جزئیات یک طرح مهاجرتی ۱۲۰ میلیون پوندی که پناهجویان را با قایق‌های کوچک از کانال مانش به روآندا در آفریقا که همچنان درگیر جنگ و بحران است منتقل می‌کند، خبر داد.

سازمان ملل در واکنش به این تصمیم اعلام کرد که در این طرح به جای تقسیم مسئولیت‌ها و نجات جان مردم و کنترل تجارت انسان از سوی قاچاقچیان تنها به تغییر مکان برای پناهجویان بسنده شده است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ تنها در یک سانحه انتقال پناهجویان از مسیر کانال مانش ۴۴ نفر جان باختند.

در دسامبر سال گذشته نمایندگان مجلس عوام انگلیس لایحه‌ای را تصویب کردند که طبق آن دولت انگلیس برای جلوگیری از ورود پناه‌جویان می‌تواند کشتی‌ها را در دریا توقیف کند. براساس قانون «ملیت و مرزها» وزیر کشور انگلیس می‌تواند بدون اعلام قبلی، حق شهروندی شهروندان غیر سفیدپوست را لغو کند.

فعالان حقوق بشر در این کشور عقیده دارند: قوانین در این کشور به گونه‌ای وضع شده که دولت می‌تواند هر زمان لازم بداند، حق شهروندی افراد را لغو کند.

طبق گزارش‌ها از حدود ۱۵۰ هزار نفر از مردم افغانستان که به گونه‌ای با ارتش یا دولت انگلیس همکاری داشته‌اند، لندن تنها به پنج درصد درخواست‌های این افراد برای پناهندگی پاسخ مثبت داده است.

سال گذشته نشریه گاردین به محتوای سندی دسترسی پیدا کرد که طبق آن وزارت کشور انگلیس تاکید کرده بود روند رسیدگی به پرونده مهاجران با نگاه به قطع حمایت دولت از افرادی که درخواست پناهندگی آن‌ها رد شده، آغاز شده است.

افراد شناسایی شده فقط ۲۱ روز فرصت خواهند داشت تا محل سکونتی را که دولت در اختیار آن ها قرار داده تخلیه و سپس کشور را ترک کنند.

سازمان بهداشت عمومی انگلیس نیز در همین زمینه نسبت به تصمیم دولت ابراز نگرانی کرده است. «اندی هیوت» عضو ارشد شورای پناهجویان انگلیس می‌گوید: این یک خبر عمیقا نگران کننده برای افرادی است که در شرایط آسیب پذیری قرار دارند و آن‌ها را در معرض خطر بی‌خانمانی قرار می‌دهد.

فعالان حقوق بشری، سختگیری‌های مهاجرتی انگلیس را مشابه سیاست‌های ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا دانسته‌اند. این رفتار بر خلاف تبلیغات رسمی دولت انگلیس، گریبان‌گیر اوکراینی‌ها نیز شده است.

فعالان حقوق مهاجران با اشاره به پذیرش کمتر از ۱۲۰۰ پناهجو در انگلیس، رفتار دولت را در قبال اوکراینی‌ها فریبکارانه دانسته‌اند.

ابعاد فریب‌کاری مسئولین انگلیس در مورد پناه‌جویان، مقامات فرانسه را نیز به واکنش وا داشته، چنانچه پاریس بار‌ها مقامات انگلیس را به رفتاری نادرست و غیر موجه با پناهجویان اوکراینی متهم کرده است.

«ژرالد دارمانن» وزیر کشور فرانسه به انگلیسی‌ها تاکید کرده ‌است تا به آوارگان اوکراینی کمک بیشتری کنند و اعلام کرد، مقام‌های لندن به دلیل نداشتن ویزا یا مدارک لازم، بسیاری را نمی‌پذیرند.

نگاهی به نقض آشکار حقوق مهاجران از سوی دولت انگلیس نشان می‌دهد این کشور نوعی برخورد ساختارمند علیه پناه‌جویان را به کار بسته‌ که طی آن از قوانین گرفته تا ساختارهای تبلیغات و نیروهای نظامی در برنامه اخراج یا ممانعت از ورود آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

همچنان که روزنامه گاردین در واکنش به رفتار دولت انگلیس در برخورد با پناهجویان اوکراینی نوشت: مخالفت دولت انگلیس با تسهیل ورود پناهجویان را نمی‌توان یک اتفاق دانست بلکه فرهنگی جا افتاده در انگلیس است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اقتصادنگار | اوضاع شیر تو شیر لبنیات، در طوفان افزایش قیمت‌ها
جزئیات پاسخ سخت ایران به تجاوز آمریکا؛ ناوگان پنجم ارتش آمریکا هدف قرار گرفت
روبیو: هیات همراه ایران در جام جهانی به دقت بررسی می شود!
مذاکرات لبنان و رژیم صهیونیستی در واشنگتن به نتیجه نرسید
هشدار مقام اطلاعاتی اسرائیل درباره خطر تشدید ناخواسته تنش‌ها در خلیج فارس
انفجار خودرو در جایگاه سوخت تهرانپارس+ فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 13 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405 + وضعیت استانها
ترافیک سنگین در چالوس و مسیرهای منتهی به تهران/باران در جاده‌های شمال ادامه دارد
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد