نورنیوزـگروه جامعه: دکتر فرزاد شیدفر در پاسخ به این سوال که ماه مبارک رمضان فرارسیده در این روز ها چه توصیه هایی می توان به روزه داران داشت؟ اظهار داشت: توصیه ما این است که تمامی افرادی که می توانند روزه بگیرند حتما بگیرند چون فواید روزه داری در بسیاری از مقالات علمی اثبات شده و اثرات آن در پیشگیری از بیماری ها و ارتقا سلامت اثبات شده است به ویژه کسانی که اضافه وزن یا چاقی دارند موقعیت بسیار مناسبی دارند تا علاوه بر برخورداری از فواید معنوی ماه مبارک رمضان سلامتی خود را ارتقا بدهند.
باید از خوردن غذای حجیم، سنگین و پر چرب در موقع افطار پرهیز کرد
وی افزود: آنچه در ایام روزه داری مهم است و توصیه می شود مصرف وعده سحر است. درست نیست که سحری مصرف نشود. نکته مهم دیگر این است که وقتی افطار می کنند بهترین وضعیت مصرف مقداری آب ولرم یا چای کم رنگ و خرما و مصرف کمی نان و پنیر است و باید از خوردن غذای حجیم، سنگین و پر چرب بعد از اذان پرهیز کرد. بعد از گذشت مدتی می توانند غذا بخورند. اگر تمایل به مصرف شیرینی جات دارند از جمله در مورد زولبیا و بامیه حتما از جاهایی که به کیفیت بهداشتی آن اطمینان دارند خرید کنند و از شیرینی فروش های دوره گرد خرید نکنند. مقدار شیرینی جات در ساعات بین افطار تا سحر باید ترجیحا کمتر باشد و بیشتر از لبنیات و میوه ها و سبزیجات استفاده کنند تا آب مورد نیاز بدن تامین شود. از مصرف مواد غذایی بسیار شور و بسیار چرب و یا مواد غذایی داغ باید خودداری شود. در این فاصله باید فراوان مصرف آب داشت.
حذف افطار یا سحر توصیه نمی شود
دکتر شیدفر در خصوص اینکه کسانی که از صرف وعده سحر یا افطار خودداری می کنند چه آسیب هایی به بدن خود می زنند؟ گفت: این شیوه توصیه نمی شود اگر افراد می خواهند با این دیدگاه انرژی کمتری مصرف کنند باید مصرف غذای خود را کم کنند نه اینکه وعده افطار یا سحر را حذف کنند. ولی در فاصله افطار تا سحر باید از مواد غذایی استفاده کرد. برخی از روزه داران می گویند وقتی سحر مقدار زیادی غذا می خورم موجب ناراحتی من است این افراد بهتر است مواد غذایی مورد نیاز خود را در فاصله افطار تا سحر دریافت کنند و سحر وعده غذایی کم حجمی دریافت کنند اما حذف افطار یا سحر توصیه نمی شود و بهتر است افطار و سحر را به همان ترتیبی که هست داشته باشیم.
شفقنا