×
اقتصادی
شناسه خبر : 93302
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/01/21 ساعت 14:45
رأی 39 میلیون یورویی دیوان پاریس به نفع ایران

رأی 39 میلیون یورویی دیوان پاریس به نفع ایران

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز گفت: بعد از بازگشت تحریم‌ها، قرارداد ما با یک شرکت فرانسوی (سفره گاز) از طرف آن شرکت اجرایی نشد و سپس در دیوان داوری پاریس هم 26 میلیون یورو علیه ما ادعا کرد.

نورنیوز-گروه اقتصاد: رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز امروز یکشنبه بیست و یکم فروردین ماه در نشست خبری با اشاره به برنامه‌های این شرکت اظهار کرد: شرکت مهندسی توسعه گاز بزرگترین شرکت توسعه‌دهنده خطوط انتقال گاز در دنیاست. ایران بعد از آمریکا ،کانادا و روسیه بزرگترین شبکه خط لوله گاز دنیا را داراست و ما در رتبه چهارم هستیم. همچنین در حوزه پوشش 96 درصدی شبکه گاز در کشور با اختلاف در رتبه اول قرار داریم.

* همه تجهیزات ساخت خط لوله انتقال گاز در ایران بومی‌سازی شده است

وی گفت: در حال حاضر همه تجهیزات موردنیاز این شرکت داخلی‌سازی شده است که البته این بومی‌سازی اقتصادی نیز بوده است. از جمله می‌توان به تولید توربوکمپرسورها اشاره کرد. الان برخی کمپرسورهای ایرانی بازدهی بیشتری نسبت به محصولات زیمنس دارد. همچنین همه شیرهای کنترلی نیز داخلی‌سازی شده است.


 

*خط لوله گاز زاهدان-زابل به زودی راه‌اندازی می‌شود

نوشادی افزود: برای سال جاری 1870 کیلومتر خط لوله در دستور کار قرار داده‌ایم. امسال سال احداث خط لوله در استان سیستان است و تمرکز اصلی ما بر این استان است. آزمون نهایی خط لوله زاهدان-زابل در دستور کار قرار گرفته و به زودی این خط لوله 240کیلومتری را راه‌اندازی می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز  گفت: امسال بیش از هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز را وارد مدار می‌کنیم احداث همزمان ۱۲ ایستگاه تقویت فشار نیز انجام می‌شود تا متناسب با افزایش تقاضا بتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم.

*ظرفیت ذخیره‌سازی گاز ایران به 100 میلیون متر مکعب می‌رسد

وی گفت: ظرفیت کم ذخیره‌سازی گاز از مصرف فصل سرما موجب شد که روی این موضوع برنامه‌ریزی کنیم. در حال حاضر ۳ درصد از مصرف گاز ایران (معادل حدود 20 میلیون متر مکعب) از طریق ذخیره‌سازی تامین می‌شود درحالیکه در اروپا کشورهایی هستند که این رقم را به ۴۰ درصد رسانده‌اند و تقاضای فصل سرد خود را از طریق ذخیره‌سازی گاز تامین می‌کنند. میانگین اروپا در این حوزه ۲۵ درصد است.

نوشادی گفت: اجرای پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز در ایران اهمیت زیادی دارد. ما مصوبات مربوط به ذخیره‌سازی در هفت میدان را اخذ کرده‌ایم. قرارداد میدان شوریجه امضا شده است. در میادین بانکول و سراجه نیز برنامه داریم. میدان قزل‌تپه یک مرحله حفاری، مطالعات و ارزیابی را گذرانده است. برای میدان سرخون نیز اقدام کرده‌ایم. میادین یورتشا و نصرآباد کاشان نیز در برنامه قرار دارد. در مجموع ۱۴ میدان برای ذخیره‌سازی گاز انتخاب شده‌اند که هفت میدان مجوز گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز  گفت: میدان قزل تپه بیشترین فشار را دارد. در میدان نصرآباد کاشان اولین باری است که سراغ گنبدهای نمکی برای ذخیره‌سازی گاز می‌رویم. میدان یورتشا نیز یک لایه آب است. به نظر می‌رسد انجام عملیات ذخیره‌سازی در این سه میدان موجب رسوب و دانش در شرکت مهندسی و توسعه گاز شود.

وی اظهار داشت: هدف ما تامین گاز مصرفی به میزان 10 درصد در پیک سرما از طریق ذخیره‌سازی گاز است، یعنی رقمی بین 90 تا 100 میلیون متر مکعب در روز؛ که این هدف با ذخیره‌سازی در این 7 میدان در یک بازه زمانی 6 ساله محقق می‌شود.

* ایران برنده دعوای حقوقی با یک شرکت فرانسوی

نوشادی گفت: بعد از بازگشت تحریم، قرارداد ما با یک شرکت فرانسوی (سفره گاز) از طرف آن شرکت اجرایی نشد و آن شرکت ایران را ترک کرد و سپس در دیوان داوری پاریس ۲۶ میلیون یورو علیه ما ادعا کرد. در این پرونده ما ادعای تقابل مطرح کردیم و در نتیجه نه تنها آن ۲۶ میلیون یوروی ادعایی شرکت فرانسوی تایید نشد بلکه آن شرکت ۱۳ میلیون یورو نیز باید به ما پرداخت کند؛ یعنی رقمی معادل دکل گمشده.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی