×
سیاسی
شناسه خبر : 93205
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/01/18 ساعت 05:09

نورنیوز بررسی کرد؛

ایران‌هراسی در افغانستان و افغان‌هراسی در ایران

ارزیابی جریان‌سازی‌های خبری در بستر فضای مجازی طی هفته‌های اخیر بیان‌گر این واقعیت است که اقداماتی برنامه‌ریزی شده از سوی مرکزیتی واحد برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی در خصوص مخاطرات اخلاقی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی حضور مهاجرین افغانستانی در ایران در حال پیگیری است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز سه‌شنبه حرم مطهر رضوی شاهد اقدامی تروریستی علیه سه تن از طلاب جهادی شهر مشهد بود که متاسفانه منجر به شهادت یکی از آنها شد.

عامل این اقدام جنایت‌کارانه که بلافاصله بازداشت شده، تابعیت غیر ایرانی داشته و دارای تفکرات تکفیری است. هر چند هنوز مستنداتی در خصوص اینکه این اقدام با برنامه‌ریزی قبلی و هدایت مستقیم معاندین انجام شده باشد بدست نیامده اما بررسی کنش‌هایی از این دست نشان می‌دهد که این افراد عمدتا متاثر از القائات و تبلیغات هدف‌مند، مخرب و کینه‌توزانه سرویس‌های اطلاعاتی خارجی دست به جنایت‌هایی از این دست می‌زنند.

 ارزیابی جریان‌سازی‌های خبری در بستر فضای مجازی طی هفته‌های اخیر بیان‌گر این واقعیت است که اقداماتی برنامه‌ریزی شده از سوی مرکزیتی واحد برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی در خصوص مخاطرات اخلاقی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی حضور مهاجرین افغانستانی در ایران به صورت کاملا حساب شده در حال پیگیری است.

انتشار کلیپ‌ها و اخبار ساختگی و بعضا قدیمی از هجوم مهاجرین افغانستانی به سمت ایران، انتشار اخبار کذب پیرامون دستگیری گروه‌هایی از اتباع افغانستانی که در حال برنامه‌ریزی برای انجام اقدامات تروریستی در شهرهای مختلف ایران بودند و ایجاد شایعات در مورد اقدام به قتل و تجاوز و غارت از سوی اتباع این کشور در مناطق مختلف ایران طی هفته‌های اخیر با حجم بسیار زیادی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است.

در این میان جهت دادن به قتل دو طلبه اهل سنت در شهر گنبد در قالب اختلافات میان شیعه و سنی و پس از آن اقدام جنایت‌کارانه عنصر تکفیری علیه سه طلبه در حرم رضوی و بزرگ‌نمایی ابعاد این اقدامات، همگی بخش‌هایی از پازلی است که با هدف ایجاد بدبینی و کینه میان شهروندان ایران و افغانستان نسبت به یکدیگر طراحی شده و در حال اجراست.

موضوع جالب توجه در این خصوص؛ هم‌زمانی انتشار گسترده اخبار کذب و شایعات بی‌اساس در شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب افغانستان در خصوص رفتار نامناسب ایران با مهاجرین افغانستانی با هدف تحریک احساسات اتباع این کشور علیه ایران است که جهت‌گیری آن کاملا منطبق بر اقداماتی است که با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان در حال پیگیری است.

 هم‌زمان با خروج خفت‌بار نیروهای آمریکایی و انگلیسی از افغانستان بسیاری از کارشناسان مسائل امنیتی پیش‌بینی می‌کردند که این کشورها پس از خارج کردن نیروهای خود به طور قطع با فعال‌سازی سرویس‌های اطلاعاتی-امنیتی خود تلاش خواهند کرد تا ظرفیت‌های ایجاد بحران به ویژه میان ایران و افغانستان را شکل داده و از آن برای تثبیت بی‌ثباتی در منطقه بهره ببرند.

ایجاد اختلافات قومی و مذهبی در طول سالیان متمادی یکی از تاثیرگذارترین ابزارهای مورد بهره‌برداری سرویس‌های اطلاعاتی غربی برای ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در کشورها و یا میان کشورها بوده و هنوز هم از ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد بحران برخوردار است.

اقداماتی که در هفته‌های اخیر با بهره‌گیری از روش‌های عملیات روانی در بستر شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد نزاع میان مردم دو کشور ایران و افغانستان در حال پیگیری است ادامه فعالیت‌های پردامنه‌ای است که هم‌زمان با خروج نیروهای ناتو و آمریکا برای درگیر کردن ایران در‌ بحران سیاسی و امنیتی افغانستان دنبال شد.

سیاست مدبرانه جمهوری اسلامی ایران در مدیریت حفظ روابط دوستانه میان دو ملت و کنش هوشمندانه در قبال واقعیت‌های سیاسی و امنیتی پس از خروج غیر مسئولانه آمریکا و ناتو از افغانستان، امکان هرگونه فتنه‌انگیزی در روابط میان دو کشور را از بین برد و دشمنان را در تحقق اهدافشان ناکام گذاشت.

 هوشیاری دو ملت‌ و تلاش‌های گسترده دیپلماتیک و میدان‌داری ایران برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه‌ای و همسایگان افغانستان برای کمک به صلح و ثبات در این کشور موجب افزایش تعاملات سازنده میان دو طرف و رفع بسیاری از سوء تفاهم‌ها شد.

در این روند با افزایش درک متقابل میان طرفین نسبت به نیازها و خواسته‌های یکدیگر، گام‌های مثبت و قابل توجهی در زمینه رفع مشکلات مرزی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی برداشته شد و فضای اعتماد متقابل میان دو کشور در مسیر تقویت مستمر قرار گرفت.

