×
فرهنگی
شناسه خبر : 93140
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/01/16 ساعت 13:47

نورنیوز بررسی کرد؛

ناهماهنگی‌های بین دستگاهی و مزاحمت‌های غیر ضرور برای شهروندان

بازگشایی دانشگاه‌ها، مدارس و ادارات و همزمانی آن‌ها با اعمال محدودیت‌های طرح ترافیک و همچنین به پایان رسیدن اعتبار معاینه فنی خودروها موجب شده که بسیاری از خانواده‌های ساکن تهران برای انجام امورات خود با مشکل مواجه شوند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: آغاز سال ۱۴۰۱ در حالی بود که کشور طی یک سال گذشته موفق شد با اتخاذ تدابیر قابل توجه و استفاده از ظرفیت‌های داخلی و واردات واکسن، روند واکسیناسیون عمومی کرونا را تا حد بسیار زیادی سرعت دهد و شرایط افسار گسیخته شیوع این بیماری مهلک را مدیریت کند.

آمارهای کاهنده مربوط به ابتلاء و تلفات کرونا به روشنی گواه این موفقیت قابل تقدیر است که امکان بازگشت بسیاری از امور به حالت عادی از جمله بازگشایی مدارس و دانشگاه ها را فراهم نمود.

بنابر اظهار برخی کارشناسان، تعطیلی دو ساله مدارس و دانشگاه‌ها آسیب‌های جدی به بخش آموزش در کشور وارد کرده و از این جهت با تسریع واکسیناسیون عمومی عملا مطالبه بازگشایی مراکز آموزشی نیز جدی‌تر شد تا در نهایت دولت در مقطع کنونی تصمیم به بازگشایی کامل مراکز آموزشی گرفت.

هرچند در مورد اعلام یک‌باره آغاز آموزش حضوری آن هم بلافاصله بعد از تعطیلات عید نوروز که با شروع ماه مبارک رمضان نیز هم زمان شده، اما و اگرهایی وجود دارد لیکن ضرورت بازگشت فعالیت‌های آموزشی به وضعیت پیش از همه‌گیری کرونا موضوعی است که همه کارشناسان امور آموزشی و همچنین خانواده ها بر آن تاکید دارند.

شروع آموزش حضوری از ۱۴ فروردین آغاز شد و آموزش و پرورش نیز زمان آغاز فعالیت مدارس را از ساعت ۷:۳۰  دقیقه اعلام کرد. در این میان ادارات هم طبق اعلام دولت از ساعت ۷:۳۰ فعالیتهای خود را شروع می کنند.

همزمان با بازگشایی مدارس و ادارات، شهرداری نیز با اشاره به پایان تعطیلات نوروز و اتمام شرایط کرونایی، بازگشت دوباره ساعت‌های طرح ترافیک از ۶:۳۰ صبح تا ساعت ۱۷ را اعلام کرد.

بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات و همزمانی طرح ترافیک از یک سو و پایان اعتبار معاینه فنی بسیاری از خودروها و صف‌های طولانی مراکز ارائه معاینه فنی، نوعی فلج را به سیستم حمل و نقل و تردد شهر تهران تحمیل کرده و شهروندان را برای رساندن فرزندانشان به مدرسه و سپس حاضر شدن در محل کار، با دشواری‌های بسیاری مواجه نموده است.

نگاهی به وضعیت خیابان‌های شهر تهران از روز دوشنبه ۱۴ فروردین به خوبی نشان می‌دهد که ناهماهنگی در اتخاذ تصمیماتی که از سوی دستگاه‌های مختلف به صورت غیر هماهنگ اتخاذ شده چگونه موجب ایجاد ترافیک و اتلاف وقت شهروندان شده است.

بسیاری از شاغلین که محل کارشان در محدوده طرح ترافیک است در میانه تاریکی سحرگاه به خیابان‌ها آمده تا پیش از آغاز ساعت طرح ترافیک یعنی ۶:۳۰ صبح به محل کار خود برسند. این وضعیت برای خانواده‌هایی که دارای فرزند دانش‌آموز هستند سخت‌تر نیز هست، زیرا بدلیل غیر حضوری بودن مدارس در ماه‌های قبل ضرورتی برای پیش‌بینی سرویس ایاب و ذهاب برای مدارس وجود نداشته و در ایام تعطیلات نوروز هم اساسا امکان هماهنگی برای این موضوع وجود نداشته و بیشتر والدین باید وظیفه ایاب و ذهاب فرزندانشان را خود بر عهده بگیرند.

مجموع این چالش‌ها برای شهروندان در شرایطی ایجاد شده که هماهنگی بیشتر میان ستاد کرونا، آموزش و پرورش، شهرداری و سایر دستگاه‌های مربوطه می‌توانست از بروز مسائلی از این دست جلوگیری نماید و حداقل آنکه والدین در ماه‌های باقی مانده از سال تحصیلی با خودروی خود فرزندانشان را به مدرسه ببرند.

فقدان هماهنگی در اتخاذ تصمیمات مدیریتی و عدم توجه کافی به وضعیت همه اقشار جامعه برای بازگشت به شرایط پسا کرونا در ردیف الزامات غیر قابل اجتنابی است که باید مورد اهتمام لازم قرار بگیرد.

 متاسفانه در شرایط کنونی و برای بازگشت شرایط آموزشی به دوران قبل از کرونا، تصمیماتی اتخاذ شده که شاید از منظر هر دستگاه لازم و درست بوده اما بدلیل فقدان یکپارچگی، موجب ایجاد دغدغه‌های فراوان برای مردم شده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی