×
سیاسی
شناسه خبر : 93422
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 16:50
بازگشت سفرای عربی به لبنان؛ زمینه‌ساز بحران‌های جدید

نورنیوز بررسی کرد؛

بازگشت سفرای عربی به لبنان؛ زمینه‌ساز بحران‌های جدید

نگاهی به تحولات لبنان در شرایطی که حدود یک ماه تا انتخابات پارلمانی این کشور زمان باقی است نشان می‌دهد که برخی کشورهای خارجی تمام تلاش خود را برای استمرار وضع موجود و بر سر کار ماندن دولت غرب‌گرا به کار بسته‌اند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحولات سیاسی و اقتصادی در کشوری که زمانی عروس خاورمیانه نامیده می‌شد نگرانی‌ها در خصوص افزایش مداخله خارجی به منظور تاثیرگذاری بر انتخابات آتی پارلمانی را که می‌تواند بر متوقف‌سازی روند نابسامان کنونی تاثیرگذار باشد، افزایش داده است.

از زمان انتشار سخنان قرداحی وزیر ارتباطات این کشور در حمایت از یمن، تنشی جدی میان دولت لبنان با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به‌ویژه عربستان سعودی پدید آمد که در روزهای اخیر و با ورود سفرای سعودی، قطر و کویت به بیروت وارد فاز جدیدی شد.

همزمانی این تحولات با انتخابات پارلمانی لبنان که حدود یک ماه دیگر برگزار خواهد شد نیز در نوع خود قابل توجه است. انتخاباتی که هر ۴ سال یکبار برگزار می‌شود و طی آن ۱۲۸ کرسی پارلمان لبنان به طور مساوی بین مسلمانان و مسیحیان تقسیم می‌شود.

این انتخابات به لحاظ نقش تعیین کننده‌اش در وزن‌کشی‌های سیاسی لبنان میان جریان‌های غرب‌گرا و مقاومتی اهمیت بسیاری دارد. در یک سوی معادله جریان‌های مقاومت و مستقل مانند حزب‌الله، امل، جریان آزاد ملی قرار می‌گیرند و در سوی دیگر جریان‌های غرب‌گرایی هستند که شاخص‌ترین آنها جریان المستقبل به ریاست حریری است.

سیاست‌های اصلی تشکل‌ها و گروه‌های سیاسی مقاومت در این انتخابات مانند گذشته بر استقلال لبنان، مقابله با رژیم صهیونیستی و حفظ امنیت این کشور متمرکز است. در مقابل جریان دوم تمایل دارد وابستگی به عربستان و کشورهای غربی همچون فرانسه، انگلیس و آمریکا را افزایش داده و رویکردی سازش‌کارانه با رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.

 این صف‌بندی‌ها در شرایطی است که دولت و اقتصاد لبنان در سال‌های اخیر توسط نیروهای غرب‌گرا اداره شده است. دولتی که نتیجه سیاست‌های آن، تحصن‌ها و درگیری‌های خیابانی و حتی تلفات انسانی بوده که نشان‌دهنده عملکرد نامناسب آن‌ است. در دوره استقرار دولت غرب‌گرا حتی تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم با دخالت مسلحانه طرفداران سمیر جعجع به خاک و خون کشیده شد که البته مجازاتی نیز برای او در نظر گرفته نشد.

سفر مکرون رئیس جمهور فرانسه به لبنان و برگزاری سه نشست پاریس برای جمع آوری کمک بین‌المللی برای لبنان نمودی از اقدامات دولت فعلی است که عمق در وابستگی بی نتیجه به غرب را به نمایش گذاشت، در حالی که سفرهای تبلیغاتی مکرون هیچ دستاورد ملموسی برای مردم لبنان به دنبال نداشت، گروه‌های مقاومت با فراهم‌سازی شرایط برای انتقال سوخت از ایران به لبنان در بحبوحه بحران انرژی این کشور بخشی از آلام مردم را التیام دادند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ خود با اشاره به این نکته که کسب دو سوم کرسی‌های پارلمان هدف ما نیست، یادآور شد: «بر اساس نظرسنجی‌ها تیم سیاسی ما اکثریت را در انتخابات پارلمان کسب خواهد کرد. این مسئله قطعا زنگ خطری برای غرب‌گرایان و اربابان خارجی آنهاست که سال‌هاست با ایجاد بحران سیاسی و اقتصادی به دنبال نمایش چهره‌ای شکست خورده از مقاومت لبنان بوده و سعی کرده‌اند تا قدرت را در جریان غرب‌گرای متمایل به روند سازش حفظ نمایند.»

مرور تحولات لبنان و ناکامی قطعی دولت غرب‌گرا در سال‌های اخیر صحت سخنان سیدحسن نصرالله را تایید می‌کند.

بر این اساس به نظر می‌رسد بازگشت سفرای شورای همکاری خیلج فارس به لبنان با وعده‌های اقتصادی و نیز برخی پول‌پاشی‌های کلان در مناطق خاص این کشور تحرکی انفعالی برای تاثیر گذاری بر نتایج انتخابات آتی پارلمان است . چنان که بررسی‌ها نشان می‌دهد عربستان بالغ بر ۱۰ میلیون دلار برای هزینه در بیروت در زمینه انتخابات پارلمانی لبنان اختصاص داده است. با این‌حال به نظر می‌رسد در صورتی که تا موعد انتخابات، غرب‌گرایان به اهداف خود نزدیک نشده باشند برای تعویق آن تلاش خواهند کرد.

 در این باره برخی معتقدند توقف ناگهانی جنگ یمن و تمرکز یک باره کشورهای عربی بر تحولات لبنان نیز با یکدیگر در ارتباط است و عربستان با توقف جنگ در یمن تمرکز خود را بر تحولات لبنان بیشتر می‌کند تا شاهد شکست دیگری برای گروه‌های غرب‌گرا در منطقه نباشد.

انتخابات پیش روی لبنان در واقع محل برخورد اراده مردم و طرفداران استقلال این کشور با پول‌پاشی‌ها و صحنه سازی های موقتی دولت‌های مداخله‌گر در این کشور است. باید دید که جریان‌های سیاسی و اجتماعی لبنانی از گذشته درس گرفته‌اند یا بار دیگر اسیر بازی‌های دولت‌های خارجی خواهند شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
افشای 214 گلوگاه فساد در کشور؛ پرونده 23 میلیارد یورو تعهد ارزی به دادسرا رسید
روایت پزشکیان از نجات کشور در بحران کالاهای اساسی
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تغییرات در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعلام شد
سی‌بی‌اس نیوز: لبنان در دستور کار مذاکرات سوئیس قرار گرفت
شهیدی که یکسال قبل شهادت نامه خود را منتشر کرد
افزایش 142 هزار نفری یارانه بگیران دهک 4 تا 9
ونس وارد سوئیس شد؛ بحران لبنان نخستین دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 + وضعیت استانها
قلعه‌نویی: همه فرصت‌ها را از ما گرفتند، اما تسلیم نمی‌شویم
انتقال انرژی خورشیدی از فضا؛ موفقیت جدید محققان چینی
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