×
سیاسی
شناسه خبر : 93303
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/01/21 ساعت 14:46
نامه 250 نماینده به رئیس جمهور

نامه 250 نماینده به رئیس جمهور

250 نماینده مجلس در نامه ای به رئیس جمهور، پنج تذکر به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای درباره توافق نهایی ارائه کردند.

نورنیوز-گروه سیاست: در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی نامه 250 نفر از نمایندگان خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس جمهور در خصوص مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+4 قرائت شد.

در بخشی از این نامه خطاب به رئیس جمهور ضمن تشکر از تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده برای رفع تحریم‌ها و با تاکید بر اصول عزت، حکمت و مصلحت و تجارب گذشته، چند تذکر ارائه شده است.

در این نامه تاکید شده است که تجربه‌ها نشان می‌دهد عدم تمایل آمریکا برای ارائه تضمین‌های کافی به طرف ایرانی، نمی‌تواند حقوق ملت ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین کند؛ همچنین با یادآوری تحریم‌های جدید وضع‌شده علیه برخی اشخاص و شرکت‌ها از سوی آمریکا و در حین مذاکرات، خاطرنشان شده است که این تحریم‌ها نیت تخریبی آمریکا را‌‌‌‌‌‌‌‌ نشان می‌دهد و لازم است در توافق نهایی به آن توجه شود.

متن کامل این نامه به شرح زیر است؛

«بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی

ریاست محترم جمهوری‌اسلامی‌ایران

سلام علیکم

احتراما، ضمن تبریک حلول سال جدید و آرزوی قبولی طاعات درماه مبارک رمضان، ضمن تشکر از تلاشهای جنابعالی و هیات مذاکره کننده برای رفع مشکلات مربوط به توافق هسته ای که ازجانب برخی کشورها بویژه آمریکا اعمال شده است ؛به عنوان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و براساس تکالیف و وظایف قانونی و نظارتی و در چارچوب اصل عزت؛حکمت و مصلحت و نظر به تجارب سالهای گذشته ؛ موارد زیر را متذکر می شویم:

ضروری است در مذاکرات جاری و آتی به شکلی رفتار شود که با رعایت موارد زیر؛ حداکثر منافع ملی کشور تامین گردد:

۱- تجربه مذاکرات قبلی نشان می دهد که عدم تمایل آمریکا و طرفهای مذاکره کننده  برای ارائه تضمینهای لازم ؛عملا نه تنها  منافع ملی کشور را تامین نکرد بلکه به دلیل خروج امریکا از برجام موجب آسیب به منافع ملی و شکست توافق گردید ؛ لذا در مذاکرات  جدید لازم است  آمریکا تضمین قانونی دهد که از برجام خارج نمی‌شود و به شکل کاملا قانونی موضوع در نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر آن کشور مانند کنگره نیز مصوب گرددکه در آینده مانعی برای اجرای آن ایجاد نکنند.

 ۲- یکی از شرایط اصلی مذاکره، فقدان تهدید بعد از توافق است و وجود مکانیسم ماشه عملا به معنای حفظ تهدید و شکست مذاکره است لذا لازم است تضمینهای لازم به شکلی اخذ شود که در صورت ورود آمریکا به برجام، مکانیسم ماشه به بهانه های  مختلف اعمال نخواهد شد.

۳- متاسفانه حتی در حین مذاکرات، آمریکا تحریمهای جدید را علیه اشخاص؛نهادها و دستگاههای کشور تصویب می کند که بیانگر نیت تخریبی درمسیر مذاکرات است؛ لذا مشخصا در مذاکرات؛ تصویب و اعمال تحریمهای جدید ممنوع گرددو قید گردد که  تحریم‌های برداشته شده مجددا وضع نخواهد شد، روشن است بدون این تضامین، مشکل تحریم‌ به‌حال خود باقی بوده و در نتیجه، موجب خسارت به منافع سیاسی؛ اقتصادی و اعتبار ملی کشور است.

۴ - جمهوری اسلامی ایران حق دارد درچارچوب سهمیه تعیین شده توسط اوپک قبل از اعمال تحریمها و با توجه به وضعیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران به هر کشوری و به هرمیزانی که مورد توافق طرفین قرار می گیرد نفت صادر کند و از طریق سیستم بانکی مبالغ مربوطه را دریافت نماید.

۵- انتقال منابع مالی جمهوری اسلامی ایران از جمله منابع حاصل از فروش نفت و منابع بلوکه شده و مسدود شده  از همه کشورها؛ حق جمهوری اسلامی است و کشورهای طرف مذاکره باید موانع موجود در این مسیر را رفع نمایند و در این راستا هرگونه مانع در تبدیل ارزها(Conversion)  و همچنین ممانعت در جذب  سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی ایران ممنوع است و مورد پذیرش ملت ایران نیست و حق راستی آزمایی در اختیار دولت ایران است .

مقام معظم رهبری در مورخ ۱۹/۱۱/۱۳۹۹ نیز سیاست نظام در مورد لغو تحریم‌ها و مساله مهم راستی‌آزمایی را چنین اعلام داشته‌اند:

"ایران از اول به تمام تعهدات برجامی خودش عمل کرد، جمهوری‌اسلامی به تمام تعهدات برجامی عمل کرد، آن‌ها نقض کردند. ما حق داریم برای ادامه برجام شرط بگذاریم و این شرط را هم گذاشتیم و گفتیم و هیچ کس هم از آن عدول نخواهد کرد و آن این است که اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی –که چند تعهد آن را لغو کرده- برگردد، باید آمریکا تحریم‌ها را لغو بکند، آن هم نه به زبان و روی کاغذ که بگوید لغو کردیم، نه، بایستی در عمل تحریم‌ها را لغو کنند و ما راستی‌آزمایی کنیم و احساس کنیم که درست تحریم‌ها لغو شده، آن وقت ما هم به این تعهدات برجامی بر می‌گردیم، این سیاست قطعی جمهوری‌اسلامی است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست برنخواهیم گشت."

همچنین در مواد ۶ و ۷ قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» نیز شرط انجام تعهدات برجامی از سوی ایران، برقراری کامل روابط بانکی، رفع کامل موانع صادرات، فروش کامل نفت و فرآورده‌های نفتی ایران، برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش و ارائه گزارش این اقدامات به مجلس و تایید نمایندگان می‌باشد.

بر این‌ اساس بدون شک وعده های شفاهی و از جمله  سخنان رئیس‌جمهور آمریکا،‌ نمی‌تواند تضمین شمرده شود، آمریکا و سایر کشورهای غربی، حق خروج از برجام، إعمال مکانیسم ماشه و وضع تحریم جدید –یا وضع مجدد تحریم‌های رفع‌شده - را نخواهند داشت، قبل از لغو تحریم‌های نفتی، بانکی و راستی‌آزمایی آن‌ها به صورت کامل از سوی ملت ایران و تایید مجلس، هیچ اقدام کاهشی در زمینه هسته‌ای، از سوی دولت جمهوری‌اسلامی نباید انجام شود.

نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی، ضمن حمایت از دولت انقلابی، با دقت مذاکرات را زیر نظر دارند و بدون شک دولت و مجلس در حفظ منافع ملی اتفاق نظر دارند واز خطوط قرمز تعیین‌شده و نیز قانون مجلس، صیانت کرده و مجلس از هرگونه توافقی  که با رعایت قانون مجلس و خطوط قرمز ترسیم‌شده نظام، منافع ملت ایران را تضمین کند حمایت خواهد کرد.   

توفیق حضرتعالی و کارگزاران نظام را در خدمت به این مردم عزیز خواستاریم».


