×
اقتصادی
شناسه خبر : 93494
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/01/25 ساعت 14:28
آقای رئیس‌جمهور! گرانی‌ها را در مدیریت همکاران‌تان جست‌و‌جو کنید

غلام‌رضا صادقیان

آقای رئیس‌جمهور! گرانی‌ها را در مدیریت همکاران‌تان جست‌و‌جو کنید

رئیس‌جمهور دیروز اعلام کرد: «دستگاه‌های نظارتی پشت پرده گرانی‌های اخیر را بررسی و دلایل آن را شناسایی کنند.»

سایر رسانه‌ها: رئیس‌جمهور دیروز اعلام کرد: «دستگاه‌های نظارتی پشت پرده گرانی‌های اخیر را بررسی و دلایل آن را شناسایی کنند.» پیش از بسط آنچه لازم است به آقای رئیس‌جمهور بگویم، فی الجمله می‌گویم: «آقای رئیسی! گرانی‌ها پشت‌پرده ندارد، هرچه هست آن را در مدیریت همکاران‌تان در دولت جست‌و‌جو کنید». 

پیداتر و پنهان‌تر از این نمی‌توان توصیه‌ای برای یافتن دلایل گرانی داشت. چنانکه این توصیه را به همه دولت‌ها کرده‌ایم. پشت‌پرده یعنی چه؟! معلوم است که هر چیزی یک پشت‌پرده‌ای هم دارد، اما اگر گرانی‌ها علتش «پشت‌پرده» است یعنی این پشت‌پرده است که دارد مدیریت می‌کند نه دولت‌ها. دولت سیزدهم مثل بقیه دولت‌ها با مردم «عهد» بست و «مسئولیت» پذیرفت و «قول» داد و «انتظار» ایجاد کرد. تا اینجا طبیعی بود. بعد از این مقداری انتظار‌ها بیش از اندازه شد، زیرا همگان دیدند که هماهنگی قوا و نهاد‌ها در اوج قرار گرفته است و این، انتظار‌ها را چند برابر کرد. بین چشم‌انتظاران توقع آن است که دولت اگر به پشت‌پرده باور دارد، پوست مافیای پشت‌پرده را غلفتی از جا بکند و روی بام رسوایی بیندازد و مرده مافیا را در برق آفتاب ر‌ها کند تا عبرت دیگران شود. رئیس‌جمهور انقلابی باید از دستوراتش، حرارت بلند شود و حرکتش، موج بلند و فریادش، آتش به‌پا کند. وقتی صنعت انحصاری خودروسازی دولتی فقط نظاره‌گر است و بازار یک شبه ۴۰میلیون روی ارابه مرگ می‌گذارد، آن وقت جمله سرد و بی‌روح و ناامیدکننده «پشت‌پرده گرانی‌ها را بررسی کنید»، کمر چشم‌انتظاران دولت را خم می‌کند. اینکه دولت مانع سختی برای پشت‌پرده‌ها و امیدی برای حل مشکلات و غلبه بر مافیا باشد، کف انتظار از یک دولت متعهد و مسئول است.

فقط در یک روز این خبر‌ها را در کانال‌های خبری می‌توان خواند: «دام تولید داخل زیادتر از نیاز است، ولی مافیای گوشت اجازه ارزان‌شدن نمی‌دهد»، «مافیای خودرو مانع پیشرفت این صنعت است»، «مافیای دارو اجازه نمی‌دهد یارانه به دست بیمار برسد». حتی دیروز کسی از «مافیای دانش‌بنیان‌ها» یاد کرده بود! بقیه انواع مافیا‌ها که مثل نقل‌و‌نبات در دهان مردم و کارشناسان است:مافیای سیب‌زمینی، مافیای گوجه، فرنگی‌جات، میوه، شکر، روغن‌نباتی، موز. همین که ما می‌گوییم مافیای کنکور، مافیای تعلیم‌وتربیت، مافیای کتاب‌های درسی، مافیای آموزشگاه‌ها، این‌ها یعنی یک پشت‌پرده. اما این پشت‌پرده در همه جا هست و اتفاقاً وصل کامل به مدیران دولتی است. هیچ مافیایی بدون نفوذ در بدنه دولت‌ها موفق نبوده است. در سه دهه گذشته هرگاه با مسئولی درباره این پشت پرده‌ها مصاحبه داشته‌ام، بلافاصله و بدون مقدمه گفته است «مافیا خود مدیران دولتی هستند!» مثلاً «مافیای کنکور در خود ساختمان وزارت آموزش و پرورش است» یا «مافیای خودرو در خود وزارت صنعت است».

انتظار آن است که اگر حتی پشت‌پرده‌ها برای گرانی کاذب و تضعیف دولت و حکومت فعالند، مسئولان دولتی از وظایف و تعهدات خودشان با مردم سخن بگویند. مافیا باید برای مدیر دولتی و انقلابی از پیش‌مرده فرض شود. اینکه گفته می‌شود فقط در ستاد یکی از خودروسازان ۲۰هزار نیروی مازاد از فک‌وفامیل مدیران دولتی جمع شده‌اند و خودروسازان مجبورند برای پرداخت حقوق بعضاً نجومی این‌ها خودروی مرگ را هر روز گران کنند، با «بررسی» حل شدنی نیست. این علف هرز تماشا نمی‌خواهد، از ریشه و بن کندن می‌خواهد.