 جمهوری اسلامی ایران در طول چهل و چند سال گذشته همواره در کنار ملت مظلوم و ستم‌دیده افغانستان بوده و بدون دریافت هیچ‌گونه کمک بین‌المللی، برادرانه میزبان این عزیزان بوده است.

اگرچه پیوندهای مستحکم میان دو ملت با چند اقدام مخرب از سوی عناصر بازی‌خورده دشمن گسسته نخواهد شد لیکن تشدید فضاهایی که در چند هفته قبل در ایران و افعانستان شاهد آن بودیم و مرتبط شدن آن با عملیات‌های تروریستی ضرورت توجه و هوشیاری بیشتر نسبت به برنامه‌های خطرناک دشمن برای ایجاد بدبینی و کینه و اختلاف میان دو ملت را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

بر این اساس لازم است مسئولین و رسانه‌های دو کشور ضمن شناخت دقیق فرآیندهای جنگ ادراکی پیچیده‌ای که علیه دو کشور آغاز شده و تبیین نقاط پنهان آن برای افکار عمومی، مراقبت لازم را برای حراست از مناسبات مبتنی بر گستره تمدنی و برآمده از هزاران سال تاریخ و فرهنگ مشترک را در دستور کار خود قرار دهند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اهداف غرب از موج جدید ایران‌هراسی چیست؟
یکشنبه 1401/02/25 ساعت 19:02
اهداف غرب از موج جدید ایران‌هراسی چیست؟
محدودسازی ظرفیت‌های سیاسی ایران برای دفاع از منافع خود و منفعل‌سازی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی هدف اصلی مجریان پروژه «ایران‌هراسی» است.
افغان هراسی در ایران و ایران‌هراسی در افغانستان
شنبه 1401/01/20 ساعت 14:39
افغان هراسی در ایران و ایران‌هراسی در افغانستان
ارزیابی جریان‌سازی‌های خبری در بستر فضای مجازی طی هفته‌های اخیر بیان‌گر این واقعیت است که اقداماتی برنامه‌ریزی شده از سوی مرکزیتی واحد برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی در خصوص مخاطرات اخلاقی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی حضور مهاجرین افغانستانی در ایران در حال پیگیری است.
تلاش‌های آمریکای رو به افول برای تاخیر در نظم جدید!
شنبه 1401/01/20 ساعت 09:39
نورنیوز بررسی کرد؛
تلاش‌های آمریکای رو به افول برای تاخیر در نظم جدید!
نگاهی به تحولات دو دهه‌ی اخیر روابط بین‌الملل نشان می‌دهد نظم آمریکایی در جهان با چالش‌های جدی مواجه شده و ظهور قدرت‌هایی نظیر چین، ایران و روسیه می‌تواند نظم آتی جهان را تحت تاثیر قرار دهد، از همین رو مقابله با این کشورها از جمله راهبردهای اصلی آمریکا است.
وقوع انفجار در بزرگترین مسجد «کابل» افغانستان
چهارشنبه 1401/01/17 ساعت 13:22
وقوع انفجار در بزرگترین مسجد «کابل» افغانستان
منابع رسانه ای از وقوع انفجار در مسجد «پل خشتی» بزرگترین مسجد «کابل» افغانستان درست در هنگام اقامه نماز ظهر توسط نمازگزاران، خبر می دهند.
واکنش علمای برجسته اهل‌سنت به هتک حرمت حرم امام رضا(ع)
چهارشنبه 1401/01/17 ساعت 11:12
واکنش علمای برجسته اهل‌سنت به هتک حرمت حرم امام رضا(ع)
علمای برجسته اهل‌سنت کردستان حمله به سه طلبه در حرم امام رضا(ع) را به‌شدت محکوم می‌کنند و خواهان اشد مجازات عاملان شهادت و مجروح کردن روحانیون جهادگر مشهد مقدس هستند.
شهادت مظلومانه یک روحانی در حرم مطهر رضوی‌(ع) پشت پرده جنایت کیست؟
چهارشنبه 1401/01/17 ساعت 10:24
شهادت مظلومانه یک روحانی در حرم مطهر رضوی‌(ع) پشت پرده جنایت کیست؟
روز گذشته و همزمان با سومین روز ماه مبارک رمضان 3 طلبه حاضر در صحن پیامبر اعظم (ص) حرم مطهر رضوی‌(ع) با ضربات چاقوی فردی که هویت آن در دست بررسی است مورد حمله قرار گرفتند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصادف مرگبار در بزرگراه شهید صیاد شیرازی
جایگاه‌های بنزین در حال تجهیز به طرح «کهاب»
آژیر خطر در سرزمین‌های اشغالی به صدا درآمد
سفارت روسیه در سوئد دوباره هدف حمله پهپادی قرار گرفت
برملائی مأموریت‌های پنهان لندن در آسمان غزه
دریادار سیاری: با این مردم مقابل هیچ دشمنی شکست نخواهیم خورد
قیمت دلار و ارز امروز شنبه 16 شهریور 1404
ایران و آینده موبایل در مسیر 5G
ادامه فاجعه انسانی در غزه/بمباران مدرسه «الفارابی» و شهادت دهها غیرنظامی
مجلس حق پخش مسابقات ورزشی را به باشگاه‌ها داد
این همه یارانه می دهید، باز هم قیمت گوشت همسطح بازارهای جهانی است
دفتر نخست‌وزیر اوکراین به آتش کشیده شد
ساعت کاری مراکز تعویض پلاک به روال قبل برگشت
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
جزئیات محکومیت قطعی متهمان پرونده بزرگ اختلاس منابع طبیعی
امشب چشم از ماه برندارید؛ طولانی‌ترین خسوف قرن در راه است
نورنما | تعقیب و گریز پلیس آمریکا
پیام معاون ترامپ در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شد
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا کرد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
X
آگهی تبلیغاتی