×
سیاسی
شناسه خبر : 92093
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/01/15 ساعت 11:13
خطیب زاده: از خواسته هایمان کوتاه نمی‌آییم

خطیب زاده: از خواسته هایمان کوتاه نمی‌آییم

سخنگوی روزات امور خارجه کشورمان تصریح کرد: کارنامه دیپلماسی در سالی که گذشت در حوزه خنثی سازی تحریم و تامین منافع مردم، ارتقای تجارت و مراودات اعم از نفتی و غیر نفتی کارنامه قابل قبولی است.

نورنیوزـگروه سیاست: سعید خطیب زاده سخنگوی روزات امور خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح گاه شمار سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره ارزیابی کارنامه سیاست خارجی در سال ۱۴۰۰ گفت: کارنامه دیپلماسی در سالی که گذشت در حوزه خنثی سازی تحریم و تامین منافع مردم، ارتقای تجارت و مراودات اعم از نفتی و غیر نفتی و تامین نیاز‌های اولیه مردم کارنامه قابل قبولی است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی وزارت امور خارجه برای تامین واکسن کرونا، گفت: اگر سفارت خانه‌های ما وسط میدان قرار نمیگرفتند، تامین صد‌ها میلیون دز واکسن ممکن نبود. سعی کردیم صنعت توریسم برگردد.

آقای خطیب زاده با اشاره به بیش از ۲.۵ برابر شدن روابط با همسایگان اظهار داشت: چارچوب ایجاد روابط تاب آور خارجی چارچوبی بود که وزارت خارجه پیگیری کرد و در شش ماه دوم سال نتایج موفقی داشت؛ در حوزه رفع تحریم‌ها ماه‌ها مذاکره، ده‌ها جلسه در وین صد‌ها جلسه در ایران برگزار شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد که در سال ۱۴۰۰، سیاست خارجی متوازن در دستور کار بوده است.

خطیب زاده: توافق در دسترس است؛ اگر آمریکا بداند که ما از خطوط قرمزمان نه رد می‌شویم و نه از خواسته‌هایمان کوتاه می‌آییم

خطیب‌زاده درباره توقف در مذاکرات وین با اشاره به اینکه متاسفانه کل یک توافق گروگان مسائل حزبی و داخلی آمریکا شده و دولت بایدن همان رویکردی را پیش می‌گیرد که منجر به شکست بسیاری از توافقات بین المللی شده است یعنی منوط کردن یک توافق بین‌المللی به زدو بندهای داخلی.

وی با اشاره به اینکه توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ چارچوب بحث است و در همین چارچوب دولت بایدن باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد، اظهار داشت: آمریکا مسؤول توقف امروز مذاکرات و طولانی شدن آن در روزهای آتی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: راه‌حل در کاخ سفید است. باید به خواسته‌های معقول ایران که مورد تایید اعضای ۱+۴ است، پاسخ منطقی بدهد که ما آمادگی داشته باشیم به وین بازگردیم. توافق بسیار در دسترس است اگر آمریکا بداند و یقین داشته باشد که ما از خطوط قرمز خود نه رد می‌شویم و نه از خواسته‌های خود کوتاه می‌آییم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره موضوعات باقیمانده در مذاکرات وین هم گفت: اینگونه نبوده که ما منطقه را به برجام متصل کنیم. انتقاع ایران از برجام مطابق نص توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ ماموریت اصلی وزارت خارجه است. در گام‌های پایانی، آمریکا تلاش می‌کند انتفاع چرخه اقتصادی ایران و انتفاع ما از ابعاد مختلف برجام را مانع شود.

وی افزود: ما در نقطه‌ای هستیم که دولت بایدن می‌خواهد میراث ترامپ را طی کند یا به عنوان یک دولت نیمه مسئول عمل و توافق انجام شود. بازیگران بین‌المللی می‌بینند دولت بایدن همان مسیر دولت قبلی را می‌رود.

خطیب‌زاده بیان کرد: تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه جزء رویه‌های عادی‌ آمریکا شده و باورش شده است که پلیس دنیاست و قوانین داخلی این کشور قوانین بین‌المللی است. گردن کشی و زیاده خواهی جواب نمی‌دهد.

خطیب‌زاده:باید تلاش کنیم افغانستان از دوران گذار عبور کند
سخنگوی وزارت خارجه درباره موضع ایران در خصوص مسائل پیش آمده برای زنان و دختران افغانستانی از سوی هیئت حاکمه این کشور گفت:‌ افغانستان امروز با مشکلات زیادی روبرو است؛ دختران، زنان، کودکان و مردان و تمامی اقشار مردم افغانستان در فشار و سختی هستند.

وی ادامه داد: آقای امیرعبداللهیان در ملاقات‌ها در سومین اجلاس کشورهای همسایه افغانستان در چین اعلام کرد که پذیرفته نیست حقوق اولیه دختران و زنان افغانستان برای تحصیل نادیده گرفته شود.
آقای خطیب زاده با اشاره به اینکه هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان باید مسؤولیت پذیر باشد، افزود: همه باید تلاش کنیم افغانستان از دوران گذار عبور کند. اجلاس همسایگان افغانستان در چین یکی از موضوعات مهم آن "مردم: افغانستان بودند. برای ایران مردم افغانستان اولویت هستند و از همین باب است که در میانه زمستان سخت افغانستان تلاش کردیم سوخت را برسانیم و بازارچه‌های مرزی باز بماند. آمادگی داریم هر گونه کمکی است به افغانستان داده شود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اظهار نظر یک نماینده مجلس درباره دسترسی به متنی از مذاکرات وین گفت: وزارت خارجه متعلق به این جریان یا آن جریان نیست. هم وزارت خارجه آنهایی است که موافق توافق هستند و هم وزارت خارجه آنهایی است که شاید موافقِ توافق نباشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه وزارت خارجه مسئولیت قطعی در حفظ و صیانت از منافع مردم دارد و وزارت خارجه دستگاه حاکمیتی است، افزود: روابط دولت و مجلس و روابط وزارت خارجه و مجلس در بسیاری از ابعاد در مسیر همکاری هستند. شورای عالی امنیت ملی راهبری مذاکرات را دارد در این شورا رئیس مجلس و در کمیته هسته‌ای حضور دارد.

آقای خطیب‌زاده با اشاره به اینکه، اگر امروز پافشاری ما بر حقوق و منافع ملت نبود شاید توافق نیم بندی، ماه‌ها قبل حاصل می‌شد، افزود: همه را دعوت می‌کنم خوانش غیرگزینشی (از مذاکرات) داشته باشند. جلسات منظم و خصوصی و عمومی با حضور نمایندگان مجلس داریم و همه قابل طرح در همه جلسات بوده و هست و پاسخ‌ها داده شده است. بیان بیش از این، جزییاتی از توافق و مذاکرات را علنی می‌کند که خواست ما در مذاکرات نیست.


خبرگزاری صدا و سیما
کلید واژگان
خطیب زاده
اخبار مرتبط
احتمالا قالیباف ریاست هیات ایران را برعهده بگیرد/ رهبر ایران سلامت هستند
پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 18:08
خطیب زاده در مصاحبه با بی بی سی:
احتمالا قالیباف ریاست هیات ایران را برعهده بگیرد/ رهبر ایران سلامت هستند
«سعید خطیب زاده» معاون وزیر خارجه ایران در مصاحبه با بی‌بی‌سی تأکید کرد: ایران انتظار دارد آمریکایی‌ها متحدشان، رژیم اسرائیل را موظف به پایبندی به آتش‌بس کنند، چراکه آنچه دیروز در لبنان رخ داد یک نقض جدی بود و همه شاهد آن بودند.
خطیب‌زاده: ایران خونخواه خون‌های به ناحق ریخته‌شده است
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 22:56
خطیب‌زاده: ایران خونخواه خون‌های به ناحق ریخته‌شده است
معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص حوادث اخیر گفت: دولت و ملت ایران داغدار این حوادث هستند و دولت جمهوری اسلامی ایران خونخواه خون‌های به ناحق ریخته‌شده خواهد بود.
خطیب‌زاده: ایران تنها به زبان احترام پاسخ می‌دهد
شنبه 1404/08/03 ساعت 09:40
خطیب‌زاده: ایران تنها به زبان احترام پاسخ می‌دهد
معاون وزیر خارجه ایران گفت که «غربی‌ها دیر یا زود درک خواهند کرد که تنها زبانی که ایران به آن پاسخ می‌دهد، زبان احترام و برابری است.»
خطیب‌زاده: اسرائیل به دنبال صلح در منطقه نیست
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 15:26
خطیب‌زاده: اسرائیل به دنبال صلح در منطقه نیست
سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه ایران، در نشست اندیشکده‌ای آستانه 2025 در قزاقستان، با انتقاد از سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی، تأکید کرد که اسرائیل به عنوان کارگزار اصلی واشنگتن در منطقه، به دنبال صلح نیست بلکه در پی حفظ برتری مطلق بر خاورمیانه است.
نظرات

آخرین اخبار
کارمزد جدید بانک‌ها اعلام شد؛ هزینه دسته‌چک، چک برگشتی و گواهی تمکن چقدر شد؟
لغو 4 بازی هفته هفتم لیگ برتر؛ پرسپولیس و سپاهان بازی ندارند
عوارض 10 درصدی کرایه حمل مایعات نفتی و گازی متوقف شد
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
دو معاونت ریاست جمهوری مأمور پیگیری طرح مقابله با نفوذ شدند
دستور پزشکیان برای بسیج همه ظرفیت‌ها در مناطق سیل‌زده
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/ ترامپ از پایان جنگ گفت، نفت از 102 دلار عبور کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست
مخالفت دولت با طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه
تعطیلی استخرها و سالن‌های همایش دولتی با دستور رئیس‌جمهور
رویترز: تصرف زهپاد آمریکایی فرصتی برای مهندسی معکوس ایران است
هزینه وام مسکن زوجین تهرانی به 470 میلیون تومان رسید
استقلال - پیکان / ترکیب احتمالی آبی ها ؛ 2 تغییر مهم بختیاری‌زاده
نورنما | نمایش هوایی جنگنده های ترکیه ای بر فراز اهرام مصر
آخرین اخبار از پیشتازی مخالفان نتانیاهو در آستانه انتخابات کنست
تعرفه تلفن ثابت بازهم گران شد؛ مکالمه با موبایل از فردا چقدر می‌شود؟
حمایت اسلام‌آباد از حق هسته‌ای ایران در نشست آژانس
یمن عربستان را به تشدید حملات متهم کرد؛ درگیری‌ها وارد مرحله جدید شد
قیمت گوشت قرمز امروز 19 شهریور 1405 + جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
عرب‌ها در انتخابات اسرائیل چه می‌کنند؟
گسترش جغرافیایی تنش
هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات دارویی در فضای مجازی
رکوردشکنی دولت در اسقاط خودرو؛ 700 هزار دستگاه طی دو سال
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ گرانترین محصول 7 میلیارد تومان
موشک‌های ایران به کشتی‌های جنگی آمریکا نزدیک‌تر شدند
قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + جدول کامل قیمت ها
افشاگری اژه‌ای درباره دو وزیر دولت سیزدهم: ترک فعل نکرده بودند؛ جرم مرتکب شده بودند
فروش 42 هزار سکه در نخستین عرضه اوراق سلف
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ عبور شاهین اتوماتیک از 3 میلیارد
وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات از ناترازی برق کشور برطرف شد
انصارالله شهر راهبردی المخا را فتح کرد؛ پیشروی 2600 کیلومتری در سواحل غربی یمن
جنگی که آمریکا را مجبور به بازآرایی می کند؛ مرحله بعدی چیست؟
آخرین اخبار از تأمین اجتماعی ؛ تصمیم جدید برای وصول حق‌بیمه و مطالبات کارفرمایان
هجوم مرغ‌های مینا به مزارع خراسان‌شمالی؛ کلزا و کاملینا در امان نماندند
جنگ اراده‌ها و محاسبات ناکارآمد دشمن
طناب کشی عراقی ها برسر دو ضرب الاجل
60 هزار برق غیرمجاز در تهران شناسایی شد؛ کشف ماینر غیرمجاز در چاه‌ کشاورزی!
روایت معاون نیروی دریایی ارتش از شهید سلیم‌زاده؛ خلبانی که تحرکات آمریکا را رصد می‌کرد
تک ضرب | غزال تیزپای بد دهن فوتبال ایران !
قیمت طلا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + قیمت طلای 18 عیار
مسی از رونالدو عبور کرد؛ رکورد تاریخی 1350 مشارکت در گل
شروع تلخ ایران در بازی‌های آسیایی؛ شکست تیم ملی بسکتبال مقابل قطر
هپاتیت B در ایران مهار شد؛ کدام گروه سنی هنوز در معرض خطر است؟
جزئیات ضربه موشکی ایران به پایگاه آمریکا در اردن؛ 9 هواپیمای نظامی آسیب دیدند