دولت سیزدهم امید و انتظار ایجاد کرده است. نباید وقتش را تلف کند. به‌نظر می‌رسد به‌جز دشمنان طبیعی ملت ایران، همه پشت یاری دولت قرار گرفته‌اند. اوفوا بالعهد ان‌العهد کان مسئولا.


روزنامه جوان
نظرات

آخرین اخبار
معاون نخست‌وزیر چین راهی آمریکا شد؛ رایزنی اقتصادی پیش از دیدار ترامپ و شی
پوست‌اندازیِ «شاد» با «کلاسا»
پرچم ایران در ناگویا به اهتزاز درآمد+فیلم
تصویر پیمان قاسم‌خانی در «بن‌سای» منتشر شد
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان سعودی؛ حمله به ریاض، جنگ را به قلب عربستان کشاند
انفجار مرگبار در پایگاه ارتش سوریه؛ 11 کشته
فوتبالیست پیشکسوت مازندرانی در تورنمنت آمل جان باخت
بورس کالا میزبان معامله طلا و نقره شد
قیام هزاران آمریکایی علیه طرح ترامپ برای مرکز کندی
سفیر ایران در ارمنستان: حضور نظامی و امنیتی آمریکا در جوار مرزهایمان را تحمل نمی‌کنیم
تیم امید ایران مقابل چین؛ پخش زنده از فوتبال برتر
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ چه خبرهایی رد شدند؟
نامه دوصفحه‌ای IFBB درباره تعلیق فدراسیون بدنسازی ایران منتشر شد + عکس
سرقت از منازل در گرمسار؛ طلاهای 10 میلیارد تومانی کشف شد
جزئیات تازه‌ از حمله به مدرسه «شجره طیبه» میناب در گزارش تحقیقی بلومبرگ
ویژکی‌های ایران جدید از دیدگاه نویسنده پاکستانی
انفجارهای پیاپی در فرودگاه ریاض؛ پروازها متوقف شد
جنگ علیه ایران، وقتی جهان تاوان می‌دهد
فروش سوالات امتحان نهایی به قیمت 1.3 میلیارد تومان؛ سه نفر بازداشت شدند
شرایط واردات خودروهای کارکرده تغییر کرد؛ فقط مدل‌های 2021 تا 2023
چرا آمریکا کانون‌های داعش در عراق را فعال کرد؟
هشدار معاون فرهنگی وزارت علوم درباره شیوع ویروس نفرت
برنز ایران در نخستین روز انتخابی جام جهانی تنت‌پگینگ عمان
تغییر استراتژی ملی سوئیس با چه هدفی صورت می‌گیرد؟
توزیع گازوئیل در بولیوی به نرخ جهانی!
68 میلیون رأس دام سبک در کشور؛ پاییز با وفور دام و عرضه بیشتر آغاز می‌شود
نسخه جدید برای تعطیلی مدارس؛ تداوم آموزش در شرایط بحرانی
قدرت‌نمایی در خیابان‌های چالوس با بازداشت متهمان پایان یافت + فیلم لحظات درگیری
تأکید رئیس دیوان عالی کشور بر ساماندهی پرونده‌ها و اسناد راکد
پیش‌بینی نگران‌کننده از ساخت‌وساز روی گسل‌های تهران تا سال 1415
نگرانی تازه نتانیاهو در آستانه انتخابات
«بی‌بی» در آستانه باخت تاج و تخت
پاکستان: گفت‌وگو و دیپلماسی وسیله‌ای برای تضمین صلح و ثبات در منطقه است
عراقچی: امنیت پایدار خاورمیانه نباید از بیرون منطقه دیکته شود
عربستان میانجی کابل و اسلام‌آباد می‌شود؟ استقبال طالبان از نقش ریاض
تلاش آمریکا برای به تله انداختن کره جنوبی
خبر مهم برای گندمکاران؛ پرداخت 100 هزار میلیارد تومان مطالبات در هفته آینده
دشمن چرا شمخانی را هدف قرار داد؟ روایت سرپرست وزارت دفاع از یک طراحی قدیمی
واکنش کره شمالی به قطعنامه آژانس هسته‌ای؛ قدرت هسته‌ای ما برگشت‌ناپذیر است
پایان بورس امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ 6 هزار میلیارد تومان پول از سهام خارج شد
استرداد مالیات جهش کرد؛ رشد 120 درصدی بازپرداخت به مودیان
برنامه جدید دانشگاه امیرکبیر برای جذب دانشجویان خارجی؛ پذیرش آسان‌تر می‌شود
رکورد تاریخی گازوئیل؛ بازار جهانی سوخت زیر فشار کمبود عرضه
متروباس‌های برقی 26 متری در راه تهران؛ بازسازی 738 اتوبوس فرسوده
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 28 شهریور 1405؛سکه 4 میلیون تومان گران شد + جدول طلا و سکه
نورنما | از شهریار تا تریبون وزارت خارجه!
دفاع رهبر شیعیان بحرین از یمنی‌ها درپی ادعای حمله به مکه
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار به 228 هزار تومان رسید
ثبت‌نام جدید عتبات از امروز 28 شهریور؛ قیمت سفر کربلا اعلام شد
جزئیات مخالفت مصر و سوریه با پیشنهاد عربستان