فارس
نظرات

آخرین اخبار
رئیس شورای اروپا: لغو تحریم‌های نفتی روسیه توسط آمریکا نگران‌کننده است
اروپا به دنبال مذاکره با ایران بر سر تنگه هرمز
نامه مهم آیت‌الله اعرافی به پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان
جاده چالوس یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در راه‌ها
هیچ کس به اندازه ایرانی‌ها با منابع کمتر، دستاورد نداشته است
ترمیم شبکه برق آسیب دیده از حملات دشمن در جزیره قشم
نظامیان آمریکایی ناو «جرالد فورد» را عمداً آتش زدند
4 شهروند رشتی از آتش‌سوزی جان سالم به در بردند
یمن در روز قدس: تمام‌قد در کنار ایران هستیم
11 میلیارد دلار؛ هزینه جنگ آمریکا علیه ایران تاکنون
پزشکیان: قدردان حضور پرافتخار شما ملت بی‌نظیر هستم
ترامپ و نتانیاهو مقاصد متفاوتی از جنگ با ایران دارند!
وزیر کشور : دشمنان چشمان خود را بر واقعیات ایران باز کنند
عراقچی: ایرانیان در برابر حملات بزدلانه سر خم نمی‌کنند
قالیباف: از صبح امروز صفحه‌ای جدید در نظام مدیریت جنگ رقم خورد
سردار موسوی: در دفاع از ملت غیور و شجاع، لحظه‌ای تعلل نمی‌کنیم
لغو میزبانی آمریکایی از جام جهانی2026؛ خواست جامعه جهانی
شبکه العهد عراق: باوجود تهدید به حمله هوایی مردم ایران در روز قدس شرکت کردند
حمله موشکی حزب الله به پایگاه کنترل هوایی «میرون»
قائم‌پناه: مردم ایران شعار استقلال و عزت فریاد زدند
حملات اخیر پاکستان در افغانستان 268 کشته و مجروج برجای گذاشت
مدرسه میناب؛ نقض فاحش هنجارهای اساسی بشردوستانه
مجموعه تاریخی فرح آباد و فدراسیون چوگان آسیب دید
جلالی: با حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در تنگه هرمز مخالفیم
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات از حضور مقتدرانه مردم در روز قدس
سران گروه 7 خواستار پایان سریع جنگ با ایران شدند
بازتاب راهپیمایی روز قدس در رسانه‌های عربی
ادعای گروسی درباره تلاش برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای
فیلسوف روس: از ایستادگی ایرانیان شگفت‌زده شدم
گزارش تصویری | حضور دهه نودی ها در راهپیمایی روز جهانی قدس
گزارشگران حقوق بشری سازمان ملل متحد: حمله به ایران مصداق تجاوز است
تردد از محور چالوس و آزادراه تهران-شمال ممنوع شد
هیچ مدرکی درباره تسلیحاتی بودن برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد
هشدار گاردین درباره پیامدهای تجاوز تل آویو و واشنگتن علیه ایران
جزییات مراسم وداع و تدفین امیر دریاسالار شهید علی شمخانی اعلام شد
حمله به بهارستان؛ 2 شهروند شهید و 36 نفر مجروح شدند
رژیم صهیونی مدارس و مراکز درمانی را هدف حملات قرار می‌دهد
تحلیلگر امور نظامی: آمریکایی‌ها تصور نمی‌کردند جنگ طولانی شود
888 زخمی و 109 شهید در حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به کردستان
⁠ اطلاعات آمریکا: حکومت ایران در معرض خطر فروپاشی نیست
عراقچی:دشمنان به قدرت ایران اعتراف خواهند کرد
سنتکام کشته شدن 4 تن از خدمه هواپیمای سوخت رسان آمریکا را تایید کرد
قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه 22 اسفند 1404 + جدول
نبرد اراده‌ها در افق سرخ قدس؛ شکل گیری هندسه جدید بازدارندگی مقاومت
آنکارا: یک کشتی ترکیه‌ای را با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور دادیم
آغاز توزیع گسترده میوه شب عید
خطیب جمعه تهران: تا آمریکا و رژیم صهیونی هستند بشریت روی آرامش نخواهد دید
سه شیفته شدن کارخانه ها برای جبران تولیدات آسیب دیده از جنگ
علی لاریجانی: عقل ترامپ به اراده و رشادت ملت ایران نمی‌رسد
کنترل نفت فقط تا 20 روز آینده در دست اقتصاد جهانی خواهد بود