×
فرهنگی
شناسه خبر : 93121
تاریخ انتشار :

شکوه یک کهکشان بسیار درخشان از نگاه هابل

آژانس فضایی اروپا اخیرا تصویر باشکوهی از یک کهکشان درخشان که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده، منتشر کرده است.

نورنیوز-گروه جامعه: در این تصویر که توسط تلسکوپ فضایی هابل ناسا/آژانس فضایی اروپا ثبت شده، می‌توان پیچک‌هایی از غبار تاریک را در قلب کهکشان مارپیچی"NGC ۷۱۷۲" مشاهده کرد.

این کهکشان تقریبا ۱۱۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی ماهی جنوبی قرار دارد. مسیر باریک گرد و غباری که در سراسر NGC ۷۱۷۲ می‌گذرد و در این تصویر به صورت یک نوار افقی دیده می‌شود، قلب درخشان کهکشان را محو می‌کند و باعث می‌شود NGC ۷۱۷۲ چیزی بیش از یک کهکشان مارپیچی معمولی به نظر نرسد اما هنگامی که ستاره شناسان NGC ۷۱۷۲ را در طیف الکترومغناطیسی بررسی کردند، به سرعت دریافتند که این کهکشان چیزی فراتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد و در واقع NGC ۷۱۷۲ یک کهکشان سیفرت است.

کهکشان سیفرت(Seyfert galaxy) یکی از دو گروه بزرگ هسته‌های کهکشانی فعال همراه اختروش‌ها هستند. آنها هسته‌های همانند اختروش(منابع بسیار درخشان، دوردست و روشن از تابش الکترومغناطیسی) با درخشندگی سطحی بسیار بالا دارند که طیف‌های آن‌ها خطوط انتشار قوی با یونیزاسیون بالا را نشان می‌دهد اما برخلاف اختروش‌ها، کهکشان‌های میزبان آنها به روشنی قابل تشخیص هستند.

این تصویر حاصل ادغام داده‌های دو مجموعه رصد هابل است که هر دو ابزار برای مطالعه هسته‌های کهکشانی فعال نزدیک استفاده شده بودند. برای ایجاد این تصویر همچنین از داده‌های دو ابزار هابل به نام دوربین پیشرفته نقشه‌برداری(ACS) و دوربین میدان باز ۳(WFC۳) استفاده شده است.

"هابل" پروژه‌ مشترک ناسا و آژانس‌ فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی براساس داده‌های آن منتشر شده است. هابل با سرعت ۲۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور می‌زند و در فاصله‌ ۵۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد. این تلسکوپ در ماه آوریل سال ۱۹۹۰ از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا ارسال شد. "هابل" یکی از بزرگترین و پرکاربردترین تلسکوپ‌ها به شمار می‌آید.

۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ناسا تلسکوپ قدرتمند دیگری موسوم به "جیمز وب" را که اغلب به عنوان جانشین "هابل" از آن یاد می‌شود، پرتاب کرد. "وب" اغلب به عنوان جانشین یا جایگزین "هابل" توصیف می‌شود، اما به رغم تعداد انگشت شماری مشکل در طول این سال‌ها، ابزارهای علمی "هابل" همچنان قوی هستند. نمی‌توان گفت "وب" جایگزین "هابل" است، چرا که "هابل" همچنان در حال رصد کیهان است و ناسا امیدوار است تا چند سال دیگر، احتمالا تا دهه ۲۰۳۰ نیز بتواند از آن استفاده کند.


ایسنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یارانه نقدی اردیبهشت واریز شد
سالیوان: فرصت توافق با ایران نباید از دست برود
اروپا از اسرائیل توضیح خواست: چرا به دیپلمات‌ها شلیک شد؟
علت تأخیر در اعلام نتایج آزمون دانشجو معلم؟
سلمان فارسی چه زمانی پخش می شود؟/ حضور هادی حجازی فر تایید نشد
بریتانیا مذاکرات تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد
حرم حضرت معصومه (س) پیشگام در کاهش مصرف برق تابستانی
فرصت دوباره برای بیمه‌نشده‌ها؛ کارت سوخت فعلاً فعال می‌ماند
انصراف رسمی بانک شهر از مدیریت پرسپولیس
پخش زنده قتل با چاقو!+ فیلم
مسکو: ایران حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را دارد
ایلان ماسک: این ربات، بزرگ‌ترین محصول تاریخ است+ فیلم
واریز کالابرگ سوم تکذیب شد!
لیست اولیه تیم ملی فوتبال ایران : کدام بازیکنان خط خوردند؟
ساعات فعالیت ساتنا در پنجشنبه‌ها تغییر می کند
اصغر فرهادی با مسترکلاس در دوبی
صحبت جنجالی مدیرعامل استقلال درباره قرارداد 150 میلیاردی دانشگر با سپاهان
ترور دستیار رئیس جمهور روس گرای اوکراین
بزرگراه ستاری از فردا شب بسته می‌شود
ربودن روحانی در ایرانشهر+فیلم
جزئیات تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده
واکنش روسیه به تلاش آمریکا برای محدود سازی حقوق هسته‌ای ایران
نرخ جدید شیر خام اعلام شد؛ دامداران نفس تازه کشیدند!
دختری که نابینایی را شکست داد؛ سنگ‌نوردی الهام‌بخش مریم + فیلم
رویترز: تهران آماده رونمایی از «پلن B» در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای
خط قرمز پلیس برای پارک اشتباهی؛ آماده توقیف باشید
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404 + جدول
قیمت خودرو امروز 31 اردیبهشت 1404 + جدول
سقوط 58 هزار واحدی بورس؛ اصلاح یا آغاز فرصت؟
مجلس: عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای ایران محال است
بازگشت طهماسب و مدیری به تلویزیون؛ روزهای طلایی در راه است!
ترور در مسیر مدرسه
عراقچی: حضور ایران در دور بعدی مذاکرات هنوز قطعی نیست
حمله به برق کشور ناکام ماند؛ ماینرهای مخفی یکی‌یکی خاموش شدند
صلح در قفقاز؛ معماری آرامش با دیپلماسی فعال تهران
تعطیلی پنج‌شنبه‌ها تصویب شد؛ مجلس نظر شورای نگهبان را تأمین کرد
تمدید کاپیتان عالیشاه؛ آغاز قدرتمند پرسپولیس و گام‌های محکم درویش
نورنما | دوران امتحانات حواستون به دانش آموزان باشه
سفیر جدید ایران در چین تعیین شد
مدارس دولتی حق گرفتن وجه برای کارنامه را ندارند
چند نکته درباره «غلط زیادی آمریکا»
قالیباف: سفیر ایران در چین مشخص شده/رحمانی فضلی امروز می رود
زمان واریز یارانه اعلام شد + جزئیات تکمیلی
کارت سوخت غیرفعال می شود ؟
جزئیات تصویب معاهده راهبردی ایران و روسیه با رأی قاطع مجلس
نوراینفو | آمریکا «غلط زیادی» می کند؟
رئیس‌جمهور: شهدای خدمت آسایش خود را فدای مردم کردند + فیلم
شکار بزرگ امنیتی؛ شبکه جعل عناوین حاکمیتی متلاشی شد + فیلم
طالب ریکانی؛ خداحافظی احساسی، شکایت چندمیلیاردی و حالا بازگشت
قالیباف: ملت، تهدید را به نمایش اقتدار تبدیل کرد + فیلم
X
آگهی تبلیغاتی