×
اقتصادی
شناسه خبر : 93302
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/01/21 ساعت 14:45
رأی 39 میلیون یورویی دیوان پاریس به نفع ایران

رأی 39 میلیون یورویی دیوان پاریس به نفع ایران

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز گفت: بعد از بازگشت تحریم‌ها، قرارداد ما با یک شرکت فرانسوی (سفره گاز) از طرف آن شرکت اجرایی نشد و سپس در دیوان داوری پاریس هم 26 میلیون یورو علیه ما ادعا کرد.

نورنیوز-گروه اقتصاد: رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز امروز یکشنبه بیست و یکم فروردین ماه در نشست خبری با اشاره به برنامه‌های این شرکت اظهار کرد: شرکت مهندسی توسعه گاز بزرگترین شرکت توسعه‌دهنده خطوط انتقال گاز در دنیاست. ایران بعد از آمریکا ،کانادا و روسیه بزرگترین شبکه خط لوله گاز دنیا را داراست و ما در رتبه چهارم هستیم. همچنین در حوزه پوشش 96 درصدی شبکه گاز در کشور با اختلاف در رتبه اول قرار داریم.

* همه تجهیزات ساخت خط لوله انتقال گاز در ایران بومی‌سازی شده است

وی گفت: در حال حاضر همه تجهیزات موردنیاز این شرکت داخلی‌سازی شده است که البته این بومی‌سازی اقتصادی نیز بوده است. از جمله می‌توان به تولید توربوکمپرسورها اشاره کرد. الان برخی کمپرسورهای ایرانی بازدهی بیشتری نسبت به محصولات زیمنس دارد. همچنین همه شیرهای کنترلی نیز داخلی‌سازی شده است.


 

*خط لوله گاز زاهدان-زابل به زودی راه‌اندازی می‌شود

نوشادی افزود: برای سال جاری 1870 کیلومتر خط لوله در دستور کار قرار داده‌ایم. امسال سال احداث خط لوله در استان سیستان است و تمرکز اصلی ما بر این استان است. آزمون نهایی خط لوله زاهدان-زابل در دستور کار قرار گرفته و به زودی این خط لوله 240کیلومتری را راه‌اندازی می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز  گفت: امسال بیش از هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز را وارد مدار می‌کنیم احداث همزمان ۱۲ ایستگاه تقویت فشار نیز انجام می‌شود تا متناسب با افزایش تقاضا بتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم.

*ظرفیت ذخیره‌سازی گاز ایران به 100 میلیون متر مکعب می‌رسد

وی گفت: ظرفیت کم ذخیره‌سازی گاز از مصرف فصل سرما موجب شد که روی این موضوع برنامه‌ریزی کنیم. در حال حاضر ۳ درصد از مصرف گاز ایران (معادل حدود 20 میلیون متر مکعب) از طریق ذخیره‌سازی تامین می‌شود درحالیکه در اروپا کشورهایی هستند که این رقم را به ۴۰ درصد رسانده‌اند و تقاضای فصل سرد خود را از طریق ذخیره‌سازی گاز تامین می‌کنند. میانگین اروپا در این حوزه ۲۵ درصد است.

نوشادی گفت: اجرای پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز در ایران اهمیت زیادی دارد. ما مصوبات مربوط به ذخیره‌سازی در هفت میدان را اخذ کرده‌ایم. قرارداد میدان شوریجه امضا شده است. در میادین بانکول و سراجه نیز برنامه داریم. میدان قزل‌تپه یک مرحله حفاری، مطالعات و ارزیابی را گذرانده است. برای میدان سرخون نیز اقدام کرده‌ایم. میادین یورتشا و نصرآباد کاشان نیز در برنامه قرار دارد. در مجموع ۱۴ میدان برای ذخیره‌سازی گاز انتخاب شده‌اند که هفت میدان مجوز گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز  گفت: میدان قزل تپه بیشترین فشار را دارد. در میدان نصرآباد کاشان اولین باری است که سراغ گنبدهای نمکی برای ذخیره‌سازی گاز می‌رویم. میدان یورتشا نیز یک لایه آب است. به نظر می‌رسد انجام عملیات ذخیره‌سازی در این سه میدان موجب رسوب و دانش در شرکت مهندسی و توسعه گاز شود.

وی اظهار داشت: هدف ما تامین گاز مصرفی به میزان 10 درصد در پیک سرما از طریق ذخیره‌سازی گاز است، یعنی رقمی بین 90 تا 100 میلیون متر مکعب در روز؛ که این هدف با ذخیره‌سازی در این 7 میدان در یک بازه زمانی 6 ساله محقق می‌شود.

* ایران برنده دعوای حقوقی با یک شرکت فرانسوی

نوشادی گفت: بعد از بازگشت تحریم، قرارداد ما با یک شرکت فرانسوی (سفره گاز) از طرف آن شرکت اجرایی نشد و آن شرکت ایران را ترک کرد و سپس در دیوان داوری پاریس ۲۶ میلیون یورو علیه ما ادعا کرد. در این پرونده ما ادعای تقابل مطرح کردیم و در نتیجه نه تنها آن ۲۶ میلیون یوروی ادعایی شرکت فرانسوی تایید نشد بلکه آن شرکت ۱۳ میلیون یورو نیز باید به ما پرداخت کند؛ یعنی رقمی معادل دکل گمشده.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
قیمت افغانی امروز یکشنبه 25 مرداد 1405/ افغانی گران شد + جدول
کارت ورود به جلسه کنکور 1405 از فردا منتشر می‌شود+ جزئیات آزمون سراسری
آخرین ایستگاه تصمیم‌های نادرست
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز یکشنبه 25 مرداد
قیمت خودروهای سایپا امروز 25 مرداد 1405/ شاهین اتوماتیک پلاس گران‌تر از 2.5 میلیارد
مدار دیپلماسی | هرمز و زمان دو اهرم ایران در مرحله جدید جنگ
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز یکشنبه 25 مرداد/ احتمال جهش قیمت طلا چقدر است؟
رکورد تاریخی گازوئیل؛ هرمز چگونه سوخت اقتصاد جهان را هدف گرفته است؟
قیمت خودرو امروز 25 مرداد 1405؛ بازار خودرو صعودی شد + جدول قیمت
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه 25 مرداد ماه اعلام شد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز یکشنبه 25 مرداد 1405/ گران‌ترین محصول ایران خودرو کدام است؟
جدول قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 25 مرداد
کالابرگ امروز 25 مرداد شارژ شد | جزئیات زمان‌بندی جدید و مبلغ اعتبار
برنامه قطعی برق کرمان امروز یکشنبه 25 مرداد + لینک
قطعی برق تهران امروز یکشنبه 25 مرداد+ لینک
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 25 مرداد 1405+ وضعیت استانها
نحوه فعالیت ادارات خوزستان فردا دوشنبه 26 مرداد اعلام شد
خدمات رایگان توانبخشی برای هشت گروه بیماری صعب العلاج
قیمت طلا امروز یکشنبه 25 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
عامل حمله مرگبار به ماموران در چهارراه گلزار کرج اعدام شد/جزئیات جنایت شهرام صادقی
هوش مصنوعی اولین نیروی انسانی را اخراج کرد!
اپل، علی بابا و هوش مصنوعی در پکن
تولید نانوجاذب ایرانی برای افزایش عمر نگهداری محصولات کشاورزی
راز 757 میلیون ساله مریخ فاش شد
برنامه منظم زندگی چه تأثیری بر افراد مبتلا به بی‌خوابی دارد؟
جزییات راهکار جدید وزارت بهداشت برای پیشگیری از اعتیاد
آلودگی هوا فقط نفس‌ها را تنگ نمی‌کند
ویسی: ذوب‌آهن را در بازی‌های بعد متفاوت خواهید دید
رهبر دموکرات‌های کنگره: جنگ جمهوریخواهان علیه ایران بس است
ایران و تاجیکستان همکاری‌های برقی و آبی را گسترش می‌دهند
تارتار: این همان پرسپولیسی بود که می‌خواستم
از پیوند تاریخی تا همکاری‌های تازه؛ شیراز و دوشنبه هم‌مسیر شدند
حمله با اره موتوری به جنگلبان چالوسی؛ متهم به دام افتاد
انصارالله، تجاوزات اسرائیل در لبنان، غزه و کرانه باختری را محکوم کرد
عارف پیشنهاد تشکیل اتحادیه کشورهای فارسی‌زبان را مطرح کرد
ایران در برابر آمریکا؛ تهران 5 مطالبه برای پایان جنگ دارد
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان را محکوم کرد
جنگ به بیش از 21 هزار واحد اصفهان خسارت زد
صنعت نفت آبادان 1-1 ملوان بندر انزلی/ نفت به تساوی رضایت داد
نقل و انتقالات پرسپولیس با این ستاره معروف به کجا رسید؟
ذوب‌آهن 0 - 0 فولاد/ نود دقیقه خسته‌کننده در فولادشهر
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 25 مرداد ماه اعلام شد
تولد 48 سالگی رضا صادقی با «دلشوره» همراه شد+صوت
تیراندازی در دانشگاه ویرجینیا؛ 5 نفر زخمی شدند
شمس‌آذر 0 - 2 پرسپولیس / سرخ‌پوشان با دست پر از قزوین بازگشتند
نجات 96 گردشگر از مرگ در سواحل گیلان
گل‌محمدی در دهوک: به تیمم امیدوارم
نعیم قاسم: مقاومت خواهیم کرد و هرگز تسلیم نمی‌شویم +فیلم
گشایش نخستین شبیه‌ساز بوئینگ 737 در کشور
قرعه کشتی‌گیران ایران در قهرمانی جوانان جهان مشخص شد